Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, בימים הקרובים אני נכנס לדירה ריקה בזכרון יעקב, ואני מתלבט לגבי הריהוט. אין לי רכב אז אופציית אגורה ויד 2 מסתבכת לי אוטומטית לטעמי. הכיוון שלי הוא כזה: לקנות מקרר, תנור משולב, מכונת כביסה ומזרון חדשים. לקנות את המוצרים הזולים ומחיפוש מהיר לדעתי אפשר למצוא את כל הדברים האלה בסביבות 4000 ש"ח. אומנם הם לא יהיו שיא האיכות, אבל גם השימוש שלי בתור רווק יהיה מועט. כרגע אני לצורך העניין מפעיל מכונה פעם בשבוע, הגז מאכיל בעיקר אותי ואם המקפיא במקררים המשרדיים היה יותר גדול אז הייתי מסתדר גם איתם.

וכשיש את כל אלה אז תכננתי להכין לבד פינת אוכל, ארון, בסיס מיטה ובסיס לפינת ישיבה שעליה אשים מזרונים איכותיים לפינה. תאכלס היה נראה לי אחלה אבל כל מי ששמעו על התיכנון התפלאו ואמרו לי שעדיף לשכור רכב ולקנות יד 2/אגורה ולהתגלגל.

פורסם

אם אתה לא מתכוון לאפות אינך זקוק לתנור משולב, כיריים חשמליים פשוטים או כיריים אינדוקציה ניידים בעלי 1-2 משטחים יספקו את צרכיך, והוסף להם טוסטר-אובן או מיקרוגל משולב בשביל חימים או אפיית פיצה קפואה. כמובן שתוכל לוותר על הגז, ומדובר בחסכן משמעותי כיוון שההוצאה העיקרית שלך על גז תהיה הדמ"ש. בנוסף תזקק לכמה סירים ומחבתות, וכיום אלה המתאימים לאינדוקציה נפוצים ואינם יקרים מהסוג הסטנדרטי.

מקרר - כל מקרר גנרי של 150-200 ליטר ומעלה יספק את צרכיך. אבל רצוי שיהיה לו מקפיא ראוי.

מכונת כביסה - אם אתה לא מתכוון להסתמך על אבא-אמא (נוהל מקובל לגמרי לכביסה של רווקים) אז, שוב, כל מכונה בסיסית תספק את הצרכים. עליך לוודא שיש לך האינסטלציה הדרושה (נקודת חשמל עם זרם מספק, ברז וניקוז), ושיש לך דלת ברוחב 60 ס"מ כדי שהמכונה תעבור. שים לב שמדובר ב-60 ס"מ כולל הדלת, כלומר משקוף של 65 ס"מ. אחרת תזקק למכונה עם פתח עליון, שפחות נפוצה ויותר יקרה. אם המשקוף בין 60-65 ס"מ תוכל להכניס מכונה סטנדרטית אבל תצטרך לפרק את הדלת.

לגבי בסיס מיטה - יש לי שני בסיסי מיטה שנרכשו לפני 6.5 שנים (עם מזרונים פשוטים וגם ארונות 4 דלתות) במחיר כמעט סמלי באיזה חנות בפינת הרצל-ברזילי בחיפה, ומחזיקים מעמד יפה. אם אתה לא נגר עם ניסיון ומיוד עדיף לקנות מוכן, כדי שלא יתמוטט.

לגבי בניה עצית - רק אתה יודע מה יכולותיך, כמה זמן פנוי יש לך, וכמה זמן תוכל להסתדר בלי הרהיטים עד שתבנה אותם. ואל תשכח שגם חומרי הגלם, הכלים, הצבע וכו' עולים כסף, וגם אותם צריך להוביל, מה שיצריך רכב. לכן חשוב על שכירת רכב למספר ימים, עדיף איזה טנדרון, וביקור באיקאה ובחנויות הרהיטים הזולות.

חוץ מזה, הרשימה שלך חסרה הרבה מאד פריטים (אלא אם הם קיימים בדירה): טלויזיה (+\- מתקן תליה), שולחן עבודה\מחשב וכסא מתאים, כלי מטבח והגשה (וכיון שתרצה לארח אז קנה סט של 4 או 6 לפחות), כוננית, ארון בגדים, תאורה (תרצה מנורת לילה ואולי מנורת עבודה, ונורות תקרה חשופות גם הן לא דבר נעים), ארון קטן לכלי ניקוי, ואני ממליץ לך לעבור בבית בו אתה גר כעת (הורים?) ולבדוק מה חיוני. שכירת רכב לימים הראשונים תאפשר לך אתהגמישות לגשת ולקנות פריטים חיוניים בטמבוריה או הום סנטר הקרובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הדירה היא לא איפה שתבנה את קינך עם זוגתך העתידית, קנה הכל ביד 2. עם קצת מאמץ תוכל לסדר איזה מוביל עם טנדר שיעשה איתך את כל האיסוף בחצי יום.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

כאשר חלק גדול מהפריטים עולים סכומים קטנים (למשל - מיקרוגל בסיסי עולה 200 ש"ח בשופרסל), הרי שפריטים כאלה לא הייתי טורח לחפש ביד 2. חבל על הזמן, סיבוב במרכז הקניות החביב עליך יהיה הרבה יותר יעיל.

רהיטים - בהחלט שהייתי בוחן מיד 2, אבל לבדוק היטב את מצבם.

רשימת הקניות הרבה יותר ארוכה מכפי שכתבת בהודעת הפתיחה. השאלה היא איזה ציוד כבר יש לך ומה צריך להשלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בלי רכב, קניה ביד 2 היא בעייתית, לוקח זמן למצוא את הפריט שאתה רוצה, לתאם עם המוכר, להגיע ולראות שאולי זה לא מה שחשבת... אף אחד לא מבטיח שתמצא מיד מה שתרצה, שכולם יסכימו לתאם איתך לאותו יום ושיהיו בטווח נסיעה של כמה דקות אחד מהשני.

בהנחה שתצטרך את הפריטים גם בעתיד, בהחלט שווה לשקול לקנות חדש ופשוט.

פורסם

קשה לעבור דירה בלי רכב זמין, יש הרבה סידורים ורכישות שצריך לעשות בשבועות הראשונים. וזה קשה שבעתיים במקום כמו זכרון (גרתי בה כמה שנים אז אני מכיר אותה היטב).

ממליץ בחום לשכור רכב לכל הפחות לכמה ימים (ורצוי שזה יהיה ברלינגו וחבריו) כדי לסיים את ההובלות ואת המטלות שדורשות נסיעה.

חזיר דיזל

פורסם

כן כמו שתיארתי לעצמי שהמוצרים הבסיסיים יעשו את העבודה לדרישות הקטנות שלי.

האמת רשמתי את ההודעה כי אמרתי לכמה אנשים את התכנון ופשוט ניסו להסביר לי כמה זה בזבוז. לצורך העניין מקרר גנרי של 200 ליטר עולה 900. ביד 2 אני מוצא ב400-500(מקררים שהם הרבה יותר גדולים ממה שאני צריך עם צריכת חשמל גבוהה יותר) הוספתי לזה איזה 150 הובלה קטנה כי אני בלי רכב ואנחנו ב600. עדיף לי כבר לשים עוד כמה שקלים ולקבל חדש עם אחריות בלי כל הכאב ראש.

אגורה די ירד מהפרק מכיוון שהדירה ריקה לגמרי. לצורך העניין אם למשל היה חסר רק מקרר אז הייתי מסתדר גם שבועיים בלי, ומחכה למציאה.

ספריאל הרשימה מאוד מצוצמת כי אני לא משתמש בהרבה דברים. טלוויזיה אין, פינת עבודה אין, כוננית אין. ממה שרשמת אני צריך לדאוג לכלי מטבח. בשבת הראשונה אני מתכנן לבנות כמו שרשמתי בסיס מיטה, ארון ופינת אוכל, יש לי את הידע והציוד לכך. אם יהיה לי צורך בפריטים נוספים, כמובן שאדאג להם, אבל הם לא פריטים שיקשו עליי להסתדר בלי.

פורסם

לפני 3 חודשים העברתי את הבן הצעיר שלי לחדר מרוהט בצפת. ולמרות שהדירה מרוהטת הציוד שהעברתי מילה בגאז' וספסל אחורי של שתי מכוניות משפחתיות.

הרשימה שלך חלקית מאד, שכן אתה מציין מכשירים ורהיטים, אבל שוכח את ה"תוכן". כלי מטבח? צריך. כלי ניקוי? צריך. בגדים? צריך. מצעים? צריך. מילוי ראשוני של מזון, כלי ניקוי, כלי רחצה, אפילו מרבד לדלת ומרבד לשירותים. ועוד מיליון פריטים שלא עלו במוחי ברגע זה. את כל אלה צריך לקנות ולשנע. לכן אתה מקבל שוב ושוב את ההמלצה לשכור רכב למספר ימים (או לנצל את רכב המשפחה, או כל מקור לגיטימי אחר).

• תוכן חדש...