Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

על הסנטרה יצא לי לנהוג היום, מהשנייה הראשונה הרגשתי נוח. 

הברקסים ממש טובים לדעתי (בניגוד למאזדה). 

הרגשתי שאני מרחף, והיה לי מאוד נוח

בזכות מה הרכב כ"כ נוח? 

לרעה אפשר לציין את מושב הנהג - הייתי במגרש ריק ובכוונה העלתי מהירות וסובבתי את ההגה, לא הרגשתי שהמושב מחזיק אותי בצורה מספקת. 

עוד משהו מעצבן- הכפתורים על ההגה נראים ממש מיושנים, עשויים מפלסטיק זול ודי רופף. 

בניגוד יש את הקורולה שבמרכב סטיישן נראית ממש יפה (רק לא בצבע לבן ☺️

מי לדעתכם עדיפה ולמה? 

הרכישה מתוכננת בסביבות חודש ינואר 21

תודה למגיבים 

פורסם

למה דווקא שני הרכבים הללו ?

יש אלטרנטיבות טובות יותר משתי האופציות הללו.

מבין שני אילו הייתי בצער בוחר בטויוטה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הסנטרה החדשה או היוצאת? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הסנטרה החדשה כמובן .

יש לי מגבלה מסויימת בתנועה וקשה לי למצוא רכב שיהיה לי קל להיכנס ולצאת ממנו .
בניגוד למה שכולם ממליצים, רכבים גבוהים, מבחינתי הם הבעייתיים ביותר כי בכניסה צריך להרים גבוה את רגל ימין וזה לא תמיד נוח .

עם סף דלת (מרווח גחון ) עד 16-16.5 ס"מ אני מסתדר מצויין .
בשני הרכבים הנ"ל ,גם הכניסה וגם היציאה נוחות לי .

אני מחפש רכבים נוחים , לא נוקשים מדי , מעדיף נסיעה נינוחה על ביצועים .

יש לקחת בחשבון גם את העובדה שיש לי אפשרות להחליף רכבים כל 36 חודשים .
הביטוח הלאומי מציב 2 דרישות -

א.הרכב חייב להעות חדש מיבואן- ראשי או מקביל לא משנה ,העיקר שהרכב עבר במכס והוטלו עליו מיסים .

ב.הרכב המיצג שלי עד 1800 סמ"ק -זה אומר שאם ארכוש רכב עם מנוע הקטן מ1400 סמ"ק , הזכויות שלי בביטוח הלאומי יפגעו.

אין לי דרישות מיוחדות מרכב חדש , אשמח אם תהיה תמיכה טובה לגב תחתון ובצידי הגב .

אם יהיה מיזוג מאחור , זה פלוס ענק .

רכב מודרני ומאובזר שיעלה חיוך כל פעם שנכנסים פנימה יעשה טוב על הנשמה וזה תמיד טוב .

ואם תהיה שמירת מרחק אדפטיבית אמיתית - כלומר מ-0 + כזו שתזהה שהרכב מלפנים החל בנסיעה ורק אז הרכב שלי יתחיל לנוע , ייקל מאוד על התנועה בפקקים בהם אני "מבלה" לא מעט בעיקר בערב בסיום יום העבודה בצפיפות של מרכז הארץ .

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

אני במצב כזה בכלל לא הייתי מתלבט, ולוקח קורולה.

רק תעשה נסיעת מבחן ותראה שנוח לך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מציע לך לבדוק את האוקטביה החדשה, היא מגיעה עם מנוע 1.5 טורבו ואני מניח שהיא תהיה נוחה יותר מכל אסייתית שתנסה.

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אני במצב כזה בכלל לא הייתי מתלבט, ולוקח קורולה.

רק תעשה נסיעת מבחן ותראה שנוח לך

על סמך איזה נסיון אתה ממליץ לו על האוקטביה? 

הסנטרה החדשה היא רכב שונה לגמרי מהרכב היוצא. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הסנטרה החדשה אמנם שונה לחלוטין אבל היא עדיין לא מרשימה ברמה של מובילות הקבוצה שהוזכרו כאן.

אם בקרת השיוט האדפטיבית חשובה לך קח בחשבון שהיא פועלת דיי באלימות בסנטרה, כמו כפתור ON/OFF על דוושת התאוצה והבלמים, כאילו אין לה שום מינון או גז עד הסוף או בלימות חדות מדי.

הקורולה מלוטשת יותר, תא הנוסעים נעים יותר, רמת האבזור עדיפה למיטב זכרוני, והיא כמובן תהיה חסכונית יותר.

פורסם

ליטוש בנהיגה זה חשוב 

עם השנים סיגלתי לעצמי סגנון נהיגה בו אני משתדל לנהוג ללא פעולות חדות מדי הן בהאצה והן בהאטה ואני ממש נהנה מזה. 

בחו"ל ישנן מדינות בהן האוקטביה נמכרת עם גיר אוטומט, לארץ היא מגיעה עם גיר רובוטי. 

יש לי ניסיון רע עם הגיר הלא מלוטש הן בזמן תנועה והן מבחינת אמינות שהיה אצלי באוקטביה 1.4 שנת 2011.

בזמנו הייתי נוסע כ 360 ק"מ בשבוע עם האוקטביה בשבוע עם עוד 3 נוסעים במשך 3 שנים. כיום אני נוסע פחות, 50:50, כ 16kkm בשנה. 

אם היה רכב שמציע את כל מה שהאוקטביה מציעה אבל עם גיר פלנטרי / רציף חלק, המקום בו אין לי בעיה להתפשר הוא תא המטען. 

אמנם לא נוסעים הרבה יחסית אך מחירי הדלק רק עולים ולכן השאיפה למצוא רכב חסכוני יחסית בדלק. 

אופציה נוספת שיכולה להיות מעניינת ולתת לי יתרון במכירה עתידית לאור הקמ הנמוך יחסית למקובל, רכישת רכב דיזל. 

האוקטביה מעבר לתקציב שעומד על 150-155 אלף ש"ח. 

פורסם
לפני 3 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

יש לי ניסיון רע עם הגיר הלא מלוטש הן בזמן תנועה והן מבחינת אמינות שהיה אצלי באוקטביה 1.4 שנת 2011.

עברו 9 שנים מאז האוקטביה הקודמת שלך, הגיר עבר מאז אבולוציה של שיפורים והוא די מוצלח אם כי גיר פלאנטרי לרוב יספק תנועה "רכה" יותר (בכל מקרה לא הייתי פוסל את האוקטביה על הסף, אלא בודק אותה).

הקורולה הנוכחית מאד מלוטשת והיא מכונית מצויינת, במיוחד גרסת הסטיישן שמוסיפה שימושיות רבה - לדעתי מהמפחתיות המובילות (בטח לנהגים סולידיים שביצועים פחות מעניינים אותם).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לטעמי הגיר של האוקטביה אכן סביר, אבל בתנועה צפופה הייתי מגדיר אותו סביר בלבד,

מה שמעניין זה שביטוח לאומי לא מתקדם ומשנה את הקריטריונים של שנות השמונים (1800 סמ"ק) למה שקורה היום בענף התחבורה,

זה כאילו שהוא מעודד זיהום אוויר....

למה לא להתחשב במנועי הטורבו הקטנים והיעילים (והחסכוניים יותר)?

למה לא לתת לנכה אופציה לרכב חשמלי?

פורסם

אתה בטווח של הנירו , אני הייתי שוקל ברצינות את האופציה עדיפה על שתי האחרות.

האוקטביה החדשה מסתמנת כרכב הטוב בקטגוריה , אני בהחלט הייתי מבקר בסוכנות על מנת להתרשם האם הרכב מתאים לדרישות שלך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...