Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עוזר לחברה של אשתי בחיפושים של רכב יד שניה. מדובר על יונדאי איי20 \ מזדה 2, 2015- 2017.

כמובן שהיא מתעקשת על ק"מ כמה שיותר נמוך (זה כבר דיון אחר), וכשאני מתעמק לברר היסטוריית טיפולים - מופתע לגלות שיש לא מעט רכבים לא מטופלים בכלל, או עם חורים מאוד גדולים בין הטיפולים.

לדוגמא: יונדאי איי20 שנת 2016, עם 15 אלף ק"מ. לא עברה שום טיפול מעולם. אמרתי לה לא לגעת. שמן שנכנס למנוע בשנת 2015 או 2016 - ועדיין עובד בתוך המנוע (גם אם לנסיעות קצרות) - לדעתי ממש לא טוב.

או יונדאיי איי20 שנת 2015, עם 35 אלף ק"מ, עברה טיפול אחד בשנת 2016, והטיפול הבא - רק באפריל 2019. כלומר 3 שנים הרכב נסע ללא טיפול, גם אם נסע מעט.

מיותר לציין שכל המוכרים האלה רוצים מחיר די גבוה בגלל הק"מ הנמוך ולא רוצים לרדת במחיר. הבחורה מתלהבת כי מבחינה קוסמטית הרכבים האלה נראים טוב (בעיקר מבפנים. פועל יוצא של נסועה נמוכה. מבחוץ לא חסר שפשופי חניה).

למען הסר ספק בדקתי בספר רכב - לפי היצרן צריך לבצע טיפול קטן כל שנה או 15K ק"מ, המוקדם מביניהם.

לגבי שני הרכבים האלה ורכבים נוספים עם סיפור דומה - אמרתי לה לוותר. הסברתי לה שככל הידוע לי אם לא מחליפים שמן ומסננים בזמן - יש סיכוי לבלאי ושחיקה מוגברת למנוע, פוטנציאל לנזקים עתידיים, ואין שום סיבה שהיא תקח את הסיכון הזה.

אבל רוצה לבדוק איתכם - האם זה רק אני ייקה פדנט והיסטרי?

או שגם אתם לא הייתם ממליצים לרכוש רכבים כאלה שהוזנחו מבחינת טיפולים שוטפים?

פורסם

אתה צודק לחלוטין, לא קונים מכוניות ובמיחוד יחסית חדשות שלא טופלו לפי הוראות.

אתה מחפש דגמים נפוצים, מעט סבלנות ותמצא מוכר שטיפל כל שנה/15 אלף ק"מ.

פורסם

לדעתי היסטוריית טיפולים זה חשיבות עליונה בחיפוש רכב יד שניה, יצא לי לראות רכבים שהחליפו להם מנוע ב40-50-60K בגלל טיפול לקוי

עדיף עוד כמה קילומטרים אבל ספר טיפולים מסודר, במיוחד בתנאי מזג האוויר במדינתינו.

פורסם

תודה,

זו בעיה של אנשים שלא מבינים - חושבים שקילומטרז' נמוך זה חזות הכל. אני מנסה להסביר לה שעדיף קילומורז' גבוהה יותר אבל שהרכב טופל כמו שעון, במוסך מורשה \ מומחה \ מוכר.

פורסם (נערך)

היסטוריית טיפולים חשובה כמעט כמו היסטוריה ביטוחית. במיוחד ברכבים מוגדשים . (למרות ש i20 אינה טורבו , הייתי עובר הלאה כי עכשיו כדי לבדוק שהכל תקין במנוע צריך לפרק מכסה שסתומים וכו)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אתה צודק.

כל המכוניות האלה האחריות יצרן לא תקפה ברגע שלא טופלו. כלומר גם אם הרכב תחת עדיין 3 שנות אחריות או כמה שיונדאי נותנים, זה לא משנה, כי לא עמדו בתנאי האחריות.

אם תהיה בעיה בקרוב, יתכן שלא יתנו רצון טוב או הנחה.

רכב שבוצעו בו נסיעות קצרות בלבד, מוגדר כרכב עם תנאי שירות קשים, יתכן שמצריך טיפול כל חצי שנה בכלל עפ תעודת האחריות...

חוץ מזה ש15 אלף קמ בעיר בלבד לדעתי זה כמו 30 עד 45 לפחות בנסועה נורמלית, בלאי גדול יותר לברקסים, בולמים וכו.

פורסם

אני אישית לא קונה רכב בלי היסטוריית טיפולים. גם בגלל שאני לא יודע איך טיפלו, וגם בגלל שיכול מאוד להיות שזייפו ק"מ. וזו ממש לא בעיה לזייף ק"מ.

לא מזמן היה פה בחור בפורום שקנה טויוטה קורולה עם 135 אלף ק"מ וגילה שהרכב עבר 550000 ק"מ.

• תוכן חדש...