Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לנושא השירשור - זה מאוד סובייקטיבי.

יש אנשים שאצלם המזגן מכוון כל הזמן ל 17 מעלות במהירות 3 או 4 ויש אנשים שמכוונים את המזגן ל 22 מעלות במהירות 1.

יש אנשים שמזיעים יותר ויש פחות.

יש אנשים שאין להם בעיה לנסוע ברכב ללא מזגן ויש אנשים שנוסעים עם מזגן פועל כל השנה.

זה מאוד תלוי בבן אדם הספציפי.

הבדיקה הנכונה היא אחרי שהאוטו עמד בשמש כך וכך שעות להפעיל את המזגן ולמדוד את הטמפרטורה בתא נוסעים אחרי 5,10,20 דקות נסיעה. אותו דבר כאשר הרכב עומד במקום.

בלי זה מדובר בהתרשמות סובייקטיבית, המזגן יכול להיות סביר עבור מישהו אחד ולא מספיק עבור מישהו אחר.

פורסם

צודק, אבל נראה לי שאפשר להסכים שמזגן שמקרר ב- 10 מעלות בסרק יהיה פחות אפקטיבי ויעיל ממזגן שמקרר 5 מעלות בסרק ומטה.

לדוג' ב- 107 הוא בסה"כ מספק אותי כשהוא במצב תקין במהלך נסיעה. אבל בסרק/בזחילות התפוקה שלו יורדת בצורה משמעותית ואז אני מרגיש כבר שמתחיל להיות חם באוטו...

אני מתקשה להבין את כל היצרנים של מנועי הטורבו כאן - השקיעו במנוע חזק אבל לא טרחו להשקיע במזגן...

בד"כ אני בנאדם שדיי מסתדר עם חום ובבית ובמקומות אני שם את המזגן בד"כ על 24/25 מעלות ומדליק ומכבה לסירוגין.

ברכב זה כבר סיפור אחר ובקיץ אני שם את המזגן על מלוא התפוקה...

וסתם בשביל הקוריוז - מצאתי הודעה בפורום של בעל פג'ו 208 חדשה, שרצה למכור את האוטו בגלל שהמזגן לא סיפק אותו...

אולי אני טועה, אבל יש לי הרגשה שרכבים אירופיים פחות שמים דגש על המזגן כי לרוב במדינות האלה אין אקלים כזה חם. (להוציא מהמשוואה את השנה-שנתיים האחרונות של גלי החום באירופה)

.

פורסם

אני לא מבין מה הקשר למנועי טורבו.

נכון שבאופן מסורתי ליפניות/קוריאניות מזגן טוב מאוד. אבל יש דגמים אירופיים עם מזגן מעולה, ויש כאלה עם מזגן בינוני ומטה. בפולו נבלה (קלאסיק 1997) שהייתה לי בעבר היה מזגן מקפיא.

נראה שאכן בכל משפחת רנו דור 3 (פלואנס/מגאן 3/סניק 3) וגם בקליאו דור 3 ו-4 יש מזגן בינוני מאוד. זה גם הניסיון שלי. מעניין לדעת מה המצב בדגמים החדשים יותר - קאדג'אר/גראן קופה/אסטייט 4 - מישהו מכיר ויכול לחוות דעתו?

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

טויוטה ורסו 2013 ו-2015 , מזגן סביר, במהירות אוורור גבוה - רועש מאוד.

יש בעיה בזוויות של הדשבורד כך שבזמן שהשמש נמצאת בזווית על דשבורד מוקרן חום רב אל תא הנהג.

בכסאות מאחורה וכשנמצאים בצל בכסאות מקדימה מזג האוויר סביר.

קאמרי 2012 - מזגן מקפיא

לנושא השירשור - זה מאוד סובייקטיבי.

יש אנשים שאצלם המזגן מכוון כל הזמן ל 17 מעלות במהירות 3 או 4 ויש אנשים שמכוונים את המזגן ל 22 מעלות במהירות 1.

יש אנשים שמזיעים יותר ויש פחות.

יש אנשים שאין להם בעיה לנסוע ברכב ללא מזגן ויש אנשים שנוסעים עם מזגן פועל כל השנה.

בלי זה מדובר בהתרשמות סובייקטיבית, המזגן יכול להיות סביר עבור מישהו אחד ולא מספיק עבור מישהו אחר.

אתה צודק. אבל אם אני אקרא כאן שחמישה אנשים שונים אומרים שבמכונית X המזגן מקפיא \ לא שווה כלום, זה בהחלט ייתן לי אינדקציה מסויימת

עריכה אחרונה על ידי במבליק
פורסם (נערך)

בעייתיות נוספת והיא בעיקר חלה על רכבים משומשים, שייתכן מאד והמזגן כבר לא בשיא אונו וכוחו או שיש מחסור בגז/תקלה אחרת במערכת ואז המזגן לא מתפקד בצורה ראויה...

אני לא מבין מה הקשר למנועי טורבו.

ציינו כאן מס' אנשים בעלי רכבים עם מנוע טורבו שהמזגן בינוני ומטה.

היצרן השקיע במערכת הנעה מתוחכמת, במנוע מתוחכם אז אי אפשר גם להשקיע במזגן נורמאלי שיעשה את העבודה כמו שצריך?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אבל מה זה קשור? זה עניין נסיבתי ותו לא. יש גם רכבים אטמוספריים עם מזגן בינוני ומטה, אז מה? באותה מידה יכולת לכתוב שהיצרן השקיע בחישוקי סגסוגת אבל לא השקיע במזגן נורמלי. מישהו שם עשה חישוב של מאזני חום על סמך הנחות מסויימות ולפי זה עשה סייזינג של רכיבי מערכת המיזוג, יכול להיות שזו הייתה מדיניות התכן ברכב הספציפי בנקודת הזמן הספציפי, ויכול להיות שפשוט עשו עבודה אהמ... לא טובה.

חזיר דיזל

פורסם

לא שמעתי על זה שמייבאים לארץ מכוניות במפרט למדינות קרות. כי זה כולל לא רק מזגן פחות חזק אלא גם חימום גלגל ההגה, חימום מושבים, חימום חשמלי לשמשה קידמית, לפעמים גוף חימום חשמלי לחימום תא נוסעים. כל הדברים האלו עולים כסף, מיותרים בארץ ואין סיבה לייבא אותם.

פורסם

יש בהחלט מצבים כאלה

כשהתחילו להביא יאריס מצרפת התברר שהמזגן פחות חזק וגם היה מקרה דומה עם מאזדה 3

פורסם

אגב, לחפרנים שבינינו, מצ"ב המסמך הבא:

https://www.sae.org/standardsdev/tsb/cooperative/mobile_ac.pdf

אני אגב קצת סקפטי לגבי הנתון שם של תפוקת קירור של מזגן ממוצע, כתוב בערך ~12000 BTU/h, בעוד דוד גוגל מדווח על כל מיני מספרים שחלקם גדול משמעותית.

בכל מקרה זה מדגים שתפוקת הקירור של מזגן רכב נוסעים רגיל היא מסדר גודל של מזגן ביתי קטן ואף יותר. לא מפתיע.

יש שם גם השוואה של עומסי חום בערים שונות בעולם - למי שעדין חושב שהאקלים אצלנו חם באופן חריג.

נקודה מעניינת: דוד גוגל אומר גם שמקדם הנצילות (COP) של מזגן רכב ממוצע הוא בסביבות 1 - שזה כשליש ממזגן ביתי. כרגע אין לי הסבר למה. אני מנחש שיש לכך קשר לאילוצי גודל ומשקל של מערכת המיזוג.

חזיר דיזל

פורסם

קצת מצחיק לפתוח שרשור כזה דווקא בימים קרירים - היה מעולה לפתוח את השרשור באוגוסט :-P

מהנסיון שלי:

שברולט קוואליר 99 - מזגן מקפיא לחלוטין, מקרר את תא הנוסעים ברגעים בודדים - תענוג!

סיטרואן C5 2003 - מזגן טוב, לקח יחסית הרבה זמן לקרר אחרי עמידה ממושכת בשמש כנראה בעקבות גודל הרכב, אך לאחר שהגיע לטמטרטורה הרצויה הצליח לשמור עליה ביציבות גם במהירות מפוח נמוכה - הבידוד של הרכב מעולה.

שברולט אלרו 2002 - מזגן מקפיא ממש כמו הקוואליר, לא אתפלא אם מדובר באותו מערכת מיזוג בדיוק, רק שכאן היה 5 מהירויות מפוח בהשוואה ל4 בקוואליר.

שברולט סוניק 2015 - מזגן מעולה, האוויר לא קפוא כמו שהיה בקוואליר או באלרו אבל הוא מצליח לקרר את תא הנוסעים בדקות בודדות גם לאחר עמידה ממושכת בשמש - בהשוואה להרבה רכבים מודרנים מהשנים האחרונות חד משמעי הביצועים שלו גבוהים מהממוצע שנתקלתי בו.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אולי האיזכור של מנועי הטורבו כן רלוונטי. כשמדברים על המנועים הקטנים שנפוצים לאחרונה, עם 1000 סמ"ק או פחות. אני מאמין שזה ממש לא מנבא טובות על פעולת המזגן. למרות היותם מצויידים בטורבו. יש למנועים כאלה הרבה חסרונות לעומת מנועי נפח גדול יותר, גם בבלימת מנוע למשל.

אני לא מתכוון לרכוש רכב כזה על מנת לבדוק את השערתי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...