Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה סטוניק 2019 מנוע 1.0 טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אשמח לייעוץ.

אני מתעניין בקיה סטוניק שנת 2019 גרסת מנוע 1.0 טורבו

שמעתי שהגיר הרובוטי כפול מצמדים לא הכי אמין ונוטה להתחמם 

ומנוע 3 צילינדרים רועד בגלל מספר צילנדר אי זוגי (האם זה מורגש בתא הנוסעים או מורגש בכללי?)

האם למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה שיכול להמליץ?

האם מומלץ לרכישה.?

תודה לעונים.

פורסם

ככלל, מנועי 3 צילינדרים וגיר רובוטי יהיו פחות חלקים בפעולתם ממנוע רגיל וגיר פלאנטרי. 

דווקא בסטוניק זה קצת פחות מורגש אבל קיים בעיקר ביציאה מהמקום (שימוש עירוני). 

האם לקחת בחשבון בקניית סטוניק בת שנה. שניתן לרכוש אחת חדשה בהנחה יפה אצל היבואן או בערוצי האפס קילומטר? 

יש סטוניק 1400 בכ 95k שקל באחד מאתרי האפס קילומטר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אוקי אולי באמת עדיף חדשה.

השאלה שלי 

מבחינת אמינות גיר ומנוע לדגם 1 ליטר טורבו 

יש מה לפחד להתעסק או שאין בעיה?

פורסם

בינתיים מנועי ליטר טורבו הוכיחו שהם מספיק אמינים ויעילים בעיקר בעיר, מנועי 3 בוכנות אכן לרוב לא יהיו הכי חלקים אך יש כמה יצרנים שהצליחו להעלים את הרעידות האלה בכלל, אך לאלה שכן רועדים לא מדובר בתקלה.

ויש מנועי טורבו קטנים 1.0 ו1.2 מדגמים מסויימים שצורכים שמן מעט יותר מהממוצע, במנוע הזה של הקיה לא ידוע לי שיש בעיה בכלל, אלא מדובר במנוע די אמין, לפחות מחבר שהחזיק כזה מהעבודה,

לגבי הגיר, בינתיים אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שגיר רובוטי כפול מצמדים הוא אחד הגירים הכי בעייתיים בתקופה האחרונה, ואמינותו מוטלת בספק, יש כאלה עם בעיות רציניות ויש כאלה פחות, מה שכן עלות האחזקה שלו לא זולה, אם זה החלפת שמן יקרה בגירים רטובים עד להחלפת מצמדים כפולים די יקרים, כאן בקיה בינתיים יש שמועות שזה רק ההתחממות, למרות שיש כאלה שכבר נתקלו בכמה בעיות, קראתי על זה בפורום לא מזמן, אולי זה אפילו כאן, זה היה גיר בעייתי בספורטאג',

מה שאני מנסה להגיד לך כאן, שנכון לכרגע, ידוע שהגיר והמנוע של הסטוניק די אמינים, כך לפחות בשנתיים שלו בארץ, אך תצפה שזה לא יישאר כך בעתיד בעיקר לגיר.

פורסם

תודה על התשובה המספקת.

ואשמח לעוד שאלה.

שמתי לב שרוב דגמי יונדאי/קיה ועוד יצרנים אחרים עוברים לגיר רובוטי כפול מצמד

הרי אם הוא לא אמין במיוחד אז למה ליצר רכבים עם הגיר הזה?

פורסם

אי אפשר להכליל על כל הגירים ואורך החיים של הגיר גם תלוי באופי הנסיעות ובנהג.

מעבר לכך, היתרון של גיר רובוטי כפול מצמדים הוא העברת הילוכים מהירה, ביצועים טובים ולרוב צריכת דלק טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כי אין להם ברירה,

הבעיה הכי גדולה שלהם זה לעמוד בתקן הזיהום אוויר העולמי והאירופאי, שמחמיר מידי שנה בעולם ושוב בעיקר לשוק האירופאי שמכריח אותם להמציא פתרונות,

לכן הרבה יצרנים עברו לגירים רובוטים ורציפים, ויש כאלה שיכלו לשפר את זה עם גיר פלנטרי.

מי שלא הצליח וניסה לעבור לגיר רובוטי כפול מצמד, מהר מאוד נתקל בקשיי אמינות, שבינתיים עדיין קיימים, אך הרבה פחות מתחילת הדרך איתם.

פורסם

הגיר כפול המצמדים של קיה/יונדאי אמין למדי. בשביל להתקל בהתראת התחממות תצטרך לנסוע המון זמן בפקק זוחל (המון!). וגם אז זו התראה לעצירה להתקררות (לא נעים כמובן) אבל לא כשל של הגיר.

כמובן שיש בלאי של המצמדים בהתאם לאופי הנסיעה ובשלב זה או אחר הם ידרשו החלפה. האם זה יקרה אחרי 60K ק"מ או 120K או יותר? תלוי בעיקר באיפה ואיך אתה נוסע. אם יש לך ניסיון עם גיר ידני, אז אתה מבין מה שוחק יותר ומה פחות. יש לי קולגה אחד עם ספורטאז' עם הגיר הזה והוא עושה קרוב ל200K בשלוש שנים. בנתיים עבר קצת יותר משנה ומרוצה לגמרי. אני מהמר שהוא יסיים את כל ה200K על המצמדים המקוריים כי רוב הנסיעה שלו בין עירונית ללא פקקים.

מבחינת עלות החלפת מצמדים, אם לשפוט לפי רכבי VAG (לא מספיק נפוץ וותיק בקיה), זה יכול להגיע למחיר של שיפוץ גיר אוטומטי, אך כמובן קורה מוקדם יותר.

אם אתה לא מבלה המון בפקקים, לא הייתי חושש לקחת את הגיר הזה (ואכן לקחתי בספורטאז').

מבחינת התנהגות הגיר - הוא מאוד חלק ונעים. לקולגה אחרת יש את הסטוניק הזו ומבחינתה זהה לאוטומט רגיל. גם מבחינת אשתי זה ככה. אני מרגיש את ההבדל בהשהיה הקטנה בזינוק מהמקום לעומת אוטומט רגיל.

לגבי המנוע 3 צילינדרים של הסטוניק - בסטוניק של אותה קולגה לא הרגשתי רעידות יוצאות דופן. אך הרכב חדש ולא יודע אם בהמשך, עם התיישנות תושבות המנוע, זה ישתנה.

פורסם

גם לאחי היה ניסיון חיובי עם הגירים של VAG, שרוב הנסיעות שלו היו בינעירוניות אך זה כלל הרבה פקקים, כך שזה לא אומר הרבה,

לגבי הגירים של קיה ויונדאי, תחפש ברשת ותמצא שיש אינסוף קריאות שרות לתיקון בעיות, כאן לפחות קיה ויונדאי לוקחים אחריות ומטפלים בבעיות שזה כולל בעיקר עדכוני תוכנה, אך כן יש בעיות, ואפילו לא מעט, תחפש בעצמך בגוגל ותראה.

• תוכן חדש...