Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, GTאי כתב:

מה שכן, הדוושה מרגישה לי ספוגית יותר (גם ביום יום) ובנוסף יש רעידות בזמן הבלימה (בעומס). אם למישהו יש כיוון לאיפה לחפש את הבעיה אשמח.

1. דוושה ספוגית יותר יום אחרי - שיבדקו את הנוזל בלימה - אם הלחות גבוהה בו אחרי יום אחד / נראה לא תקין - מזלטוב - בישלת אותו :)

2. רעידות זה לרוב דיסקים מעוותים. מה הסיכוי שאחרי הגירזונים פשוט חנית את הרכב והפעלת בלם יד? לרוב אחרי שאתה על סשן במסלול גם נותנים הקפה רגועה בסוף עם כמה שפחות בלימה , וכשחונים את האוטו בין לבין - שמים בהילוך שהרכב לא יזוז אבל לא! מרימים בלם יד - בדיוק כדי למנוע את זה. (אתה יכול לעוות ככה דיסקים תוך יום מסלול אחד אם אתה בולם חזק)

• אהבתי 2
  • מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרך אגב - כלל מספר 2 ״נכתב בדם״ מניסיון אישי. עיוותתי סט צלחות שחרטתי רק כמה שבועות לפני אחרי סשן עם אחד הרכבים הקודמים שלי (לזכרוני ה306s16 בזמנו, יכול להיות שאני זוכר לא נכון אבל וזו היתה הקופרה...)

Then dying is forgetting

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא רוצה לפתוח תרד חדש בגבי בלמים אז אשאל פה. ראיתי באתר של אנדלס מבחר גדול של רפידו , איך לדעת מה לבחור? אני צריך רפידה לשימוש יויומי ללא ירידה למסלול בכלל . רפידה מקורית דועכת אחרי 2 לחיצות חזקות ממהירות יחסית גבוהה. אולי ללכת על קרמית? ואיזה דיסק לשלב או להשאר על המקורי אבל להחליף לחדש?. רכב שוקל כ 1.6 טון ברקסים קדמיים 340 ממ . את אחורי החלפתי כבר למקורי גם דיסק וגם רפידה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם
לפני 9 דקות, 98civic כתב:

לא רוצה לפתוח תרד חדש בגבי בלמים אז אשאל פה. ראיתי באתר של אנדלס מבחר גדול של רפידו , איך לדעת מה לבחור? אני צריך רפידה לשימוש יויומי ללא ירידה למסלול בכלל . רפידה מקורית דועכת אחרי 2 לחיצות חזקות ממהירות יחסית גבוהה. אולי ללכת על קרמית? ואיזה דיסק לשלב או להשאר על המקורי אבל להחליף לחדש?. רכב שוקל כ 1.6 טון ברקסים קדמיים 340 ממ . את אחורי החלפתי כבר למקורי גם דיסק וגם רפידה.

אנדלס מעולים אבל זכור לי שישנה בעיה כרגע בשיווק שלהם בארץ כי אין להם תקן, אולי אני טועה.

צריך סט רפידות קיצוני, יש לברמבו (לא האקסטרה, משהו אחר).

לא מכיר משהו אחר אז אולי תמתין לעוד תגובות.

עומר :-)

פורסם
לפני 6 שעות, 98civic כתב:

אולי ללכת על קרמית?

Nope. רוב הרפידות הקרמיות שמות דגש על אורך חיים ארוך וDusting נמוך.

החומר בעיקרון הוא לא הפקטור - הדברים שאתה צריך להסתכל עליהם זה מקדם חיכוך וטמפ׳ עבודה. (ולרוב ההבדל נעוץ בשני)

לפני 6 שעות, 98civic כתב:

איזה דיסק לשלב או להשאר על המקורי

אם למקורי יש מספיק בשר והוא ישר - אין שום סיבה להחליף.

דיסקים לא משנים את איכות הבלימה וההבדל לדיסקים מחוררים מחורצים מבחינת ביצועים (בטח שבכביש) הוא 0 עגול.

מנגד לדיסקים לא מחוררים / מחורצים יש גם יתרון משמעותי בעמידות לסדקים - מה שמביא לזה שגם רוב הרכבי מסלול שמבלים הרבה זמן רצוף (Wheel to wheel - עם סשנים של חצי שעה ומלא רצוף או רכבים שעושים שעתיים שלוש במצטבר ביום - אפילו לא מדבר על Endurance) מחליפים לדיסקים רגילים.

כולל רוב מועדון הפורש באיזור שלי.

על אנדלס שמעתי דברים דיי טובים (בעיקר מחברה בישראל שמשתמשים בהם בתור Dual duty) - אבל אני לא מכיר את הליינים שלהם לעומק.

כמו כן - תוודא שאת החלק השני בפוסט הזה אתה גם עושה (החלפה מלאה + ניקוז של נוזל בילום שעומד בטמפ׳ גבוהות. הרבה פעמים הוא הבעיה מלכתחילה)

Then dying is forgetting

פורסם

אצלנו בקרב חברי המיאטה משתמשים ברפידות HWAK HP PLUS, לשימוש יום יומי ובמסלול.

אלו שמבלים הרבה במסלול ונוהגים חזק הולכים על ה DTC60 שלהם.

אני מאוד אוהב את הHP+, נהדרת זולה מעט מהאנדלס (סט שלם בארץ למיאטה באזור ה1000 ש''ח, בחו''ל סביב ה220 דולר)  

פורסם

דיסק קדמי כרגע מקורי אבל יש כבר מדרגה מורגשת כשמעביר אצבע לכן לא רוצה לשים רפידות על דיסק הקיים אלא להחליך גם אותו. יש גם יבואן של stoptech. די פתוח להצעות. מה טווח החיכוך שיתאים לי? התלבטות דיסק תחליף מקור איכותי ורפידה או גם דיסק כמו dba ורפידה אגרסיבית? תודגם שמעתי דברים טובים על הוק. אין לי העדפה כלשהיא למותג מסויים, שאלה מה יש בארץ. אה , יש גם טארוקס.

פורסם

מאוד בגדול ובנפנופי ידיים - מקדם חיכוך מעל 0.35mu (אומרים מיו  - mew פונטית) ועדיף לכיוון ה0.4 (ברוב המקרים נותנים טווח כי זה לא אחיד לאורך הטמפ׳ - כשהנמוך זה עד שהבלמים מתחממים וכדאי שיהיה מעל 0.35 והגבוהה שיהיה מעל 0.4)

וטמפ׳ עבודה מקסימלית מעל 400 מעלות ועדיף לכיוון ה500 פלוס (צלסיוס).

יש יוצאי דופן - וזו לא תורה משמים אבל אלו טווחים 

שים לב שליום יום אתה לא רוצה רפידות שצריכות חימום - אז עדיף גם לשים לב לטמפ׳ עבודה מינימלית של 20-30 מעלות גג (אחרת - כמה בלימות ראשונות יהיו רק לחימום)

אם יש לך כבר מדרגה על הדיסק - תבדוק אם אתה יכול לעשות לו Resurfacing (חריטה) - אם לא - כל דיסק איכותי יתן ב99% את אותן תוצאות.

אם כבר דיברו על הHawk - זו דוגמא מעולה - הHPS שלהם שהם רפידות בקושי ספורטיביות יהיו ממש על הגבול התחתון של ההמלצה:

https://www.hawkperformance.com/hps אלו רפידות מאוד יומיומיות וממש בקצת יותר טובות מהמקור (אבל יספיקו לנסיעה ספורטיבית בכביש פעם ב...)

מצד שני הHP Plus הן כבר רפידות דיי אגרסיביות - https://www.hawkperformance.com/hp-plus והאמת משאירות קצת מקום בליין למשהו ביניהן (שלזכרוני אין)

בBRZ לדוגמא היו לי את הProject Mu 800 :

https://www.project-mu.co.jp/en/products/pad_hcplus800.html

שיושבות בול בין לבין וזו היתה רפידה קצת מרעישה אבל גם ביום יום וגם במסלול עשו עבודה מעולה!

Then dying is forgetting

פורסם

לצערי הוק לא מייצרים עבור רכב שלי. רוצה לבדוק סטופטק וטארוקס ואולי גם אנדלס

פורסם
לפני 4 שעות, 98civic כתב:

לצערי הוק לא מייצרים עבור רכב שלי. רוצה לבדוק סטופטק וטארוקס ואולי גם אנדלס

באיזה רכב מדובר?

פורסם

מדרגה מורגשת זה עוד לא סיבה להחליף שום דבר, קח קאליבר (או מיקרומטר) ותבדוק מה העובי, תשווה לעובי של חדש ועובי מינ' ותדע איפה אתה. אם הרכב ידני, ואתה לא חי במסלול יש סיכוי טוב שאתה רחוק מהחלפת צלחות.
כמובן שרפידות אגרסיביות יותר יקצרו גם את אורך החיים של הצלחת.
אבל כמו שליביו כתב - צלחות בלם יקרות זה בדיוק כמו ניפוח צמיגים בחנקן, לא רלוונטי ל95% מהאנשים.
מהנסיון שלי: בנינו רכב מירוץ והשתמשנו בכל מיני חומרים אקזוטיים עד שכמה חבר'ה מגרמניה אמרו לנו שאנחנו מפגרים ומספיק לחתוך עיגול מפלדה שחורה רגילה שמתוספת ב(לא זוכר מה) שמעלה קצת את העמידות שלה לחימום ולמחזורי חימום וזהו.
אם תחליף לרפידות ספורטיביות, נוזל בלם עמיד יותר (RBF למיניהם) ועדיין תרגיש דעיכה בבלמים - סבבה, תנסה גם דיסקים מחורצים\מחוררים, עד אז - חבל על הכסף שלך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני כשעה, shellcase כתב:

אבל כמו שליביו כתב - צלחות בלם יקרות זה בדיוק כמו ניפוח צמיגים בחנקן, לא רלוונטי ל95% מהאנשים

ניפוח בחנקן יותר רלוונטי אפילו

גם בכביש (אנשים פחות צריכים לתחזק) וגם במסלול בצורה מדידה ((בדכ צריך לשחרר אוויר אחרי כל סשן ארוך בגלל עליית הטמפ, ולמלא שוב ביום אחרי)

Then dying is forgetting

פורסם

לא מחפש להוציא כסף בכוח , וגם לא לשלם פעמיים על עבודה של הרכבה לכן לדעתי הגיוני גם להחליף דיסק. חשבתי לכיוון תחליף מקורי רגיל ,לא משהו פנסי.

• רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אצלי בGTI PP הרגשתי את הדעיכות אבל בימי מסלול בעיקר, החלפתי רפידות לHawk performance, מקדימה HP+ מאחור HPS5.0, ודיסקים StopTech השינוי הוא שמיים וארץ, אבל אם זה לא למסלול אפשר סט אפ פחות אגרסיבי.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...