Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני דיי חדש בעולם המוזיקה לרכב וקצת מוצף מכל המידע שקיים. אשמח לדעות שלכם לגבי מערכת שאני בונה. הרכב הוא הונדה סיוויק 2021 עם שמונה רמקולים (4 מיד באס 6.5 אינץ' ו-4 טוויטרים 1.5 אינץ', זוג בכל דלת). אני רוצה לשמור על מערכת המולטימדיה המקורית של הרכב.

חשבתי על המערכת הבאה:

רמקולים קדמיים (רוצה להתחבר אליהם מהמגבר באופן אקטיבי): מיד באס  Hertz ML 1650.3-165mm וטוויורים Hertz ML 280.3 – 28 mm (פתוח לאפשרות להוסיף מידריינג' Hertz ML 700.3 בהמשך). המיד באס 150 WRMS ב-4 אהום והטווירטים הם 180 אבל לא ברור לי אם זה RMS, כתוב Peak.

https://www.hertzaudiovideo.com/car-audio-tweeters-mille-legend-ml280_3/

רמקולים אחוריים (רוצה להתחבר גם אליהם אקטיבי): Hertz CK 165-16 cm Speaker comps 95 WRMS גם הם ב-4Ω.

סאבוופר: JL Audio 10W6v3-D4 עם מגבר Rockford Fosgate R2-1200X1 1200-Watt Mono Amp.
ועכשיו ל-DSP ולהגברה של הרמקולים הקדמיים והאחוריים:

חשבתי על אפשרות ללכת על (Audison Prima AP F8.9 bit 8 x 85 W RMS and 4 x 260 in bridge mode (RMS @ 4Ω

אבל השאלה האם 85 WRMS יספיקו לרמקול כזה, בייחוד למיד באסים. אפשר לעשות גישור? ממה שאני רואה אפשר לגשר שני ערוצים ל-300 WRMS.

אופציה נוספת ללכת על DSP בנפרד ומגברים אחרים:

למשל, Hertz ML Power 4, עם 4 ערוצים של 150 WRMS לבמה הקדמית, משהו קטן יותר לרמקולים האחוריים ומגבר נפרד לסאב. ולהוסיף Helix DSP.2 (אבל יש לו רק 8 ערוצים ואם ארצה להוסיף מיד ריינג' בהמשך אולי אהיה בבעיה?).

אשמח לתובנות שלכם.

עריכה אחרונה על ידי udihamudi65
פורסם (נערך)

בנושא הAUDISON PRIMA F8.9 סה"כ מגבר+DSP נהדר כי יש לו יכולות גישור שזה דבר מאוד נדיר בימנו במגבר אינרטגטור ועוד עם הספקים יפים כאלו?

אני אומר קודם כל יש לך אותו כבר? תנסה 85 רמס למידבאסים, אולי ידספיק לך, אח"כ בגישור שבטח ובטח יספיק לך.

אם אין לך את היכולות טכניות של להתקין ולנסות אז פה אתה נכנס לבחירות,

תבחר מה שטוב לך, אני הייתי הולך על אופציה ב' אבל עם DSP של 10 ערוצים לכל מקרה דוגמאת הDSP שלי HELIX PRO MK2(יש גם אולטה אבל הוא ממש יקר).

עוד נקודה,

ברגע שאתה 3 וואי לרוב אנשים לא צריכים את הרמקולים האחוריים מה זה לרוב? 99% אחוז מהאנשים...

למה? כי ברגע שאלמנט מנגן טווח תדרים צר מאוד מאוד וופרים 65-300 הוא מספק עוד בוסט של בערך 20-30 אחוז של עוצמה נקייה שלא היית לפני כן.

ז"א שיש מצב טוב שיספיק לך גם 8 ערוצים עם DSP.2 או לחלופין F8.9 עם גישור למידבאס ז"א 2 ערוצי מידבאס חזקים ו-4 ערוצים של 85 טוויטרים + מידריינג.

התייחסת פה להרבה סטאפים בשאלתך, נתתי התייחסות לשתיים מתוך 3 שאני מבין בהם לפחות, שלישי שאמרת שזה אקטיבי קומפוננט קדמי ואחורי זה די סטדנרטי ואין בו צורך ליותר מדי מחשבה.

תסגר גם איזה כיוון אתה רוצה.

בהצלחה :)

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • אהבתי 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, kalmangar כתב:

בנושא הAUDISON PRIMA F8.9 סה"כ מגבר+DSP נהדר כי יש לו יכולות גישור שזה דבר מאוד נדיר בימנו במגבר אינרטגטור ועוד עם הספקים יפים כאלו?

אני אומר קודם כל יש לך אותו כבר? תנסה 85 רמס למידבאסים, אולי ידספיק לך, אח"כ בגישור שבטח ובטח יספיק לך.

אם אין לך את היכולות טכניות של להתקין ולנסות אז פה אתה נכנס לבחירות,

תבחר מה שטוב לך, אני הייתי הולך על אופציה ב' אבל עם DSP של 10 ערוצים לכל מקרה דוגמאת הDSP שלי HELIX PRO MK2(יש גם אולטה אבל הוא ממש יקר).

עוד נקודה,

ברגע שאתה 3 וואי לרוב אנשים לא צריכים את הרמקולים האחוריים מה זה לרוב? 99% אחוז מהאנשים...

למה? כי ברגע שאלמנט מנגן טווח תדרים צר מאוד מאוד וופרים 65-300 הוא מספק עוד בוסט של בערך 20-30 אחוז של עוצמה נקייה שלא היית לפני כן.

ז"א שיש מצב טוב שיספיק לך גם 8 ערוצים עם DSP.2 או לחלופין F8.9 עם גישור למידבאס ז"א 2 ערוצי מידבאס חזקים ו-4 ערוצים של 85 טוויטרים + מידריינג.

התייחסת פה להרבה סטאפים בשאלתך, נתתי התייחסות לשתיים מתוך 3 שאני מבין בהם לפחות, שלישי שאמרת שזה אקטיבי קומפוננט קדמי ואחורי זה די סטדנרטי ואין בו צורך ליותר מדי מחשבה.

תסגר גם איזה כיוון אתה רוצה.

בהצלחה :)

תודה על העצות. גם גיליתי שטעיתי, המיד באס הוא 120 Rms והטוויטרים 90 RMS, אז זה כן יספיק. 

אבל במה עדיף הPRO MK2 על פני ה DSP. 2? הוא יתן צליל נקי יותר? או איזון טוב יותר למערכת? בכל זאת 1000 ש"ח הבדל... ועם ה 8.9 אני יכול גם לשמור גם על האחוריים אפילו עם 3-way. אז לא עדיף כבר 8.9?

ועוד שאלה, בגישור אני יכול לקבל 260 WRMS, זה מספיק בשביל להזיז את הסאב JBL שהוא 600 WRMS? כי אז אני יכול בשלב ראשון אפילו לוותר על מגבר לסאב. 

עריכה אחרונה על ידי udihamudi65
פורסם (נערך)

קודם כל לפרו לmk2 יש DAC שונה אבל לא מדובר פה על צליל הם גם בנתונים קצת שונים אם גם נכנסים לדקויות...

אבל זה לא רלוונטי אתה בכלל לא יודע איזה סטאפ אתה רוצה, הצעתי כי אתה מדבר פה על סטאפ שמצריך מספר רב של ערוצים.

בדרכ להספק של הטוויטר לא מתייחסים, למה? כי נגיד מורל סופרימו טוויטר 220 רמס , אתה בחיים לא נותן להם גם 50 באקטיבי, ישרף לך האוזניים(יש עוד הרבה סיבות אבל בקצרה).

לכן מסתכלים על המידבאס כי לו יש התדרים הכי סבלים לאוזניים של בני האדם באשר הם ומשדכים לו מגבר עם הספק יותר גבוהה מעט מההספק המוצהר במקרה שלך 120 רמס לוופרים הקדמיים.

שלי 80 רמס נדמה לי והמגבר שלי נותן 175 רמס כפול 2 לדוגמא.

המון אנשים נותנים גם מגברים של 200-250 על וופרים של 100-120, מזיק זה לא, מה כן מזיק?

מגבר חלש מדי שמגבירים בעוצמה גבוהה ונותן הרבה דיסטוריישן לרמקול.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • אהבתי 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

פורסם
לפני 12 דקות, kalmangar כתב:

קודם כל לפרו לmk2 יש DAC שונה אבל לא מדובר פה על צליל הם גם בנתונים קצת שונים אם גם נכנסים לדקויות...

אבל זה לא רלוונטי אתה בכלל לא יודע איזה סטאפ אתה רוצה, הצעתי כי אתה מדבר פה על סטאפ שמצריך מספר רב של ערוצים.

בדרכ להספק של הטוויטר לא מתייחסים, למה? כי נגיד מורל סופרימו טוויטר 220 רמס , אתה בחיים לא נותן להם גם 50 באקטיבי, ישרף לך האוזניים(יש עוד הרבה סיבות אבל בקצרה).

לכן מסתכלים על המידבאס כי לו יש התדרים הכי סבלים לאוזניים של בני האדם באשר הם ומשדכים לו מגבר עם הספק יותר גבוהה מעט מההספק המוצהר במקרה שלך 120 רמס לוופרים הקדמיים.

שלי 80 רמס נדמה לי והמגבר שלי נותן 175 רמס כפול 2 לדוגמא.

המון אנשים נותנים גם מגברים של 200-250 על וופרים של 100-120, מזיק זה לא, מה כן מזיק?

מגבר חלש מדי שמגבירים בעוצמה גבוהה ונותן הרבה דיסטוריישן לרמקול.

אה חשבתי שאסור לתת לרמקול יותר מה RMS המוצהר. טוב לדעת, זה פותח אפשרויות... 

פורסם
לפני 12 שעות, udihamudi65 כתב:

אה חשבתי שאסור לתת לרמקול יותר מה RMS המוצהר. טוב לדעת, זה פותח אפשרויות... 

RMS זה ההגברה המינימלית שהרמקול דורש.

אתה יכול לעבוד עם מגבר שמוציא פחות אין בעיה כל עוד הוא איכותי, אבל תמיד עדיף יותר קצת ממה שרשום זה נותן יותר שליטה ברמקול.

• אהבתי 1

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם

איזה כיף לקרוא את התגובות של KALMANGAר ו - YONIHAWAKS, במיוחד לאור הניסיון וידע בתחום האודיו.

הציוד שאתה רוצה לרכוש UDIHAMUDI65 הוא מעולה, יחד עם זאת לפי ניסיון שלי ( חובב מתחיל ) כדאי לך מאוד לחשוב על WAY 3 סט כל צד של הרכב, כפי שכתב לך KALMANGAR.

אם כבר אתה רוצה לרכוש ציוד טוב כפי שכתבתה, הרמקולים האחוריים הם רק עבור REAR FILL, כדאי מאוד לחשוב על DSP עם 9 יציאות לפחות, כולל סאבוופר .

אני שמעתי כבר מערכות 2 WAY עם רמקולים מעולים, אבל לדעתי וטעם שלי, תמיד חסר את המידרינג' . כן, גם לי יש 10 רמקולים, אבל לי יש 2 כוונים נפרדים שעשה עבורי, רודי " הקוסם " , דהיינו אחד הכוונים ( סטאפ ) כל הרמקולים, שמיועד יותר לכל יושבי הרכב, כפי שכתב LANOSFORCE, והסטאפ השני כפי שתיאר KALMANGAR, שהוא המועדף לרוב האנשים בתחום האודיו לרכב. לדעתי תחשוב על DSP כפי שכתב KALMANGAR, על מנת שבעתיד אם תרצה לעבוד אקטיבי 3 WAY, יהיו לך מספיק יציאות. לאני לדוגמה בתחילה רכשתי HELIX DSP3, והחלפתי למכשיר HELIX ULTRA, טעות של מתחיל וחדש בתחום. תמיד תכין ציוד ותשתית טובה טובה ומספקת לעתיד ( מינימום 7 רמקולים ברכב כולל סאבוופר ) . אתה רוצה רמקולים אחוריים אקטיבי, תצטרך עוד 2 יציאות במכשיר DSP.

אני למדתי מי BEEKER שלא מומלץ לעבוד בגישור על רמקולים מידבאס ( 6.5 אינץ ) , עדיף תמיד ערוץ הגברה אחד לכל רמקול, גישור זה טוב לסאבוופר.

בכל אופן אני מציע לך, להיתייעץ עם חברי הפורום הוותיקים והמנוסים בתחום, לפי שאתה הולך לרכוש ציוד, זה יחסוך לך הרבה כסף בהמשך !! 

פורסם
בתאריך 16.1.2021 בשעה 19:42, udihamudi65 כתב:

שלום לכולם,

אני דיי חדש בעולם המוזיקה לרכב וקצת מוצף מכל המידע שקיים. אשמח לדעות שלכם לגבי מערכת שאני בונה. הרכב הוא הונדה סיוויק 2021 עם שמונה רמקולים (4 מיד באס 6.5 אינץ' ו-4 טוויטרים 1.5 אינץ', זוג בכל דלת). אני רוצה לשמור על מערכת המולטימדיה המקורית של הרכב.

חשבתי על המערכת הבאה:

רמקולים קדמיים (רוצה להתחבר אליהם מהמגבר באופן אקטיבי): מיד באס  Hertz ML 1650.3-165mm וטוויורים Hertz ML 280.3 – 28 mm (פתוח לאפשרות להוסיף מידריינג' Hertz ML 700.3 בהמשך). המיד באס 150 WRMS ב-4 אהום והטווירטים הם 180 אבל לא ברור לי אם זה RMS, כתוב Peak.

https://www.hertzaudiovideo.com/car-audio-tweeters-mille-legend-ml280_3/

רמקולים אחוריים (רוצה להתחבר גם אליהם אקטיבי): Hertz CK 165-16 cm Speaker comps 95 WRMS גם הם ב-4Ω.

סאבוופר: JL Audio 10W6v3-D4 עם מגבר Rockford Fosgate R2-1200X1 1200-Watt Mono Amp.
ועכשיו ל-DSP ולהגברה של הרמקולים הקדמיים והאחוריים:

חשבתי על אפשרות ללכת על (Audison Prima AP F8.9 bit 8 x 85 W RMS and 4 x 260 in bridge mode (RMS @ 4Ω

אבל השאלה האם 85 WRMS יספיקו לרמקול כזה, בייחוד למיד באסים. אפשר לעשות גישור? ממה שאני רואה אפשר לגשר שני ערוצים ל-300 WRMS.

אופציה נוספת ללכת על DSP בנפרד ומגברים אחרים:

למשל, Hertz ML Power 4, עם 4 ערוצים של 150 WRMS לבמה הקדמית, משהו קטן יותר לרמקולים האחוריים ומגבר נפרד לסאב. ולהוסיף Helix DSP.2 (אבל יש לו רק 8 ערוצים ואם ארצה להוסיף מיד ריינג' בהמשך אולי אהיה בבעיה?).

אשמח לתובנות שלכם.

אני הייתי ממליץ לך לחכות למפגש אחרי הסגר ולעשות מאמץ להגיע ולשמוע כל מיני התקנות ולבקש הסבר על כל התקנה.

אפשר להמליץ לך על רכיבים מפה ועד אילת אבל הבעיה לכל אחד יש את האוזן שלו כל אחד אוהב רגישות אחרת בשמיע , יש אחד אוהב לשמוע חד, יש אחד אוהב עדין , יש אחד אוהב הרבה באס וכדו'..... אתה יכול להשקיע טונות של כסף ובסוף זה לא יהיה לטעמך.

מה שאני מציעה לאט לאט תלמד את הנושא ותבנה נכון ואז תיהיה מרוצה.

תחום ה SQ הוא מאתגר ותחביב לכל דבר, צריך להבין איך זה עובד את המגבלות שיש לנו ברכב האישי ואיך ניתן לשפר אותם לטובת הסאונד.

שיהיה בהצלחה.

אם אתה סתם מחפש מערכת לשמוע יותר חזק וקצת יותר איכות שכח מה שהאמרתי לגבי ה SQ ופשוט תתקין.😏 

• אהבתי 1

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם
בתאריך 18.1.2021 בשעה 15:23, yonihawkss כתב:

אני הייתי ממליץ לך לחכות למפגש אחרי הסגר ולעשות מאמץ להגיע ולשמוע כל מיני התקנות ולבקש הסבר על כל התקנה.

אפשר להמליץ לך על רכיבים מפה ועד אילת אבל הבעיה לכל אחד יש את האוזן שלו כל אחד אוהב רגישות אחרת בשמיע , יש אחד אוהב לשמוע חד, יש אחד אוהב עדין , יש אחד אוהב הרבה באס וכדו'..... אתה יכול להשקיע טונות של כסף ובסוף זה לא יהיה לטעמך.

מה שאני מציעה לאט לאט תלמד את הנושא ותבנה נכון ואז תיהיה מרוצה.

תחום ה SQ הוא מאתגר ותחביב לכל דבר, צריך להבין איך זה עובד את המגבלות שיש לנו ברכב האישי ואיך ניתן לשפר אותם לטובת הסאונד.

שיהיה בהצלחה.

אם אתה סתם מחפש מערכת לשמוע יותר חזק וקצת יותר איכות שכח מה שהאמרתי לגבי ה SQ ופשוט תתקין.😏 

בשמחה, איפה מודיעים על המפגשים? פה?

פורסם
לפני 7 שעות, udihamudi65 כתב:

בשמחה, איפה מודיעים על המפגשים? פה?

פה בפורום אודיו איפה שפתחת את השאלות שלך כאן יפתח נושא המפגש.

פורסם
לפני 1 דקה, yonihawkss כתב:

פה בפורום אודיו איפה שפתחת את השאלות שלך כאן יפתח נושא המפגש.

שלילי אין מפגשים מאורגנים דרך הפורום יותר יוני. זה במסגרות אחרות.

התחום קצת ירד והמפגשים פחתו עד שהפסיקו את הנוהל, לכן נוצרו מפגשים דרך מקומות אחרים, ואני די בטוח שאסור לי לפרסם כאן את המפגש גם אם אני רוצה אלה רק להזמין בן אדם בפרטי...

• מבאס 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

• תוכן חדש...