Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A6 2004/מליבו 2008/פלואנס 2011 (נערך)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Taipan ,

מה רע ברכב יוקרה מתיישן?

אם לתחזק אותו יפה?

מעדיף סדרה 3 בת 10 על פחון מתקדם עם מולטימדיה.

אין שחור ולבן -עניין של העדפה.

עם תקציב של 20 אלף לא הייתי מתקרב לאאודי A6 מזדקנת/מאליבו זה צרות של אחרים.

גפ"מ במנועים המיושנים של האמריקאיות פחות מורגש - מנסיון.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממליץ לוותר על הסעיף נוכחות וללכת על פלואנס דיזל 1.5. ככה אתה מקבל רכב נוח וחסכוני מהחברה בלי שום הרכבות ישראליות שלא אמורות להיות שם.

פורסם (נערך)
Taipan ,

מה רע ברכב יוקרה מתיישן?

אם לתחזק אותו יפה?

התשובה מצויה בגוף השאלה. הבחור מקציב סביב 14 אש"ח לרכישה. ומה עם האחזקה השוטפת? כנראה שאין לו הסכומים הדרושים, והתקלה המשמעותית הראשונה תשבית את הרכב, ומעט חסכונותיו יהפכו לגרוטאה.

אם פות"ש אינו נואש ומסוגל להתאפק - כדאי לו לדחות את הרכישה בכמה חודשים ובינתיים לחסוך כדי להגיע אליה במצב יותר טוב. וכמובן לבחון היטב כמה הוא מוכן להוציא על האחזקה השוטפת (כולל תיקונים לא צפויים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Taipan ,

מה רע ברכב יוקרה מתיישן?

אם לתחזק אותו יפה?

מדבר רק מתוך נסיון. יש לי מכר חובב רכבי יוקרה. יש לו רק בעייה אחת, הוא משתכר שכר ממוצא - מינוס. החליט להגשים חלום וקנה מרצדס!!! (c- קלאס מונית לשעבר) את הטיפולים השוטפים עוד איכשהו הכיל כי טיפל באיזה מוסך מדרכה. עד שהלך לו חלק משמעותי יותר (אם אני לא טועה, אלו היו מזרקים, אבל לא בטוח) ואז התחיל להבין למה כולם ניסו להוריד אותו מזה... אחרי זה עוד כמה תקלות, והבנה שהכסף שהוא מוציא על הרכב לא שווה את זה שהוא יושב בארוחת החג ושם מפתחות של מרצדס על השולחן והוא חזר לנסוע ברכב עממי יותר עכשיו.

פורסם

פותח השרשור ציין שהוא מתכנן לנסוע שלוש פעמים בשבוע 80 ק"מ.

רק על סמך המידע הזה אני מניח שהנסועה השנתית שלו תהיה כ 12,500 ק"מ. זה כלום !!

למה להתעסק עם הסבה לגז ? בנסועה שנתית כזאת המשמעות של רכב שצורך 1/10 לעומת 1/20 מסתכמת ב 3000-4000 ₪ לשנה.

בתקציב כזה הייתי מחפש רכב 'מנהלים' שאינו איזוטרי בארצנו (מאזדה 6, ניסאן מקסימה, סקודה סופרב ) בן פחות מעשר שתוחזק טוב ועשה 100-150 אלף ק"מ. הוא כנראה לא יהיה מרשים כמו רכב יוקרה אבל התחזוקה שלו תהיה יותר שפוייה.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

פורסם (נערך)

הבחירה הכי שפויה למקרה שלך זה מאליבו 2008/9 עם מערכת גז. אני מניח שאם תחפש טוב טוב תמצא אחת במחיר בפועל של 14-15K, התקנת מערכת גז עוד 7K, יישור קו עוד 1000-1500. 22.5K ויש לך רכב איכותי שאמור להחזיק מעמד לא רע וכנראה עם מינימום תקלות ל 3-4 שנים הקרובות.

ושלא יעבדו עליך עם הוצאות אחזקה. טיפול 10 - חלפים איכותיים עולים 200 ש"ח, עבודה עוד 100 ש"ח לא יותר. צמיג מחברה סבירה (אני קונה Falken לאימפלה שלי) אמור לעלות לא יותר מ 350-400. רפידות לא אמורות להיות יקרות. אם הולך משהו אפשר תמיד לחפש באיביי. למשל הזמנתי עכשיו סט 5 תושבות לאימפלה ב 350 ש"ח, בארץ רוצים 180 לאחת! הזמנתי נאבה ב 250 ש"ח, בארץ רוצים 600!, פנס קדמי 450 ש"ח, בארץ לא פחות מ 800-900 לפי מה שאני מכיר (לא טרחתי לחפש אפילו) בקיצור שלא יעבדו עליך, זה לא יותר יקר מלהחזיק מאזדה והאמינות דומה מאוד, אפילו הייתי אומר יותר גבוהה אבל פה תמיד מישהו יקפוץ עליך על זה...

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
פותח השרשור ציין שהוא מתכנן לנסוע שלוש פעמים בשבוע 80 ק"מ.

רק על סמך המידע הזה אני מניח שהנסועה השנתית שלו תהיה כ 12,500 ק"מ. זה כלום !!

למה להתעסק עם הסבה לגז ? בנסועה שנתית כזאת המשמעות של רכב שצורך 1/10 לעומת 1/20 מסתכמת ב 3000-4000 ₪ לשנה.

בתקציב כזה הייתי מחפש רכב 'מנהלים' שאינו איזוטרי בארצנו (מאזדה 6, ניסאן מקסימה, סקודה סופרב ) בן פחות מעשר שתוחזק טוב ועשה 100-150 אלף ק"מ. הוא כנראה לא יהיה מרשים כמו רכב יוקרה אבל התחזוקה שלו תהיה יותר שפוייה.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

אבל תיודע בשבתות פה ושם מתכוון אולי לסוע לטיולים או משהו, שזה יקח עוד 100-200 קילומטר

פורסם
הבחירה הכי שפויה למקרה שלך זה מאליבו 2008/9 עם מערכת גז. אני מניח שאם תחפש טוב טוב תמצא אחת במחיר בפועל של 14-15K, התקנת מערכת גז עוד 7K, יישור קו עוד 1000-1500. 22.5K ויש לך רכב איכותי שאמור להחזיק מעמד לא רע וכנראה עם מינימום תקלות ל 3-4 שנים הקרובות.

ושלא יעבדו עליך עם הוצאות אחזקה. טיפול 10 - חלפים איכותיים עולים 200 ש"ח, עבודה עוד 100 ש"ח לא יותר. צמיג מחברה סבירה (אני קונה Falken לאימפלה שלי) אמור לעלות לא יותר מ 350-400. רפידות לא אמורות להיות יקרות. אם הולך משהו אפשר תמיד לחפש באיביי. למשל הזמנתי עכשיו סט 5 תושבות לאימפלה ב 350 ש"ח, בארץ רוצים 180 לאחת! הזמנתי נאבה ב 250 ש"ח, בארץ רוצים 600!, פנס קדמי 450 ש"ח, בארץ לא פחות מ 800-900 לפי מה שאני מכיר (לא טרחתי לחפש אפילו) בקיצור שלא יעבדו עליך, זה לא יותר יקר מלהחזיק מאזדה והאמינות דומה מאוד, אפילו הייתי אומר יותר גבוהה אבל פה תמיד מישהו יקפוץ עליך על זה...

הבן אדם של המאליבו כם המערכת גז מוכר אותה ב14

הוא אמר לי שהלך לו הראש מנוע והוא החליך אותה לפני שבועיים ולקחו לו 17 אלף הגיוני? (אמר שהתחיל מ8 )

פורסם

עכשיו אתה מבין למה הוא מנסה להפטר מהרכב בכל מחיר?

תראה מה הצעתי לך קודם. אל תכנס עם ראש בריא למיטה חולה. לפי מה שאתה מתאר לרכב הגדול אין שום ערך מוסף בשבילך. התאזר בסבלנות, חסוך עוד וקנה רכב שמתאים ליכולותיך, לא לחלומותיך. את אלה תגשים "כשתהיה גדול" (וסביר שאז החלומות יהיו אחרים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הבן אדם של המאליבו כם המערכת גז מוכר אותה ב14

הוא אמר לי שהלך לו הראש מנוע והוא החליך אותה לפני שבועיים ולקחו לו 17 אלף הגיוני? (אמר שהתחיל מ8 )

כמו שאמרו לך כבר לפני כן, מאליבו עם 370K זה לא כדאי. אפילו אם נעזוב את הראש מנוע, גיר (אפילו אמין מאוד) יכול ללכת בק"מ כל כך גבוה. בקיצור עזוב שטויות. אם זה הכיוון שלך וזה התקציב, תעשה מה שאמרתי לך, זה יותר יקר אבל כנראה שלפחות יהיה לך רכב שיחזיק מעמד לא רע. אם אתה יורד מהענין אז או שתלך על רכב חדיש ופחות מפנק או שתחסוך עוד קצת ותקנה אח"כ (במידה וזה אפשרי).

באופן כללי, אם אתה קונה רכב מנהלים ישן ואתה ממש על קצה התקציב אז אולי באמת כדאי לך לחשוב על משהו אחר, כי אין מה לעשות, רכב ישן, ובמיוחד רכב מנהלים גדול יכול ביום בהיר להפיל עליך פתאום הוצאה של 1000-2000 ש"ח בלי להודיע, וזה לא משנה כמה הוא אמין. יש גם ענין של בלאי טבעי. אז אני לא אומר לך לפסול אבל קח גם את זה בחשבון, אם אתה מותח את עצמך עד הקצה, יכול להיות שזה לא רעיון כל-כך טוב, אבל את זה רק אתה יכול לקבוע.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
קנה מונדאו 2.3 ושים לה גז.. יש לי חבר שעשה.. מבסוט מכל רגע.

הייתי באותה ההתלבטות לפני חודש, רכשתי מונדאו 2.3 מודל 08 יוצאת ליסיניג עם 155K ק"מ וטסט ארוך.

נאשר לי עודף מעשיריה.

בנתיים עשיתי טיפול קטן ב500 ש"ח והחלפתי רביעית צמיגים לפלקן 914 בפחות מ1500 ש"ח.

יש לי להחליף חיישן חמצן ב600 ש"ח ואז אני מקווה לשקט תעשייתי.

צריכת דלק לאחר 800 ק"מ עומדת בדיוק על 1:10 ללא סטיות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא רואה למה להעדיף את המאליבו על יפניות גדולות כמו מאזדה 6 וסובארו B4.

איכות ההרכבה והחומרים באותה רמה(לדעתי,בשברולט פחות טוב) ועלות התיקונים ליפניות תהיה זולה יותר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...