Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, פוקוס 2017 עם 52,000 ק"מ עברה כמעט לפני 2000 ק"מ החלפת בלוק מנוע במוסך יבואן. היום מדדתי שמן וראיתי שהוא באמצע הסטיק, האם הדבר תקין? הבנתי שבמנועים חדשים יש לפעמים צריכת שמן מוגברת בתחילת החיים. 

פורסם (נערך)

אני עם פוקוס חדשה 11000 ק"מ וכבר פעמיים היה חסר לי שמן, לפני כ5 אלף מילאתי שליש, ועכשיו חסר כשליש,

נראה לי שזה אופייני למנועי פורד המטורבתים, אם אני משווה אותו ל3008 1.6 טורבו של אחי, אז אצלו אין צריכת שמן בכלל עד כו, אצלו יש כבר 15K על השעון עשה טיפול ראשון לפני 3 חודשים,

בפוקוס הישנות האטמוספריות זה לא היה כך, לפחות בדור 2 ו3 זה וודאי, 1, לא זוכר, בהתחשב ששלך הוא כבר 3.5 אחרי מתיחת הפנים עם מנוע הטורבו שלהם.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • אהבתי 1
פורסם

עד כ 5000 ק"מ מחסור בשמן מנוע הוא סביר, עקב הצורך של טבעות הבוכנה לנוע בצילינדר ולבצע התאמה ואטימה.
לכן מבקשים בתקופת הזמן  הזו, לבדוק שמן ברציפות, ולהוסיף שמן במידה וחסר.

לא צריך למלא עד הסוף כל פעם, מעל 3/4 מגובה סמן המדיד זה בסדר. (לא רצוי לעבור את גובה הסמן במדיד)

במקביל.. כדאי לבדוק גם מידי פעם את המנוע , לראות אם יש סימני נזילות במחברים פקקים ואטמים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בתאריך 14.2.2021 בשעה 09:44, Krd כתב:

שלום, פוקוס 2017 עם 52,000 ק"מ עברה כמעט לפני 2000 ק"מ החלפת בלוק מנוע במוסך יבואן. היום מדדתי שמן וראיתי שהוא באמצע הסטיק, האם הדבר תקין? הבנתי שבמנועים חדשים יש לפעמים צריכת שמן מוגברת בתחילת החיים. 

החליפו רק בלוק? מה עם בוכנות, טבעות בוכנה ושאר חלקי המנוע? 

פורסם

במוסך מכנים את זה "החלפת חצי מנוע" ממה שאני מבין הוחלף הבלוק, בוכנות וטבעות. על הדרך הוחלפה רצועת טיימינג ומשאבת מים על חשבונם. ראש מנוע, טורבו ושאר החלקים מסביב נשארו.

פורסם

הבנתי, אז אכן באמת נדרש לבצע הרצה, בדיוק כמו שרשום בספר נהג שברשותך. מקווה שנהגת בהתאם. 

תצרוכת השמן אמורה להשתפר. 

אגב, מדוע בוצעה החלפת החצי מנוע

פורסם

כאשר אספתי את הרכב מהמוסך שאלתי אם יש צורך בהרצה, היועץ שירות אמר שאין צורך במשהו מיוחד, פשוט בימים הקרובים לנסוע רגוע. בפועל את ה 1000 ק"מ הראשונים נסעתי ממש רגוע, לאחר מכן ועד עכשיו בערך אותו סגנון נהיגה רק שאיזה 3-4 פעמים "אתגרתי" את המנוע לסביבות 4K סל"ד לשניות בודדות.

לפי מה שנאמר לי הסיבה לכשל הייתה איזזה אטם שכשל ושמן שנזרק לאזור הבוכנות כתוצאה מכך. ששאלתי אם מדובר בבעית חדירת המים שיש מידי פעם לבדלוקים האלו נענתי בשלילה. הרכב גם היה בביקורת במוסך שלושה שבועות אחרי ולא נמצא משהו חריג, בסהכ הרושם הוא שבוצעה עבודה יסודית.

פורסם (נערך)

נערך.
נשלח לפרטי במקום. 
סליחה על הספאם.

עריכה אחרונה על ידי BiG_BuG2

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

• תוכן חדש...