Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לפני עסקת ליסניג מימוני בחברה בע"מ והוצעו לנו 2 הצעות מחיר מ-2 חברות. אחת מוכרת וגדולה והשנייה לא מוכרת ולא גדולה.

הרכב הנידון רנו קליאו אסטייט דיזל "0 ק"מ", כאשר בסוף התקופה אנו יכולים לממש את האופציה ולרכוש את הרכב או להחזיר ולקחת רכב אחר בעסקה חדשה או להחזיר ולסיים התקשרות.

עסקה בחברה המוכרת והגדולה:

• מקדמה 7900
  • תשלום חודשי 1500
  • 30 חודשים
  • אופציה לרכישה 60K
  • 75K ק"מ לאורך העסקה
  • הרכב נרשם על חברת הליסינג אני מאמין שהיא גם נותנת המימון בגלל שהיא גדולה

עסקה בחברה הלא מוכרת והלא גדולה:

• מקדמה 7900
  • תשלום חודשי 1200
  • 36 חודשים
  • אופציה לרכישה 60K
  • ללא הגבלת ק"מ
  • הרכב נרשם על אגוד הליסינג ובנק מלווה

אנו יודעים כמובן שעל הסכום עלינו להוסיף: ביטוח, רישוי, טיפולים, טיפולי בלאי.

על פניו ב-2 האופציות אנו נשלם את אותו המחיר אם נבחר לממש, כאשר יש יתרון מובהק לעסקה ללא הגבלת ק"מ וכמו כן תשלום חודשי נמוך יותר.

השאלה אם זה נכון לבחור בחברה קטנה ולא מוכרת ומה אם במהלך תקופת העסקה פתאום החברה נסגרת?

אשמח אם תוכלו להסביר לי מה אני מפספס או במילים אחרות איפה הקאצ'?

פורסם

אז הבנתי שבחברה הקטנה העסקה בעצם מול בנק מלווה ובעצם יש לי אובליגו לבנק ובסוף התקופה כדי לצאת מהעסקה עלי לשלם את האופציה קודם ואז ניתן לסגור חוזה.

מול החברה הגדולה ששם זה לא כך הם בעצם יקחו את הרכב אל מול ה"חוב" במקרה של סיום עסקה.

חברים, בבקשה בטוח יש פה מומחי ליסניג תפעולי / מימוני אשמח להבהרות וממה עלי להיזהר.

פורסם

אם הכיוון שלך הוא רכישה בסוף התקופה ומצבך הכלכלי סביר בדוק מימון מהבנקים בלי שום טובות מהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רכב לדעתנו הוא הוצאה שוטפת חודשית היות ורכב רק מאבד מהערך שלו לכן אנו רוצים להפוך את ההוצאה על רכב למרכיב חודשי קבוע וידוע מראש ולכן אופציה של רכישה בסוף התקופה ככל הנראה לא תתממש.

למעט מקרה שבו הרכב הוא רכב פנאי / תחביב.

הליסינג המימון י קורץ לנו כי יש הבדל של 500-709 ש''ח לרכב בין מימוני לתפעולי שזה הרבה כסף בשנה במכפלות של כמה רכבים.

כמו כן בסוף התקופה לוקחים מפתח נותנים מפתח לרכב חדש או שלוקחים מפתח ושם נגמרת העסקה אם אין ברצוני לממש.

אני לא כל כך מבין את היתרון של תפעולי למעט ה''שקט'' שזה נותן... אך הבדל של 6000 ₪ בשנה אני מוכן לקחת את הכאב ראש ולתת לעובד יום ''חופש'' פעמיים בשנה לביקור במוסך לתחזוקת הרכב.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

פורסם

הפער בין ההצעות הוא סה"כ 1800 ש"ח,האם בגלל זה הייתי בוחר בעסקה מול חברה קטנה ולא מוכרת ? לא חושב..

(1500X30=45,000, 1200X36= 43200) אבל,אם היינו משווים לפי תקופות שוות הפער (לפי ההצעה היקרה ל 3 שנים הוא 10,800,שזה הפרש טיפה יותר גדול.

תלוי מאוד מי החברה הקטנה, מתי הוקמה וכו

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כמה ק"מ אתה מעריך שתיסע בשנה? מה הקנס בחברה הגדולה אם תחרוג ממכסת הקילומטרז'?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

שלא יהיה אי הבנה אני יסביר לך בדיוק מה ההבדל בין שני החברות, ההבדל מאוד מהותי.

בעסקה הראשונה של חברת הליסינג המוכרת אתה למעשה מבצע עסקת ליסינג מימוני, הרכב לא שלך אלא של חברת הליסינג אתה רק נוהג ברכב ומטפל ומבטיח עצמאית בהתאם לחוזה, לכן יש מגבלת ק״מ. במידה ותרצה לצאת באמצע העסקה גם תוכל אך תשלם קנס כפי החוזה.

בעסקה בחברה הקטנה אתה רוכש את הרכב על שמך (למרות שלא בדיוק ככה הציגו את זה) והרכב משועבד לבנק כמובן כנגד ההלוואה, אין דרך יציאה כי הרכב פשוט שלך ומשועבדים לבנק כנגד מלוא סכום ההלוואה. ולכן מה תעשה ברכב וכמה תנהג לא באמת מעניין אף אחד.

זה עסקת מימון אשר בה הרכב שייך לך ולא עסקת ליסינג מימוני שבה הרכב שייך לחברת הליסינג.

פורסם
מעריכים 30K והקנס הוא 0.5 א''ג לק''מ חריגה

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

לפי ההערכה הזאת ב-30 חודשים תיסע 75K ולכן אין יתרון משמעותי לכך שבחברה השנייה אין הגבלת קילומטר

פורסם

כן בדיוק המסקנה שהגעתי אליה כאשר חיטטתי עוד ועוד... היות ואנו חברה אנו מעדיפים שלא יהיו שעבודים והלוואות אשר ישפיעו מבחינה פיננסית על החברה ולכן על פניו עדיף לנו בחברה הגדולה.

כמו כן היות ואנו מסתכלים על רכב כהוצאה חודשית אין לנו בעיה "להשכיר" את הרכב לתקופה וכך להתקדם כל 30 חודשים.

אנצל את הפוסט כדי להבין לעומק האם כל מי שבוחר תפעולי מלא מוכן לשלם עוד 600 ש"ח +- על "השקט" ועל המעטפת למרות שמדובר ברכב חדש ואיזה תקלה כבר יכולה להיות לו שמצריכה מעטפת שעולה בשנה 6K+- לרכב? וגם אם יש תקלה (גיר, מנוע וכו') יש אחריות יצרן... כל הטיפולים כולל צמיגים ברכב חדש לא אמורים לעבור את ה 3K לאורך התקופה..

האם "השקט" באמת שווה 6K בשנה לרכב?

פורסם

בליסינג תפעולי פרט לטיפולים נכלל גם ביטוח שיכול להיות משתלם בעיקר לנהגים צעירים

פורסם

כן תודה אני יודע.

אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עייני מדוע חברות בוחרות בסופו של יום בתפעולי מלא ולא במימוני בהתחשב בחסכון השנתי עבור כל רכב.

למעט נושא הראש שקט שיש מי שמטפל בכל נושא הרכב.

פורסם

היתרון בתפעולי הוא שאין לך שום התעסקות. צריך טיפול אז מורידים לך רכב חלופי, לוקחים ומחזירים, נשר9ת נורה אז מחליפים, נכנסת בעץ אז נותנים רכב חלופי והם מתעסקים עם הכל. פרט לזה אתה שם רק דלק וכל השאר על חברת הליסינג.

זה עולה קצת יותר אבל החיסכון בזמן ובכאב ראש לפעמים שווים את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני נוסע כמות ק"מ דיי דומה לשלך ואני בדקתי את כל האופציות. בסופו של דבר רכשתי הונדה ג'אז צורה חדשה שנת 2015 שכבר מצד אחד קיבלה את ירידת הערך ומצד שני דיי חדשה וקיבלתי עליה שנה אחריות מאוטוסנטר.

אני לא חושב שזה נכון להתחייב לקנות רכב חדש עם הלוואה גדולה שבסוף התקופה אתה צריך להחזיר אותה/את הרכב ואז אתה נישאר בלי כלום.

אני חושב שהדרך הכי טובה זה לחפש משהו חסכוני עד 60K עם ק"מ נמוך ומשם להמשיך.

זו דעתי הפשוטה לפחות.

החברות האלו של הליסינג מימוני לעיתים מסתירות כל מיני סעיפים הסוכן אומר לך משהו אחד ובפועל זה משהו אחר.

למשל, אחי הקטן רצה לקחת מימון מאחת חברות הליסינג הגדולות והמוכרות, הסוכן אמר לו שזה ללא ריבית,בפועל הם ביקשו על הרכב 47 אלף, והוכחתי לו שאם הוא לוקח מה מימון הוא משלם על הרכב בערך 55 אלף ש"ח. ז"א 8 אלף שקל על כלום!.

וסיכוי טוב שבבנק תקבל ריבית טובה יותר, ואם יש לך אפשרות לקחת על חשבון קרן השתלמות/פנסיה, גם יהיו לי ריביות טובות.

זה שהסוכנים מכבסים אנשים במילים יפות, זה לא אומר שזה נכון.

כמה כסף יש לך במזומן בלי הלוואה? וכמה אתה יכול להחזיר בחודש?

פורסם

תודה רבה על המידע.

היות ואנו חברה והרכבים הולכים לשמש עובדי שטח ואני מגדיר להם מראש שיש להם 2 ימי "חופש" בשנה לטיפול נטו ברכב (מוסך וכו') זה יעלה לי פחות מ 6K בשנה.

נכון שאם יש תאונה אז בתפעולי מקבלים רכב חלופי אך גם כאן יש מהביטוח רכב חלופי ואם ממש ממש אין ברירה שוכרים רכב לכמה ימים.

אנחנו חברה קטנה ומשפחתית וכל העובדים בגישה של עדיף לחסוך במה שאפשר ולהסתדר אחד עם השני בשעת הצורך.

@itamarg - כסף לקנות רכב אם הינו רוצים זאת לא הבעיה ואנו יכולים ללכת ליבואן ולרכוש רכב רק מה אנו לא רוצים להתעסק במכירה של רכב משומש בסוף התקופה מה גם שרכב שרשום על חברה בע"מ מוריד המון במכירה, לכן אנו מעדיפים מודל של "השכרה" וכל 30-36 חודש להחליף לחדש או לרכוש אם הרכב שמור ויכול לשמש את העובד לעוד שנתיים - שנתיים וחצי.

כמו שכתבתי היות ורכב הוא מוצר צריכה שבכל מצב (רכב חדש, משומש, ליסניג) עולה X שקלים בחודש אנו לא מסתכלים על העניין שלא נשארים עם כלום בסוף התקופה, גם ברכב משומש שאתה קונה ב 20K יש לו עלות חודשית כל שהיא גם אם קנית אותו במזומן ללא הלוואה עדין ה 20K יש לו עלות חודשית או לפחות עלות של מה יכולת לעשות עם הכסף, ומה ישאר לך אחרי 3 או יותר שנים?

ברור לנו גם שבבנק אוכל להשיג עסקה טובה יותר אך זה משאיר אותי בסוף התקופה עם רכב שאני צריך א' לדאוג לשלם את ה"בלון" כדי למכור לצד ג' וב' עם התעסקות של מכירה לצד ג' שאני לא מעוניין לבזבז עליה זמן.

בליסינג יש לי מפתח תמורת מפתח או מפתח תמורת הבלון שנשאר לי לשלם.

וסתם להשוואה מחישוב הכי בסיסי של הקליאו המדוברת

מימוני חודשי כולל ביטוח, רישוי, טיפולים וכולל דמי המקדמה מתורגמים לתשלום חודשי - 2396 ש"ח כולל מע"מ

ליסינג תפעולי מלא 2816 כולל מע"מ (ללא תרגום דמי המקדמה בפריסה חודשית).

יש פה 400+- ש"ח בחודש כאשר בשנה זה 4800 ש"ח לרכב אחד X מספר הרכבים שניקח זה הרבה כסף בשנה.

נוסיף שהמרווח טיפול הוא כל 30K זה אומר שאני צריך רק 2 ימי "חופש" של מוסך לאורך כל ה 30 חודשים.

• תוכן חדש...