Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Transporter כתב:

שאלה דחופה
חברה טובה שלי חלתה בעבר בקורונה
היום אבא שלה חולה והיא ביקרה אותו בבוקר

היא יכולה לבוא אליי היום שאני מארח?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

תבדוק עם העו"ד האם היא צריכה להיות בבידוד או לא. 

השאלה מה החברה הקבועה אומרת על החברה הטובה שבאה אליך לאירוח ... או שלא הבנתי טוב את התיאור 

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אחותי אובחנה חיובית, אחרי שבחמישי בוצעה בדיקה יזומה ע"י המעסיק שלה לכולם, וזה אחרי שברביעי מישהי אחרת שם אובחנה כחיובית.

הרוב המוחלט שם שומרים על ההנחיות, בטח בעבודה, אבל ה-Patient Zero ההיא בילתה בשבוע שעבר במסיבה מחתרתית.

זאת הבעיה, תמיד יש תפוח אחד רקוב שמקלקל לכולם את החגיגה. 

אתה חושב שאתה שומר וכולם מסביבך שומרים , אבל בסוף מישהו מפיל אותך

פורסם (נערך)

לא רק זה, זה אומר שההנחיות הקיימות לגבי מסיכות - לא עוזרות, ביחד איתה עוד 3 נדבקו מאותה אחת (ונתפסו באותה בדיקה ביום חמישי).

אולי בזה - בזעיר אנפין, אפשר להסיק למה הסגר לא עובד.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, korola כתב:

השאלה מה החברה הקבועה אומרת על החברה הטובה שבאה אליך לאירוח ... או שלא הבנתי טוב את התיאור 

אולי בגלל זה השאלה "דחופה".

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 25 דקות, korola כתב:

עד כה בישראל ,  687,000 אלף מאומתים , מהם מתו 5,000 ולך תדע כמה גוררים איתם תופעות פוסט קורונה. 

מנגד חוסנו רק בישראל כבר כמעט 3.4 מיליון ... כמה מהם מתו? מה גוררים תופעות לוואי פוסט חיסון ?

וואלה צודק, אי אפשר לדעת את תופעות הלוואי הארוכות טווח של החיסון ,

אבל האם אתה יודע את תופעת הלוואי ארוכות הטווח של ? הקורונה עצמה? 

כנראה שהכי בריא יהיה לא לקבל את החיסון ולהצליח גם לא להידבק במחלה, אתה יכול להצטרף פה למישהו שבטוח שאם שומרים על ההנחיות אז לא נדבקים. 

הערכה שלי , שיתחסנו כ 4.5 מיליון , וכל השאר פשוט יעברו את המחלה עד שנגיע לחיסון עדר. 

כולל ילדים וכולל כולם ..  השאלה כמה צריך לחיסון עדר? 90% 95% 80% ?

האם אתה חושב שתצליח להיות ב 5% , 10% או 20% שגם לא יתחסנו וגם לא יחלו? 

יפה, תן לכל אחד לעשות את השיקול שלו, יש הרבה לא ידוע. אני כבר נדבקתי כל השאלה לא תקפה לגבי.

לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

איפה ראית שהיעילות של החיסון "מפוקפקת"?

אני לא מצליח להבין את הטענות על ניהול סיכונים כאן. הייתי מבין אם בממוצע בני אדם לא היו לוקחים תרופות. אבל גם כדור של ארקוקסיה יכול לעשות נזק אצל כמות מאוד מאוד קטנה של בני אדם. ועדיין כנראה שיש יותר אנשים שלא מתחסנים מאשר כאלו שלא לוקחים כדורים משיקולים די דומים.

היעילות מפוקפקת כי ישראל, המדינה הכי מחוסנת, עברה את הגל הכי קשה שלה והגל התארך,  תוך כדי סגר, מעבר לרוב מדינות אירופה, כולל כולל המייצאת של הזן הבריטי המהולל.

התעלמות מעובדה פשוטה זו, מלמדת על השטחיות, הבורות וחוסר ההבנה של דיקטטורי החיסון.

פורסם
לפני 4 דקות, khalil כתב:

היעילות מפוקפקת כי ישראל, המדינה הכי מחוסנת, עברה את הגל הכי קשה שלה והגל התארך,  תוך כדי סגר, מעבר לרוב מדינות אירופה, כולל כולל המייצאת של הזן הבריטי המהולל.

אם צריך 100 ג'יגה בייט כדי לאחסן וידאו מסוים, אז העובדה שיש לך 10 מחשבים ובזה שיש לו הכי הרבה נפח פנוי, יש רק 50 ג'יגה בייט פנויים, עוזר לך?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

טרנספורטר, זו בדיוק הסיבה שבגללה החיסון חשוב. אתה אף פעם לא יכול לדעת אם אתה נפגש עם נשא פעיל.

עקרונית מחלימים אינם חייבים בידוד, אבל זו הנחיה כללית ואותה גברת צריכה להוועץ ברופא שלה.

חליל, אתה צריך לעשות סויטש רציני בראש. אנחנו - כל העולם - במצב מלחמה. ה-FDA וה- CDC והרשויות האירופיות והבריטיות והרוסיות והסיניות וגם הישראליות עשו את השינוי המחשבתי שלהן ונתנו לחיסונים היתרי חירום, כי כאשר בישראל מתים 40-50 איש ביום ובאנגליה 1500 אי אפשר להמתין שנתיים לאישור סטנדרטי. 

עד כה מתו בישראל למעלה מ-5000 איש ממחלת הקורונה, ואני לא מדבר על הנכים שנותרו (ואל תקשקש על "מתו עם קורונה", כי זה נכון ללא יותר מ-10% מהמתים, ואני לארג'). כמה מתו מהחיסון לאחר שניתנו למעלה מ-5 מיליון מנות? 

לגבי גל הקורונה הנוכחי הוריאנט הבריטי הוא game changer הן מבחינת קצב ההדבקה והן מבחינת האוכלוסיה הנדבקת, וכנראה גם מבחינת חומרת המחלה. 

החיסון רק מתחיל לבוא לידי ביטוי, והביטוי המלא יגיע בשבועות הקרובים, ויש האומרים אילו חודשים (בודאי עם ירידת קצב קבלת החיסון). אבל כבר יש רמזים ליעילותו בירידת התחלואה והתמותה בקבוצות אוכלוסיה עם רמות חיסון גבוהות, בפילוח לפי גיל ולפי יישובים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מחכה בקוצר רוח לתוצאות הצמותה של יונאר, למרות שכבר מעכשיו ברור, שאין תמותה עודפת של 1500. והעובדה שהמחלה קשה לא מצדיקה נהירה עיוורת אחרי חיסון שנכשל.

פורסם

תשמע, אני שולח אותך ללמד את לס כמה טריקים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסתתר פה איזה ביטוי על חברו הטוב של האדם וטריקים חדשים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 9 דקות, khalil כתב:

התעלמות מעובדה פשוטה זו, מלמדת על השטחיות, הבורות וחוסר ההבנה של דיקטטורי החיסון.

אני לא חושב שניתן להסיק מהמחלה כמו שאנחנו רואים אותה היום (בישראל, באנגליה, בגרמניה או בכל מקום אחר) האם החיסון יעיל או לא יעיל. גם אני תהיתי לפני כמה עמודים מדוע קיימת ירידה כה גדולה בחולים בבריטניה למרות שהוריאנט הבריטי אמור להיות הדומיננטי שם וכמו שאנחנו רואים בארץ הוא מצליח להתגבר על הסגר. האם יש עונתיות מסוימת בוירוס? האם מחולה לחולה הוא פחות מדבק ולכן הגל נשבר, ואז מתחת לפני השטח מדוכאי חיסון ואנשים שחולים חודשים מייצרים ווירוס עם פוטנציה גבוהה יותר, ואז הגל שלו מתרומם? האם החורף/קיץ כן משפיעים? (תראה את הודו לדוגמא עכשיו).

אבל מזה לא ניתן להסיק דבר על החיסון. הדרך היחידה זה לקחת ולהשוות אוכלוסיות של מחוסנים ולא מחוסנים, ולראות האם הן מתנהגות באופן שונה מבחינת המחלה. ורואים שאכן המחוסנים באופן מלא (2 מנות + 7 ימים) מראים עמידות הרבה יותר גבוהה לווירוס מאשר לא מחוסנים, בדרגות היעילות שפייזר הצהירו עליהם (ויותר מכך). האם זה אומר שאם לא היינו מחסנים היינו היום עם עוד כמה אלפי מתים? לא יודע, יכול להיות. מצד שני אנחנו בכמות המתים שהיא כמעט חצי משוודיה (ושם כל שנה באופן כללי מתים פי שניים מאשר בישראל, מה שאומר שעם סגר או בלי סגר - כמעט אותה התוצאה).

🤷‍♂️

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 דקות, khalil כתב:

"הכי מחוסנת" זה יחסי. זה לא מעיד כשעלצמו על שום דבר.

עד עכשיו רק שני מיליון ישראלים מתוך כמעט עשרה מיליון קבלו את החיסון השני.

גם היום יש פול של למעלה משבעה מיליון אנשים שיכולים להיות חולים.

רוב החברים שלי שהם מתחת לגיל 35 רק עכשיו נרשמים או עושים את החיסון הראשון.

אז יש קצת פערים בהסקת המסקנות שלך. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם היא נחשבת "מחלימה" אז היא לא מחוייבת בבידוד לאחר מגע עם חולה מאומת ולכן יכולה לבוא.

היא לא יכולה להדבק ולהדביק?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, garicho כתב:

שאכן המחוסנים באופן מלא (2 מנות + 7 ימים) מראים עמידות הרבה יותר גבוהה לווירוס

זו בדיוק הבעיה, האם אנחנו מסתמכים על מחקר או על קביעות שרירותיות?

תוצאות המחקר של פייזר הראו שאת רוב התועלת של החיסון מקבלים אחרי שבוע מהזריקה הראשונה, לא השניה, יש יתרון סטטיסטי של זריקה שניה אבל לא משמעותי. משנכשלה הזריקה הראשונה, הזיזו את עמודי השער, זה לא מה שהמחקר טען.

אין לי ספק שהחיסון עוזר, חד משמעית, אבל כל החששות שלי ממה שקראתי התאמתו:

1. החיסון לא מונע הדבקה.

2. החיסון לא מגן טוטאלית.

3. החיסון נבדק בסביבה של מחלה דועכת ואין להשליך ממנה על התנהגותו בשיאו של גל, ואכן תוצאות החיסון לא נראות טוב בישראל.

יש יתרון לחיסון, יש הצדקה להמליץ עליו לאנשים בסיכון, אין שום הגיון מצעדי ההגבלה, והפסיכוזה סביבו, הוא בסה"כ דומה לחיסון שפעת.

בקשר לעונתיות, אין כבר ספק, המחלה עונתית.

עריכה אחרונה על ידי khalil
  • רעיון גרוע 2
  • תוכן חדש...