Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלחים חוטי אוזניות הינו דבר לא פשוט בגלל הקוטר הקטן מאוד של החוטים.

פנה אל מישהו שכבר יש לו ציוד הלחמה וניסיון ותבקש את עזרתו.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אתה רוצה להפוך הלחמה לתחביב, ולא רק בשביל לתקן משהו אחד ספציפי, אני ממליץ על מלחם עם מתח מתכוונן (אין ניסיון אישי עם אחד כזה) או על תחנת הלחמה.

בתור מי שמלחים לעיתים רחוקות, אבל עדיין נהנה לבנות דברים שצריכים הלחמה, נטשתי את המלחמים הפשוטים ועברתי לתחנה סינית פשוטה וזולה- עולם אחר!!! אין מה להשוות. החזיר את הכיף לעבודה.

אני עדיין צריך להיות במצב רוח מאד מאד ספציפי כדי לרצות לעבוד עם חשמל או אלקטרוניקה, אבל לפחות אני מרוצה מאד מהתחנה לעומת המלחמים הפשוטים שעבדתי איתם בעבר...

ותעשה לעצמך טובה, אל תקנה אחד ב-10 ש"ח מעלי. עשיתי גם את הטעות הזו. נראה מעולה, נוח לאחיזה והכל, אבל הנבלה היה מחשמל אותי מהברגים בידית שלו :shock2:😕

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 20 דקות, ברווז כתב:

תחנת הלחמה

סתם מתוך סקרנות (ומראה את חוסר ההבנה שלי): מה זה "תחנת הלחמה" - מה ששמת לינק אליו נראה כמו מלחם עם סטנד.

פורסם (נערך)

גם אני שנאתי להלחים כי תמיד היו לי את המלחמים הטיפשים שקניתי ב50/70 שקל בארץ, חודש שעבר החלטתי ליקנות תחנת הלחמה מתכווננת ואני מאוד מרוצה מהמחיר המצחיק ששילמתי עליו כ34 דולר כולל מישלוחה מעלי, הדגם 8898:

image.jpeg.2062a5af2eee7ae11d4250dda213f15d.jpeg
קניתי מהמוכר הזה, שווה לחפש כי יש כל מיני מבצעים להמון מוכרים- דגם מאוד נפוץ:
https://www.aliexpress.com/item/1005001710204221.html
אפילו הצלחתי להלחים סופיות לכבל רמקול עבה מאוד, השתמשתי גם באקדח החום וגם במלחם יחד עד שהחיבור התחממם מספיק להמיס את כל הבדיל בפנים.

image.thumb.png.c251caba45973be55cabc4c14f107c02.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
בתאריך 22.5.2021 בשעה 07:37, Fazer כתב:

סתם מתוך סקרנות (ומראה את חוסר ההבנה שלי): מה זה "תחנת הלחמה" - מה ששמת לינק אליו נראה כמו מלחם עם סטנד.

בגדול, כשמדברים על "מלחם", יש לך את הידית שמחוברת ישירות לחשמל, ככה:
spacer.png

כשמדברים על תחנת הלחמה, הידית מחוברת בכבל לבסיס, שמכיל את רכיבי ההשנאה וממנו יוצא כבל שמחובר לידית, ככה:
spacer.png

בתחנות הלחמה גם יש אפשרות לשליטה מדויקת על טמפרטורה ובמלחמים לרוב לא (למרות שיש מלחמים כמו בקישור של ברווז שכן יש להם את הפיצ'ר הזה).

אחד הדברים שנוחים בתחנת הלחמה הוא שהחוט שיוצא מידית המלחם הולך לאיפה שנוח לך ולא לכיוון השקע הקרוב, וגם מדובר בכבל דק יותר ולכן קל וגמיש יותר. כשמנסים להלחים בצורה מדויקת אלה הבדלים משמעותיים. כמובן שזה יתרון רק אם אתה מלחים על שולחן ולא "בשטח".

למיטב זכרוני, במחירים של הארץ, מלחם פשוט וסטנד כבר יעלו לך חצי מהמחיר של תחנת הלחמה פשוטה מחו"ל שתהיה נוחה יותר, זה לא שמדובר על משהו יקר שמיועד למקצוענים (כמו שחשבתי פעם).

אם מבקשים המלצה לתחנת הלחמה, בעבודה הקודמת שלי קנינו תחנה מסוג ATTEN 937:

spacer.png

זאת תחנת הלחמה סינית ולא אכנס כרגע לסיבות שקנינו דווקא את זאת, אבל היא התבררה כתחנת הלחמה נחמדה מאוד, נוחה לשימוש ומתחממת מהר. קניתי אחת כזאת גם שתהיה לי בבית, היא עולה פחות מ 50 דולר בעלי אקספרס. אציין רק שאני לא אלקטרונאי והשימוש שלי בתחנה הוא קל יחסית.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"ai motoare capul doare"

פורסם

אחלה הסבר ^.

החימום המהיר של תחנה לעומת מלחם פשוט הוא תענוג צרוף. רק זה לבדו מעלה לי חיוך על הפנים כשאני צריך להלחים משהו, במקום להמתין בסבלנות (רבה מדיי) עד שהכלי יואיל בטובו להתחמם...

וכמו שציינתי, גם השימוש שלי הוא קל עד קל מאד (אולי פעם אחת בשנה בממוצע), ועדיין אם הייתי צריך הייתי בוחר בתחנה חדשה על פני מלחם רגיל בלי למצמץ! אוברקיל, אבל איזה כיף של אוברקיל! 😋

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...