Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, ברשותי ג'ולייטה 2015 ידנית (1.4 multiair) עם 50 אלף ק"מ, מטופלת בזמן. פלאגים הוחלפו לפני שנה.

בהתנעות קרות (אחרי לילה קר) המנוע ממש מגמגם - אתאר את הסיטואציה:

הרכב חונה בקומה מינוס שלוש, וצריך לעלות עד למפלס הרחוב.

הרכב מגמגם מאד (קפיצות של סחיבה) בעיקר בחלקים בהם אני מסובב את ההגה כדי לעלות למפלס הבא. אני מאד עדין עם הגז באופן יחסי, אם אני אגרסיבי יותר (לוחץ יותר חזק משמעותית) התופעה הזאת לא קורית.

לא נדלקה אף נורה.

איזה כיוון צריך לבדוק? פלאגים אמורים להיות חדשים. למישהו קרה משהו דומה עם המנוע הזה?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

אם אין קוד תקלה, זה כמובן יותר בעייתי לאבחון, וגם אם יש אז לא תמיד קל לאבחון, אם היית מקבל misfire באחד הצילינדרים זה היה מכוון לצילינדר, אבל עדיין צריך למצוא מה הגורם.

הייתי מתחיל בבדיקת סלילי ההצתה, והסולנואידים של המולטיאייר בעזרת מחשב דיאגנוסטיקה. ניתן לתת פקודה להצתה בכל צילינדר ולראות אם יש ניצוץ וניתן לתת פקודה לכל סולנואיד בנפרד ולשמוע אם יש נקישה.

כנראה שבהמשך עוד תדלק נורה, אבל שוב, צריך לדעת לאבחן ממה. אגב, תקלה במולטיאייר יכולה להיות בעקבות כשל בסולנואיד אבל נתקלתי גם בכשל יותר "מכני" ובמקרה כזה אני בספק רב אם נגרם כתוצאה מטיפול לקוי\הזנחה. בכל מקרה אני מקווה שהתקלה לא נובעת מכשל במולטיאייר, אבל לאחר שהעברתי את ההודעה שלך לחבר בקבוצת חובבי המותג (אלפא), חברה שנתקלו בהמון תקלות וספציפית גם במולטיאייר, הוא ענה לי שאלו תסמינים קלאסיים לתקלה במולטי.

ראה שרשור לדוגמא עם מק"ט לחלקים, מקווה שלא תזדקק:

https://carsforum.co.il/topic/652748-alfa-mito-135-חשד-לתקלה-במערכת-מולטיאייר/

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מעדכן באיתור, תודה רבה על התשובה.

פלאגים הוחלפו והמצב נשאר אותו דבר לכן אני בספק שיש משהו באזור פלאגים/חוטי הצתה.

אני ממש מקווה שלא מדובר בתקלת מולטיאייר כפי שציינת, וגם אם כן אין לי יותר מדי מה לעשות אלא לחכות למר גורלי.

יש לציין שבדתלוק אוקטן 98 הבעיה כמעט נעלמת (80% בערך, אבל עדיין ניתן להרגיש את הגמגום ברמה פחותה).

אולי בכל זאת זה לא מולטיאייר ויש סיכוי שאינג׳קטורים סתומים קצת? יכול להיות?

האם יש תוסף ניקוי גנרי שאפשר להכניס למיכל בדלק כדי לנקות אינג׳קטורים?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
  • תוכן חדש...