Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי כבר על מקרים כאילו,

אבל זה באמת תלוי ב"הרכב" השכנים ובתזמוני היציאה שלהם מהבית בבוקר.

(מניח שאם יש ילדים בגילי גן/בי"ס - השימוש במעלית יהיה נחוץ להם ולהוריהם גם בשעות הבוקר)

עריכה - וכמה קומות יש בבניין סה"כ ? 11 או 30 ?

alfa 156 2.5.

פורסם

אני גר בקומה 11, בבנין בן 17 קומות, עם 2 מעליות.

בין השעות 7:40 ל 8:00 בהחלט יש עומס על המעליות ולא אחת קורה שמעלית או שתיים מגיעות מלאות ויש צורך לחכות לעוד סבב.

יש גם מקרים שמעלית אחת מושבתת ואז בכלל המצב קשה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

כשהמעלית ״הגדולה״ מושבתת צפה לקטסטרופה - לרדת ברגל,

כשרק ״הקטנה״ מושבתת זה עדיין ממש לא נעים

כששתיהן עובדות ואתה לא בדיוק מול השעה שבה כל הילדים הולכים לבית הספר, אין בעיה בכלל

דרך אגב:

אתה חייב ועד בית מתפקד בבנין כזה, אחרת למשל לא יהיו לך מים כשהמשאבה בבנין מקולקלת

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

גר בקומה עשירית מתוך חמש עשרה. כאשר בבניין יש הרבה משפחות עם ילדים בגיל בית ספר.

משתדל להמנע מלרדת בשעות 07:30 עד 08:15, אבל גם אם יש צורך מחכים זמן סביר.

פורסם

אני משער שזה לא גודל הבניין כמו שזה האוכלוסייה. אני גר בבניין עם 9 קומות עם מעלית אחת לא גדולה ועוד לא נתקלתי במעלית מלאה, כי כנראה אנשים יוצאים בשעות שונות מהבית. אין הרבה זוגות צעירים עם ילדים ואלו שכן יוצאים בשעות שאני לא, כנראה.

בסוף זה לא נשמע כל כך נורא אם זה לוקח לך 3-4 דקות אקסטרה ואם אתה בלי ילדים, רד במדרגות. זה גם בריא יותר וגם לא תזיע מירידה, ככל הנראה.

בכל אופן, אני לא רואהע פה פתרון מהותי למעט סבלנות או שינוי שעות היציאה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, לרדת 10 קומות עם הזבל או עם התיק לעבודה זה לא כיף.

משך 17 שנים גרתי בבניין של 13 קומות (36 דירות, 2 מעליות), פקקי תנועה היו ארועים נדירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גרתי מס׳ שנים בבניין 14 קומות ו2 מעליות.

אצלינו בבניין היה מקובל לגמרי לשלוח את הילדים להחזיק מעלית עד שההורים מסיימים להתארגן.

או מעלית אחת שלא עובדת מס׳ ימים ברצף. או מעלית שבת ששכחו לכבות אותה והיא ממשיכה לעשות סיבובים.

פורסם

לרדת ברגל בבוקר, עם ילדים קטנים ותיקי בי"ס ששוקלים יותר מהילדים, זה לא כיף.

כלל אצבע, מי שהכי נדפק הם אלה שבקומות האמצע. מי שבקומות נמוכות יכול בקלות יחסית לרדת ברגל. מי שבקומות הגבוהות, מקבל את המעלית ריקה והיא מתמלאת, עד שלקומות האמצעיות היא מגיעה מלאה.

אני גם שולח את הילדים להזמין מעלית דקה-שתיים לפני שאנחנו יוצאים, עם הנחיה מפורשת לא להחזיק את המעלית, אם היא מגיעה ואנחנו לא בחוץ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

...ניתן תמיד לתפוס את המעלית בכוון ההפוך (אם רציתי לרדת - אלחץ דווקא שכוונתי לעלות) והנה תפסתי את המעלית בכוון מעלה -

והיא תגיע (פינדר) מלאה גם למעלה :cry:

alfa 156 2.5.

פורסם

ברוב בנייני המגורים אין את האפשרות להזמין מעלית עולה מכיון שזה מיותר (רוב הפעמים יורדים) וזאת מכיון שדיירים יחשבו כמוך וילחצו על שני הלחצנים גם עולה וגם יורד דבר שגורם לשני המעליות להיות מוזמנות לאותה קומה.

• תוכן חדש...