Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן גיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם זה קשור לטכני או לא.

שמן לרכב עובד במעלות גבוהות, עבודה מאומצת וכו' ואומרים שצריך להחליף כל 15-30 אלף ק"מ.

מצד שני כאשר אני שואל לגבי שמן גיר, אומרים שלא צריך להחליף שמן גיר.

אני לא מבין את ההיגיון מאחורי זה.

אם שמן גיר הוא כל כך עמיד לכל החיים, למה לא עושים אותו שמן למנוע?.

הרי גם בגיר יש חלקים נעים, יש מתכות...

אני עם סקודה יטי ידנית ועוד חבר עם פלואנס אוטומטית, ואומרים לנו שלא מחליפים שמן.

אשמח ללמידה בנושא הזה

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לגבי גיר ידני - בגיר ידני בלאי של השמן איטי מאוד. השמן לא נדרש לעמוד בטמפרטורת ובלחצים גבוהים, לא ספוח אליו משקעים של שמן ודלק, לא משמך להפעלה של מערכות הידראווליות אלא רק לסיכה של חלקים נעים.

יש יצרנים שמנחים להחליף שמן בגיר ידני כל 60 - 120 אלף ק"מ, אחרים אומרים שאין צורך בכלל. כל עוד מפלס השמן בגיר יגני תקין, גיר ידני עובד בלי שום בעיה גם 200-300 אלף ק"מ עם אותו שמן. בשלב כלשהו יהיה צורך להחליף קלאץ' אז כבר נהוג להחליף שמן גיר ולא להחזיר את הישן.

בגיר של הפלואנס, אם מדובר בגיר אוטומטי 4 הילוכים של דגם בנזין 1.6 שנים 2009-2012 אין הנחיית ייצרן להחליף שמן גיר. אבל הניסיון המצטבר על הגיר הזה מראה שאם מחליפים שמו גיר כל 50-60 אלף ק"מ, הגיר עובד יותר טוב, נוטה פחות להתקלקל ומחזיק משמעותית יותר זמן.

עם הזמן שמן בגיר אוטומטי מזדהם בתוצרי שחיקה של הגיר, עד שהם מתחילים לסתום את הבלוק ההידראוולי ואת שסתומי הבקרה. ככל שהגיר "מזדקן", יש בו יותר תוצרי שחיקה.

פורסם

אומרים לא להחליף מכמה סיבות:אקולוגיה,עלות גבוהה יותר לטיפולים לצרכן,והפחד של היצרנים שישימו נוזל גיר לא מתאים ואז יתחילו סיפורים שרכב X לא אמין.

בתכלס ברוב היצרנים שאומרים להחליף זה בין 60-80 אלף קמ.

בפורומים יעודיים לפולקסווגנים מהירות מחליפים אפילו כל 40 אלף עקב נסיעות אגרסביות ופדנטיות.

פורסם

שמן גיר פועל בחלל אטום והמזהם היחיד זה האפקת מתכות שנוצרת בגלל שחיקה. הפגיעה כימית היא מינימלית.

שמן מנוע פועל בחלל בו יש זרימת אוויר (בגלל תנועת הבוכנות) ובנוסף מקבל זהום מי מים (זה אחד המרכיבים כתוצאה של שריפת דלק/סולר), פיח ועוד חומרים צוצאות של שריפה. כל זה גורם לחימצון ושינוים כימים של שמן המנוע והוא מאבד את התכונות הנדרשות לעבודתו.

• תוכן חדש...