Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא אמרתי שאמרת שדיזנגוף פתוח. אתה באמת לא מבין מה המטרה של דוגמא כשמנסים להעביר נקודה כלשהי?  צריך להסביר את זה?

כתבת ש"אני כבר כמעט שנה כותב שהציבור לא מקשיב להנחיות כי כל פעם יש מישהו אחר שמפר אותן". ובכן, זה לא נכון.

הבעיה שלך היא שאתה לא מכיר שום דבר מחוץ לעולם שאתה חי בו. והמשק זה לא רק אתה והחבר שלך שפתח פלאפל.

יש גם 4-5 בתי קפה שפתוחים סביב, יש מסיבות ויש טייק אוואי. ויש מלא עסקים שכן סגורים. 

אז מה?

מול זה יש גם מאות אלפי בני אדם שיושבים בבית, חלקם עובדים, חלקם מובטלים.

אתה מתקשה בלוגיקה ומתמטיקה פעם אחר פעם וגם מתקשה לנהל דיון שהולך לכיוונים טיפה אבסטרקטיים כי אין לנו את כל הנתונים ביד.

אתה לא יודע מה היה מספר החולים או המתים אם כולם היו מפרים את ההנחיות לחלוטין.

אתה לא יודע לספר במספרים כמה אנשים כן שינו משהו באורח החיים שלהם, עברו לעבוד מהבית. כמה עסקים כן סגורים. כמה אנשים לא פוגשים את המשפחה שלהם על בסיס שבועי.

אתה אפילו לא מצליח להבין שהדבקות היא לא הוכחת אשמה. אפילו החיסון לא מוריד את הסיכוי להדבק ל-0 מוחלט. אתה החלטת שמי שנדבק זה "שבורים". וזהו. העניין סגור.

...

הסגר לא אפקטיבי מכל מיני סיבות. אחת היא שלא כולם משתפים איתו פעולה. לא כולם != כולם לא. והמשרדים הסגורים של החברה שאני עובד בה לא מספיקים להוריד את מספר החולים. אף אחד גם לא טען את זה.

אתה כרגיל מעוות מה שכותבים כדי שזה יתאים למה שאתה רוצה לענות

אני לא אמרתי ש 100% מהציבור מפר הנחיות גם לא אמרתי 80% או 20%

ולא אמרתי שחנויות בדיזינגוף פתוחות ולא אמרתי שהחברה שאתה עובד בה פתוחה. כל אלה דברים שאתה כתבת בשמי כי ככה מתאים לך

אני מסתובב קצת יותר ממך בחוץ

ולעומתך חוץ מלהסתובב בכיכר דיזינגוף אני מגיע לכל מיני ערים, גם לכאלה שאתה בחיים שלך לא היית מעז להכנס

אז אם כבר אתה זה שלא מבין שאתה לא רואה את כל התמונה ורק את החברה שאתה עובד בה וכיכר דיזינגוף שבעבר כבר הכחשת שיש שם עומס של אנשים למרות שידעת שזה נכון.

אני בניגוד אלייך מסתובב, קונה סחורה מספקים שונים בארץ, לפעמים זה בת"א ולפעמים זה בנהריה או בדימונה, מקבל טלפונים מאנשים מכל הארץ שעושים אירועים וצריכים ציוד (גם אם לא לוקחים שירותים ממני), אני משכיר ציוד גם ל-לא יהודים שעושים אירועים ויודע הרבה יותר ממך מה קורה בחוץ ובכל המקומות האלה שאתה בטח לא ביקרת בהם בחודש האחרון.

מצחיק שאתה תמיד חושב שדווקא אתה שתקוע 200 מטר מהבית יודע יותר ממני

אז הנה אני מחדש לך

יש המון עסקים ש"סגורים" ועובדים דרך דלת אחורית. כן כן גם ברחוב דיזינגוף הקדוש

יש המון בעלי עסקים שהעסק שלהם סגור והולכים לבית הלקוח

יש מסעדות שמאפשרות הושבה במסעדה בזמן סגר ובטח שלפני הסגר כשהיה אסור לעבוד

יש בתי כנסת שמאפשרים חתונות בכל כמות שרק תרצה, אתה מקבל מפתח ואתה האחראי הבלעדי למה שקורה שם

יש עשרות מסיבות בבתים\וילות\לופטים\צימרים בכל שבוע

ויש עוד המון דוגמאות שאפילו אני לא מכיר ולא חשוף אליהן

זה שאתה לא מכיר לא אומר שזה לא קיים

גם סבא שלי לא הוזמן לאחרונה לאפטר באיזה לופט בראשון. זה לא אומר שזה לא קורה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
פורסם

זה מדהים אתה רושם משהו בהודעה ואז בהמשך סותר את עצמך.

בהתחלה רשמת שלא אמרת שעסקים בדיזינגוף פתוחים ואחר כך שכן ועובדים בדלת אחורית.. תחליט

פורסם (נערך)

אם הוא עזר להחליף נורה מותר לו

146087795_10223877282742123_121538359070360148_n.jpg.ca916d5ada173cc484514838596da3f1.jpg

לפני 49 דקות, יובל .מ. כתב:

זה מדהים אתה רושם משהו בהודעה ואז בהמשך סותר את עצמך.

בהתחלה רשמת שלא אמרת שעסקים בדיזינגוף פתוחים ואחר כך שכן ועובדים בדלת אחורית.. תחליט

עסקים בכל הארץ עובדים

לא אמרתי 100% לא אמרתי 90% ולא אמרתי שזה רק 20%

הוא הבין מזה שאמרתי שכל דיזינגוף פתוח

אז כנראה שלא. כמו שלא כל הספרים בישראל עובדים, כמו שלא כל החרדים הולכים להלוויות

אבל יש מספיק שפתוחים. חלק פתוחים כרגיל, חלק מדלת אחורית,חלק נותנים לך לעשות טייק אווי מהרחוב הסמוך

אני רק יכול להבטיח לך שאם הכל היה סגור כמו שאמור להיות וכולם היו יושבים בבית ופה ושם נפגשים עם חברים לא היינו על 8000 מאומתים ביום

המספרים לא נראים ככה בגלל שהיו 40 חרדים בהלוויה במקום 20, ולא בגלל קוסמטיקאית אחת שאין לה מאיפה לשלם משכנתא אז הייתה חייבת לעבוד.

אבל בסדר

החברה שהוא עובד בה סגורה, זה יכול להסביר מה קורה בכל שאר העסקים במדינה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

לפני כשעה, Transporter כתב:

אתה כרגיל מעוות מה שכותבים כדי שזה יתאים למה שאתה רוצה לענות

אני לא אמרתי ש 100% מהציבור מפר הנחיות גם לא אמרתי 80% או 20%

ולא אמרתי שחנויות בדיזינגוף פתוחות ולא אמרתי שהחברה שאתה עובד בה פתוחה. כל אלה דברים שאתה כתבת בשמי כי ככה מתאים לך

לא אמרת ש100% מפר. אמרת "אני כבר כמעט שנה כותב שהציבור לא מקשיב להנחיות כי כל פעם יש מישהו אחר שמפר אותן". אז הסברתי. אתה מכיר אנשים שמפרים ומעלה טענה כללית. אני עונה לך ומסביר למה הטענה הכללית שלך נובעת לא מנתונים אובייקטיביים אלא תחושות הבטן שלך. וזה מצחיק בעיקר כי אתה משוכנע שהעולם זה אתה.

חושב שכבר לעסתי והקאתי לך: לא אמרתי שאמרת שחנויות בדיזנגוף פתוחות. גם לא כתבתי את זה "בשמך". כשאתה מעלה טענה כללית, אני יכול להביא דוגמא נגדית שתסתרות אותה. בדיוק מה שעשיתי. 

אני מסתובב קצת יותר ממך בחוץ

ולעומתך חוץ מלהסתובב בכיכר דיזינגוף אני מגיע לכל מיני ערים, גם לכאלה שאתה בחיים שלך לא היית מעז להכנס

המדליה בדרך. אחת מן הרבות. כמובן שאתה שוב מבלבל ומתבלבל. אף אחד מעולם לא אמר שאין הפרות בערים שאתה מגיע אליהן ואני לא הייתי מעז להכנס אליהן. למרות שאהבתי שהזכרת את נהריה ודימונה. יצא לי להגיע לשתיהן יותר מפעם אחת.

אז אם כבר אתה זה שלא מבין שאתה לא רואה את כל התמונה

כן כן. שכחתי עם מי אני מדבר פה. איך עוד לא החלפת את כל צמרת המדינה על תפיסת העולם ההוליסטית שלך?

ישראל מחכה לטרנספורטר.

זה שאתה לא מכיר לא אומר שזה לא קיים

מדהים שאתה כותב כל כך הרבה מילים ואתה עדיין לא מבין מה נאמר לך.

א. כל סיפורי ה"אחד שמבין" שלך הם לא סוד. זה שיש מסיבות וגם זה שברים מכרו בירות מהדלת האחורית ועוד מיליון ואחד דברים.

ב. "כבר שנה" אתה מספר שהציבור לא מקשיב להנחיות אבל בעולם האמיתי - לא הזה שאתה חי בו - המצב נראה קצת שונה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

לא אמרת ש100% מפר. אמרת "אני כבר כמעט שנה כותב שהציבור לא מקשיב להנחיות כי כל פעם יש מישהו אחר שמפר אותן". אז הסברתי. אתה מכיר אנשים שמפרים ומעלה טענה כללית. אני עונה לך ומסביר למה הטענה הכללית שלך נובעת לא מנתונים אובייקטיביים אלא תחושות הבטן שלך. וזה מצחיק בעיקר כי אתה משוכנע שהעולם זה אתה.

חושב שכבר לעסתי והקאתי לך: לא אמרתי שאמרת שחנויות בדיזנגוף פתוחות. גם לא כתבתי את זה "בשמך". כשאתה מעלה טענה כללית, אני יכול להביא דוגמא נגדית שתסתרות אותה. בדיוק מה שעשיתי. 

הטענה שלי נובעת מזה שאני מסתובב בחוץ קצת יותר ממך ויוצא גם קצת מעבר לרחוב שאני גר בו

אתה יכול להסיק מזה שהתכוונתי שכל האזרחים במדינה מפרים הנחיות

ויכול להבין משהו מאוד ברור שניסיתי להסביר. מספיק אנשים מפרים הנחיות. להגיד לך אם זה 95% או 79.2% אני לא יודע, אבל כנראה שזה מספיק אנשים

וזה לא רק בבני ברק ולא רק בכפרים. צא מהסרט הזה

פורסם
לפני 2 דקות, Transporter כתב:

הוא הבין מזה שאמרתי שכל דיזינגוף פתוח

ואו אתה מייגע.

לא. "הוא" לא "הבין מזה שאמרת שכל דיזנגוף פתוח".

הוא הביא דוגמא שמראה שאתה חי בסרט כי אתה חושב שהמדינה - עזוב מדינה - העולם - זה אתה.

לפני 5 דקות, Transporter כתב:

אני רק יכול להבטיח לך שאם הכל היה סגור כמו שאמור להיות וכולם היו יושבים בבית ופה ושם נפגשים עם חברים לא היינו על 8000 מאומתים ביום

אבל בסדר

אה כבר השלמת את הדוקטורט שלך ברפואה ציבורית? 

באמת מה שהיה חסר לנו כדי להבין את המגפה זה דיג'יי שההסבר שלו למספר החולים היומי זה "אני".

לפני 5 דקות, Transporter כתב:

החברה שהוא עובד בה סגורה, זה יכול להסביר מה קורה בכל שאר העסקים במדינה

לא, אתה נוסע עם המשאית שלך מעיר לעיר. והמשק זה רק אתם. לכן רק אתה יכול להסביר מה קורה.

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

ב. "כבר שנה" אתה מספר שהציבור לא מקשיב להנחיות אבל בעולם האמיתי - לא הזה שאתה חי בו - המצב נראה קצת שונה.

בעולם שאתה חי בו היינו צריכים להיות עם 500 מאומתים היום

העולם שאני חי בו שהוא כנראה גם העולם האמיתי, מביא אותנו ל 8000 ביום

Just now, יבגניפ כתב:
לפני 6 דקות, Transporter כתב:

ואו אתה מייגע.

לא. "הוא" לא "הבין מזה שאמרת שכל דיזנגוף פתוח".

הוא הביא דוגמא שמראה שאתה חי בסרט כי אתה חושב שהמדינה - עזוב מדינה - העולם - זה אתה.

עד עכשיו חוץ מלחזור על אותו תקליט לא הבאת דוגמא אחת שמראה שכתבתי משהו שגוי

פורסם
לפני 1 דקה, Transporter כתב:

הטענה שלי נובעת מזה שאני מסתובב בחוץ קצת יותר ממך ויוצא גם קצת מעבר לרחוב שאני גר בו

זה לא הופך אותה לנכונה. מכיוון אחר: המשמעת בסגר הראשון היא שונה ממה שיש עכשיו. לכן גם ה"אני כמעט שנה" אומר לכם קקצת מנותק מהמציאות. כרגיל.

יאללה שחררתי. בהצלחה עם האגו שלך. 

בעולם שאתה חי בו היינו צריכים להיות עם 500 מאומתים היום

בעולם שאני חחי בו יש רופאים. לא דיג'יי שהחליט שהוא פיצח את השיטה.

פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:
לפני 7 דקות, Transporter כתב:

אה כבר השלמת את הדוקטורט שלך ברפואה ציבורית? 

באמת מה שהיה חסר לנו כדי להבין את המגפה זה דיג'יי שההסבר שלו למספר החולים היומי זה "אני".

לא אתה צודק

אנשים שומרים על ההנחיות והוירוס עובר דרך הטלפון

ודרך כמה חרדים וערבים שהיו בהלוויות

חס וחלילה רק שלא נגיד שכשאתה יושב בדיזינגוף עם 200 איש אתה יכול להדבק. כולם אשמים חוץ ממך

פורסם
Just now, Transporter כתב:

אנשים שומרים על ההנחיות והוירוס עובר דרך הטלפון

אין אף הנחיה בעולם כולל החיסון שמונעת 100% הדבקה.

זה נכתב מאות פעמים. מרחק ומסיכות יכולות לצמצם את העברת המגפה. המקומות היחידים בעולם בהם המגפה נעלמה כמעט או לחלוטין עשו את זה בבידוד וסגרים אגרסיביים.

כרגיל אתה טועה.

ודרך כמה חרדים וערבים שהיו בהלוויות

מספר החולים בחברה החרדית גבוה פי כמה ממספרם היחסי באוכלוסיה. בתל אביב יש כ1000 חולים פעילים. שוב אתה טועה.

חס וחלילה רק שלא נגיד שכשאתה יושב בדיזינגוף עם 200 איש אתה יכול להדבק. כולם אשמים חוץ ממך

קשקוש מארץ הקשקושים. כשאני יושב בדיזנגוף אני יכול להדבק. רק שאין שם 200 אנשים כי אין להם מקום בכיכר (אתה חייב להפסיק עם ההקצנות שלך).

הסיכוי להדבק באוויר הפתוח הוא נמוך יותר. גם את זה אומרים רופאים ומדענים. כלומר לא אתה. אתה טועה בפעם השלישית.

לא נורא.

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

בעולם שאני חחי בו יש רופאים. לא דיג'יי שהחליט שהוא פיצח את השיטה.

נכון

יש רופאים שמבינים שאנשים עוברים על ההנחיות

אין למדינה אמצעים לאכוף ולתפוס את כולם כל הזמן

פורסם (נערך)

האם לדעתכם לגיטימי לבקש מהמעסיק להמשיך לעבוד מהבית ולחזור למשרד רק עד לאחר שבוע מקבלת החיסון השני ? 

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אין אף הנחיה בעולם כולל החיסון שמונעת 100% הדבקה.

זה נכתב מאות פעמים. מרחק ומסיכות יכולות לצמצם את העברת המגפה. המקומות היחידים בעולם בהם המגפה נעלמה כמעט או לחלוטין עשו את זה בבידוד וסגרים אגרסיביים.

כרגיל אתה טועה.

לא ראיתי שכתבתי שאפשר למנוע 100%

כן כתבתי שאם לא היו המון אנשים שמפרים הנחיות בתוך העסק, מחוץ לעסק, בזמן הפנוי וכו', היינו על הרבה פחות מ 8000

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

קשקוש מארץ הקשקושים. כשאני יושב בדיזנגוף אני יכול להדבק. רק שאין שם 200 אנשים כי אין להם מקום בכיכר (אתה חייב להפסיק עם ההקצנות שלך).

הסיכוי להדבק באוויר הפתוח הוא נמוך יותר. גם את זה אומרים רופאים ומדענים. כלומר לא אתה. אתה טועה בפעם השלישית.

לא נורא.

צודק, זה לא קרה כשהייתה אפשרות לטייק אווי (וזאת אחת הסיבות שהפסיקו טייק אווי)

והשוטרים סתם הולכים לכיכר ריקה משיעמום ונותנים דוחות לחתולים שעוברים שם

לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

מספר החולים בחברה החרדית גבוה פי כמה ממספרם היחסי באוכלוסיה. בתל אביב יש כ1000 חולים פעילים. שוב אתה טועה.

לא הבנת בהתחלה למה אמרתי שאני מסתובב יותר ממך ורואה יותר ממך

אני לא מדבר רק על תל אביב ולא מדבר על בני ברק או ירושלים

כתבתי והדגשתי כמה פעמים כל הארץ

מפרים בת"א ומפרים קרית גת. כל אחד בצורה שלו ובדרך שלו

ד"א בת"א מבקרים המון אנשים שהם בכלל לא מת"א. אין שום בעיה שחולה הגיע מעכו (כי הוא כמובן הפר הנחיות) והדביק בת"א מישהו מהרצליה בתור ברמי לוי

פורסם

@Benorאני לא מכיר הנחיה בעניין, כך שמדובר בעניין אידיבידואלי. זה תלוי בעבודה שלך. אם העבודה מאפשרת זאת הרי שהסדר של עבודה מהבית לגיטימי. אפילו אם לא שבוע, הרי שכל יום בו אתה מתרחק ממנת החיסון משפר את ההגנה עליך (לא כולל 10-12 הימים הראשוניםמאחרי המנה הראשונה.

מכל מקום, לפני שאתה מבקש בקשה כזו, חשוב על המצב הכולל במקום העבודה שלך ועל יחסיך בתוכו. אם אתה רוצה לבקש זאת עשה זאת בדרך שלא תפגע במקום העבודה או ביחסיך עם הממונים עליך.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Benor כתב:

האם לדעתכם לגיטימי לבקש מהמעסיק להמשיך לעבוד מהבית ולחזור למשרד רק עד לאחר שבוע מקבלת החיסון השני ? 

לדעתי כן.

------------

יבגני לך תריב עם המכונת קפה שלך.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...