Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יאריס TS "עצלה"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי יאריס ספורט, שנת 2003, עם כ-250~ אלף ק"מ (היסטוריית טיפולים מלאה - וארוכה), מנוע 1.5 שמייצר כ108~ סוסים, גיר ידני ומשקל נמוך.

לפני כשבועיים יצא לי להשתמש ברכב של העבודה - יונדאי I20 חדשה, אוטומטית, מנוע 1.0T שמייצר כ100 סוסים ושוקלת כ-100-200 קילו יותר.

אתוודה שהיאריס הוא הרכב הראשון שלי (עד לפני שנתיים הייתי מתנייד רק עם אופנוע במרכז), ואני נמנע מלהשתמש ברכבים של אחרים - אז זו הייתה גם הפעם הראשונה שאי פעם ניסיתי רכב אוטומטי.

העניין הוא שמאז אותו סיבוב - אני די מתבאס על הרכב שלי מבחינת הביצועים.

עם היונדאי הגעתי ל-120-130 מבלי להרגיש שנסחפתי עם הגז, בעוד שעם היאריס מורגשת כזאת התאמצות שאתה תמיד יודע על כמה אתה עומד.

נגיד, עקיפה ב-100 עם היאריס אני אעדיף לא לעשות, כי היא ממש לא זריזה במהירויות האלה (בתחילת נסיעה היא קארטינג), אבל עם היונדאי לא היה בכלל חשש שכזה, המחשב מוריד הילוך והמהירות מטפסת בצורה לא רעה בכלל.

מה אני מפספס כאן?

אני תוהה אם זה הגיל של הרכב ושהמנוע כבר לא מייצר את אותו הספק כמו שכתוב ברשיון (היונדאי עם 20 אלף ק"מ), או שאולי ליאריס יש גיר קצר שנותן לי יתרון בנסיעות בעיר של Stop&Go, אבל אני מפסיד בקטע של הבינעירוני.

אני יודע שאני צריך להחליף אוטוטו ממיר קטליטי, אבל במוסך (של טויוטה בבני ברק) אמרו לי שזה בעייתי רק בקטע של זיהום אוויר, ושאפשר לדחות את ההחלפה במידה ואני לא עובר את הטסט, האם זה גם יכול לגרום לפגיעה בביצועים?

עד עכשיו חשבתי ש108 סוסים הם כנראה לא ממש 'וואו', אבל עכשיו אני חושב שאולי לא קיבלתי אפילו 100 סוסים מהיאריס שלי בשנתיים שהיא אצלי.

פורסם

אתה מפספס את הטורבו והמומנט שהוא מייצר שמגיע בסל"ד מוקדם יותר וגם את הגיר כפול המצמדים המהיר יותר של היונדאי לעומת המנוע האטמוספרי של היאריס והגיר הידני.

פורסם
אתה מפספס את הטורבו והמומנט שהוא מייצר שמגיע בסל"ד מוקדם יותר וגם את הגיר כפול המצמדים המהיר יותר של היונדאי לעומת המנוע האטמוספרי של היאריס והגיר הידני.

עניין המומט לא עלה לי בראש, ווואלה אתה צודק.

היונדאי מייצרת יותר מומנט מהמומנט המירבי של היאריס (שמגיע בכלל ב-4.1 אלף סל"ד, אני בכלל לא מגיע לשם) בין 1.5 אלף ל-4 אלף סל"ד, הגרף פשוט "פלטה" בקטע הזה, מפגר לגמרי.

הזוי, המנוע הקטן גם עולה בסל"ד מהר בטירוף.

יש יתרון בכלל למנוע שלי? מניח שבסל"ד נמוך לנפח היותר גדול יהיה ייתרון בכל הקשור למומנט. אבל מה חוץ מזה? המנוע הקטן פשוט יותר\שימושי משלי, וזהו?

פורסם

היונדאי מייצרת יותר מומנט מהמומנט המירבי של היאריס (שמגיע בכלל ב-4.1 אלף סל"ד, אני בכלל לא מגיע לשם) בין 1.5 אלף ל-4 אלף סל"ד, הגרף פשוט "פלטה" בקטע הזה, מפגר לגמרי.

זהו, במשפט הזה סיכמת את ההבדלים, בגדול.

זה ההבדל בין אטמוספרי לטורבו, הטורבו "סוחב" בתחומי הסל"ד היומימי, איפה שאנחנו נמצאים רוב הזמן.

זה שלמנוע האטמוספרי יש 10 או 20 כ"ס יותר ב 6500 סל"ד פחות משנה, לסל"ד כזה מגיעים רק לעיתים רחוקות.

יתרון מסויים של מנוע אטמוספרי בנפח גדול שבא לידי ביטי בעיקר עם גיר ידני ופחות עם גיר אוטומטי - סחיבה בסל"ד נמוך מאוד בין סרק לבין 1500-1700 סל"ד, לפני שסיוע של הטורבו הופכך להיות אפקטיבי.

למנוע טורבו בנפח קטן אין בכלל מומנט בסל"ד זה, למשל (עם זה היה גיר ידני) בשיפוע הכי קטן במהירות 15 קמ"ש הוא היה דורש הורדה להילוך ראשון, איפה שהמנוע האטמוספרי היה סוחב בהילוך שני בלי שום בעיה.

פורסם

מה ש-BUKI מתאר זה בדיוק מה שאני מרגיש במעבר מפיג'ו 307 מנוע 2000 ידנית(138 כ"ס) לסיאט לאון 1.4T ידנית (125 כ"ס)

בפיג'ו הרגשתי יותר כוח ממש בהתחלת נסיעה ובסל"ד גבוה, לעומת זאת בכל איזור ה-1500-3500 סל"ד הלאון מרגישה יותר זריזה וסוחבת

• תוכן חדש...