Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תתעסק בקקי, תעשו אספלט. במיוחד כשזה מתחלק. עשיתי אספלט באופן פרטי אצלי בכביש גישה וזה עולם אחר, בא לי לעשות בסלון ולהיכנס בצלחות הביתה

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

- צבע עם שברי זכוכית נשמע יותר כמן פתרון להגברת נראות ולא להגברת חיכוך
למה אתה חושב שלנייר זכוכית קוראים נייר זכוכית?

מנסיוני על אופנוע, הסימונים על הכביש הם האזורים הכי חלקים. לפי ויקיפדיה, מוסיפים זכוכית לצבע כדי להגביר את החיכוך ובכדי לשפר את הנראות. אני לא יודע לגבי הנראות, אבל החיכוך עדיין לא משהו. אני מסכים שצבע עם חלקיקים משמש להגברת חיכוך, אבל אבקת זכוכית לא מספיק גסה. הצעתי את המחלוטה, כי זה משהו זמין והגרגרים נראים לי בגודל מתאים.

- הפתרון של פלטות פיברגלס בסרטון, נראה מעניין, אבל הם מוכרים רק בכמויות, וזה לא זול ויש גם את עניין המשלוח
נסה לבדוק עוד ספקים.

- שכבת אספלט עבה מעל הקיים לא תתנתק מהבטון ותזלוג למטה? כנראה שצריך יהיה לתחם את זה וליצור איזושהי מדרגה גם למעלה וגם למטה. לא כל כך מסתדר
איך הגעת למסקנה הזאת? למה שאספלט יתנתק ובטון חדש מעל לא יתנתק? כמו שכתבתי, שמים חומר מקשר שמשמש כדבק וזהו. אספלט זה חומר מאד דביק, בכבישים סוללים אותו על מצע של חצץ וכורכר, בגשרים על בטון, בכבישים בשימוש מועט סוללים גם סתם ככה על אדמה מהודקת.

כנראה המעטתי בערך האספלט, ולא הכרתי בכלל אספלט קר. יכול להיות פתרון טוב

- פלטות פח מחורצות היה נשמע לי כמו רעיון טוב וקל לביצוע. אבל עלתה הטענה שזה יפגע בצמיגים. אם אין מומחה שיגיד אחרת, הפתרון נפסל

פלטות פח מחורצות כמו שצירפת בתמונה עלולות לפגוע, פלטות שתקניות לשימוש שלך לא, אבל בחיי שאני לא זוכר חניונים תת קרקעיים שהרמפה אליהם היא ממתכת, זה לרוב בטון מחורץ, אספלט או אפוקסי (אבל אפוקסי זה איפה שאין מים).

לא הצלחתי למצוא שום דבר דומה, חוץ ממה שבתמונה. זה בהחלט לא שימוש נפוץ

- שכבת בטון חדשה ומחורצת תעשה את העבודה? אם כן, אז אולי הפתרון של הגברת חירוץ עם קונגו גם יעבוד?
חירוץ עם קונגו סתם ככה לא יעבוד כי הוא יפרק את הבטון, צריך לנסר קווים עם דיסק קודם.

נקודה טובה

- מה לגבי צבע/דבק מעורבב בגרגרים גדולים (משהו בסגנון מחלוטה)? זה יכול לעבוד?
זה יכול לעבוד אם זה תקני לשימוש הרלוונטי, אם תלך להום סנטר ותקנה שם משהו שמתאים לאמבטיות - זה לא יעבוד, רק שאני לא מבין למה את הפתרון התקני שהצעתי לך פסלת ואז הצעת פתרון זהה בעצמך.

לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

לדעתי אספלט הוא הפיתרון הכי נכון.

ליישם בטון בשכבה דקה שלא תיסדק זה די מסובך.

אני מנחש שהגלגל שמאבד אחיזה זה הקדמי ימני כי כפי שזה נקרה יש לך בעיה לא של טיב טח אלא של פיתול בגלל שיפועים לא נכונים (אלא אם התמונה מטעה. פשוט זה מקרה כאילו הצד הפנימי של הקשת יותר גבוה ורק באיזור הקשת).כככ

ניחוש טוב... בדקתי ובאמת זה קצת יותר גבוה. בנוסף, הגלגל השמאלי מתחיל לטפס לפני הימני מה שמחריף את השיפוע

לפי מה ש @shellcase ו @Night Driver כתבו, אולי הפתרון הוא  ליצור הגבהה בעזרת אספלט קר באזור שצבוע בכחול?

ספוילר

1122298888_Inked-Copy_LI.jpg

פורסם

זה המקום שצריך למלא וליישר. עם מה ממלאים כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום (אדריכל/מהנדס בנין או משהו דומה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני הייתי מתייעץ עם מישהו שעוסק בתכן מיסעות או עם קבלן חניונים.
אספלט קר זה לא זול, 80 שקל לשק של 25 ק"ג פעם אחרונה שבדקתי.
וזה מספיק למשהו כמו 30*30*5 (ס"מ).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

האספלט אכן נשמע פתרון טוב, גם עבודה שעושים לך מ 23:00 וכבר ב 05:00 בבוקר הכל מוכן לנסיעה. האספלט יתפוס טוב כי הוא תחום מ2 הצדדים. מה שכן אני לא רואה בפינות תעלה /חריץ לניקוז המים כך שגם על זה צריך לחשוב; כל המים הזורמים כשיורד גשם לא עוזרים לאחיזה. עושים תעלה רוחבית בנקודה שמתחת לתחילת הכירוי ומשם חריץ שצמוד לקיר.

מבחינת חשיבה בסיסית - הפתרון הכי טוב יהיה ללכת למבנים אחרים, לראות איך אצלם מתמודדים עם זה ואז לקבל קנה מידה קצת יותר טוב. אחר כך לגשת לחברות קבלניות, להזמין אותם לתת הצעת מחיר, הם בטח מבינים בזה קצת יותר ויציעו עוד פתרונות. 

הפתרון הכי זול כרגע והכי פשוט הוא לקחת דיסק יהלום ולחרוץ את האזור הבעייתי לרוחב בשיפוע עם כיוון זרימת המים, כך זה גם ינקז מים וגם יתן קצת יותר אחיזה. שים לב שצריך לעבוד בעדינות כי ברגע שפוצעים בטון מלמעלה הוא יכול להתחיל להתפורר בקנטים ואז יווצרו קצוות חדים משברים.

החירוץ יכול להיות רק באזורי מגע הצמיגים כך שזה פסים באורך של כ 50 ס"מ מימין ומשמאל ורק באיזור הבעייתי. אם זה לא עבד, כל השמה של אספלט מעל זה תיתפס יותר טוב בגלל החירוץ. לאבקת הזכוכית בצבע הכביש - זה מחייב בתקן מע"צ ובטרקטורונים/מכונות לצביעת כבישים יש מיכל יעודי לזה. הקבלנים קוראים לזה "סוכר" כי זה נראה בדיוק כמוהו ( לא אותו טעם). 

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לא צריך שום תעלה, יש קולטנים בתחתית והרמפה בשיפוע מאד גדול ואורכה קצר. אמורים להיות גם קולטנים בחלקה העליון, או לפחות שיפוע שלא מזרים אליה כמויות מים.
אפשר להחמיר ולהוסיף שיפוע צידי קל, אבל זה די מיותר ממה שאני מכיר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 31.5.2021 בשעה 07:55, ST12345 כתב:

האספלט אכן נשמע פתרון טוב, גם עבודה שעושים לך מ 23:00 וכבר ב 05:00 בבוקר הכל מוכן לנסיעה. האספלט יתפוס טוב כי הוא תחום מ2 הצדדים. מה שכן אני לא רואה בפינות תעלה /חריץ לניקוז המים כך שגם על זה צריך לחשוב; כל המים הזורמים כשיורד גשם לא עוזרים לאחיזה. עושים תעלה רוחבית בנקודה שמתחת לתחילת הכירוי ומשם חריץ שצמוד לקיר.

מבחינת חשיבה בסיסית - הפתרון הכי טוב יהיה ללכת למבנים אחרים, לראות איך אצלם מתמודדים עם זה ואז לקבל קנה מידה קצת יותר טוב. אחר כך לגשת לחברות קבלניות, להזמין אותם לתת הצעת מחיר, הם בטח מבינים בזה קצת יותר ויציעו עוד פתרונות. 

הפתרון הכי זול כרגע והכי פשוט הוא לקחת דיסק יהלום ולחרוץ את האזור הבעייתי לרוחב בשיפוע עם כיוון זרימת המים, כך זה גם ינקז מים וגם יתן קצת יותר אחיזה. שים לב שצריך לעבוד בעדינות כי ברגע שפוצעים בטון מלמעלה הוא יכול להתחיל להתפורר בקנטים ואז יווצרו קצוות חדים משברים.

החירוץ יכול להיות רק באזורי מגע הצמיגים כך שזה פסים באורך של כ 50 ס"מ מימין ומשמאל ורק באיזור הבעייתי. אם זה לא עבד, כל השמה של אספלט מעל זה תיתפס יותר טוב בגלל החירוץ. לאבקת הזכוכית בצבע הכביש - זה מחייב בתקן מע"צ ובטרקטורונים/מכונות לצביעת כבישים יש מיכל יעודי לזה. הקבלנים קוראים לזה "סוכר" כי זה נראה בדיוק כמוהו ( לא אותו טעם). 

אני אתחיל עם חירוץ בדיסק. אם לא יעבוד אני אלך על פתרון של אספלט (או בטון מסורק) רק באזור הבעייתי, זה אמור להספיק. אין שם כ"כ בעיה של ניקוז, אבל אני אחרץ בצורה שתשפר את הזרימה. תודה 👍

פורסם

הוספת בטון יהיה פתרון יותר זול ויותר פשוט, יהיה קצת יותר קשה להבטיח היצמדות טובה אם אתה עושה רק על חלק קטן, אבל עדיין אפשרי. 

תתחיל בחירוץ, לא צריך לחכות לחורף, פתיחת צינור מים תתן אחלה הדמיה ואז כבר תדע אם זה מספיק או שצריך להתקדם שלב. 

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...