Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו XV-שמן גיר ידני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב כבר עם 150,000 קמ,מתכנן ישור קו לאחר קניה.

הנחיות היצרן GL-5 75W90.

המלצות מוסך ותיק ומתמחה בסובארו (עד לאחרונה מורשה יבואן) לשים פזגיר 4 שסיוגו GL-4, שמן שפותח בשנות ה80 במיוחד לסובארו אבל עברו מאז כמה שנים.

האם יש בקרב אנשי הפורום דעות לגבי הפזגיר 4 בשנים האחרונות? הפעם האחרונה שהשתמשתי בו הייתה בשנת 90 באלפאסוד:wink:

פורסם

יש במלאי במחסן המוסך שמן גיר ידני מכמה יצרנים-לא זו הסיבה.

ההיכרות של בעל המוסך עם סובארו מתחילה בשנת ה70, כיום מטפלים אצלו בעיקר בעלי פורסטר/אאוטבק/XV וגיפים מסוגים שונים. טיפלתי שם בעבר בגיפים שהיו לי ולא שמעתי ביקורות שליליות על המקום.

לגבי המוטול 300 - מעיון בפורומים של פורסטר וXV בארה"ב הוא אכן השמן המקובל שם אז נלך איתו.

פורסם

ההיכרות של סובארו עם הרכבים שלהם מתחילה משנות ה50. אני מאמין שאם מהנדסי הרכב שלהם שמשתכרים במליוני דולרים החליטו שהשמן גיר הנכון לרכב שלך הוא בתקן אחד ובעל המוסך רוצה לשים בו שמן של פז מתקן אחר יותר חכם לבחור במה שמהנדסי הרכב אמרו.

פורסם
ההיכרות של סובארו עם הרכבים שלהם מתחילה משנות ה50. אני מאמין שאם מהנדסי הרכב שלהם שמשתכרים במליוני דולרים החליטו שהשמן גיר הנכון לרכב שלך הוא בתקן אחד ובעל המוסך רוצה לשים בו שמן של פז מתקן אחר יותר חכם לבחור במה שמהנדסי הרכב אמרו.

מסכים איתך.

אבל הפזגיר 4 פותח בשנות ה80 עקב בעייה בסנכרונים של סובארו שלא נמצא לה פתרון עם השמן שהיצרן התאים....אז זה היה הפתרון היחיד אבל מאז חלפו מים רבים בירדן ותהיתי אם עדיין יש בעלי סובארו שמשתמשים בפזגיר.

פורסם

http://www.autostore.co.il/151426/75W90-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8

גם השמנים של BG מעולים (אני משתמש ב BG SYNCHROSHIFT 75W80 אבל בהתאם להוראות היצרן אצלך אתה כנראה צריך BG ULTRA-GUARD 75W90).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מחזיר את ההודעה. לאחר שלושה חודשי שימוש במוטול מולטיגיר 300 75w90 אני עדיין קצת מאוכזב, העברת ההילוכים עדיין לא חלקה. מעיון בפורומים בארה"ב הם ממליצים על המוטול וגם על עירבוב של רדליין ומוטול. איציק ראיתי שבעבר המלצת על שמן 80 שפתר בעיה דומה. יש רעיון?

פורסם

לא תמיד החלפת שמן גיר תפתור העברה קשה בגיר, הוא מתבלה עם השנים, אין כל כך מה לעשות...

גם אצלי אחרי החלפה לא הרגשתי שום הבדל ובבקרים קרים לפחות ברבע שעה הראשונה יש הילוכים שאני מכניס די בכח, באסה באסה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון-בדיקה בשני מוסכי סובארו העלתה שמשתמשים בפזגיר 4 למרות שהוא לא GL5.....

רכשתי שמן 75w GL5 תוצרת yacco והחלפת ההילוכים השתפרה משמעותית כשהגיר קר, כשחם אין הבדל.

• תוכן חדש...