Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכינו במחיר למשתכן ביבנה, כנראה עוד כחודש יתחיל תהליך בחירת הדירה. כיוון שאנחנו בין האחרונים בהגרלה סביר שישארו רק דירות גדולות של 6 חדרים, אני מצרף את תוכנית הדירה. שתי שאלות:

- מבחינת מיזוג, איך ממזגים את חדר השינה הגדול שמשמאל לסלון?

- בהינתן ולא ניתן לעשות שינויים בדירה לפני מסירתה, האם יש שינויים מבניים שהייתם עושים לאחר מכן? חסרונות/יתרונות בולטים של התכנון הקיים?

יבנה מחיר למשתכן 6 חדרים.jpg

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בחלק גדול מהמקרים, הקבלן נותן הכנה למזגן עילי לחדר המדובר (השמאלי ביותר, צמוד לכניסה לדירה).

אבל - זה לא אומר ב 100% שתקבלו שם הכנה. צריך לראות מה כוללת תוכנית הכנה למיזוג של הדירה.

במקרה הכי גרוע: ב"איזור השירות" הצמוד למטבח יש קרניז גבס (מסתיר צינור 4" לוונטה שמעל הכיריים). מעבירים דרכו צנרת ומעל המטבח סוגרים את החלל מעל הארונות גם כן בגבס ומשתמשים בזה לצורך המשך העברת הצנרת. עושים קרניז קטן מגבס לנישה בכניסה לדירה (מימין לארון חשמל) וממשיכים עם עוד קרניז קטן מעל הכניסה לדירה - ואתה כבר עם צנרת גז למזגן בחדר המדובר.

מבחינת ניקוז - יש לך חדר שירותים צמוד, אני מניח שאפשר לבצע שם עבודה ולסדר ניקוז. הכל אפשרי - רק שזה עולה כסף.

במידה וניתנת האפשרות לפרוש צנרת טרם הריצוף בתוספת תשלום דרך קבלן המיזוג של הקבלן המבצע - אדרבה ואדרבה, לך על זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק, אתעדכן בתוכנית המיזוג בעת בחירת הדירה אני מקווה... איך בכלל כדאי למזג דירה כזאת? מזגן מיני מרכזי לחדרי השינה והממ"ד ומזגן מיני מרכזי לסלון, מטבח והחדר משמאל?

Fitch- תודה, זה בערך גם מה שעבר לנו בראש, אבל מתלבטים אם הבלגן שווה את זה...

פורסם

לדעתי החלק הימני של הגדלת המטבח הכרחי כי המטבח קטן מאוד (פחות מ7 מ"ר).

החלק השמאלי (של סיבוב הכניסה ל"יחידת מתבגר") זה כבר טעם אישי - אני לא אוהב בית בלי "מבואה"/פרוזדור בכניסה.

משכנתא זה קל

פורסם

מהשרטוט נראה שאין חלון במטבח. הייתי "מספח" את מרפסת השירות למטבח כדי לקבל חלון ומגדיל קצת את האמבטיה שמאלה ומכניס לתוכה מכונת כביסה ומייבש.

אופציה יותר אגרסיבית, אם אתה לא צריך כל כך הרבה חדרים, היא להעביר את המטבח לאזור של החדר הנפרד ולהשתמש במטבח הקיים להגדלת האמבטיה הנוכחית.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

צריך לזכור שבמסגרת מחיר למשתכן לא ניתן לשנות כלום עד קבלת הדירה. באסה.

מה תעשו עם הממ"ד? אני רואה שחלק מפתחי האיוורור שלו מחוברים לחדרי שירותים. שוב, באסה.

הגדלת המטבח בעיניי קריטית. אני השקעתי לא מעט כסף בהגדלת המטבח בדירה שקניתי (נלקח בחשבון בעת קנייתה).

מיזוג יחידת המתבגר (כך נקרא החדר הנפרד הזה בד"כ) אכן מבוצע בדרך כלל על ידי מזגן עילי נפרד. מקווה שההכנות כלולות.

גם מיזוג הסלון נראה בעייתי בתכנון הזה. או שתידרש הנמכה שתחדור בצורה מסיבית למטבח/סלון/פינת אוכל או שהוא יקרר בהדרכה אחרי שהמטבח יתקרר.

עריכה:

שאלה למומחים - מהו השטח המינימלי המותר לחדר לפי התקן? איך זה שיש כאן חדר אחד שבקושי עובר את ה-8מ"ר?

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

8 מ"ר.

ולא פחות מ260 ברוחב.

החדרים עומדים בתנאים, אבל אכן קטנים מעט מהסטנדרט המקובל.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

לגבי המיזוג בכל הדירות מהסוג הנ"ל ממה שאני מכיר מתקינים 2 מזגנים אחד שמשרת את חדרי השינה ואחד את הסלון מטבח והחדר שינה אורחים.

פורסם

החדרים עומדים בתנאים, אבל אכן קטנים מעט מהסטנדרט המקובל.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

בגלל זה דירת ה- 6 חדרים נראית לי טובה יותר, ה- 5 חדרים זה תכנון זהה רק בלי החדר שמשמאל לסלון...

A_lex: מה זאת אומרת מה נעשה עם הממ"ד?

שי: רעיון מעניין להגדיל את חדר האמבטיה כך שיכיל את מכונת הכביסה והמייבש כדי לקבל מטבח גדול עם חלון, נשקול.

איך אפשר לקבל אינדיקציות בנוגע לעלויות של שיפוץ שכזה? ממש סדר גודל גס...

פורסם

איך אפשר לקבל אינדיקציות בנוגע לעלויות של שיפוץ שכזה? ממש סדר גודל גס...

אתה צריך לשקלל העתקת 2 נקודות חשמל, מים (חם+קר+ביוב), שבירה של הקירות, שבירה של חלק מהקרניז גבס + השלמתו לאחר מכן (כולל קיצור צנרת ה 4" או ה 6" של הוונטה), בניה מחדש של קיר (גבס או בלוק, בהתאם לדרישה שלכם), הזזת מתג הדלקה + נקודת חשמל בתקרה, הזזת נק' חשמל של הוונטה, פינוי של ריצוף מסביב לקיר הישן והשלמה באריחים שלמים חדשים, פירוק של דלת והתקנה מחדש.

עם אצבע באויר אתה תגיע כאן לאיזור ה 15K פלוס מינוס.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לגבי הממ"ד, התכוונתי האם הוא ישמש כחדר לכל דבר או יותר בכיוון של חדר מחסן או עבודה. אם השני אז אין שום בעיה.

פורסם

תודה איציק, אם זה סדר הגודל אז נשמע שכדאי מאוד לעשות את זה.

A_lex, זה יהיה חדר עבודה/משחקים ככל הנראה, אנחנו כרגע זוג+1 ולא צפויה התרחבות מעבר לזוג+3.

פורסם

מה תעשו עם הממ"ד? אני רואה שחלק מפתחי האיוורור שלו מחוברים לחדרי שירותים. שוב, באסה.

לממד יש חלון.

ככל הנראה רק וונטיל יניקה מחובר לצד האמבטיה (שככל הנראה גם ככה לא יראו אותו - אם הוא מספיק גבוהה הוא יכנס לתוך הנמכת גבס שתסתיר מזגן שם...

לא הבנתי איך זה אמור למנוע ממנו להשתמש בחדר כמו בכל חדר אחר.... (כרגיל אצל הדעא"ש של קארזפורום; זריעת פחד\פאניקה\סתם-התבאסות - על כלום).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא אמרתי מונע שימוש בחדר, אבל נראה לי די מבאס לגור בחדר (נגיד לאחד הילדים) עם פתח שמחובר ישירות לשירותים של ההורים או של כלל בני המשפחה (גם מטעמי ריחות וגם מטעמי רעשים מסוימים :wink:).

אם ניתן להכניס את הפתחים הללו לתוך הנמכת גבס סגורה, אז אין שום בעיה בכלל. החכמתי.

• תוכן חדש...