Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברישיון רכב שלי כתוב שנת יצור 2008 אבל שהרכב נרשם בשנת 2007.

אני מבין שזה טריק שהיבואניות היו עושות אבל כשאני מסתכל על ה VIN, התו העשירי הוא 8 שזה 2008.

איך זה יכול להיות שעל השילדה מוטבע VIN שתואם את שנת 2008 אם ברור שהרכב יוצר ב 2007?

ואיך אני אמור להסביר את זה למשרד תחבורה בארץ זרה כשהוא ישאל אותי לגבי זה כשאני בא לרשום את הרכב שם? :?

פורסם

שנת המודל היתה מתחילה במאי שנה קודם.

ז"א מודל 2007 היה ממאי 2006 עד מאי 2007.

משרד התחבורה שינה את הנוהל בשנת 2009.

ז"א ששנת מודל 2008 התחילה במאי 2007 והסתיימה בדצמבר 2008.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
שנת המודל היתה מתחילה במאי שנה קודם.

ז"א מודל 2007 היה ממאי 2006 עד מאי 2007.

משרד התחבורה שינה את הנוהל בשנת 2009.

ז"א ששנת מודל 2008 התחילה במאי 2007 והסתיימה בדצמבר 2008.

והיצרנית שיתפה עם זה פעולה ושינתה את המספר שילדה בהתאם?

על המספר שילדה זה לא שנת מודל. זה שנת יצור.

פורסם

יצרני הרכב מסמנים את הרכב כשנת מודל הבאה החל מיולי-אוגוסט של אותה שנה. כלומר באוגוסט 2019 יצרני הרכב רשמו במספר שילדה שהאות השמינית מציינת שהרכב שנת 2020 למרות שאנו עדיין בשנת 2019.

גם במדינת ישראל השיטה פעלה כך שרכב שנמכר באוגוסט 2007 צויין שהוא שנת 2008 וזאת לפי המספר שילדה. משנת 2008 השיטה השתנתה ושנת היצור של הרכב ברישיון רכב היא לפי תאריך עליה לכביש ולא לפי האות במספר שילדה. האם זה נכון, לא יודע. במצב הזה יכול לעלות רכב לכביש ולהחשב כשנת 2019 למרות שלפי המספר שילדה הוא שנת יצור 2017 או 2018.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
יצרני הרכב מסמנים את הרכב כשנת מודל הבאה החל מיולי-אוגוסט של אותה שנה. כלומר באוגוסט 2019 יצרני הרכב רשמו במספר שילדה שהאות השמינית מציינת שהרכב שנת 2020 למרות שאנו עדיין בשנת 2019.

גם במדינת ישראל השיטה פעלה כך שרכב שנמכר באוגוסט 2007 צויין שהוא שנת 2008 וזאת לפי המספר שילדה. משנת 2008 השיטה השתנתה ושנת היצור של הרכב ברישיון רכב היא לפי תאריך עליה לכביש ולא לפי האות במספר שילדה. האם זה נכון, לא יודע. במצב הזה יכול לעלות רכב לכביש ולהחשב כשנת 2019 למרות שלפי המספר שילדה הוא שנת יצור 2017 או 2018.

תודה על ההבהרה לגבי היצרניות!

פורסם

החריג היא מדינת ישראל.

חפש בויקיפדיה את הערך VIN, ותמצא הסבר על נושא שנת המודל. בקצרה, היצרניות מוציאות הת דגמי "השנה הבאה" באביב - קיץ שלפניה, וזה מסומן בתו העשירי במספר השלדה. הרישום הישראלי של "תאריך רישוי ראשון" ללא ציון שנת הדגם הוא חריג בעולם, ויותר מזה - מטעה, שכן רכב יכול "לעלות לכביש" עד שנה מיום ייצורו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי יש רכב שעלה לכביש בספטמבר 2016 , יוצר ביולי 2016 וב-VIN הוא מופיע כשנת ייצור 2017.

ואכן יש הבדלים קלים ברכבים זהים שעלו לכביש כמה חודשים קודם לכן.. ששנת הייצור שלהם היא 2016

פורסם (נערך)

לפי מה שאני יודע, יצרן רכב חייב לעשות שנוי כלשהוא בכל שנה בדגם הרכב משנה לשנה.

זה יכול להיות שנוי שכמעט אף אחד לא ישים לב אליו ויכול להיות שנוי בולט.

לדוגמא, אני זוכר שבמזדה לנטיס בשנת 99 הכפתור של ידית ההילוכים היה שחור ובשנת 2000 הכפתור היה ניקל. כל שאר הרכב היה זהה לחלוטין.

בקיה ספורטאג' שנת 2017 הייתה עם אנטנה שחורה ובשנת 2018 אנטנת כריש. גם במקרה הזה הרכב היה זהה לחלוטין.

יש עוד הרבה דוגמאות כאלה ורק מי שמכיר את הדגמים לעומק מזהה את ההבדלים.

מעניין איפה מוצאים את הרשימה של השינויים. אם זה תקן, כמו שאני חושב, זה חייב להיות מתועד ברשת.

עריכה אחרונה על ידי asix
פורסם
לי יש רכב שעלה לכביש בספטמבר 2016 , יוצר ביולי 2016 וב-VIN הוא מופיע כשנת ייצור 2017.

ואכן יש הבדלים קלים ברכבים זהים שעלו לכביש כמה חודשים קודם לכן.. ששנת הייצור שלהם היא 2016

איך גילית מתי הוא יוצר?

פורסם

לפי תאריך הייצור של הצמיגים אפשר לדעת פחות או יותר את התאריך.

ויש אתרים vin decoder שמכניסים את כל ה VIN והוא נותן לך את תאריך הייצור..

אבל עשיתי את זה לפני 3 שנים.. אז אני לא זוכר איזה אתר זה היה

פורסם
לפי מה שאני יודע, יצרן רכב חייב לעשות שנוי כלשהוא בכל שנה בדגם הרכב משנה לשנה.

זה יכול להיות שנוי שכמעט אף אחד לא ישים לב אליו ויכול להיות שנוי בולט.

לדוגמא, אני זוכר שבמזדה לנטיס בשנת 99 הכפתור של ידית ההילוכים היה שחור ובשנת 2000 הכפתור היה ניקל. כל שאר הרכב היה זהה לחלוטין.

בקיה ספורטאג' שנת 2017 הייתה עם אנטנה שחורה ובשנת 2018 אנטנת כריש. גם במקרה הזה הרכב היה זהה לחלוטין.

יש עוד הרבה דוגמאות כאלה ורק מי שמכיר את הדגמים לעומק מזהה את ההבדלים.

מעניין איפה מוצאים את הרשימה של השינויים. אם זה תקן, כמו שאני חושב, זה חייב להיות מתועד ברשת.

זה משהו שרוב היצרנים עושים, אבל אין שום חובה חוקית לעשות כן. לפעמים גם יש שינויים באמצע שנת דגם. אצל טסלה למשל, אין שום קשר בין שנת הדגם לשינויים, הם עושים שינויים באופן שוטף וממש לא מתיחסים לשנת הדגם. עד לאחרונה הם היו מחליפים שנת דגם בתחילת השנה הקלנדרית אבל כעת הם החליפו כבר במכוניות שיוצרו החודש. עם זאת אין הבדל בין מכוניות מסוף מודל 2019 למכוניות מתחילת מודל 2020.

פורסם
לפי תאריך הייצור של הצמיגים אפשר לדעת פחות או יותר את התאריך.

ויש אתרים vin decoder שמכניסים את כל ה VIN והוא נותן לך את תאריך הייצור..

אבל עשיתי את זה לפני 3 שנים.. אז אני לא זוכר איזה אתר זה היה

התו העשירי ב-VIN מייצג את שנת הדגם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה משהו שרוב היצרנים עושים, אבל אין שום חובה חוקית לעשות כן. לפעמים גם יש שינויים באמצע שנת דגם. אצל טסלה למשל, אין שום קשר בין שנת הדגם לשינויים, הם עושים שינויים באופן שוטף וממש לא מתיחסים לשנת הדגם. עד לאחרונה הם היו מחליפים שנת דגם בתחילת השנה הקלנדרית אבל כעת הם החליפו כבר במכוניות שיוצרו החודש. עם זאת אין הבדל בין מכוניות מסוף מודל 2019 למכוניות מתחילת מודל 2020.
נכון שהם עושים שינויים באופן שוטף, אך אני יודע שיש תקן שאם במהלך החלפת שנת דגם ( ביולי -אוגוסט) לא בוצע שינוי כלשהוא ברכב על היצרן לעשות שינוי קטן להבדיל משנת דגם אחת לשניה. השנוי יכול להיות שנוי שהלקוח אפילו לא יהיה מודע אליו או שיהיה חסר חשיבות. זה יכול להיות כפתור, בד של ריפוד, אפילו שטיחים של הרכב. נתתי לדוגמא את הלנטיס, ספורטאג' ויש עוד הרבה דוגמאות כאלו.

אם היצרן עשה מתיחת פנים לדגם אז ברור שזה לא רלוונטי כי הוא הצהיר על השינוי אך יש שנים שלא מבוצע מתיחת פנים ואז מה שרשמתי מבוצע.

פורסם

מיותר לחלוטין. אם ה-VINמצביע על שנת דגם 2008 זה הדגם. יתכן שיוצר באוגוסט 2007 וקיבל רישוי באוקטובר 2007 - מבחינת היצרן הוא עדיין דגם 2008.

• תוכן חדש...