Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, 

פונה פה לעזרת החברים כי אני קצת אובד עצות.

ברשותי יונדאי i30 שנת 2009.

לפני כחודש נדלקה לי מנורת צ׳ק אנג׳ין והאוטו היה נכבה לסירוגין. הוחלף חיישן קרנק והבעיה נפתרה.

לאחר כשבועיים ושוב נדלקה המנורה הפעם עם קוד תקלה  p0012 - camshaft position error . הרכב עם בעיית בוצה והוחלף שמן, פילטר שמן וחיישן vvt (מפירוק)

נסעתי ולאחר כ-30 קמ המנורה נדלקה שוב עם אותו קוד תקלה. המוסכניק טוען שהאופציה היחידה היא שהשרשרת טיימינג התרחבה ושזה סיפור לא קטן. אני מרגיש ירידה בביצועי האוטו ובמהירות 110-120 מרגיש קפיצה קלה כאשר מאיץ. האם שווה לפרק שרשרת? יכול להיות בעיה נוספת שאני לא מודע אליה??

אשמח להערות\עצות.

תודה מראש:)

פורסם

האם השסתום VVT הישן אצלך?

במידה והתשובה כן העלה תמונה שלו.

האם השסתום VVT שהתקנת זהה בדיוק בצורתו הפנימית והחיצונית ממש 1 ל 1 או שיש שינוי בגדלים?

אני לא סתם שואל היה לי מקרה וכדי לכוון אותך למציאת הפתרון אצטרך את הפרטים האלה.

פורסם
לפני 7 דקות, ba323f כתב:

האם השסתום VVT הישן אצלך?

במידה והתשובה כן העלה תמונה שלו.

האם השסתום VVT שהתקנת זהה בדיוק בצורתו הפנימית והחיצונית ממש 1 ל 1 או שיש שינוי בגדלים?

אני לא סתם שואל היה לי מקרה וכדי לכוון אותך למציאת הפתרון אצטרך את הפרטים האלה.

לצערי לא. הוא נשבר שניסו להוציא אותו , המוסכניק הראה לי אותו שבור ולא לקחתי אותו. 

חושב שצריך לנסות עוד vvt?

מה שמדאיג אותי שיש קפיצה קטנה ברכב במהירות גבוהה וחושש שבאמת זאת הרצועה שהתרחבה..

פורסם (נערך)

לא סתם שאלתי כי ברכב הזה יכולים להיות כמה מקטים שמתאימים ויש מקט אחד שאין לו תחליף ואם הוא היה מותקן אצלך כל שסתום אחר בעל מקט שונה ישאיר לך את התקלה.

השוני לא רק במקט אלה במבנה החיצוני של השסתום המקט הבעייתי הוא השסתם עבה יותר לעומת האחרים שהם צרים, אם תצטרך שסתום כזה בעייתי אז המחיר שלו פי כמה מהשאר והוא פחות נפוץ.

בקיצור אם היה מותקן לך שסתום עבה או שמן איך שתקרא לזה(חיצונית) אז התקלה תישאר.

דבר נוסף. צריך לנקות את הבוצה היטב מאגן השמן והרשת היטב.

לאחר מכן מתחת לשסתום vvt קיים בורג. פותחים אותו ומוציאים רשתית קטנה ומנקים היטב זהו המסנן של השסתוםvvt.

לא בכל המנועים קיימת רשתית יש מנועים ותלוי בסדרת /שנת ייצור(של אותו הדגם) שלא קיימת רשתית והבורג המדובר.

מהיכן אתה?

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 4 שעות, ba323f כתב:

לא סתם שאלתי כי ברכב הזה יכולים להיות כמה מקטים שמתאימים ויש מקט אחד שאין לו תחליף ואם הוא היה מותקן אצלך כל שסתום אחר בעל מקט שונה ישאיר לך את התקלה.

השוני לא רק במקט אלה במבנה החיצוני של השסתום המקט הבעייתי הוא השסתם עבה יותר לעומת האחרים שהם צרים, אם תצטרך שסתום כזה בעייתי אז המחיר שלו פי כמה מהשאר והוא פחות נפוץ.

בקיצור אם היה מותקן לך שסתום עבה או שמן איך שתקרא לזה(חיצונית) אז התקלה תישאר.

דבר נוסף. צריך לנקות את הבוצה היטב מאגן השמן והרשת היטב.

לאחר מכן מתחת לשסתום vvt קיים בורג. פותחים אותו ומוציאים רשתית קטנה ומנקים היטב זהו המסנן של השסתוםvvt.

לא בכל המנועים קיימת רשתית יש מנועים ותלוי בסדרת /שנת ייצור(של אותו הדגם) שלא קיימת רשתית והבורג המדובר.

מהיכן אתה?

בהצלחה.

תודה על המענה, מעריך מאוד.

בנוגע לשאלותיך:

ממה שאני ראיתי הvvt היה יחסית צר אז אני מעריך ששמו לי אחד באותו עובי. מבחינת המסנן אני לא יודע אם ניקו אותו.

גר ביבנה.

• תוכן חדש...