Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

קודם כל - להפסיק להקצין. לא ביקשתי לא לתת שירות לאזרח, לסגור את בתי החולים ולהפסיק לסבסד מחקר באוניבריסטאות.

על הבימה אפשר לוותר. וגם על גלי צהל. וגם על המשרד לפיתוח פתונות מתקדמים לפתיחת קופסאות שימורים (סורי, אני באמת לא מלציח לזכור מה המציאו בממשלה הזו), ובכלל על ממשלה עם 30 ומשהו שרים. וגם על שירותי דת. בטח יש עוד.

זה בדיוק מה שאני קורא פוליטי. עם זאת, בתקצוב יש דברים שדי ברור לכולם שהם בזבוז מוחלט (בשביל מה צריך משרד למים ומשרד לחשמל עם שני מנכ"לים?, יש שירותים שחשובים לחלק משמעותי מהאוכלוסיה (למשל אתה ואני לא רואים צורך בשירותי דת, יש אוכלוסיות שמזלזלות בהשכלה הגבוהה ובצורך בה).

ציטוט

והמיסים כוללים עוד "שטויות", כמו הטבות שהמדינה מחלקת כדי לעודד ילודה - אלוהים יודע למה.

לא נכון. גם מגזר ציבורי מנופח הוא בעיה וגם השבטיות וחוסר ההשתתפות בכלכלה של חלק נכבד מהאוכלוסיה. הקו שחסר לך הוא שלאלו שלא משתתפים בכלכלכה, יש עניין רב לשמר מגזר ציבורי מנופח. כי מה איכפת להם שאני ואחרים מממנים להם את עץ הכסף? וזה שוב מתחבר לזה שאין לך סקלה לא בינארית. זה או 0 - אין שירות לאזרח. או 1 - הכל טוב. העולם לא בינארי.

האמת שביבז וחבריו הגדילו את תקציב משרד הבריאות בעקביות בערך בעשור האחרון. ריאלית, הם כנראה לא יכולים להדביק את הקצב בגלל החברים שרוצים להיות עניים ואחרים. מה אתה מציע? להתעלם מזה?

כנ"ל

ציטוט

אתה באמת לא שם לב לסתירה? המדינה לא מסוגלת להקים רכבת תחתית בגוש דן (וגם לא בהכרח צריכה). הרכבת הקלה באיחור של שנתיים לפחות כבר עכשיו. אחד מהקוים כבר בוטל. מי באמת היה מאמין שישראל לא מסוגלת להוציא פרויקט כזה לפועל?! ואיך מכל הסיבות בעולם דווקא תקצוב זו הבעיה שלך? מה, אתה באמת חושב שהפער בין יכולת לתכנן ולהוציא לפועל רכבת קלה או מטרו הוא כספי במקרה שלנו? מה עם אינטרסים? לך דבר עם בעל סטארטאפ ממוצע. אם הוא לא יצליח לעמוד בתוכניות העסקיות, לשכנע משקיעים שהוא בכיוון להנפקה או מכירה - הוא יהיה בחוץ. החברה שלו תסגר. מה יקרה ברכבת התחתית? מה קורה בקלה? שנינו יודעים את התשובה: עץ כסף.

...

הנה לך פתרון אחד אחר: ביפן הפריטו פחות או יותר את חברת הרכבות jr, אחרי שאלו הגיעו בערך לפשיטת רגל לפני כמה עשורים. הכסף הגדול בjr מגיע מנדלן. בעלות על נכסים סביב תחנות הרכבת, שהן עצומות ומעבירות כמויות אינסופוית של אנשים ביום. האמן לי ששירות כמו ב-jr, אפילו בתחנות הכי מצ'וקמקות בחור תחת ביפן, אתה לא תקבל בישראל בחיים, גם אם תגדיל את התקציב פי מיליון.

לא. כשמשהו לא עובד לא תמיד עוד כסף - זה מה שיתקן אותו. 

כדי להפריט אתה צריך שיהיה לך מה להפריט. הדוגמא שלך קלאסית (ואני מתיחס למה שכתבת, כי איני מכיר את המטריה): אם יש לך תשתית, תנועת נוסעים מובטחת ונדל"ן במקומות הכי טובים יהיה מי שירצה לרכוש אותם. מה יש לך בת"א? מלחמות עם הסוחרים בתואי הרק"ל? משפטים על הפקעת קרקעות? בינתיים אתה מפריט את ההקמה (קבלנים), בעוד כמה שנים תוכל להפריט את התפעול (כמו המטרונית בחיפה), או למכור את התשתית. אבל איזה חברה תרצה להתעסק עם המלחמות בין ראש עיריית ר"ג לראש עיריית בני ברק?

ציטוט

אני מניח שיש לך פרקטיקה פרטית כלשהי, אבל כנראה שרוב חייך סובבים סביב המגזר הציבורי. אני מבין שאתה לא יכול לשנות את הפרספקטיבה שלך על המגזר הציבורי. ובסדר, אני מקבל את זה לגמרי. אבל המציאות היא לא, אבל ממש לא, ברמה של "אם מגדילים תקציב אזי הכל משתפר".

אני חי מהמשכורת שלי ומהפנסיה של אשתי, ותו לא. הפרוייקט שבו עבדה נסגר בגלל הקורונה, אבל בכל מקרה היתה פורשת ממנו בחודשים הקרובים. פרוייקט שהופרט, כתוצאה מכך משלמים לאנשים שכר סמלי. אז אנשים לא פורשים באמצע השנה בגלל איזו מחוייבות, אבל פעם בשנה צריך להחליף את מרבית העובדים (ומדובר בדרך כלל באנשים עם ניסיון רב שנים) כי יש גבול למה שאדם עם תואר שני ושלישי ו-30 שנות ניסיון שאינו רעב ללחם מוכן לבלוע. גם זו תוצאה של הפרטה ו"התייעלות". הרי הקבלן שמבצע את העבודה עבור מדינת ישראל צריך לגזור את הקופון שלו ולתחזק את המנגנון שלו. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, מרק10 כתב:

הפעם כץ צריך ללכת איתם ראש בראש ולקצץ בבשר החי. לקצץ ברכבים, דלק, ביגוד, משכורות והכי חשוב פנסיות ענקיות.

כנראה שכל הכסף הולך לפנסיות ולכלים, מהביקורים האחרונים שלי בבסיס שבו שירתתי לפני עשור המצב על הפנים, נראה שלא משקיעים שקל בתחזוקה של המבנים, הכל מסריח ומתפרק (בסיס ח"א במרכז הארץ ולא איזה חור בנגב) או שהחיילים חארות ולמפקדים לא אכפת או שבאמת אין שקל להשקיע ולתחזק את הכל כמו שצריך.

פורסם (נערך)

אז בזמן שאתם נלחמים בחירוף נפש על כבוד המגזר הציבורי חברת אמדוקס מתכננת לפטר 1,000 עובדים. המגזרים הפיננסים כבר פיטרו אלפי עובדים + עשו קיצוץ בשכר לעובדים שנשארו. התעשייה האווירית מתכננת לפטר 900 עובדים. רבים אחרים גם כן כנראה הולכים לקבל מכתב פיטורים עד סוף השנה. אבל היי! אסור לגעת במגזר הציבורי זו פרה קדושה. קורולה אמר שקיצוץ של 5% בשכר זה פופוליזם. באמת? אז מה יגידו עובדים בהייטק שקיבלו 15% קיצוץ בשכר? עובדים במשרדי רואי חשבון שהקפיאו להם העלאות שכר לעתיד הנראה לעין? למה המגזר הציבורי שניזון מכספי משלם המיסים לא צריך גם לספוג קצת גזירות וקיצוצים? 

עכשיו תראו להבדיל מהלפרין אני לא כזה קיצוני כלפי המגזר הציבורי. בעבר הייתי קיצוני. לאחר שנים של ניסיון בשוק העבודה גישה שלי הרבה יותר מתונה. המגזר הציבורי מלא עובדים לא יעילים שבקושי יודעים להפעיל מחשב בדרך כלל מדובר בעובדים מבוגרים יותר שנכנסו לשירות הציבורי בזמן שהדרישות היו ברצפה. (ע"ע הגובה הראשי של פקיד שומה חדרה ערס אנאלפבית משכונת פשע של פעם) העובדים הצעירים בדרך כלל מאוד משכילים ונכנסו לשירות הציבורי אחרי שהוציאו להם את הנשמה עם מבחני מיון וראיונות. מדובר במערכת מורכבת וכל פעולה של קיצוץ צריך לעשות בעדינות תוך כדי הפעלה של מקסימום שיקול דעת. העובדים המבוגרים הלא יעילים ממילא יפרשו בשנים הקרובות וזה מביא אותנו למחלה של המגזר הציבורי - פנסיה תקציבית. 

לדעתי המחלה הכי קשה במגזר הציבורי זו פנסיה תקציבית. אין סיבה שעובדים שלא הפרישו שקל (!) לחסכון הפנסיוני שלהם יקבלו קצבאות 20-30 שנה על חשבון הדור הצעיר שבקושי מסוגל לרכוש דירה ולחסוך לפנסיה של עצמו. בפנסיה התקציבית צריך לחתוך ללא רחמים ועכשיו זו הזדמנות מעולה לתקן את העיוות ההיסטורי הזה ב-20%-30% קיצוץ שיחסוך לדור הצעיר טריליוני שקלים שיוכלו ללכת לדברים אחרים כמו, לדוגמא, פיתוח תשתיות, תחבורה ציבורית, חינוך ועוד.  

===============

אגב יש סיכוי שאני נכנס לבידוד בת של עובדת במשרד שלנו אובחנה חיובית לקורונה אז האמא בבידוד. אם האמא חיובית (לדעתי 90%) משרד של 80 עובדים הולך לעבוד מהבית. 

בנוסף אני גר באשדוד בשכונה מעורבת ואנחנו נמצאים ברשימת הסגר הפעם כנראה יהיה מחסומים ביציאה מהשכונה. נראה יהיה בפועל. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הבעיה עם לחתוך בתקציביות היא שאלו הסכמי שכר סגורים.

מצד אחד אני מאוד בעד,כי אין שום תועלת בלשלם לשופט/אלמ לשעבר בן 75 30,000 פנסיה בחודש.

הוא יידע לחיות גם עם שליש.

זה בדיוק הכסף שהולך לדירות להשקעה ותוקע אותי ואותך ברכישת דירה.

אני לא קיצוני-יש שם המון בזבוז ושחיתות מערכתית (מכרזים תפורים) וכמויות לא סבירות של עובדים לא יעילים ומנגנונים מסובכים שמקשים בראשונה על האזרח שבא לצרוך שירותים.

האם אפשר לפרק ולאחד חלקים בשביל לצמצם בירוקרטיה כוח אדם? אני חושב שכן.

האם צריך לעבור למערכות ממוחשבות חכמות יותר ולצמצם כוח אדם לא יעיל? בהחלט.

בנוסף לזה המדינה הזו מתפקדת דיי בסדר-אני לא מפחד להסתובב בלילה ברחוב כי ישדדו אותי ואם אשבור את הרגל אז יהיה מקום שיטפל בי.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
אזור המוגבל יחולו כלל ההגבלות המנויות בתקנות 3 ו-3א לתקנות להלן:

1.     לא יצא אדם המתגורר דרך קבע באזור המוגבל מהאזור המוגבל אלא לאחת המטרות הבאות:

-       קבלת טיפול רפואי חיוני שלא ניתן לקבלו באזור המוגבל.

-       הליך משפטי שמחייב נוכחותו של אותו אדם.

-       שוטר, חייל, סוהר, עובד הרשות הארצית לכבאות והצלה או איש צוות רפואי היוצא במסגרת תפקידו.

-       הלוויה של קרוב משפחה מדרגה ראשונה.

-       העברה של קטין שהוריו חיים בנפרד אל ההורה המתגורר מחוץ לאזור המוגבל, ובלבד שאותו הורה הוא ההורה המשמורן או מצוי במשמורת משותפת.

-       צורך חיוני אחר, ובכלל זה סיוע לקרוב משפחה חולה או קשיש והשתתפות בהלוויה של קרוב משפחה, באישור מי שהוסמך לכך על ידי ראש רשות החירום הלאומית, לפי נוהל שפורסם לציבור.
.

3. בנוסף, הכריזה ועדת השרים כי אדם לא ייצא בתוך האזור המוגבל אלא למטרות הבאות:

-       הגעה של עובד או מועמד לעבודה למקום עבודה שהוא רשאי לעבוד בו וחזרה ממנו, הגעה של עובד למקום עבודה לביצוע עבודות תחזוקה חיוניות ותיקונים דחופים וכן הסעה של עובד למקום עבודה כאמור.
-       הצטיידות במזון, תרופות ומוצרים חיוניים וקבלת שירותים חיוניים.
-       קבלת שירות רפואי.
-       תרומת דם.
-       הפגנה.
-       הליך משפטי.
-       הגעה לכנסת.
-       טיפול במסגרת רווחה.
-       פעילות ספורט של יחיד, של יחיד עם אדם קבוע אחד בלבד, או של אנשים הגרים באותו מקום, למרחק של עד 500 מטרים ממקום המגורים או למרחק גדול יותר שקבעה ועדת השרים.
-       יציאה ממקום מגורים, של יחיד או של אנשים הגרים באותו מקום, לזמן קצר ולמרחב הציבורי למרחק של עד 100 מטרים ממקום המגורים או למרחק גדול יותר שקבעה ועדת השרים.
-       יציאה למקווה.
-       יציאה לתפילה, להלוויה, לברית או לחתונה.
-       יציאה לצורך סיוע רפואי לאדם אחר או סיוע לאדם עם קושי או מצוקה הדורשים סיוע.
-       העברה של קטין, שהוריו חיים בנפרד, על ידי אחד מהוריו, לביתו של ההורה השני;.
-       העברה של קטין שההורה האחראי עליו נדרש לצאת לצורך חיוני כמפורט בתקנה זאת ואין במקום המגורים אחראי שניתן להשאיר את הקטין בהשגחתו.

===================

לא הבנתי מותר או אסור לצאת מהשכונה שלי? למה קשה לכתוב תקנות ברורות?
פורסם

גם ההסכם שכר של אבא שלי בחוזה סגור, וגם של חברים שלי "בהייטק" אבל זה לא מנע מהחברות לקצץ את השכר ב10-20 % באופן גורף "לתקופה קצובה"...........

פורסם
לפני 2 דקות, BloodFist כתב:

גם ההסכם שכר של אבא שלי בחוזה סגור, וגם של חברים שלי "בהייטק" אבל זה לא מנע מהחברות לקצץ את השכר ב10-20 % באופן גורף "לתקופה קצובה"...........

החוזה של החברים שלך בהייטק כנראה מכיל אותיות קטנות שמאפשרות "לפתוח" אותו או לפטר אותם.

כמו כן,אלו תנאים שנחתמו כשהיו יחסי עובד מעביד.

פורסם (נערך)

https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3837313,00.html

לייבפרסון הודיעו שהם סוגרים את המשרדים שלהם ברעננה לצמיתות וכל העובדים יעבדו מהבית כי הם ראו שעבודה מהבית לא פוגעת בתפוקה. החברה שכרה 6,300 מ"ר על פני 3 קומות. 

לדעתי מדובר רק בסנונית הראשונה. חברים תכוננו לקריסת מחירי הנדל"ן המסחרי במדינת ישראל. 

welcome to the new age 

אפשר לפתוח שמפנייה

Sid Meier's Alpha Centauri - Wikipedia

• מעניין 1
פורסם

הלפרין אתה עוד קצת תמים...
המעסיק לו כופה עליך כלום ואין שום סעיפים קטנים...
מי שלא ״יזרום״ יאמר לו שיקח בחשבון שאולי יהיו השלכות למעשים שלו ושיקח את זה בחשבון וזה הכל. מי גבר לנסות לשחק משחקים בתקופה כזו ולמצוא את עצמו מחוסר עבודה כי ניסה ללכת ראש בראש עם המעסיק...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

צ'מגאי, הם יתמודדו עם עזיבה של עובדים אחרי שכל העניין עם הקורונה יירע/יתחסן.

אנשים הולכים לעבודה בשביל לקבל מסגרת ושייכות ארגונית ולא רק בשביל להגדיל תפוקה וימשיכו לחפש את זה.

הם יסגרו,אחרי תקופה יפתחו מחדש ושום דבר לא יקרוס.

Just now, BloodFist כתב:

הלפרין אתה עוד קצת תמים...
המעסיק לו כופה עליך כלום ואין שום סעיפים קטנים...
מי שלא ״יזרום״ יאמר לו שיקח בחשבון שאולי יהיו השלכות למעשים שלו ושיקח את זה בחשבון וזה הכל. מי גבר לנסות לשחק משחקים בתקופה כזו ולמצוא את עצמו מחוסר עבודה כי ניסה ללכת ראש בראש עם המעסיק...

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני חושב שפספסת את מה שהתכוונתי להגיד.

כשאתה מתנהל מול מעסיק הוא יכול להציב לך תנאים-אתה יכול שלהסכים להם(ולספוג קיצוץ) ויכול שלא (לקום וללכת).

התקציביות זה חוזה סגור-אין יחסי עובד מעביד,אלא הסכם פרישה.

בשביל ההסכם פרישה הזה רבים נשארו במערכת ו"סבלו" אותה בשביל התנאים שאחרי.

הקשר בין ההסכמים במגזרים הפרטי והציבורי לא קיים ולנסות להשליך תנאים של עובד אינטל על פנסיונר של צה"ל זה לא נכון.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, halperin96 כתב:

צ'מגאי, הם יתמודדו עם עזיבה של עובדים אחרי שכל העניין עם הקורונה יירע/יתחסן.

אנשים הולכים לעבודה בשביל לקבל מסגרת ושייכות ארגונית ולא רק בשביל להגדיל תפוקה וימשיכו לחפש את זה.

הם יסגרו,אחרי תקופה יפתחו מחדש ושום דבר לא יקרוס.

לא הבנת הם ביטלו את חוזה שכירות שלהם. אמרו "ביי ביי" לבעל המשרד. אתה חושב שכל כך קל להחזיר חזרה 1,500 עובדים ל-6,000 מ"ר?  

חברה היא בראש וראשונה מכונה ליצירת כסף. מסגרת ושייכות ארגונית זה נחמד, אבל רוב המנהלים מסתכלים על שורת הרווח. אם יש אפשרות לחסוך 5 מיליון שקל בשנה בלי לפגוע בפעילות העסקית עושים את זה בלי לחשוב פעמיים. זה עוד 5 מיליון שקל שבעלי העסק יכולים לקחת הביתה בסוף שנה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

נתחיל בכך נושא הפנסיה התקציבית בכלל, והצה"לית המוקדמת בפרט, הוא שערוריה. אלא שמזה כ-20 שנה אין פנסיה תקציבית לעובדים חדשים, וגם הותיקים מחוייבים בצוברת חלקית.

חלק מהבעיה היא השינוי בתוחלת החיים, שהיה גורם נכבד גם בקריסת הקרנות ההסתדרותיות. אבל, למשל, הפנסיה המוקדמת לאנשי הקבע פוגעת במשד פעמיים - גם עלות הפנסיה וגם יצירת תנאים שבגללם רבים הפורשים מעדיפים לא לעבוד מפרישתם, הפסד של 20 שנות עבודה למשק אם אבדן תוצר ומיסים.

להסכמים אישיים יתרונות וחסרונות מול הסכמים קיבוציים. זה נכון לצד העובד וגם לצד המעסיק. דנו בעניין לפני מספר שבועות והבאתי קישור למחקר של OECD שקבע שלעבודה מאורגנת לא מעט יתרונות, גם למעסיקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, halperin96 כתב:

אני חושב שפספסת את מה שהתכוונתי להגיד.

כשאתה מתנהל מול מעסיק הוא יכול להציב לך תנאים-אתה יכול שלהסכים להם(ולספוג קיצוץ) ויכול שלא (לקום וללכת).

התקציביות זה חוזה סגור-אין יחסי עובד מעביד,אלא הסכם פרישה.

בשביל ההסכם פרישה הזה רבים נשארו במערכת ו"סבלו" אותה בשביל התנאים שאחרי.

הקשר בין ההסכמים במגזרים הפרטי והציבורי לא קיים ולנסות להשליך תנאים של עובד אינטל על פנסיונר של צה"ל זה לא נכון.

סבלו לא סבלו אין כזה דבר הסכם שאי אפשר לפתוח. בשנות ה-80 בתקופת המשבר הכלכלי החמור בתולדות ישראל (עד אז) ידעו לקצץ במגזר הציבורי וגם בתחילת שנות ה-2000 קיצצו חזק. קרן המטבע העולמית אומרת שהמשבר הקרוב יהיה הקשה בתולדות ישראל.

אפשר לקצץ בפנסיה תקציבית. יהיו לכך השלכות וזה לא יהיה פשוט, אבל זה אפשרי. בוא, לא יתנו למיליון איש לחתום אבטלה בלי שהמגזר הציבורי ישתתף בנטל. זה לא יתאפשר. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, ChemGuy85 כתב:

לדעתי מדובר רק בסנונית הראשונה. חברים תכוננו לקריסת מחירי הנדל"ן המסחרי במדינת ישראל. 

אמן, לא רק בישראל אלא בשאר מדינות מפותחות.

בנייני משרדים זה בזבוז שטח. מפלצות בטון וזכוכית שפעילות 9 שעות ביום ולאחר מכן כל האזור מת ושומם עד למחרת. גם החיסכון בדלק ובזיהום אוויר יהיה אדיר וישרת את כולם, במיוחד במדינה כמו שלנו שהתחבורה הציבורית שלה יעילה כמו המגזר הציבורי וכולם נוסעים ברכב פרטי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...