Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל משפץ מנוע חייב לוודא שהקסווה בולטת בתושבתה בראש הטלטל (crush height) ולמדוד בליטה זו על הוראות היצרן , הרוב לא מודעים לפרט טכני זה , אני מלמד בקורסים למנהלי מוסכים ותמיד אני מדבר על סוגיה זו ואני לא מופתע מכך ש99 אחוז מהתלמידים לא יודעים על מה אני מדבר.

בליטה זו של הקסווה מאלצת את הקסווה לשבת הייטב ובלתץ בתוך התושבת שלה ובכך הקסווה מקבלת קירור מהטלטל וגם נמנעת האפשרות שהקסווה תסתובב ותסתחרר בתוך ראש הטלטל כי אם הקסווה לא תשב בלחץ בתוך תושבתה הקסווה תתחמם תינזק ותתחיל להסתחרר ותגרום לשחיקה מואצת של פין הארכובה ולהרס המנוע כולו. כך גם לגבי הקסוות במיסבים הראשיים של גל הארכובה.

על מנת להשיג מגע בלחץ הנדרש של הקסווה בתושבתה , הקוטר החיצוני של הקסווה מיוצר יותר גדול מקוטר קדח ראש הטלטל . טכניקת זו נקראת "התאמה בדחק" , ההבדל בין הקטרים נקרא גם "הפרעה מבוקרת".

ההבדל בין הקטרים משפיע על מידת "הדחיסה האלסטית" של הקסווה בתוך קדח ראש הטלטל וקובע את הערך של לחץ המגע P של הקסווה.

המדידה הישירה של היקף ההיקף היא משימה קשה לכן די במדידת גובה "בליטת המעיכה" crush height שנדחסת בזמן הידוק ברגי הטלטל .

גובה המעיכה הוא ההפרש בין הקטרים החיצוניים של הקסווה וקדח ראש הטלטל.

(התמונות ממחישות את בליטות המעיכה של הקסווה).

קורה לפעמים "פיקשוש" של יצרן מנועים אשר בתהליך היצור בזמן חריטת קדח ראש הטלטל ובהרכבה הקסוות של מנגנון הארכובה יצא שאין "בליטת מעיכה" באחת הקסוות והמנוע כושל אחרי עשרות אלפי קילומטרים בלבד.

לפני מספר חודשים מנוע של מכונית SUV חדשה כשל והוא עדיין באחריות , בעל הרכב את הטיפולים היזומים ברכב לא ביצע במוסך היבואן אלא במוסך מורשה רגיל כי שם יותר זול.

מוסך היבואן פירק את המנוע והחליט כי אין אחריות על המנוע "ששפך לאגר" מאיכות שמן לא איכותי.

אנוכי בדקתי את המנוע על פי בקשת בעל הרכב ומצאתי כי רק מיסב טלטל אחד הסתחרר וגרם לנזק בראש הטלטל ובפין גל הארכובה ושאר המיסבים (הקסוות) של הטלטלים ושל המיסבים הראשיים עדיין כחדשים וללא פגע , גם כל מיסבי גלי הפיקות נראים עדיין חדשים.

אמרתי למנהל המוסך שהנזק נגרם לא מאיכות שמן ירודה אלא מכשל ביצור , והסברתי למנהל המוסך את ההערכה שלי שהיצרן לא יצר את גובה "בליטת המעיכה" הדרוש של קסוות הטלטל לכן קסווה זו התחממה והסתחררה (הוא לא הבין על מה אני מדבר !!) וזה תהליך ארוך שקורה אחרי אלפי קילומטרים. המוסך והיבואן דחו את הנימוקים וההסברים שלי .

הלקוח שילם 20 אלף שקלים על מנוע חדש ותבע את היבואן . אנוכי כתבתי חוות דעת של מומחה בו כתבתי את כל החשיבות של הבליטה של הקסווה שמגיעה עד 2 או 3 מאיות המילימטר בלבד. מומחה ידוע מאוד מטעם היבואן כתב אף הוא חוות דעת שטוענת שהכשל נבע מאיכות שמן ירודה.

פסק הדין היה : על היבואן לשלם ללקוח 18 אלף שקלים ולא את כל הסכום שהלקוח שילם וגם לא את הוצאות המשפט כי הלקוח לא שמר על המנוע להוכחות (המוסכניק שלו זרק את המנוע הישן בטעות ולמזלו הוא שמר רק על הקסוות התקינות ועל הקסווה שכשלה).

f08-34.giffetch.php?w=&h=&cache=cache&media=device_for_measuring_crush_height.pngFocus_ST_Clevite_Rod_Bearing.jpg

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

בס"ד

מאמר מעולה!

תמשיך להחכים אותנו.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

חוות דעת מקצועית כותבים רק כאשר אתה בטוח כי הנימוקים שלך מקצועיים וצודקים ולא רק בשל הכסף שמשלמים לך.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לא חדש לי הרבה מוסכניקים לא יודעים במה מדובר

בגלל זה שצריך לחדש/ לבנות / לחזק מנוע

אומרים לך תביא מנוע מייבוא או חדש , ״יותר משתלם״

יש כל כך הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון

ואני לא יודע אם זה מעצלנות או מחוסר ידע

אבל זה מתסכל שרוצים לעשות משהו

ושאתה מדבר עם מוסכניק או אחד שמחדש ראשים או מגדיל קדח בצילינדר

ונראה כאילו שהוא מדבר עם חייזר

אותו דבר גם במדידות לרינגים לבוכנות במנוע וגם במדידת אובליות לחלל צילינדר, אז מה חדש בארצנו ?!

נ.ב

יש כמה אנשי מקצוע מעולים, אבל הם די נעלמים ממחוזותינו...

פורסם

האמת שזה מידע דיי בסיסי שכל בעל הסמכה לניהול מוסך אמור להכיר.

כפרקטיקה זה עבודה שכבר מעט מעט עושים כי פשוט, קל וכלכלי יותר להחליף מנוע מפירוק מאשר לשקם אותו.

פורסם (נערך)

ישנם מנועים שאין במייסב הטלטל את הבליטה המדוברת, למשל פעם שיפצתי מנוע של פיורינו 2012 1.3 דיזל, שם אין למייסבי הטלטל כיוון(שני חצאי המייסב עצמו חלקים לחלוטין), ולחצי קסווה התחתונה של הטלטל קיים כיוון.

ז"א זה נראה כמו שיוצקים את הטלטל, חורטים את הקדח שלו ולאחר מכן שוברים אותו, במקרה כזה חובה לסמן את כיוון הקסווה לפני פתיחת הטלטל!

מה שקורה במקרה שבו קיים כשל במייסב הטלטל ההוא נתפס על פין הארכובה, המייסב נדבק לפין הארכובה וממשיך להסתובב חופשי ומחליק על הטלטל עצמו, במצב כזה המנוע ממשיך לעבוד פרק זמן קצר ודופק...

כמובן שאחן קשר למקרה הנ"ל משום שבמנוע המדובר כן קיימת הבליטה או "אבטחה" של המייסב

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • תוכן חדש...