Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיה פורטה נראית קוסמטית בסדר (יש כמה דברים לתיקון) משהו אחד מפריע לי, זה בוצה במנוע.

עד כמה זה חמור? כי מניסיוני בוצה בטויוטה לאחר פלשינג יסודי, ממשיכה לנסוע עוד כמה שנים ללא בעיה.

אני יודע שמגזימים בבדיקה כדי לכסות את עצמם מתביעה, עדיין יש כמה דברים (אולי סתם) כמו נזילה קטנה מגומי

בין הגיר למנוע. 

אשמח לכמה הערות והארות.

תודה.

IMG_20201222_153257__01.jpg

פורסם

במנועי הקונצרן האטמוספריים של יונדאי/קיה בוצה היא לא תופעה חריגה. נובע להערכתי מתדירות החלפה נמוכה מדי המומלצת ע"י היצרן בשילוב תוואי שימוש עירוני. 

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כן זה מה שהערכתי, מוסך שלי סתם הפחיד אותי שזה חריג. אז פלשינג אמור לנקות את הבוצה ללא בעיה מעבר. 

מה לגבי הנזילה בין הגיר למנוע? הבוחן אמר שהוא מעריך שזאת רק נזילה בגומי בחיבור, או שאריות שמן שנשארו שם. (כלומר לא מסרק הגה)

פורסם (נערך)

לגבי הבוצה,אם תוכל כאשר הרכב קר,פתח פקק מילוי שמן וצלם תמונה-אפשר יהיה אולי להעריך עד כמה המצב טוב/פחות טוב.

כיוון שהיתה לי I30,שהיא בערך המקבילה של הקיה,אני יכול לספ]ר שבאיזור ה 70,000 ק"מ פורק אגן השמן ,הוחלפה רשתית משמרת לאגן השמן ובוצע פלאשינג מעט אגרסיבי כדי להיפטר מהבוצה (שאצלי היתה משמעותית ואיימה בפגיעה במנוע).

לגבי נזילת השמן-כפי שכתב דניאל יש לבדוק במדוייק- אבל,אם אכן המכון דייק והנזילה בין הגיר למנוע אז מדובר במחזיר שמן אחורי ונדרש לפרק את הגיר מהרכב כדי להגיע לחלק (שעולה כמה עשרות ש"ח אבל העבודה יקרה).

בכללי הבלאי מתאים לק"מ שהרכב עבר וכדאי לקחת בחשבון יישור קו לתיקון הליקויים כאשר תנהל מו"מ עם המוכר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • אהבתי 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

danniel

לא ראיתי פיזית, רק לקחתי את הרכב לבדיקה, וזה מה שאמר הבוחן. (לטענתו זה רק פלשינג)

כמובן לוקח בחשבון שהם אוהבים להגזים. (מקווה בסוף שזה מה שהיה) לגבי הנזילה, בהחלט שרק אחרי ניקוי אפשר לדעת

אם זה רק נזילה שנשארה שם ולא נוקתה, או באמת נזילה מאחד הגומיות או מקום אחר. 

colauti 9

יישור קו זה ברור, זה הדבר הראשון שאני עושה בכל קניית רכב. מעט הפחיד אותי המכונאי שלי לגבי הבוצה, למרות שאמרתי לו

שעשיתי ברכב אחר (טויוטה) ניקוי בוצה יסודי, ועד היום הרכב נוסע חלק.  לפרק גיר? נשמע לא טוב. מחר אדע יותר לגבי העליות של התיקונים

מקווה שלא יהיו משהו שקשור במנוע/גיר או במסרק הגה. בסה"כ רכב שמור למרות כמה ליקויים חיצוניים ופנימיים שאצטרך להחליף או לתקן. 

פורסם

לא מתקנים כלום בגיר .

פשוט אם הנזילה באמת משם צריך לחלץ את מחזיר השמן שנמצא בין המנוע לבין הגיר ואין דרך אחרת.

פורסם

אם יש נזילה ממחזיר השמן גין הגיר למנוע התיקון יהיה יקר כיוון שמדובר בפירוק גיר שלוקח לא מעט זמן, לא בטוח ששווה להתעסק עם זה כשהרכב בשווי כזה, הכול שאלה של כמה הנזילה חזקה ואם אפשר להמשיך לחיות עם זה כשכמובן תנסה להפחית את מחיר הרכב מהמוכר.

• אהבתי 1
פורסם

רוי זה סיפור של 800-1000 לכל היותר.

לא פותחים גיר ולא מתקנים בו כלום.

פשוט מפרקים ומניחים בצד.

פורסם

הפחתי מהמחיר של הרכב. (אולי לא מספיק) יש מוסך קיה מומלץ באזור השפלה? 

מקווה שלא נפלתי על רכב שיכניס אותי לצרות. (זה לא קורה לי בדרך כלל, אבל גם יכול לקרות)

• תוכן חדש...