Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

אנחנו מעוניינים לרכוש רכב, שישמש 2 אנשים בוגרים בעיקר לנסיעות בעיר ולעיתים רחוקות לבין-עירוני. לרוב לא ייסעו ברכב יותר מ2 נוסעים.

הרכב מיועד ליסוע כ8,000 ק"מ בשנה, והיינו רוצים להחזיק בו לפחות 8 שנים ורצוי יותר. אנחנו נהגים רגועים מאוד ללא צורך בביצועים יוצאי דופן, עם הבנה בסיסית בלבד ברכבים.

לאחר שנים של רכבים משומשים ועקב הרצון להחזיק ברכב תקופה ארוכה,אנו רוצים לקנות לראשונה רכב חדש אך לא "להשקיע" בכך מעבר למה שאנחנו באמת זקוקים לו.

המאפיינים החשובים עבורנו הם לפי הסדר הבא -

1. אמינות ובטיחות (ההבנה שלנו ברכבים בסיסית, לכן מעדיפים תיבה אוטומטית "רגילה" ומנוע "רגיל" שאנחנו כבר מכירים. תקופת האחריות חשובה לנו. בלימה אוטונומית חובה.)
  2. עלות תחזוקה (במיוחד לאחר תקופת האחריות)
  3. ביצועים בסיסיים טובים (הרכב ייסע בעיקר בתחומי עיר הררית)
  4. שמירת ערך, צריכת דלק (נחזיק ברכב תקופה ארוכה והנסועה השנתית לא גבוהה.)

מצאה חן בענינו הפיקנטו 1.2 (דגם EX האמצעי) שמספיקה לצרכינו, אבל אנחנו לא שוללים את הסטוניק ההתחלתית עם מנוע 1.4 (ללא טורבו) שעונה לצרכינו בתוספת מחיר שנוכל לעמוד בה. אהבנו את הצורה וישנו יתרון בבטיחות וביצועים, אך לא בטוחים אם פער העלות משתלם עבורנו בהתחשב בצרכינו הצנועים. 

הייתי רוצה לדעת מה דעתכם בעניין רכבים אלה בהתחשב בצרכים שלנו(ביצועים\אמינות\תחזוקה). האם יש שיקולים שעלינו לקחת בחשבון, או דגמים אחרים שעונים לדרישותינו וכדאי לנו לשקול באותו סדר גודל של עלות?

תודה רבה 🙂

עריכה אחרונה על ידי Question123
פורסם

אכן, סטוניק תהיה יותר נוחה, מרווחת ובטיחותית. 

מצד שני, יש לה 3 שנים אחריות לעומת 7 (3+4) בפיקנטו. 

אישית, אני לא מחבב את רכבי המיני. וממליץ למי שיש יכולת כלכלית, לרכוש רכב גדול יותר (סופרמיני או ג'יפון קטן). 

לסטוניק נוספה גירסת בסיס ב 105k. כנראה בגלל היונדאי ווניו שהושק לאחרונה בארץ וכדאי לבדוק אותו גם כן. 

נסיעת מבחן על פיקנטו, סטוניק ווניו יתנו לכם אינדיקציה טובה מכל ייעוץ כאן, על מה שווה לכם להשקיע את כספיכם. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לצרכים שרשמת רכב מיני יהיה מעולה.

אך דווקא בעיר הפינקטו לדעתי פחות נוחה, הוא מרגישה נוקשה.

הייתי בודק את שברולט ספארק למשל, היא נוחה יותר, מנוע 1.4 עם 100כ״ס כך שהיא מרגישה די טוב מבחינת זריזות, אבזור טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפיקנטו בסדר אם אתה גר בתל אביב.
הייתי מציע לך לקחת ספארק, מנוע יותר חזק מהפיקנטו וזה מורגש כמעט ואין תקלות (כבר 100 אלף והדבר היחיד שהוחלף היה מצבר). 5 שנים אחראיות.
צריכת דלק בערך אחד ל13-14 אפשר להגיע ל17 בנסיעה בינעירונית
החיסרון היחיד זה תא מטען שהוא רק 184 ליטר אבל אפשר לקפל את המושבים האחוריים כמו הMagic seats בהונדה גאז'.

כמובן Andoried auto/apple car שאני לא יודע איך אפשר לחיות בלי זה, מגמד כל מערכת מולטימדיה שניסתי.

אם בכל זאת מרווח חשוב לך הייתי בודק את הבלאנו שהמנוע שלה יתן ביצועים בסדר ותא מטען גדול וכמובן אמינות (לא שיש הרבה שיכול להתקלקל). אבל אין מערכות בטיחות אקטביות.

פורסם

יש לאשתי 9 שנים פיקנטו...לא היתה תקלה אחת ברכב,כל שנה טיפול זול וטסט ונגמר הסיפור.הרכב נוח ,מרווח,יושב יפה על הכביש...לרעתו הוא לא מאוד חסכוני

פורסם (נערך)

אני חושב שבגלל הנסועה הנמוכה צריכת דלק לא מאוד חשובה (ההפרשים בצריכת הדלק לא יתבטאו בצורה משמעותית בנסועה שלכם) וששמירת הערך לא מאוד רלוונטית כי אתם תחזיקו במילא ברכב כ-8 שנים לדבריכם.

לדעתי הספארק עדיפה על הפיקנטו לדרישות שלכם (אם נשארים בקטגוריית המיני), אך השוק שלה פחות טוב מזה של הפיקנטו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מצטרף להמלצות על הספארק, חזקה יותר מהפיקנטו ומציעה אבזור בטיחות עדיף.

אם מחזיקים לטווח ארוך כדאי לשוקל רכישה מ-0 ק"מ, חוסכים סכום משמעותי כבר ברגע הרכישה. עם השנים הבעלות הראשונה וירידת הערך מאבדות משמעות.

פורסם

תודה לכולם,

התעניינתי גם בi10 החדשה.

מה יתאים בצורה טובה יותר לנסיעות עירוניות מרובות (עם עליות רבות), הגיר הרובוטי בi10 החדשה או גיר אוטומטי רגיל עם 4 הילוכים כפי שקיים בפיקנטו?

אבדוק גם את הספארק. 

פורסם

הגיר הפלנטרי בפיקנטו יהיה הרבה יותר נעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבנתי , תודה.

אני מבין שהשאלה הבאה קצת "באוויר", אך מכיוון שטרם יצא לי לעשות נסיעת מבחן על הסטוניק 1.4 - 

• האם לצפות להבדל ניכר בביצועים של פיקנטו 1.25 לסטוניק 1.4 (היות והרכב גדול יותר)? 
  • כמו כן,  אני מנסה להבין האם 3 שנות אחריות (מול 7 בפיקאנטו) הן פקטור משמעותי. האם יש טעם להתחשב בזה, היות ומדובר בגיר פלנטרי ומנוע אטמוספרי? 

פורסם

הרכב אמור לשמש אתכם לתקופה ארוכה מאוד, ייתכן שהייתי הולך על הסטוניק גם משיקול של שינוי הצרכים/הרחבת המשפחה.

4 שנים אחריות על הפיקנטו מעבר ל-3 הראשונות-כאמור מדובר בגדול במנוע וגיר, רכיבים שלא אמורים להתקלקל לאחר פרק זמן שכזה ברכב כמו הפיקנטו, בוודאי עם הנסועה השנתית נמוכה מאוד.

אגב-אם תחליט לרכוש בסוף מ-0 ק"מ (החלטה נבונה לתקופת אחזקה שכזו) לדעתי האחריות הנוספת לא קיימת ברכישה מליסינג.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Question123 כתב:

הבנתי , תודה.

אני מבין שהשאלה הבאה קצת "באוויר", אך מכיוון שטרם יצא לי לעשות נסיעת מבחן על הסטוניק 1.4 - 

• האם לצפות להבדל ניכר בביצועים של פיקנטו 1.25 לסטוניק 1.4 (היות והרכב גדול יותר)? 
  • כמו כן,  אני מנסה להבין האם 3 שנות אחריות (מול 7 בפיקאנטו) הן פקטור משמעותי. האם יש טעם להתחשב בזה, היות ומדובר בגיר פלנטרי ומנוע אטמוספרי? 

מניסיון עם הריו עם המנוע הזה, ההפרש בביצועים לא יהיה קריטי. 

מה שכן יהיה קריטי לעומת פיקנטו יהיה מרווח פנימי, מערכת לתיקון סטייה מנתיב ויותר אבזור. 

תמיד יכול לקרות (היה בפורום מקרה של I10 ששפכה מנוע מוקדם יחסית אאל"ט ) , אבל לא דיל ברייקר לדעתי. אתה משלם יותר ומקבל יותר בסטוניק. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • תוכן חדש...