Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רקע כללי

מדובר בסיטרואן פיקאסו C4 2010 דגם UA5FXH , דגם משרד התחבורה 0151 מנוע טורבו 1.6

5 שנים הרכב  היה יחסית בסדר חוץ מניקוי פיח  והחלפת אטמים בשסתומים ב2017  במוסך גבע בת"א, וכן החלפת צינור של יניקת אויר של הטורבו (הזמנתי חו"ל והחלפתי לבד)

אני לא נוסע בו הרבה, רוב הנסיעות הם בתוך העיר והוא מאד נוח ואני בהחלט הייתי שמח להישאר אתו אם הוא לא בדרך לרוקן לי את הכיס...

לאחרונה התחילו בעיות, מידי פעם הוא מעשן כשהוא בטורים גבוהים, וכשאני מוסיף שמן הוא מפסיק, לפני שבוע מוסכניק (מדרכה) עשה לי טיפול 10000 ושם לי שמן 5/30 גרמני עם תקן C3 כמו שצריך (תמיד הקפדתי על שמן איכותי רק שאני לא בודק כל הזמן האם ירד השמן), נסעתי ממש מעט בעיר וירד שמן וחזר לעשן כשהטורים גבוהים, הוספתי שלשום  שוב חצי ליטר והפסיק לעשן, שמתי עיתון כל הלילה מתחת למנוע והוא יבש לגמרי.

היום עשיתי טסט (התעצלתי לבדוק שוב שמן לפני הטסט) ובאמצע הבדיקה הם פתאום ראו מעט עשן לבן שיוצא מהאגזוז בדו"ח הם כתבו שיש עשן יתר וזיהום אויר (בסל"ד נמוך 0.37% במקום 0.30%, ובסל"ד גבוה 0.03 במקום 0.20, וכן חום מנוע 80  C) והרכב נכשל בטסט, ואכן באמת יש תחושה שאזור המנוע חם בצורה מוגזמת.

הלכתי למוסך קרוב (כללי לא יעודי של סיטרואן), הוא הרים את הרכב על ליפט ואחרי מאמץ רב מצא נזילת שמן קלה מאזור הפילטר שמן והטורבו, ואמר לי שצריך להחליף אטם של בית הפילטר שמחובר לגוף המנוע, ולטענתו האטם עולה 300 ש"ח והעבודה עוד כמה מאות שקלים לטענתו זה כמה שעות עבודה להגיע לאטם,

שאלתי אותו האם זה יפתור גם את הזיהום אויר הוא ענה לי שלדעתו זה לא קשור וזה דורש בדיקה נפרדת וארוכה.

בעיקרון אני יודע שיש גם הזעה של שמן בחלק העליון של המנוע היכן שהפלגים רק בחצי הימני של המנוע ואחרי זמן רב זה מגיע לרטיבות משמעותית אלא שהיום לפני הטסט ניגבתי את הזיעה המועטת שהייתה שם וזה נראה כאילו צריך להחליף אטם נוסף שנמצא בראש המנוע, אולי מה שכבר החלפתי ב2017.

ד"א יש גם רעידות וקפיצות של המנוע במצב חנייה, וזה לא התושבת, התושבת מעולה כבר נבדקה כמה פעמים.

מה לדעתכם התקלה העיקרית של המנוע שעושה את הזיהום אויר והעשן, והאם הזיהום אויר אכן קשור לנזילת שמן והחלפת אטם תפתור את זה?

האם יש מוסכים שיודעים להחליף את האטם בקלות בלי לפרק חצי מנוע ולחסוך בעלויות?

ואולי גם הטורבו בדרך? (כך נאמר לי ע"י אדם שמכיר את הרכבים הללו שכנראה הטורבו התיישן והוא זורק שמן למנוע ומכאן כל הצרות, ולהחליף טורבו זה סיפור יקר מידי לרכב הזה)

שווה להשקיע ברכב הזה את התיקונים הללו? או שזה פתח לצרות נוספות?

אשמח גם על תשובות חלקיות מבעלי נסיון ברכב הזה

תודה רבה מאד

עריכה אחרונה על ידי avi coen
  • ספונסר פורום
פורסם

לגבי בית מסנו שמן, זו תקלה נפוצה, ואכן צריך לפרק את הממיר הקטליטי ואת פחיות הגנת החום כדי להחליפו.

לגבי העשן יתר והזיהום אוויר, תצטרך להחליף גומיות שסתומים.

כ-2500 ש"ח

• אהבתי 1
פורסם

זה רכב שכדאי לטפל בו אצל מי שמכיר טוב את מחלות הילדות שלו.

אם אתה מחולון- ממליץ לך להיכנס לבעל המקצוע,שענה לך ראשון- אורן שירותי רכב או לחזור למוסך גבע (אם אתה יותר קרוב לתל אביב)

• אהבתי 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 15 שעות, אורן שרותי רכב כתב:

לגבי בית מסנו שמן, זו תקלה נפוצה, ואכן צריך לפרק את הממיר הקטליטי ואת פחיות הגנת החום כדי להחליפו.

לגבי העשן יתר והזיהום אוויר, תצטרך להחליף גומיות שסתומים.

כ-2500 ש"ח

תודה רבה

לגבי האטם של הבית מסנן שמן למרות שהנ"ל אמר שהאטם לבד עולה 300 ש"ח מחיפוש ברשת זה נראה שבמקומות אחרים האטם עולה שליש מחיר,  אז כל העלות הזו היא רק בגלל העבודה?

אשמח להסבר איזה בעיות יפתרו עי"ז

האם גם הרעידות מנוע במצב חנייה יפסקו ע"י החלפת הגומיות? גם במהירות של מעל 110 קמ"ש הרכב רועד וזה נראה שזה בגלל המנוע, זה גם אמור להיסתדר?

האם החום הגבוה שקיים באזור המנוע ירד?

האם בתהליך הנ"ל גם מנקים את המנוע מהפיח והזיהום שהצטבר בתקופה שהיה שם את הנזילת שמן ושהצינור של הטורבו היה חתוך?

אם התקלה נפוצה, מתי התקלה אמורה לחזור על עצמה שוב? הרי ב2017 הוחלפו גומיות שסתומים וכעת כנראה שצריך להחליף שוב, ואני לא נוסע הרבה ברכב, הוא נסע בכל חייו סה"כ 115000 ק"מ...

ושוב תודה רבה

פורסם (נערך)

ועוד שאלה, 

כמה סיכוי יש שהתקלה בטורבו? בנסיעה רגילה הרכב סוחב יפה מאד, אבל בתחילת נסיעה בבוקר לפעמים הוא מדדה כמה דקות על הילוך ראשון ולא מצליח לסחוב את עצמו ליותר מזה ולהעלות הילוך, זה לא טורבו?

אורן, אשמח לתשובתך.

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי avi coen
פורסם

נשמע קצת כמו משאבת דלק - לחץ גבוה שלא עובדת להיט.

חזור  ל-@מוסך גבע הם בודקים ומאבחנים ללא עלות והתחייבות. 

אלעד

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...