Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי את הרכב שלי יד שנייה לפני כחצי שנה, מודל 2013, 1.4TFSI. ביצעתי בדיקה מקיפה על כל היסטוריית הטיפולים. הרכב היה מטופל מהיום שנקנה בצ'מפיון מוטורוס בפתח תקווה (וכך המשכתי את המסורת גם אני), ומלבד טיפולים שוטפים לא הייתה תקלה משמעותית פרט להחלפת מוח גיר ב-2015. סביר להניח שהוחלף כחלק מהאחריות. כחובב VAG, הכרתי את בעיית הגיר ודווקא שמחתי שהוא הוחלף כדי למנוע תקלות עתידיות.

לאחרונה, בעיקר בנסיעות עירוניות וכשהמנוע קר אני מרגיש שהוא מתחיל "לזייף" קצת. "בומים" לעיתים רחוקות בהורדת הילוכים משני לראשון, כנ"ל רעידות בהעברת הילוכים, בדרך כלל בין ראשון לשני.

האם אלו סימנים לתחילת כאב ראש? קראתי שלל נושאים כבר על הגיר, ואני יודע שאני לא הראשון ובטח שלא האחרון אבל רק רציתי לוודא שאלו התסמינים ולדעת האם לדעתכם צ'מפיון יבואו לקראתי במידה וכבר הוחלף מוח גיר והוא שוב מתחיל לגמגם, או שמא אצטרך לשלם על החלפת מוח גיר? ממה שאני זוכר בפאסאט שהייתה לי, זה סיפור של כ-6,000 ש"ח.

אגב, אין לי מושג לגבי התופעה הנ"ל וקשר לצריכת דלק, אבל מנתוני יצרן ונתונים באינטרנט הרכב אמור לעשות לפחות 1 ל-15, אולי אפילו 13, ואני מקבל 1 ל-10. מניח שזו גם תקלה שקשורה, אבל לא בטוח.

תודה רבה.

2016 BMW M235i.

פורסם

נתוני יצרן זאת פיקציה.

נשמע שהמצמדים של הגיר שלך לקראת סוף חייהם ולא בהכרח המוח גיר.

מצמדים זה עניין זול יותר ממוח גיר, בסביבות ה4000 ש"ח, אצל מוסך מורשה יבואן בטח יקר יותר.

פורסם (נערך)

שאלה נוספת - הרכב עלה לכביש במאי 2013. האם יש מעט אמון כי במידה וכן תתגלה תקלה בגיר צ'מפיון יבואו לקראתי בהתחשב בעובדה שכבר הוחלף מוח גיר לאחר שנתיים במסגרת האחריות?

ואם כלל לא, האם יש המלצה למוסך שיוכל לבצע לי את הבדיקה בעלות סבירה? שמעתי תשבוחות על מוסך רון כמובן, אבל אני לא רוצה לשרוף 500 ש"ח רק על בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

כמה חזקות הרעידות בין הראשון לשני? פעם אחרונה שנסעתי עם קלאץ' מת, חשבתי שהדשבורד יתפרק מרוב הקפיצות.

אם זה לא המצב, הקלאצ'ים עדיין תקינים. רעידות קלות יכולות להיות בגלל שחיקה לא אחידה(מצב S + טורים גבוהים, קיקדאון), אבל זה יסתדר אחרי כמה מאות ק"מ. המעבר הרועד בין שני לראשון לא אומר כלום. הגיר במצב קר מזייף קצת, זה ידוע.

פורסם (נערך)
כמה חזקות הרעידות בין הראשון לשני? פעם אחרונה שנסעתי עם קלאץ' מת, חשבתי שהדשבורד יתפרק מרוב הקפיצות.

אם זה לא המצב, הקלאצ'ים עדיין תקינים. רעידות קלות יכולות להיות בגלל שחיקה לא אחידה(מצב S + טורים גבוהים, קיקדאון), אבל זה יסתדר אחרי כמה מאות ק"מ. המעבר הרועד בין שני לראשון לא אומר כלום. הגיר במצב קר מזייף קצת, זה ידוע.

אכן הרעידות לא חזקות כל כך אבל כן נוכחות. אני מניח שהמצב שלהם טוב, אבל לא "גמור". התחלתי לשים לב לבעיה לפני כחודש. עד לפני חודש, הרכב נסע באמת חלק ולא הרגשתי שום דבר. ההעברה הייתה נקייה וחלקה. עכשיו אני כן מרגיש את הגמגומים, וזו הסיבה שרציתי לברר מה היא בדיוק. לפי מה שקראתי בפורום אלו הסימפטומים שאותם אני חווה גם, שהם לרבות רעידות בעת עצירה, מכה בהורדת הילוך (בדרך כלל משני לראשון), הדרדרות בעת זינוק בעלייה. את כל הבעיות האלו לא חוויתי עד לפני בערך חודש.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

אף אחד כאן מן הסתם לא נהג ברכב,כדי למנוע נזק עתידי גדול יותר או שתיתקע עם הרכב בצד הכביש כדאי להיכנס למוסך מומחה ואג.

פורסם

לפי התיאורים שלך נשמע שהמצמדים שלך מתחילים לזייף וייתכן ובעוד תקופה מסויימת הם ימשיכו להשחק וייתכן שיש לשקול להחליפם בהמשך.

מבחינת מוח גיר, לעיתים כשמזיזים את ידית ההילוכים ויש השהייה מסויימת בהעברות בין P-R-D זה סימן שמוח גיר כבר מתחיל להשתמש, אבל בדר"כ אין סימנים מקדימים (עד כמה שיצא לי לקרוא ולחקור את הנושא), זה קורה בהפתעה, פשוט הגיר מסרב לשלב הילוכים, נורית D מהבהבהת בלוח המחוונים והאוטו לא זז.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

מחזק, כנראה מצמדים או מזלג העברה, מצד שני בומים זו לא תופעה מוכרת (לי לפחות). יכול להיות שגם תושבות כבר לא תקינות. בכל מקרה גש באמת לרון לאבחון הנושא לרוב הוא לא לוקח כסף רק לאבחון וגם אם כן זה בטוח לא 500 שקל. הצעתי היא שתדבר איתו טלפונית דרך המזכירות במוסך.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...