Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחליף מוסך ביתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מלים כדרבנות!

כל הכבוד סובארו מאן!

חג שמח

צביקה

אתה פשוט מדבר ככה כבעל עסק אני מניח...

אתה פשוט לא מוכן להודות שאפשר גם בילעדכם?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אבטחת הרכב היא הפחות בעייתית, לדעתי הבעיה העיקרית היא חוסר הידע המיקצועי שלכם (בלי לפגוע ועם כל הכבוד, נראה לי ששאלה "איך לאבטח רכב ליד המידרכה" לא מצביעה על ידע מעמיק בעבודה על רכבים ו"הוראות בטיחות" למינהן)...

בעיה נוספת היא דעת הסביבה. לא תמיד הסביבה מפרגנת ואוהבת את התחביב הנחמד שלכם...

לפעמים אפילו מיתנכלת. תחשוב שמישהו היה פותח מוסך ומתחיל לפרק רכב ליד הבית שלך? ונניח שאתה בדיוק רוצה למכור את הבית... איך זה יראה לרוכש הפוטנציאלי?

בקיצור, אולי עדיף למצא איזה קרוב מישפחה (אפילו רחוק), לחדש קשרים "ולהתעלק" עליו עם התחביב החדש שלך...

אגב, אם אתה רוצה ללכת עם זה עוד צעד אחד קדימה, קח את הקורס שיש בקלסיקאר...

אני למדתי די הרבה משם, אני מאמין שגם אתה תוכל לתפוס שם דבר או שניים :roll:

גילי

אגב, אני מאבטח את הרכב שלי עם 4 בוקים ואיפה שאני עובד אני "בונה" תעלה מבלוקים, כך שגם אם הרכב יפול מהבוקים (לא סביר) אני אוכל לזחול החוצה...

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
נו באמת

הבן אדם רוצה לעבוד על רכב

מחסן, 4 בוקים ממוקמים נכון

בלטות לתמיכות נוספות

אל תעשו מזה יותר סיפור ממה שזה באמת

עם קצת זהירות זה ממש לא קשה.

יובל,

זה ב-ד-י-ו-ק מה שאני אמרתי. (ותודה על ההסכמה, מר קררררבורטור :wink:)

אם יש ניסיון, ועובדים בזהירות אז אין כל מניעה.

אבל אם אין את הניסיון, לא משנה כמה זהיר תהיה, בסוף תפגע.

בוא נגיד שהוא ירצה להסיר קפיץ, ואין לו את הניסיון הדרוש לכך - קצת חאפריות והקפיץ בדרך היישר למצח שלו. (בלי הכללות כמובן, זו רק דוגמא)

כואב?

שיכאב. על טיפשות משלמים :bigcry:

אני בטוח שלך יש ניסיון של כמה שנים טובות בתחום השיפוץ, ואתה יודע את הפטנטים. איפה אפשר לעבוד בבטחה ואיפה עובר הקו האדום. אבל אסור לתת עצות בקלות ראש שמדובר בבטיחות כאשר עדיין לא יודעים מי האדם שעומד מול המ(ו)סך.

בברכה, וחג שמח לך, למשפחתך, לרנו ולפרויקטים שבדרך :wink:

סובא.

עריכה:

מר קובי היקר

אתה כנראה לא מכיר את צביקה, שעזר לעשרות חברי פורום ללא כל התחייבות מצידם ועל חשבון זמנו הפנוי, וע"י כך הגדיל את המוניטין שלו בתור מקצוען אמיתי שמוכן לעזור. נדירים הם בעלי המקצוע האלה שנדמה כי חלפו מן העולם!

וסתם בשביל הקוריוז - בשביל לנקות קרבורטור לא צריך בעל מקצוע (ע"ע שיפוץ קורטינה). טענה משוללת כל ייסוד.

יום טוב!

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
kobyiso כתב:

מר קובי היקר

אתה כנראה לא מכיר את צביקה, שעזר לעשרות חברי פורום ללא כל התחייבות מצידם ועל חשבון זמנו הפנוי, וע"י כך הגדיל את המוניטין שלו בתור מקצוען אמיתי שמוכן לעזור. נדירים הם בעלי המקצוע האלה שנדמה כי חלפו מן העולם!

וסתם בשביל הקוריוז - בשביל לנקות קרבורטור לא צריך בעל מקצוע (ע"ע שיפוץ קורטינה). טענה משוללת כל ייסוד.

יום טוב!

לא זילזלתי במקצועיות...

אבל אין ספק שאפשר לעשות דברים לבד...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מי שמנוי על האבטומוביל, יקבל בגליון הקרוב את דעתי המורחבת בנושא "המוסך הביתי", אבל התקציר הוא שאתה יכול לעשות ה-כ-ל לבד על המדרכה אם יש לך את הידע והציוד המתאים. ידע רוכשים טיפין-טיפין לאורך זמן מאחרים, מקריאה, מנסיון, מקורסים שונים וכו. ציוד קונים בהדרגה ולפי היכולת המקצועית. לרוב החשבון יוצא שאחרי תיקון אחד, החזרת את מחיר הכלים שרכשת במיוחד לאותו תיקון.

לא כל אחד בנוי לזה ואתה צריך להכיר את מגבלותיך המקצועיות ולא לחרוג מהן. כל אחד יכול להחליף נורה שרופה או שמן לבד, לא כל אחד יכול לשפץ גיר אוטומטי. כללי בטיחות אלמנטרים ימנעו אסונות, ולא צריך להלך אימים על מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום. חלק גדול מהכיף בתחביב שלנו זה לעשות לבד.

נמרוד

פורסם
אבטחת הרכב היא הפחות בעייתית, לדעתי הבעיה העיקרית היא חוסר הידע המיקצועי שלכם (בלי לפגוע ועם כל הכבוד, נראה לי ששאלה "איך לאבטח רכב ליד המידרכה" לא מצביעה על ידע מעמיק בעבודה על רכבים ו"הוראות בטיחות" למינהן)...

בעיה נוספת היא דעת הסביבה. לא תמיד הסביבה מפרגנת ואוהבת את התחביב הנחמד שלכם...

לפעמים אפילו מיתנכלת. תחשוב שמישהו היה פותח מוסך ומתחיל לפרק רכב ליד הבית שלך? ונניח שאתה בדיוק רוצה למכור את הבית... איך זה יראה לרוכש הפוטנציאלי?

בקיצור, אולי עדיף למצא איזה קרוב מישפחה (אפילו רחוק), לחדש קשרים "ולהתעלק" עליו עם התחביב החדש שלך...

אגב, אם אתה רוצה ללכת עם זה עוד צעד אחד קדימה, קח את הקורס שיש בקלסיקאר...

אני למדתי די הרבה משם, אני מאמין שגם אתה תוכל לתפוס שם דבר או שניים :roll:

גילי

אגב, אני מאבטח את הרכב שלי עם 4 בוקים ואיפה שאני עובד אני "בונה" תעלה מבלוקים, כך שגם אם הרכב יפול מהבוקים (לא סביר) אני אוכל לזחול החוצה...

קודם כל אתה בהחלט צודק

אני לא ממזמן עשיתי ברקסים קידמיים באנגליה שלי ובאותה עת לא היו לי בוקים (חמורים) אז פשוט

השתמשתי בבלוקים וליתר בטחון פשוט בצעתי אבטחה עם בלוקים נוספים כך שאם במקרה האוטו יפול

הוא נופל על הבלוקים שנועדו לאבטחה וגם אם אני מתחת לאוטו עם עגלה לא קורה לי כלום ואני יכול

לצאת בקלות

כמובן שכל זה נעשה בתוך החניה הפרטית שלי

לדעתי לעבוד על האוטו באופן רציני ברחוב בסמוך למדרכה לא אפשרי מכמה סיבות

1) אנחנו נמצאים בארץ ישראל לא לשכוח את זה

2) קורה לא פעם שצריך עוד כלי מסויים שלא נמצא בארגז הכלים

3) וגם לפעמים נתקעים אם בעיות משונות וצריך להשאיר את הרכב לפעמים אפילו לכמה ימים

ואילו רק שלוש סיבות מתוך הרבה מאוד

ויש לזכור כי לא פעם נתקעים אם בעיות שונות

לדעתי אפילו מי שלא למד באופן מיקצועי תמיד יכול ללמוד מעמיתנו לתחביב או מהמקצוענים

אני למדתי אך ורק על הרכב שלי בנתיים וכל יום לומדים דבר חדש ואני עושה כמעט הכל לבד

בבית

נמרוד ידידי הוא אחת הדוגמאות הטובות

מקווה שעזרתי

שלומי

פורסם

אני בטוח שלך יש ניסיון של כמה שנים טובות בתחום השיפוץ, ואתה יודע את הפטנטים. איפה אפשר לעבוד בבטחה ואיפה עובר הקו האדום. אבל אסור לתת עצות בקלות ראש שמדובר בבטיחות כאשר עדיין לא יודעים מי האדם שעומד מול המ(ו)סך.

בברכה, וחג שמח לך, למשפחתך, לרנו ולפרויקטים שבדרך :wink:

סובא.

לעיתים אני בוש ונכלם מכך שלמרות שאני מתעסק עם רכבים ישנים לפחות 15 שנה, הרי שרק עכשיו, לראשונה בחיי, אני משפץ רכב בעצמי. אז תודה על המחמאות, אבל מה שכתבתי נאמר מתוך ההתנסות הנוכחית שלי. אני עדיין המום בכל פעם שאני מגיע למחסן ורואה את האוטו עדין עומד על הבוקים שאני שמתי לו, ובכל פעם שאני מצליח לפרק משהו נוסף אני מתרגש כמו ילד קטן עם צעצוע חדש.

ממליץ, לכל מי שמעיז, גם ללא כל ניסיון, פשוט לנסות, לאט לאט, שלב שלב. שום דבר הרי לא בוער, זה לא שאני חייב לפנות את הליפט או את המקום לרכב אחר, שיקח כמה שיקח.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

• תוכן חדש...