Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסתבכת עם החנייה במקביל אני מסתובבת את כל ההגה ימינה ואז אני לא יודעת מתי בדיוק לסובב שמאלה כדי להיכנס לחנייה במקביל. המורה שלי הסבירה לי שכאשר הידית של הדלת מקבילה / נוגעת במדרכה.

יש איזשהו הסבר טוב שאפשר להבין מתי לסובב את ההגה שמאלה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ברור אם את עדיין בשיעורי נהיגה.

לצערי מורי נהיגה נותנים כל מיני סימנים כאלה שמתאימים לרכב הספציפי עליו נוהג בתלמיד, ואז אחרי הטסט אין להם מושג איך לחנות רכבים אחרים, השאלה מתי מסובבים את ההרגה תלויה בגורמים שונים כמו אורך הרכב שלך, רוחב הרכב שמאחוריו נכנסים וכמה רחוק הוא חונה מהמנדרכה. כך שאין סימן קבוע שמתאים לכל מצב, צריך לתרגל את המוח שיבין את הגאומטריה, אי אפשר ללמוד זאת בהתכתבות.

אם את עדיין בשיעורים, בקשי עזרה מהמורה.

אם לא, בקשי מחבר או קרוב שיסע איתך למגרש חניה או רחוב שקט ותרגלו שם. נסי גם לעמוד מחוץ לרכב בזמן שהוא חונה ושימי לב איפה וכמה הוא מסובב את ההגה ואיך זה משפיע על זוית הכניסה לחניה. כשאת מתרגל וטועה, צאי מהרכב ושימי לב למיקום שלו כדי להבין מה עשית לא נכון ואיך זה השפיע על המיקום.

בהצלחה.

פורסם
לא ברור אם את עדיין בשיעורי נהיגה.

לצערי מורי נהיגה נותנים כל מיני סימנים כאלה שמתאימים לרכב הספציפי עליו נוהג בתלמיד, ואז אחרי הטסט אין להם מושג איך לחנות רכבים אחרים, השאלה מתי מסובבים את ההרגה תלויה בגורמים שונים כמו אורך הרכב שלך, רוחב הרכב שמאחוריו נכנסים וכמה רחוק הוא חונה מהמנדרכה. כך שאין סימן קבוע שמתאים לכל מצב, צריך לתרגל את המוח שיבין את הגאומטריה, אי אפשר ללמוד זאת בהתכתבות.

אם את עדיין בשיעורים, בקשי עזרה מהמורה.

אם לא, בקשי מחבר או קרוב שיסע איתך למגרש חניה או רחוב שקט ותרגלו שם. נסי גם לעמוד מחוץ לרכב בזמן שהוא חונה ושימי לב איפה וכמה הוא מסובב את ההגה ואיך זה משפיע על זוית הכניסה לחניה. כשאת מתרגל וטועה, צאי מהרכב ושימי לב למיקום שלו כדי להבין מה עשית לא נכון ואיך זה השפיע על המיקום.

בהצלחה.

אני עדיין תלמידת נהיגה, הרכב הוא סובארו XV שנת 2016-17 שהפנסים מאחורה לא מעוצבים יפה כמו בדגם 2018 אלה קטנים יותר. יש לי טסט בקרוב ואני תמיד מצליחה בהזדמנות השנייה שלי להשלים את החנייה. הבעיה שלי היא שאני מסובבת לפני הזמן שצריך

פורסם
תבקשי מהמורה שיעשה לך שיעור ייעודי רק לזה.

כל השיעור רק לחנות לחנות לחנות .

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

אפשר לקלוט את החנייה במקביל בשיעור אחד? אם אני אקדיש 40 דקות רק חנייה?

פורסם
לא יודע.. אולי לא אחד.

פשוט להמשיך לתרגל, עם הזמן זה הופך להיות אינסטינקטיבי ואת פשוט חונה בלי לחשוב על זה .

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

אני יודעת איך לחנות העניין הוא שאני מסובבת מוקדם מדי ואז אני אומרת למורה עשיתי לא טוב הוא אומר תתקני ואני מתקנת ויוצא מושלם.

הטסט שלי קרוב אז אני רוצה להצליח מפעם אחת ולא מתיקונים אני מסובבת מוקדם מדי זאת הבעיה וזה העניין.

פורסם (נערך)

סרטון הסבר

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

הסירטון מדבר על חנייה כאשר הרכב ממש במקביל לרכב החונה אבל המורים בארץ או לפחות שלי אומר לי לעמוד במקביל לרכב שאני רוצה לחנות מאחוריו כאשר הקורה הפנימית של הדלת תגיע לחלק האחורי / דלת האחורית של הרכב החונה או שזה לא משנה אם זה ממש מקביל או קצת הרכב שמאחוריו חונים יהיה מקדימה טיפה ואנחנו שחונים מתחילים חנייה מהדלת האחורית/ החלק האחורי?

זה לוקח המון זמן עד שיודעים איך להכניס ככה את הרכב. לפעמים גם זה נראה שאפשר להכנס, אבל אי אפשר. כמו שכתבו תלוי באורך הרכב.

זאת השיטה שהמורה שלי לימד אותי. כמו שכתבתי זה סובארוxv

עריכה אחרונה על ידי Rey
פורסם (נערך)

קודם כל, לתקן חניה מותר גם בטסט, לכל אחד קורה שנכנס לא טוב ומתחיל מחדש. אם הטסטר יראה שאת מזהה את הבעיה, לא נלחצת ומתקנת כמו שצריך, אין סיבה שיכשיל אותך, כך לפחות היה בזמני (בעצמי אמרתי לבוחן שהחניה יצאה לי מעט רחוק מהמדרכה אבל עדיין הגדר הסביר ושאלתי אם הוא רוצה שאתקן, הוא הורה לי להמשיך לנסוע ועברתי)

לגבי השאלה אם שיעור אחד מספיק, אולי כן ואולי לא, אבל מהתכתבות בפורום בטח לא תלמדי מהר יותר או טוב יותר. חניה זה עניין של נסיון לא של תאוריה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
קודם כל, לתקן חניה מותר גם בטסט, לכל אחד קורה שנכנס לא טוב ומתחיל מחדש. אם הטסטר יראה שאת מזהה את הבעיה, לא נלחצת ומתקנת כמו שצריך, אין סיבה שיכשיל אותך, כך לפחות היה בזמני (בעצמי אמרתי לבוחן שהחניה יצאה לי מעט רחוק מהמדרכה אבל עדיין הגדר הסביר ושאלתי אם הוא רוצה שאתקן, הוא הורה לי להמשיך לנסוע ועברתי)

לגבי השאלה אם שיעור אחד מספיק, אולי כן ואולי לא, אבל מהתכתבות בפורום בטח לא תלמדי מהר יותר או טוב יותר. חניה זה עניין של נסיון לא של תאוריה.

אני לא חסרת ביטחון בחניה במקביל אני פשוט מסובבת מוקדם מדי ממה שצריך את הרכב

פורסם

עצה שלי להמשך דרכך בכביש, בנוגע לחניה במאונך דווקא: גם אם נראה לך קשה לעשות רוורס במאונך למדרכה, תתעקשי על זה. עדיף לעשות רוורס למקום ספציפי כמו חניה, מאשר לצאת מחניה ברוורס אל עבר דרך שנוסעים בה וגם נמצאים בה הולכי רגל.

בנוגע לחניה במקביל: את יודעת אז את הבעיה, את מסובבת מוקדם מדי את ההגה, אז תחכי עוד קצת שהגלגל האחורי יתקרב למדרכה ואז תשברי שמאלה. בתמרונים קשים יותר אני ממליץ לכוון נקודתית את מראת הצד הימנית כך שתראי את צד הרכב והגלגל וכמה את קרובה למדרכה.

פורסם
עצה שלי להמשך דרכך בכביש, בנוגע לחניה במאונך דווקא: גם אם נראה לך קשה לעשות רוורס במאונך למדרכה, תתעקשי על זה. עדיף לעשות רוורס למקום ספציפי כמו חניה, מאשר לצאת מחניה ברוורס אל עבר דרך שנוסעים בה וגם נמצאים בה הולכי רגל.

בנוגע לחניה במקביל: את יודעת אז את הבעיה, את מסובבת מוקדם מדי את ההגה, אז תחכי עוד קצת שהגלגל האחורי יתקרב למדרכה ואז תשברי שמאלה. בתמרונים קשים יותר אני ממליץ לכוון נקודתית את מראת הצד הימנית כך שתראי את צד הרכב והגלגל וכמה את קרובה למדרכה.

איך להחזיר אחר כך את המראה למקום כפי שהייתה? שלא יכשיל אותי על כיונון לא נכון של המראות צד

חנייה בניצב אני מצליחה מעולה. צריך לראות את הרכב בחלון האחורי של הרכב שלך ואז לפנות ימינה או שמאלה בהתאמה וליישר הכה שהגלגלים יסעו ישר. כאשר אתה יוצא עם הפנים של הרכב מהחנייה זו חנייה שאני יודעת לעשות מעולה

• תוכן חדש...