Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, ocsi4u כתב:

...זוכר שהייתי ילד...

גם אני זוכר שהיית. זה היה לפני שעה בערך, לפי רמת העלבונות האישיים וכמות האמוג'י שאתה זקוק להם.

בכל מקרה אני לא מבקר בפורום הזה מ-2003 בשביל לעשות שיחות הכל חוזר עליך וקקה בידיך.

לפני 5 דקות, Shab00 כתב:

לחזות שבישראל יהיה 100% רכבים חשמלים תוך פחות מעשור זה לא ריאליסטי בעליל, לדעתי גם לא 50%...

אני יודע שזה גרף ציפיות וגם לא שלך אבל זה כבר ציפייה מגוחכת כמו שבאירופה אמרו שמכוניות בנזין יהיו אסורות ב2030 שאין סיכוי שזה יקרה.

בוא נבהיר מה כתוב:

1. זה יעד. זו לא תחזית ולא הבטחה ו-ocsi4u צודק שהיעדים האלה גמישים מאוד בידי פוליטיקאים. אם המציאות תהיה משמעותית שונה ב-

2030, אין ספק שהממשלה תרד מהיעד. מצד שני הצבת יעד זה הצהרה של הממשלה ויש לה השפעה על קבלת החלטות של גופים מסחריים וגם ממשלתיים, ולכן היא גם יוצרת את המציאות, גם אם היא לא משיגה בדיוק את היעד שנקבע.

2. מדובר ביעד על כלי רכב פרטיים (לא כולל אוטובוסים, מוניות, כלים לעבודה) שיימכרו (לא אלה שייסעו בכביש). זה הרבה יותר קל להשגה. במקרה קצה אפשר לחוקק שאסור למכור כאלה חדשים. טכנית זה יחסית קל. מעשית זה תלוי כמה אינטרס כלכלי יהיה אז ליבואני הרכב להמשיך לייבא אותם.
גם אחרי שיפסיקו להימכר, עוד ייסעו הרבה ICE בכבישים עד שימותו. מצד שני, ברגע שברור לכולם שלא יימכרו חדשים כאלה יותר, אף אחד לא ירצה יותר להשקיע בתשתיות בשבילם והתשתית שלהם תלך ותדעך.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם (נערך)

האיביזות ייעלמו עוד הרבה לפני 2030. ה-DSG לא יחזיק עד אז ויהיה יותר כדאי לקנות רכב חשמלי חדש במקום לתקן את הגיר. (מדבר בתור בעלים של רכב עם DSG).

השאלה היא - מי יקנה רכב ICE חדש אחרי שנת 2025? אני מניח שמבין האוכלוסיה שלא מוגדרת כ"חובבי רכב", לא מדובר באחוז גבוה.

הסיבה היחידה שאני בעצמי לא קונה טסלה היום היא כי אין לי שימוש כבד ברכב וגם ככה יש לי דלק בחינם (תודה לסונול שנותנים לי בנזין בחינם על זה שאני עונה על טריויה).

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

זה הכל שאלה של מחיר ותשתיות טעינה. ההטבות לרכב חשמלי ייפסקו, אולי מוקדם יותר ממה שאנחנו חושבים ואין לי ספק שאם תקום ממשלה יציבה נפגוש מבנה תמריצים שונה לגמרי כי זה פשוט מפגר לתת לטייקן את אותה הטבה שמקבלת מודל 3, וגם היא בתחום היקר יותר של רכבים בישראל. התמריץ צריך להיות למשפחתית חשמלית שהיבואן מתמחר אותה ב-160 אלף שקל נגיד וההטבה תוריד את מחיר הרכישה ל-120,000 שקל. 20,000 שקל הפרש במחיר הרכישה לצד עלויות תפעול זולות יותר זה תמריץ משמעותי גם עם כל המגבלות שיש עדיין לרכב חשמלי. אבל לתת הטבה למי שרוכש מודל 3 פרפורמנס במקום קופרה, סתם לדוגמה, זה מפגר בריבוע. 

פורסם
לפני 21 דקות, eitanuch כתב:

השאלה היא - מי יקנה רכב ICE חדש אחרי שנת 2025? אני מניח שמבין האוכלוסיה שלא מוגדרת כ"חובבי רכב", לא מדובר באחוז גבוה.

רכב היברידי/מילד היבריד/מיקרו היבריד/פלאג אין זה עדיין רכב ICE !!

לפני 26 דקות, 20VT כתב:

גם אני זוכר שהיית. זה היה לפני שעה בערך, לפי רמת העלבונות האישיים וכמות האמוג'י שאתה זקוק להם.

בכל מקרה אני לא מבקר בפורום הזה מ-2003 בשביל לעשות שיחות הכל חוזר עליך וקקה בידיך.

שיט...אני חשבתי שאתה בוגר.

פורסם

טסלה נגד כל השאר הופך להיות קצת כמו אייפון נגד אנדרואיד: כת הגאדג׳ט המגניב כנגד חובבי הפראקטיקה.

(נכתב מאייפון...)

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

לאייפון יש מאפיין חשוב מאוד שהוא נוחות ואף אחד לא ייקח מאפל את זה (מעולם לא היה לי אייפון, אבל כן יש לי מאק פרו לעבודה, וזה עולם אחר). גם באייפון יש הרבה דברים שהם "תכלס" ומי שלא צריך קוד פתוח וקונפיגורציות, אייפון מושלם בשבילו כי הוא עושה מה שהוא אמור לעשות באופן (כמעט) מושלם. ניתן להשוות את זה לרוב משתמשתי הרכב שלא ממש נוסעים יותר מ-100 ק"מ ביום (הממוצע עומד על 44 ק"מ ליום).

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 8 דקות, Fazer כתב:

טסלה נגד כל השאר הופך להיות קצת כמו אייפון נגד אנדרואיד: כת הגאדג׳ט המגניב כנגד חובבי הפראקטיקה.

(נכתב מאייפון...)

הקטע שאייפון זה בסביבות 20% מכלל המכשירים,וטסלה פחות מאחוז....וקשה להגדיל כשר ייצור כדי להגיע אפילו ל-10%,זה לא כמו אייפון,טים קוק מבקש בפוקסקון להרים עוד כמה קווי ייצור,מביאים כמה עשרות אלפי כפריים שיעבדו בתנאי עבדות,שגם חיים שם....יחי ההבדל הקטן.

לכל יצרן וותיק יהיה גאדג'ט מגניב.
אפל היו מגניבים כי הם המציאו את השוק של סמארטפון.

פורסם

אתה מדבר על חברה אחת. זה לא שטסלה היא היחידה שתמכור חשמליות. 

בהמשך לשרשור על לובינסקי, מה יש "מאחורי הקלעים" שאתה יודע ולא מספר לנו? 😏

פורסם
לפני 31 דקות, Fazer כתב:

לא חושב שהיה משהו ספציפי לטסלה בשרשור הזה עד לפני עמוד.
היו פה פריוס, ואיביזות, ו-BMW i3 ויונדאי קונה ואיוניק 5, ומיקרוגלים ותנורים ומשטרות וטנקים ורכבים מרחפים ומכוניות מתנגשות שנלחמות אחת בשניה ואפילו רכב על שלט, שלפוחיות שתן וסטפן קינג הופיעו לרגע. וגם טסלה.

פורסם (נערך)

אכן. בעיקר מעצבן לראות שבבוסטון יש street view מעודכן כל שנה שנתיים ובארץ יש הרבה מקומות שהצילום היום הוא עדיין מ-2012 😪

עריכה אחרונה על ידי 20VT
  • אהבתי 1

פורסם

אני בספק שב2030 יותר מ50% מהרכבים שימכרו יהיו אפילו היברידיים (שלא נדבר על פלאג-אין או חשמלי טהור).
יש הבדל עצום ברגולציה ובקצב ההתפתחות של מכשיר טלפון ושל מכונית - אחד מגורמי התמותה המשמעותיים בעולם המערבי.
אז נכון, שההבדל בין מאזדה 3 2021 למאזדה 3 2010 גדול משמעותית מההבדל בין מאזדה 3 2004 ל323 94, ושיפוע גרף ההתקדמות ימשיך ויעלה. 
אבל, פה זה לא נורבגיה, לא אמריקה ולא בורקינה פאסו.
אם עוד 4-5 שנים יהיו פה סופרצ'ארג'רים בחצי מהצפיפות שיש בקאליפורניה, אולי.... ורק אולי.
רק שאסור לשכוח שעלויות יצור של רכב חשמלי גבוהות יותר וברגע שהמדינה תחליט שהיא רוצה לאנוס לנו את הכיס במיסוי ושת*דיין איכות הסביבה והקדמה (בעצם, היא כבר החליטה את זה לא?), גם המכירות יפגעו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 8 שעות, TheAvatar כתב:

הפיתרון הכי ריאלי הוא לשנות מהיסוד כיצד אנחנו בונים את הערים שלנו ומנהלים שגרת חיים. לדוגמא משבר הקורונה הוכיח חד משמעית שרוב העובדים לא צריכים להגיע כל יום למשרד על מנת לבצע את עבודתם. 

יש מצב שעליתי עליך?
Immortan Joe | Ultimate Pop Culture Wiki | Fandom

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

רק שאסור לשכוח שעלויות יצור של רכב חשמלי גבוהות יותר וברגע שהמדינה תחליט שהיא רוצה לאנוס לנו את הכיס במיסוי ושת*דיין איכות הסביבה והקדמה (בעצם, היא כבר החליטה את זה לא?), גם המכירות יפגעו.

כן, לגמרי החליטה. וכרגיל בדברים שרעים לאזרח, זה לא יעד ולא הבטחה ולא בטיח, זה בחוק: https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/tax-outline

מ-2025 רכב חשמלי ממוסה לגמרי כרגיל.
בנוסף אני מצטרף לכל הפסימיים שאומרים שהמדינה לא תתן לאנשים לצרוך חשמל בזול במקום דלק ביוקר: https://finance.walla.co.il/item/3428866

פורסם
לכל מי שחושב שסגירת תחנות דלק זה מדע בדיוני ואין סיכוי שזה יקרה בדורנו - פה באזור בוסטון זה כבר קורה כאן ועכשיו. אפשר לראות את השינויים במפות גוגל.

https://goo.gl/maps/yMxNm9o7VM6P5pop6

https://goo.gl/maps/MmSysCdqbJhmfBhu7

https://goo.gl/maps/eB2EjDW1KBGsWz9h6

האם הן נסגרות בגלל רכבים חשמליים או בגלל שוק הנדל"ן?
תחנות דלק נסגרו גם בשנות ה90 אתה יודע.

טל"ח

haters will hate

• תוכן חדש...