Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תורי הגיע - טבעת אירוסין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האירוסין ועכשים 2 טבעות נישואים שאחת מהם היא ביצור לפי צורה מסוימת עשינו אצל

https://goldiam.co.il/

זה משרד שיושב בתוך המגדל של הבורסה

יחס אישי ומחיר סבבה

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חג שמח ומזל טוב.

עצות הפורום טובות הן אולם תקציב זה כבר עיניין שלכם.

סכום גבוה כזה נדרש גם הסכמה שלה אולי עדיף שתחליטו יחד יתכן שהיא תעדיף לעשות בכסף דברים אחרים.

שכן שלי קנה לאשתו האהובה טיוטה חדשה מחליפה את הסוברו הישנה. היא כעסה מאד.

עבר לה בינתיים.....

סיכום שלי / חשבון הבנק עומד להיות משותף כנ"ל ההוצאות כנ"ל שיקולי הדעת.

שוב מזל טוב לכם.

פורסם

כאחד שעבר את התהליך הזה לא מזמן, רוב הממלצות הן אכן נכונות, והתקציב הוא לדעתי ראלי (למרות שאפשר למצוא טבעות קצת יותר זולות).

בעיקרון אני גר בדרום הארץ, והתחלתי את המסע כאשר קראתי את השרשור הארוך (המידע בשרשור הוא רוולנטי גם להיום), והגעתי לרשתות של הברוסה לתכשיטים ורוילטי. אני לא רציתי לשתף את החמה העתיד, וגם לא ידעתי את העיצוב. הסברתי לכלה המיועדת את העיצובים שאהבתי, והיא פסלה את חלק מהעיצובים.

לאחר מכן הגעתי לצורף שנמצא בעיר מגורי, שעל הקירות ישנם תעודות שונות של אדם מקצועי. אצלו הטבעות היו מוכנות, ורק מחכות לקניה. בקשתי זכוכית מגדלת, ולא ראיתי משהו מיוחד.

בשלב הזה חשבתי אם להגיע לאחת החנויות בבורסה ברמת גן, כולם (למעט בן אדם אחד) המליצו להגיע. האמת, שמאוד שמחתי שקניתי בבורסה ולא אצל הצורף, ואסביר: העיצובים מאוד דומים, הטבעת אצל הצורף המקומי היא בגודל 0.46 קארט בדרגה ניקיון VS1, בחנות בבורסה הטבעת היא 0.53 קארט בדרגה SI. על פני הנתונים היבשים יש יתרון לטבעת אצל הצורף המקומי, אבל היהלום של הבורסה הוא יותר מנצנץ וזה מה שחשוב לאישה (אותו מוכר אמר לי: אשתך לעתיד לא תלך ברחוב עם זכוכית מגדלת ותחפש כתמים, אלא תרצה לראות עד כמה הוא מנצנץ).

המחירים בין החנויות בהפרשים גדולים. לא התמקחתי (אולי זו טעות שלי, אני לא אדם כזה).

לגבי החנות, רוב המוחלט של אנשים המליצו לי על Diamond House ולכן הגעתי אליו. המוכר נתן לי שירות טוב מאוד, טבעת יפיפיה, והאישה מרוצה. רק משהו קטן (שאני לא יודע כמה הוא רלוונטי לאנשים שלא סוחרים): תעודה היא של מכון IGL ולא של מכון אמריקאי או אירופאי.

שאלת לגבי הבדלים בין גדלים 0.43 ל-0.53: אני לא ראיתי הבדלים מהותים, אלא אם אני משווה בין 2 היהלומים. גם אני וגם מישהו בפורום (תחפש בפורום, לא חסר שרשורים בנושא הזה) חצי קארט הוא יהלום שהוא מספיק גדול ויפה להצעת נישואין ומנגד אין קריעת כיס.

בנימה זו אאחל לך בהצחלה והרבה מזל טוב!

וגם חג שמח.

פורסם

דעתי:

בבורסה ברמת גן יש המון חנויות. יותר בוטיקיות ויותר פשוטות וזולות.

אני יכול להגיד לך שאחת ההמלצות שגם קיבלת כאן קיבלתי גם מחבר טוב והיה לנו ניסיון גרוע מאוד עם החנות הזאת.

אני אישית קניתי מג'קסון. ראיתי באינטרנט המון אנשים שהתלוננו שצפוף וכו' - קיבלתי שם את השירות הכי טוב. אז כמו שאמרתי - כל אחד והחוויה שלו.

פשוט סע לשם, תעבור 4-5 חנויות ותהיה חכם הרבה יותר.

לגבי היהלום. ניקיון. צבע וכו' - תשמע. לדעתי כל הדרישות האלה רק VS1 צבע H וכו' - מיותרות לחלוטין. אין לך מושג מה זה אומר.

אם אני מראה לך יהלום - אתה יכול להגיד לי - יפה או לא יפה.

אתה יכול סתם להתעקש על איזו תכונה שתעלה את מחיר היהלום ובפועל - לא רלוונטית.

לגבי תעודה גמולוגית - אתה יכול להתעקש על רק תעודה של IGA MGA MGG. לדעתי זה חסר משמעות, ומה שקובע זה המוצר הסופי ואיך הוא נראה.

התעודה חשובה למכירה חוזרת בעתיד אולי? שתדע שלא עקצו אותך?

אבל אם אתה רואה 5 טבעות ב-5 חנויות (נגיד רציניות ולא מקומות שיתנו לך זירקוניה) יש לך כבר בערך בסיס להשוואה.

בסכומים שאתה קונה את הרבע קרט, חצי קרט שלך, מדובר בסכומים זניחים.

אני יודע שזאת דעה לא פופולרית בקרב חפרני האינטרנט.

יש לי חבר שהלך. קבע פגישות בבורסה, בחר יהלומים, הלך לשבץ אותם.

ו.. חוץ מזה שהוא שילם על כל התהליך בסוף פי 2-3 לא ראיתי שהטבעת מיוחדת או שונה יותר. יש לו תעודה. יש לו סיפור.

בעצם זה שאתה קונה ממקום בבורסה עם מחירים טובים, אתה חוסך בקלות 30-50% לעומת החנויות בקניונים.

זאת דעתי. תתחדש ומזל טוב

פורסם

לא מתכוון להכנס לתוך הוויכוח לעיל.

דבר אחד כן חשוב לומר-

אבן של 48 נקודות שווה משמעותית פחות מאבן של 52 נקודות.

הרבה הרבה מעבר לעלות המשקלית של 4 הנקודות החסרות.

אבן שנופלת מחצי קרט אינה חצי קרט בעיני הרוכש המקצועי.

ועוד משהו-באבנים בגודל כזה, לבקש תעודה זה פשוט מגוחך.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני קיבלתי את ההמלצה ליצור קשר עם יהלומן ולא ללכת לחנויות, כדי לקבל שירות אישי יותר ומחיר טוב יותר. יצרתי קשר עם שלושה, תוך החלטה להיפגש עם השניים שעשו רושם טוב יותר ולראות מה אני מוצא אצלם, כדי לסגור את הסיפור הזה.

אלו המסקנות מהמחקר שלי בנושא:

1. כאמור, יש מספר פרמטרים לבדיקת איכות של אבן, ואין לזה סוף. צריך למצוא פשרה בין הגודל לאיכות שתתן מוצר שנראה טוב "על האצבע". על התעודה מהמגירה אף אחד לא יסתכל. גם אם יש באבן כמה פגמים או שרמת השקיפות לא מושלמת - זה חסר משמעות.

2. ההבדל העיקרי בין ספקים שונים והפרשי המחירים נובעים מהאבן. העיצוב מסביב משפיע על המחיר בצורה מינורית (כל עוד לא משתגעים), ובגדול כל צורף יעשה כל עיצוב שמצאתם ברשת, אם קניתם אצלו את האבן. עדיף למצוא אבן שתרצה אתכם מבחינת הפרמטרים והמחיר, ואז לשבץ אותה בטבעת לבחירתכם. אין צורך להידבק לספק מסוים כי העיצוב שלו מצא חן בעיניכם.

3. בשוק של היום התקציב שלי (5K) אפשר לי אבן של 60 נק' בערך, באיכות מאוד מאוד גבוהה (יש תעודה גם). התקציב הזה נולד מסיבוב בחנויות, ונראה היה לי הגיוני למה שחיפשתי. לאחר שיישמתי את ההמלצה ללכת לצורף וחא חנות - התקציב ירד, המוצר נשאר זהה.

ממליץ בחום על רועי, 0504618003. קיבלתי ממנו שירות שנדיר לקבל במחוזותינו (מניסיוני לפחות), ואני יודע על עוד חבר פורום אחד לפחות שהגיע אליו בעקבות המלצה שלי ויצא מרוצה מאוד (ובפחות כסף ממה שמוצר מקביל היה עולה בחנות).

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

גם לקחת לבדיקה רכב ששווה פחות מ110k זה מגוחך? מי מחליט מה רף הגיחוך?

אני שמח מאוד שיש מי שבשבילו הסכומים האלה הם כסף קטן, ושלא אכפת לו מי יעבוד עליו ואיך, כשמדובר בהם. אך המציאות קצת שונה, וזה לא נכון עבור כולם.

גם ב5000 שקל אפשר (ואפילו יותר סביר) לקבל זיוף או אבן שלא מתאימה לנתוני המכירה. מי שלא אכפת לו, סלאמתק. לי כן היה חשוב לוודא שלא עובדים עלי בתחום שאין לי דרך לבדוק בעצמי.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

זה לא כמו בדיקה לרכב.

ולא כל כך מהר אפשר "לעבוד" על הקונה, ובחניות מסודרות לא עובדים על קונים.

והתעודה לא מבטיחה לך כלום.

אבל תמשיכו בשלכם...

תתעלמו ממה שאמרתי.

חוזר בי.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני קניתי בבורסה בחנות משפחתית, אנשים סופר נחמדים ואדיבים, קלמן קוראים להם.

התחברתי לאנשים, קארט נקיונות ושאר דברים לא משנים לי, בשבילי יהלום זה יהלום.

בחרתי עיצוב (שקלמן עיצב) והוא התאים לי את הגודל של היהלום, הסביר לי למה המבנה של הטבעת שלו יוצרת מבנה חזק יותר משאר הטבעות (לא יודע אם זה נכון או לא אבל הם פשוט משדרים חמימות ומשפחתיות) הוא בנה לי משהו CUSTOM ע"פ הטעם שלי, יהלום מרכזי ועוד יהלומים קטנים משובצים בטבעת עצמה, עלה לי דאז, 4000 ש"ח.

בפחות כסף היה יותר קטן והיה נראה לי קטן מדי.

פורסם (נערך)
את האירוסין ועכשים 2 טבעות נישואים שאחת מהם היא ביצור לפי צורה מסוימת עשינו אצל

https://goldiam.co.il/

זה משרד שיושב בתוך המגדל של הבורסה

יחס אישי ומחיר סבבה

אורית מספקת סחורה במחיר נמוך, אבל האיכות שלה בהתאם - אחת הנמוכות בשוק.

יהלומים מתחת ל-0.5 קרט(וגם פה אני לארג׳) עם תעודת gia זה מיותר. תעודות igl זה ביזנס מקומי, רושמים מה שדורש המזמין בהתאם לכוח שלו בשוק.

אין צורך בזהב 18 קרט כי הוא רך יותר ויחזיק פחות טוב.

רוב הטבעות בבורסה זה יציקות ברמה כזו או אחרת, עבודה ידנית זה תקציב אחר.

במידה ואתה קונה יהלום משובץ, קטן או חסר כל ערך מבחינת השקעה - אין צורך לשבור את הראש.

בהצלחה!

6387CED3-96FE-41B1-9205-FD58F64B6756.jpg

דוגמית זירקון של igl. רוב האנשים שלא מבינים והראתי להם חשבו שזה אמיתי...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

מזל טוב!

אתן את השנקל שלי בענייני טבעות אירוסין. אם התקציב עומד על 6K, תקנה טבעת ב 1000 וסופ"ש בחו"ל ב 5000.

הדבר היחיד שחשוב בטבעת זה שהיא תמצא חן בעיני הכלה והיא תרגיש מיוחדת כשתענוד אותה. הטבעת היא סמל. יש לה ערך רגשי בלבד.

אשתך לעתיד תאהב את הטבעת אם היא תאהב את המראה שלה וכל עוד היא אוהבת אותך.

המשקל של האבן או רמת הניקיון לא מעניינים אף אחד. ב 1000 ש"ח אפשר לקבל טבעת שתיראה בדיוק כמו אחת ב 10,000 ש"ח.

אם לא תיקח אותן לצורף או יהלומן לעולם לא תדע.

יום יבוא ותרוויח מספיק כדי לקנות לאשתך גם טבעת ב 50K, כרגע אל תתאמץ להראות שיש אם אין.

חופשה עם האישה שאתה אוהב בעיר יפה או על רקע נופים יפים, כששניכם צעירים, יפים ונטולי דאגות, זה כבר משהו הרבה יותר נדיר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

באזור הבורסה יש המון חנויות. כן, בחלקם יש טירוף של אנשים וזה מרגיש כמו שוק, אבל יש מבחר גדול וטווח המחירים גדול גם כן. תנסה ללמוד על סגנון אהוב ואולי "להעלים" זמנית טבעת בשביל לדעת את המידה פחות או יותר.

פורסם

לפותח השרשור - צ'מע,לדעתי עפת עם הסכומים.

ארשה לעצמי רק לצורך תגובה זו להכנס לך לכיס - אם ארוסתך\כלתך לעתיד אוהבת אותך כמו שאתה מציין,יהיה לה טוב בעין טבעת ב500שקל וטבעת ב10000ש"ח

לדעתי זה ממש מופרז,בטח שזה רק לאירוסין,מה עם תקציב לטבעות נישואין? גם עליהן תעיף סכומים?

אני בכלל לא נכנס אם זה סכום שיכביד עליך או סכום שחסכת ולא ישפיע - לדעתי זה מפספס את כל הנקודה (ובכלל אמרת שאתה לא רוצה שופוני..סכומים כאלה זה אמא של השופוני)

אני קניתי לאשתי טבעת אירוסין ב1000ש"ח עגול (גיסי עזר לי להוריד את המחיר יופי טופי,כי הוא הכיר את בעלי החנות)

את הטבעות נישואין קנינו ממישהו מהעיר של אשתי,ו2 הטבעות שלנו עלו ביחד 2000ש"ח (שלה 1600,שלי 400,והספקתי לאבד את שלי מאז :p - כפרת עוונות)

כמו שאמרת - קח את חמותך,שתכוון אותך לסגנון,אתה תחליט כמה להשקיע ואת מה לקנות,היא רק תכוון\תסייע בקטנה.

בהצלחה :) ומזל טוב!

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...