Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשפטקורטיה בה אנחנו חיים היא המתחכמת.

אם צריך להיכנס לעובי הקורה אין לי בעיה להסביר יותר לעומק.

ככלל אין לרשות המקומית חופש מוחלט בהקצאות כספים, גם אם ההחלטות עוברות במועצת העיר ברוב יחד עם התקציב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ראש העיר יכול לרצות לעשות מה שבא לו, אבל בתכלס משרד הפנים מחליט מה יעשו בכסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

משרד הפנים לא מנהל את התקציב של הרשות המקומית, אלא אם כן הרשות נמצאת בגרעונות ונדרש ליווי של חשב מלווה או כל בעל תפקיד אחר לגבי התקציב

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון, אבל משרד הפנים מאשר להם את התקציב, ואם מתחשק לו, יכול לשנות אותו לפי מה שנראה לו.

פורסם

לא הוא לא, הוא צריך סיבה מספיק טובה לא לאשר תקציב, וגם אז הוא מחזיר את התקציב הלא מאושר לעירייה שצריכה לתקן אותו ולהגיש מחדש לאישור במליאת המועצה המקומית.

זה לא שאריה דרעי בא ומשנה סעיף בתקציב של עיריית רמת גן נניח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"לאחר שתקציב הרשות המקומית נשלח לאישור משרד הפנים , רשאי שר הפנים , בתוך 60 יום , לדחותו , לשנותו , או להחזירו לדיון במועצת הרשות בלוויית הסברים והנחיות ."

לקוח מכאן:

https://kotar.cet.ac.il/KotarApp/Viewer.aspx?nBookID=102547317#1.0.1.default

פורסם

תיאורטית יש את האפשרות, מעשית זה לא יעמוד במבחן בג"צ (סבירות), אלא אם כן הרשות המקומית עושה הכל כדי להכשיל את התקציב

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שאפשר למצוא הרבה דוגמאות של התערבות משרד הפנים בשלטון מקומי. דוגמא מהזמן האחרון, ההחלטה של שר הפנים שאי אפשר לשלם לאמנים ביום העצמאות יותר מ-70k שקל. בלי להתייחס אם זה טוב או רע להגביל את זה, לדעתי דברים כאלה צריכים להגיע מראשי הרשויות שהתושבים בחרו ולא מהמדינה, שאת שר הפנים אף אחד לא בחר.

פורסם

לא חסר התערבויות של משרד הפנים בשלטון המקומי, גם ההחלטה האחרונה לגבי האמנים עוד לא הגיע לידי מבחן (נראה ביום העצמאות הקרוב), אבל החלטה אחרת כן הוקפאה ואפילו דרעי הדיר את עצמו מעיסוק בה - רון קובי.

הגם שהחוק מאפשר לו להדיח אותו ולהחליף בוועדה קרואה (והשימוע שלו בפני דרעי הוא למעשה אוטומטית בגלל שלא אושר תקציב במועצה המקומית)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז ככה מקלים על העומס בכבישים:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5633249,00.html#autoplay

[h=1]הרכבת בעבודות שדרוג, ותושבי הצפון מנותקים: "עוצר"[/h]

[h=2]בעקבות סגירת ארבע תחנות רכבת, תושבי הצפון שעובדים במרכז הארץ נאלצו לבחור אם להתמודד עם הפקקים - או לוותר מראש. "בשביל מה אני צריכה את הצרות האלה?", אמרה תושבת זכרון יעקב. תושב פרדס חנה: "צריך ויזה בשביל להגיע לת"א"[/h]

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...