Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוא בטוח לא היחיד ואני בטוח שניתן להסדיר את זה מול העירייה לשללם אגרה לקבל אישור הוא יצתרך לעשות עמוד טעינה ולקבל אישורים מחשמלאי ולעשות את זה חוקי ולא לזרוק כבל מתחת לבלטות. אולי אפילו כבל באויר ישר לעמדת הטעינה יהיה יותר יעיל. בנוסף לזה התקנת שקע מציב את שאר התושבים בבעיה כי אם יש שקע אז מקום החניה שלו . כל עוד אין שקע השטח ציבורי . לכן לדעתי ללא אישור העיריה אין מה להתקין שם שום שקע מצדך שיזרוק כבל מאריך מהבית מישהו יפול והוא ימכור את הרכב והבית לשלם פיצויים

עריכה אחרונה על ידי dani12
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מתמודד על בסיס יומיומי עם שכנים באתרי בניה שונים, מבחינתי תמיד ללכת צעד או 2 קדימה בשביל שכן שמח.

אישית אני לא רואה שום בעיה עם שקע בחלק החיצוני של החומה, מה שכן, לוודא שההתקנה נעשית כמו שצריך, כבל מתחת למרצפות צריך להיות בעומק של כ30 ס"מ ומכוסה בחול, או כמובן להעביר את החיווט בצינור, הייתי גם הולך צעד קדימה ומתקין מפסק בחלק הפנימי של החומה, כל שאם יש איזה מקרה חירום והשכן לא בבית, לך תהיה האפשרות לנתק את החשמל.

למרות שאני לא מאמין שבישראל 2019 מישהו יעשה עבודה חובבנית :)

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם (נערך)

בנצי, עם כל הכבוד אתה צריך להתמודד עם החוק האמריקאי, ודיסקו עם החוק הישראלי. מן הסתם הם שונים.

יש לנו כאן חוק חשמל מחמיר שמגדיר את כל התקנים, והעבודה חיבת להעשות על ידי חשמלאי מוסמך (וגם לזה יש מספר דרגות, הוא צריך להיות בעל הסמכה מתאימה).אבל הבעיה אינה החשמל אלא חוקי הבניה והמקרקעין והאחריות העלולה ליפול על דיסקו במקרה שמשהו משתבש.

גם הגישה הבסיסית של דיסקו חיובית, אבל הוא לא רוצה להפגע בגלל זה.

דרך אגב דיסקו - אותו שכן צריך לבדוק האם מה שהוא רוצה לעשות תקני מבחינת חוק החשמל. לי זכור מקרה שבו רציתי לסלול קו חשמל מהדירה למחסן שלי (בבניין רב קומות) - כאשר המחסן היה צמוד לדירה עם קיר משותף, אבל בלי דלקת מקשרת. החשמלאי (מטעם הקבלן, בשלב הבניה) הסכים להעביר צינור, אבל סרב לסלול את הקו כיון שהנקודה היתה מחוץ לדירה, וזה לא היה תקני. בסופו של דבר ויתרני על נקודת החשמל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשרשמתי שלא יתקין לך על החומה זה כדי שלא ישיכו את השקע אליך ולא מתוך התנגדות סתמית מצידך.

אם הדבר הזה מותקן בשטח שאינו פרטי שלו הוא יצטרך אישור עיריה וההתקנה צריכה להיות בכל מקרה לפי ההנחיות הנל:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.iec.co.il/ElectricityProfessionals/DocLib13/Car.pdf&ved=2ahUKEwiZ4KSNysPhAhWFsaQKHZfgBMoQFjAIegQIARAB&usg=AOvVaw1mGAQUYf_mF0PkTDGARhdH

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

העברת הכשל הזה באופן חוקי מחייבת אישור של הגוף האחראי על הדרך בה רוצים להעביר את הכבל ועומק הנחת הכבל הוא 0.7 מטר לפחות, ז"א זה לא רק להרים כמה אבנים משתלבות ולסגור עניין.

מציע להתנות את ההסכמת, במידה ויש הסכמה עקרונית שלך לעניין, כי קודם השכן יקבל אישור מהרשות האחראית וכי העבודה תתבצע על ידי חשמלאי מוסמך בהתאם להנחיות חוק החשמל.

פורסם

אם אני מבין נכון, בכל מקרה יהיה קטע כבל באוויר, בין השקע שהוא מבקש לקבע לחומה שלך ובין הרכב האמור להיטען. האם הקרבה לקיר לא תפריע לפתוח דלת? אם כן בהכרח יהיה כבל זרוק על השטח המרוצף וילד שידחף לעבור במרווח עלול להתגלגל ולהפגע או לתלוש את החיבור וכדומה.

אבל אם הסכם יכסה זאת הייתי זורם עם השכן.

אכן חשוב להוסיף להסכם שהשקע הוא רק כטובה אישית לשכן ואם הוא עוזב את הבית (אפילו גירושין או חיים בנפרד מאשתו) השקע חייב להיות מפורק על ידו ושהוא ישיב את המצב לקדמותו.

יוסי

פורסם (נערך)

יש פה בעייתיות, ההתקנה לא תהיה חוקית וסביר שגם לא תעמוד בדרישות חוק החשמל. מאחר והוא מעביר את הכבל בשצ״פ יש צורך באישור מהרשות המקומית וכו׳. לחפור לעומק 70 ס״מ לאורך כמה מטרים זה לא עניין של מה בכך, יש דרישות לתוואי הכבל והתחשבות בשירותים אחרים. כאשר נתת את הסכמתך למשהו לא חוקי יש לך אחריות ושום הסכם לא יעזור לך כי במידה ויקרה משהו למישהו יש כאן אחריות פלילית (לפחות ככל שזה נוגע לחוק החשמל). אם אתה רוצה להיות שכן טוב אתה יכול להגיד לו אוף דה רקורד שאם הוא ירים שם איזה עמוד או משהו בצמוד לחומה אתה תעלים עין ואם חלילה יקרה משהו אתה תתכחש לעניין. אגב העברת כבל מתח ממבנה אל מחוץ לתחום ההשפעה של מערכת ההארקה שלו היא בעייתית מאד ודורשת אמצאים מיוחדים לעניין ההארקה. אם הבית שלו מודרני ומערכת ההארקה מאופסת בכלל אסור להוציא מתחום המבנה קו מתח.

כשעושים קומבינות יש הבדל בין להעלים עין לבין לאשר ביודעין משהו משהו לא כשר. במקרה הזה אני עם האשה...

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

תודה לכולם על העצות הטובות. אתם לא מאכזבים אף פעם.

אפגש עם השכן ואסביר לו בדיוק מה שאתם מסבירים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שקעים לטעינת רכב חשמלי נמצאים תמיד במקומות ציבוריים. בגלל זה יש להם תקן ייעודי, ויש להקפיד עליו.

בעיית השטח הציבורי היא בעיית חוקי המקרקעין והשימוש בשטח ציבורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

השכן לא יכול לסלול כבל טעינה לכיוון שטח שלא שייך לו בטאבו. אל אחת כמה וכמה להרים מרצפות של שטח ציבורי פתוח. ירימו אותו על טיל בעירייה וגם אותך. אי לכך כל העיניין לא לעניין. בכל מקרה אסור להתקין שקע. זה אמור להיות או עמדת טעינה או שקע תעשייתי כחול.

עכשיו שאני חושב על זה, כדי לצאת בסדר עם השכן, הייתי יוצר קשר עם ג'ינרג'י או אפקון שהן החברות המובילות בתחום ומזמין שיבוא סוקר שלהם. הוא יודע את החוקים ויגיד בדיוק מה אפשר לעשות. הם גם יקחו אחריות במקרה ויקרה משהו.

שהוא יוריד את השכן מהעץ. למה לך להיות איש רע?

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם

שורש הדברים הוא, האם מדובר בשאלה של שכנות או בשאלה של זוגיות.

אם מדובר בשכן שהוא ממש לא חבר ואם האישה מפגינה התנגדות נחרצת, תגיד לו שאתה מצתער אבל שימצא פתרון אחר, אתה ממש לא צריך לא לריב ולא להכנס למאבקי כח עם אשתך בגלל כזו סיבה.

בכלל לא מבין למה הקופסא צרוכי להיות על החומה ולא עמוד טעינה כמו שרואים בכל מקום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האינסטינקט הראשוני שלי היה להגיד לך להסכים לשכן כי כמו שאמרת הוא נהנה ואתה לא מפסיד. אבל אז נזכרתי שחלק גדול מאוד מהויכוחים שלי עם אישתי הם כי אני נוטה לעזור או לוותר לאחרים (כשזה לא בא ממש על חשבוני) והיא תמיד מתעצבנת על זה (כמו שאמרת "אינסטינקטים"). עם הזמן למדתי להקשיב לה וכעת אני עוזר פחות (שואל את עצמי אם במקרה הפוך היו עוזרים לי באותה הדרך).

במקרה שלך הספציפי, בשנייה שיהיה שם את השקע או עמדת טעינה אז השכן מנכס לעצמו את החנייה הצמודה. מהניסיון שלי אנשים פה יהרגו אחרים בשביל גרגר אדמה ואני בספק שהשכן היה מסכים לך שתקים שקע טעינה על הגדר שלו ותנכס לעצמך חניה.

לגבי הסברבן, אתה יכול לפרק את המיכל דלק ולהתקין את הקורולה במקום (את כל הרכב לא רק את המיכל). אמנם ה"מיכל" החדש יהיה קטן יותר מהמקורי אבל לפחות יהיה דלקן :-D

פורסם

מדובר פה על פעולה בלתי חוקית של מתיחת כבל חשמל פרטי בשטח ציבורי.

יש כמה דברים שאתה צריך להתייעץ עליהם עם עורך דין שמתמחה בנדל"ן:

1) האם זה משנה אם החניה היא לא פרטית שלו בטאבו?

2) אם זאת חניה ציבורית, מה יקרה אם אתה או מי שבעתיד יקנה ממך את הבית ירצה לחנות שם?

3) האם ברגע שאתה חותם על משהו ומשתף איתו פעולה, האם זה לא הופך אותך לשותף לפשע?

4) מה קורה במקרה שחס וחלילה יקרה אסון מההתקנה הפירטית הזאת? האם יכולים לבוא אליך בטענות?

5) מה יקרה אם הוא ימכור את הדירה, האם מה שחתמתם עליו מחייב גם את הדייר החדש?

6) מה יקרה אם אתה תרצה למכור את הבית, האם מה שאתה חתמת עליו גם מחייב את מי שתרצה למכור לו את הבית?

שווה לך להתייעץ עם מומחה כדי שלא תסבול אחר כך.

אפילו אם הייעוץ הזה יעלה לך כמה אלפי שקלים, אתה יכול להעביר אליו את השאלות האלה ולומר שהתנאי שלך להתקנה של השקע הוא שהוא ישלם על חשבונו את הייעוץ הזה.

• תוכן חדש...