Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי רכב מנהלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה מגדיר רכב לרכב מנהלים? 

ומדוע בחרו להשתמש במושג ״מנהלים״? 

לגבי מאזדה 6 - 

למה בארץ הרכב מוגדר כמנהלים ובחו״ל הוא נחשב כרכב משפחתי?

וכאשר אתם בוחרים לרכוש רכב חדש, האם הקטגוריה אליה הוא משתייך זה משהו שנכנס למערך השיקולים שלכם? 

כלומר - האם רכב מנהלים לא מתאים לפועל הפשוט אלא לאנשים בתפקידי ניהול שכלכלית מבוססים היטב?

מעבר למחיר הרכישה של רכב מנהלים (שכידוע ביד שתיים הנפילה משמעותית וניתן לרכוש רכב מנהלים משומש באותו מחיר של רכב משפחתי משומש) - מה צריכה להיות הכנסתו של אדם כדי לאפשר לעצמו להחזיק רכב מנהלים כדוגמת מאזדה 6?

תודה.

פורסם

בישראל, רכבים משפחתיים גדולים (קטגוריה D) נקראים רכבי מנהלים.

לא ציינת אם מדובר ברכב חדש או משומש.

עלות אחזקה של רכב חדש (עד חמש שנים) מושפעת בעיקר מעלות הביטוח ואגרת הרישוי, אלה מושפעות בעיקר מעלות הרכב.

עלות אחזקה של רכב משומש (מעל חמש שנים) מושפעת יותר מטיפולים ותקלות. רכב משוכלל יותר בדרך כלל יסבול מתקלות יקרות יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

המונח "רכב מנהלים" או "מדפחתי" או כל הגדרה אחרת מיועדים לשתי מטרות. האחת היא שיווקית - הגדרת קהל היעד. האחרת היא טכנית, הכנסת הרכב לאיזה קטגוריה, בעיקר מבחינת ממדים, אבל גם מבחינת תכונות כגון אבזור וגם מבחינת תמחיר. זה לא מונע את רכישתו על ידי מי שאינו שייך בדיוק לקהל היעד של המיצוב.

אם תסקור הרבה דגמי רכב תגלה שהמנעד הרבה יותר רציף, ויש הרבה דגמים שמרחפים באזורי הגבול בין קטגוריות.

אני לא נוהד לבדוק את מיצוב הרכב בקטגוריה כזו או אחרת. מה שמעניין אותי הוא תכונות הרכב ומחירו. אישית אני לא זקוק לרכב גדול, ולא מעניין אותי איזה רושם בוא עושה אומחא עושה על אחרים. אם הרכב צפוי למלכ את צרכי כפי שאני צופה אותם בעת רכישתו הוא ירכש, ולא מעניין אותי אם הוא מוגדר כסופרמיני, משפחתי, ג'יפון או כל הגדרה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאזדה 6 באופן כללי עם אגרת רישוי קצת יותר יקרה ממאזדה 3. באחזקה וטיפולים לא משהו קריטי. כמו שנכתב למעלה, זה עניין של צרכים. היא מכונית יותר גדולה שייתכן ותתאים למי שצריך להסיע 3 מושבי ילדים מאחורה, או 3 בוגרים. בדגם 5 דלתות יש תא מטען גדול ונוח לשימוש. כמו כל מכונית יותר גדולה, היא ככל הנראה תהיה פחות חסכונית ממאזדה 3 עם אותו המנוע (יותר כבדה), יותר גדולה וארוכה = פחות כיף בחניות צפופות. 

ב 11 שנים האחרונות, עד לפני שבוע, הרכב של אשתי היה רק 'מנהלים' (טויוטה אוונסיס ואח"כ פורד מונדאו) אבל זה מ 2 סיבות עיקריות: 1. צורך אמיתי מבחינת מושבי תינוקות. 2. הרגל שלי למכוניות גדולות יותר, גרים במושב אז חניה לא קריטי.

ברגע שיורד הצורך ל 3 מושבי בטיחות/בוסטרים, מבחינתי הרבה יותר עדיף רכב קטן ומגניב דוגמאת ג'ולייטה, לאון (או במקרה שלך מאזדה 3 האצ'בק)  וכד' שגם נראה יותר טוב לטעמי, יותר מהנה לנהיגה ( חוץ מהמונדאו שממש יוצאת דופן), גם זול מבחינת אגרות (לא קריטי) וגם עדיף בחניות. 

להמחיש לך - לאון באורך 4.27 מטר. מונדאו 4.85 מטר...

לסיכום - יש לא מעט אנשים שפשוט אוהבים הכל יותר גדול. בארה"ב ככל הנאץראה כל ילד שלישי שמוציא רישיון בכלל קונה טנדר ( גודל של פאקינג סילברדו) כי זה מה שמקובל. בהודו משפחה עם 8 ילדים נוסעת על ריקשה וכולם נכנסים...

תנהג על שתיהן ותחליט לבד, ההבדל בעלויות האחזקה לא תהומי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
בתאריך 19.5.2020 בשעה 09:13, ST12345 כתב:

מאזדה 6 באופן כללי עם אגרת רישוי קצת יותר יקרה ממאזדה 3. באחזקה וטיפולים לא משהו קריטי. כמו שנכתב למעלה, זה עניין של צרכים. היא מכונית יותר גדולה שייתכן ותתאים למי שצריך להסיע 3 מושבי ילדים מאחורה, או 3 בוגרים. בדגם 5 דלתות יש תא מטען גדול ונוח לשימוש. כמו כל מכונית יותר גדולה, היא ככל הנראה תהיה פחות חסכונית ממאזדה 3 עם אותו המנוע (יותר כבדה), יותר גדולה וארוכה = פחות כיף בחניות צפופות. 

ב 11 שנים האחרונות, עד לפני שבוע, הרכב של אשתי היה רק 'מנהלים' (טויוטה אוונסיס ואח"כ פורד מונדאו) אבל זה מ 2 סיבות עיקריות: 1. צורך אמיתי מבחינת מושבי תינוקות. 2. הרגל שלי למכוניות גדולות יותר, גרים במושב אז חניה לא קריטי.

ברגע שיורד הצורך ל 3 מושבי בטיחות/בוסטרים, מבחינתי הרבה יותר עדיף רכב קטן ומגניב דוגמאת ג'ולייטה, לאון (או במקרה שלך מאזדה 3 האצ'בק)  וכד' שגם נראה יותר טוב לטעמי, יותר מהנה לנהיגה ( חוץ מהמונדאו שממש יוצאת דופן), גם זול מבחינת אגרות (לא קריטי) וגם עדיף בחניות. 

להמחיש לך - לאון באורך 4.27 מטר. מונדאו 4.85 מטר...

לסיכום - יש לא מעט אנשים שפשוט אוהבים הכל יותר גדול. בארה"ב ככל הנאץראה כל ילד שלישי שמוציא רישיון בכלל קונה טנדר ( גודל של פאקינג סילברדו) כי זה מה שמקובל. בהודו משפחה עם 8 ילדים נוסעת על ריקשה וכולם נכנסים...

תנהג על שתיהן ותחליט לבד, ההבדל בעלויות האחזקה לא תהומי.

לאון נראית לי חיצונית מעולה, ועושה רושם שהיא יחסית זריזה, אבל הבנתי שהאחזקה שלה יקרה, ובגלל הגיר עדיף להתרחק ממנה כמו מאש. 

מאזדה 3 פחות עושה לי את זה, בעיקר כי זה רכב שכל רגע רואים אותו על הכביש. לא מיוחד. לא מרגש. 

חשבתי על מאזדה 6 כי משהו באורך שלה עושה לי את זה, יש לו צורה מושכת בעיניי שמזכירה רכבים יקרים יותר. מפגין נוכחות. כנראה שאני משתייך לסוג האנשים שהזכרת - שפשוט אוהבים דברים בגודל גדול יותר.

השאלה היא האם בגלל שהוא כבד אז אוטומטית הוא הופך להיות פחות כייפי לנהיגה? 

למרות שהבנתי, שב-6 של הדור של שנת 2014 הצליחו להוריד משמעותית מהמשקל של הרכב לעומת הדור שלפניו...

פורסם

לא נהגתי במאזדה 6 החדשות מ 2014. (עשיתי נסיעת מבחן על סטיישן 2016 בתוך העיר -לא נחשב) ה 6 הקודמות היו מאוד מהנות לנהיגה. מציין שמנוע ה 2 ליטר סוחב סביר, לא יותר מכך. יש את מנוע ה 2500 שהוא כבר יותר נחמד.

יש לאון ידנית שעוד יותר כיפית. גם האלפא - יש ידניות. לטעמי גם הלאון וגם האלפא הם רכבים עם 'מקדם הגעה' יותר משמעותי מאשר מאזדה 6 מליסינג...(;-

שוב, ממליץ בחום קודם לבצע נהיגת מבחן בשלושת הרכבים ואז להחליט. במקרה שלך זה קל, מחפש מאזדה 6 במגרשי הליסינג ומבקש נהיגת התרשמות. שים דגש על נסיעה מחוץ לעיר, בתוך העיר, בחניות צפופות ועוד. 

יש לא מעט רכבים אחרים עם מקדם הגעה עדיף על זה של המאזדה 6, וכולם יותר מתאימים לצרכים ולגודל. כסף שלך, רק אתה יודע איפה הכי טוב לשים אותו (אוטו). 

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

גם בדור ה-3 של ה-6 מנוע ה-2 סוחב סביר ולא יותר מזה.

קיבלתי כזה חלופי נדמה לי תאריך עלייה לכביש מתישהו ב-2018.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...