Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

אין לי ניסיון בקרואטיה, אבל ביקרתי בלא מעט מדינות בהן יש מטבעת אזוטריים.

הגישה שלי היא להסתמך על כרטיס האשראי, וכן לרכוש מעט מטבע מקומי בכספומטים (תתחיל בכספומט בנמה"ת - סביר שיהיה טיפה יותר יקר, אבל ברמת השקלים הבודדים לכל היותר). הייתי אור משהו כמו 100 דולר אלא אם אתה קורא שבמדינת היעד מקובל שימוש במזומן ולא בכרטיסי אשראי. גיהוץ כרטיס אשראי יהיה בדרך כלל האמצעי הזול ביותר (למעט בגוש האירו ובארה"ב, כאשר קישור של כרטיס האשראי לחשבון אירו או דולר וטעינתו באמצעות אתר הבנק הם הדרך הזולה ביותר).

לכן המלצתי היא לרכוש בנמה"ת קונה בכמות לא גדולה (בהתאם לתחזיות שלך), ואז, אם תראה שכרטיס האשראי לא מספק את צרכיך, גש שוב לכספומט בעיר.

כמה הערות לגבי כרטיסי אשראי:

1. כרטיסי ויזה ומאסטרקארד מתקבלים כמעט בכל מקום, לכן קח לפחות אחד מאלה, רצוי שניהם (היו בעבר תקלות עולמיות במערכות החיוב, ששיתקו לפרקים את אחת הרשתות). כרטיסים אחרים מקובלים בפחות מקומות. בכלל, רצוי לקחת מינימום שני כרטיסים, כאשר אחד זמין לשימוש והאחר(ים) חבוי(ים) בפאוץ' נסתר.

2. ודא כי מסגרת האשראי מספקת. הרבה בתי עסק - כגון מלונות, חברות השכרת רכב, אפילו תחנות דלק חוסמים מסגרת, אתה צריך לודא שיש לך מסגרת פנויה מספקת (נכון לכל הכרטיסים).

3. בניגוד למערכות המפגרות שלנו, באירופה הקופאי אינו נוגע בכרטיס. הוא מגיש לך את מכשיר החיוב ואתה מכניס את הכרטיס לחריץ שבתחתיתו ממתין להודעה ומקיש את קוד הכספומט ואז ירוק, ממתין עד השלמת העסקה. לחלופין, אם מופיע על צג המכשיר סמל שלוש הקשתות, אתה מניח את הכרטיס על הצג עד השמע "דינג" (משהו כמו שניה אחת), וכך מושלמת העסקה. וודא כי הכרטיסים שבידך תומכים בכך (תראה מגעי זהב דומים לכרטיס סים, ובדרך כלל סמל הקשתות או איזה לוגו של שירות ה-contactless).

4. הפעל באתר האינטרנט של חברת האשראי שירות הודעות ב-SMS, כך תקבל אישור עסקה מיידי (תלוי בחברה. ישראכרט ואמריקן אקספרס מאפשרות מהאגורה הראשונה, חברות אחרות רק מעל כמה מאות ש"ח).

5. למד את טבלאות העמלות ואת הנחיות השימוש באתרי חברות האשראי (אלא אם יש לך כרטיסים עם תנאים מיוחדים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על פירוט התשובה. אני רוצה רק באזור ה-100 יורו במזומן והשאר על אשראי (אני הולך להיות בכנס מקצועי ורוב הזמן בבית מלון) רק בשביל הדברים הקטנים (אולי נצא לבלות קצת בערב ובשדה תעופה).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

הבעיה היא תכנון נכון של ההוצאות. לא כדאי להשאר אם יותר מכמה שקלים במזומן, ואם נותרים - לקנות קפה או מים מינרליים בנמה"ת.

בנסיעות האחרונות שלי השימוש במזומן היה ממש סמלי. סיפרתי כבר בפורום - בקנדה הוצאתי לא יותר מ-100 דולר בלמעלה מ-3 שבועות, באיטליה השתמשתי במזומן רק בכה דוכנים בשוק (טוב, הממונה היתה אשתי). כל השאר בכרטיס אשראי.

התכנון שלך להשתמש בכ-100 אירו (אם מדובר בכנס קצר - אפילו 100 דולר) הגיוני לגמרי.אם יש כספומטים בנמה"ת זה פתרון טוב. אתה יכול לקנות קונה גם בנתב"ג, אפילו להזמין מראש (באתר בנה"פ) וכך לקבע את השער.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה העמלה שלהם כאשר חשבון הבית שלך הוא בשקלים?

פורסם

אם ההמרה היא במהלך השבוע (לא בשבת או ראשון), אין עמלה עד לסכום של בערך 20 אלף שח בחודש. בשבת או ראשון היא 0.5 אחוז. אבל אפשר לעשות את ההמרה במהלך השבוע למטבע הרלוונטי ואז כשמשתמשים זה יורד ישירות מהמטבע שאיתו רוצים להשתמש. בנוגע למשיכה, גם זה ללא תשלום מכספומטים עד לסכום של 200 או 400 פאונד בחודש, לא זוכר בידיוק. מספיק בד״כ אם רוב השימושים הם באשראי. אני חושב שבשנה האחרונה הם חסכו לי לפחות 1500 שח על עמלות המרה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

העניין הוא שאתה גר באירופה.

אם אתה גר בישראל ומשכורתך בשקלים תשלם בערך אחוז אחד על המרה משקלים לאירו (בחשבון אירו בבנק "שלך") ועוד משהו על העברת הכסף לחשבון האירופי. כיוון שעמלת הגיהוץ במט"ח בכרטיס אשראי ישראלי נעה בין 2.3-3% הרי שההפרש בין עמלת המרה + ההעברה קטן, אולי הוא אפילו לטובת כרטיס האשראי הישראלי.

אל תשכח שכאן מדובר בתייר שכל הוצאותיו הם כמה מאות אירו, אז אפילו אם נניח שהעמלות שישלם הן 4% (והן פחות מזה) אתה מדבר על סדר גודל של אירו בודדים ועד כמה עשרות אירו לנסיעה. לא שווה את הטרחה של החזקת חשבון בחו"ל ודיווח לרשויות המס, אולי אפילו בשתי מדינות.

עוד דבר חשוב הוא ההבדלים בין סוגי מטבע שונים. למטבעות נפוצים כגון אירו או דולר עמלות הרכישה בארץ נמוכות (סביב 1% לחשבון, וסביב 2-3% למזומן). אבל אם מדובר במשהו אחר העלויות יותר גבוהות. לפני שנתיים ניסיתי לקנות יואן סיני בצ'יינג' בחיפה, העמלה שנדרשה עמדה על כ-15%!!. בסופו של דבר קניתי קצת דולר ארה"ב והמרתי בסין, ובהמשך עברתי למשיכה בכספומט עם העמלה הקבועה (במקרה של הכרטיס שלי 3.9%), ובמקומות מסויימים לגיהוץ הכרטיס (עמלה של 2.3%).

פורסם

כל השרשור הזה מתעסק בכמה עשרות ש"ח

לקרוא את הודעה 2 ואני נישאר בארץ:-D

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, כולנו נשארים בארץ.

ראה את הודעתי האחרונה לגבי סכומי העמלות. אבל יש גם עניין של נוחות, ולא כל טיול הוא 3 ימים על חשבון המעסיק ובאירוח מלא. אז במקום להתעסק עם מזומן איזוטרי ועם צ'יינג'ים רמאים בחו"ל עדיף כרטיס האשראי. העניין הוא שלישראלי קשה מאד להתרגל ל-EMV (לא מבין מדוע), ולכן פירטתי.

פורסם

למה אי אפשר לענות לפות"ש על השאלה המאוד פשוטה שלו?

למה כל סיפורי הפוגי האלה?

פות"ש - קח יורו ותמיר למטבע מקומי. אל תחפש את הצ'יינג' הכי זול כדי להרוויח עוד 4.63 שח. תמיר בשדה התעופה או במלון וזהו. בסכומים קטנים ההפרשים זניחים וחבל לבזבז על זה זמן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, אכן מדובר בפרוטות, אבל ההמרה הכפולה מיותרת, וגם מצריכה בזבוז זמן בקניית האירו. שיקנה קונה בנתב"ג או בכספומט בנמה"ת בקרואטיה.

וחוץ מזה, גם מבחינת נוחות וגם מבחינת ביטחון עדיף כרטיס אשראי.

פורסם

בחייאת,

הולכים לכספומט הקרוב, מושכים 100 אירו וזהו.

לא יום לימודים ארוך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

למיטב זכרוני קניתי קונה בארץ בצינג' בבירת הפלך פרדס חנה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עוד הערה קטנה.

העצות נכונות לא רק לנסיעה שבהודעת הפתיחה. כשאתה נוסע, נניח, לטיול משפחתי באיסלנד, והעלויות הן כמה מאות אלפי קרונות, שהן עשרות אלפי ש"ח, ההתנהלות דומה. חוץ מזה שאי אפשר להשיג בארץ קרונות.

• תוכן חדש...