Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

רציתי לקבל את עצתכם וחוו"ד

קניתי לפני כחודש הונדה סיוויק שנת 97 מנוע 1600 SR VTEC, עשה 218K

נפלתי בקניה, המוכר שיקר והעלים מידע בהכל, החלפתי רדיאטור כי נזל מים,

ובמוסך אמרו לי שהרכב מעשן, ובאמת נגמר מהר מאד השמן, המליצו לי לשים תוסף לשמן (סמיך מאד) שמתי ונפלתי עוד יותר כי לפני לא הייתי רואה עשן, ועכשיו בדקות הראשונות כשהרכב קר יש המון עשן לבן.

לפי מה שהבנתי כנראה שגומיות שסתומים קרועות ונכנס שמן לתאי השריפה, השאלה היא אם שווה להשקיע בתיקון, והכי טוב אם אני יכול לעשות זאת לבד בלי השקעה של כסף אלא רק השקעה של עבודה עצמית (אין לי ידע במכונאות רכב אבל יש ידיים טובות וראש קולט)

אשמח בעצת המומחים ובעלי ניסיון

פורסם

או אולי רינגים...., לבד לעשות אם אתה יודע לפרק ראש מנוע או לפתוח אים מכסה שסתומים ולהביט פנימה.

או לחלופין להביא מנוע שדרך אגב לא כל כך יקרים.

אלה רכבים אמינים מאוד .

Sent from...somewhere

פורסם

מה זאת אומרת רינגים?

מסובך לפרק ראש?

וכמה המחיר של מנוע תקין?

ועד כמה שווה להשקיע ברכב כזה לדעתך? (הרכב שווה בסביבות ה4K)

פורסם
למה לא בצעת בדיקה לפני קניה ?

בדקתי במוסך קרוב למוכר למפרע התברר שכנראה עשה יד אחת איתו ושיקר לגבי התקינות (לא בדקתי במכון טסטים כי מדובר ברכב ישן שהמחיר שלו לא הצדיק בדיקה יקרה יותר)

פורסם

מנוע + התקנה יעלה לך בערך כמו הרכב, עכשיו השאלה אם שווה לך להשקיע ולחיות איתו עוד הרבה שנים או למכור אותו לחלקים או משהו כזה, ולקנות עוד משהו דומה.

אבל כמו שאמרו קודם, לך למוסך שמבין בסוג הרכב הזה שיהיה אמין ולא יחפש לעשות קופה ואולי עוד תופתע.

Sent from...somewhere

פורסם
שלום חברים

רציתי לקבל את עצתכם וחוו"ד

קניתי לפני כחודש הונדה סיוויק שנת 97 מנוע 1600 SR VTEC, עשה 218K

נפלתי בקניה, המוכר שיקר והעלים מידע בהכל, החלפתי רדיאטור כי נזל מים,

ובמוסך אמרו לי שהרכב מעשן, ובאמת נגמר מהר מאד השמן, המליצו לי לשים תוסף לשמן (סמיך מאד) שמתי ונפלתי עוד יותר כי לפני לא הייתי רואה עשן, ועכשיו בדקות הראשונות כשהרכב קר יש המון עשן לבן.

לפי מה שהבנתי כנראה שגומיות שסתומים קרועות ונכנס שמן לתאי השריפה, השאלה היא אם שווה להשקיע בתיקון, והכי טוב אם אני יכול לעשות זאת לבד בלי השקעה של כסף אלא רק השקעה של עבודה עצמית (אין לי ידע במכונאות רכב אבל יש ידיים טובות וראש קולט)

אשמח בעצת המומחים ובעלי ניסיון

מניסיון של לא מעט החלפות של גומיות שסתומים בלא מעט סוגי רכבים זה לא תיקון שניתן סתם ככה לעשות על רגל אחת. צריך סט כלים יעודי כגון מכווץ קפיצי שסתומים, סט לחץ הפוך שיחזיק את השסתום סגור שעובדים עליו, קומפרסור גדול, פלאייר לשליפת הגומיות. גם אם אביא לך את כל הסט שלי במלואו צריך להבין את התהליך שנעשה כי טעות קטנה והנזק למנוע יכול להיות בלתי הפיך! כדי לשלול בעיית רינגים יש לבצע תחילה בדיקת לחץ הפוך ולראות מה מצב הלחץ שהצילינדרים מחזיקים. גם בדירת קומפרסיה יכולה לתת אינדיקציה. האם שהמנוע עובד ואתה מוציא מדיד שמן טתה ראה עשן שיוצא מפתח המדיד? האם בזמן שהמנוע חם ואתה לוחץ מכת גז לאחר שהרכב עמד כדקה מונע יוצא עשן לבן שניפסק לאחר כמה שניות? במנוע שלך אם אינני טועה קיים פסנתר מתווך בין השסתומים לגל הזיזים כך שבהחלפת גומיות השסתומים אין צורך בפירוק כל מערכת התיזמון. אם לא קיים פסנתר ויש צורך להסיר גל זיזים הליך העבודה ארוך הרבה יותר.

פורסם
מניסיון של לא מעט החלפות של גומיות שסתומים בלא מעט סוגי רכבים זה לא תיקון שניתן סתם ככה לעשות על רגל אחת. צריך סט כלים יעודי כגון מכווץ קפיצי שסתומים, סט לחץ הפוך שיחזיק את השסתום סגור שעובדים עליו, קומפרסור גדול, פלאייר לשליפת הגומיות. גם אם אביא לך את כל הסט שלי במלואו צריך להבין את התהליך שנעשה כי טעות קטנה והנזק למנוע יכול להיות בלתי הפיך! כדי לשלול בעיית רינגים יש לבצע תחילה בדיקת לחץ הפוך ולראות מה מצב הלחץ שהצילינדרים מחזיקים. גם בדירת קומפרסיה יכולה לתת אינדיקציה. האם שהמנוע עובד ואתה מוציא מדיד שמן טתה ראה עשן שיוצא מפתח המדיד? האם בזמן שהמנוע חם ואתה לוחץ מכת גז לאחר שהרכב עמד כדקה מונע יוצא עשן לבן שניפסק לאחר כמה שניות? במנוע שלך אם אינני טועה קיים פסנתר מתווך בין השסתומים לגל הזיזים כך שבהחלפת גומיות השסתומים אין צורך בפירוק כל מערכת התיזמון. אם לא קיים פסנתר ויש צורך להסיר גל זיזים הליך העבודה ארוך הרבה יותר.

לא יוצא עשן מפתח המדיד כשהמנוע פועל

יש עשן גם כשהמנוע חם אבל רק בטורים גבוהים מאד

הייתי במוסך גדול בחולון שהסתכל על הרכב ואמר שצריך להחליף מנוע, וזה לא שסתומים כי שסתומים קרועים גורמים לעשן רק במנוע קר, האם זה נכון?

ותודה על המענה

פורסם

ממש לא נכון! גם במנוע חם יכול להיות חילחול שמן דרכם. אך עדיין, אם זה קורה רק בטורים גבוהים רוב הסיכויים שהבעיה היא לא בגומיות. תנסה שהרכב חם לעמוד איתו מונע בלי לגעת בגז ואחרי חצי דקה תן מכת גז מהירה תראה אם יוצא עשן לבן...תנסה זאת כמה פעמים. חצי דקה המתנה ואז מכת גז לא חזקה ומהירה. אם תראה עשן לבן במכות הגז האלה אז הגומיות צריכות החלפה.

• תוכן חדש...