Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עשן מהמנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סובארו d.l שנת 91.

במהלך נסיעה התחיל לעלות לי עשן מהמנוע, עד שהבחנתי והתקרבתי למקום שאפשר לעצור, הרכב דומם לי בכניסה לכיכר.

עצרתי, המחוג של החום מנוע היה על הכי גבוה, שמתי לב שהתנתק לי שמה צינור(מצורפת תמונה), במהלך הנסיעה היה ריח שרוף אבל לא חשדתי כי תמיד יש ריח..(ניחוחות שרק פעם היו יודעים לעשות..) חשוב לציין שנסעתי עם הצינור הזה מנותק לפחות 40 דקות וכל האיזור שם במנוע התלכלך.

לאחר שהמנוע התקרר הנעתי כדי להשאיר אותו במקום נורמאלי ותוך נסיעה של כמה שניות המחוג של החום מנוע זינק שוב למעלה.

מה הצינור הזה? מה קרה?

תודה רבה..

WhatsApp Image 2021-01-31 at 21.21.31.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-31 at 21.17.40.jpeg

פורסם

לדעתי זה צינור נשם, לא מעניין במיוחד. 

מדאיג יותר למה יש לך בעיית התחממות, האם יש נוזל קירור במערכת?

יום טוב גם לך

פורסם

קשה לזהות מהתמונה אבל נראה שהצינור המנותק אינו קשור למערכת הקירור ומה שנראה שם הוא דווקא שאריות של שמן ואדי שמן שיושבים על המנוע כבר זמן רב. 

לפי אפי התקלה שאתה מתאר ככול הנראה מדובר בבעיה במערכת הקירור, הנחה ראשונה היא כמובן חוסר מים ברדיאטור שהוביל להתחממות מהירה כלכך או בעיה בזרימת המים מהרדיאטור למנוע, אולי נקרעה הרצועה המפעילה את משאבת המים וזה רודם להתחממות המהירה. בכל מקרה לגרור למוסך ולא לנסוע בתקווה שלא נגרם כבר נזק.

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

לדעתי זה צינור נשם, לא מעניין במיוחד. 

מדאיג יותר למה יש לך בעיית התחממות, האם יש נוזל קירור במערכת?

יש נוזל..

לפני 52 דקות, Roycohen1979 כתב:

קשה לזהות מהתמונה אבל נראה שהצינור המנותק אינו קשור למערכת הקירור ומה שנראה שם הוא דווקא שאריות של שמן ואדי שמן שיושבים על המנוע כבר זמן רב. 

לפי אפי התקלה שאתה מתאר ככול הנראה מדובר בבעיה במערכת הקירור, הנחה ראשונה היא כמובן חוסר מים ברדיאטור שהוביל להתחממות מהירה כלכך או בעיה בזרימת המים מהרדיאטור למנוע, אולי נקרעה הרצועה המפעילה את משאבת המים וזה רודם להתחממות המהירה. בכל מקרה לגרור למוסך ולא לנסוע בתקווה שלא נגרם כבר נזק.

אני כמעט בטוח שהלכלוך שם חדש כי לפני יומיים הסתכלתי.. וזה ממש בולט גם על הצמיג ספייר, 

סבירות גבוהה שלא שמתי לב לחום מנוע ונסעתי ככה הרבה זמן..

שמן, מים בדקתי ויש,

בנוסף נדלקה לי גם נורת שמן שכחתי לציין

פורסם
לפני 12 שעות, hagai 94 כתב:

תוך נסיעה של כמה שניות המחוג של החום מנוע זינק שוב למעלה

אם יש נוזל במערכת אז פיזית החום לא יכול לזנק בכמה שניות בודדות.

תבדוק בעיה חשמלית בחיבור לחיישן טמפרטורת נוזל קירור, ותקינות החיישן עצמו.

יום טוב גם לך

פורסם

דווקא חום המנוע יכול לטפס מהר מאוד אם לדוגמא משאבת המים לא עובדת ולא מסחררת ומעבירה מים במעברי המים ומחליפה אותם המים קרירים יותר מהרדיאטור.

תעיף מבט אולי הרצועה נקרעה, אם היא שם שווה לבדוק, יכול להיות שהלכה משאבת המים כליל.

פורסם
לפני 5 דקות, Roycohen1979 כתב:

דווקא חום המנוע יכול לטפס מהר מאוד אם לדוגמא משאבת המים לא עובדת ולא מסחררת ומעבירה מים במעברי המים ומחליפה אותם המים קרירים יותר מהרדיאטור.

תעיף מבט אולי הרצועה נקרעה, אם היא שם שווה לבדוק, יכול להיות שהלכה משאבת המים כליל.

תגדיר "מהר מאוד".

במערכת מלאה בנוזל, לוקח יותר מכמה שניות להגיע ממצב של נוזל קר לנוזל רותח, גם אם אין סירקולציה.

לצורך העיניין כאשר התרמוסטט סגור אין בפועל כמעט סירקולצית נוזל בבלוק, ולוקח למנוע דקות להגיע לטמפרטורת עבודה.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

תגדיר "מהר מאוד".

במערכת מלאה בנוזל, לוקח יותר מכמה שניות להגיע ממצב של נוזל קר לנוזל רותח, גם אם אין סירקולציה.

לצורך העיניין כאשר התרמוסטט סגור אין בפועל כמעט סירקולצית נוזל בבלוק, ולוקח למנוע דקות להגיע לטמפרטורת עבודה.

אנחנו מדברים במקרה שלו במצב שבו הרכב כבר היה על 96-97 מעלות ומשם המרחק לרתיחה או ל120 מעלות קצר מאוד, אל תשכח שאם משאבת המים תקולה אזי המנוע מחמם רק את מיעוט הליטרים שנמצאים במעברי המים בראש המנוע ולא את כל תכולת המים במערכת הקירור. כבר ראיתי שעוני חום מטפסים לכיוון הרתיחה בשניות בודדות.

בשירות הצבאי שלי היתה פיאט טיפו, באחת הנסיעות לרמת הגולן ככול הנראה נתפס לי הטרמוסטט בעליות מצומת יהודיה, מחוג הטמפרטורה עלה בשניות ובמקרה שלי עצרתי מהר בצד אבל זה לא עזר, ראש המנוע הלך מהטמפרטורה גם כאשר הרכב היה כבוי כאשר אטם הראש התבשל לו לאיטו.

• תוכן חדש...