Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רב מודד מסוגל למדוד התנגדויות גבוהות בהרבה מכאלו שמקפיצות פחת ביתי (אזור 7.6 קילו אוהם). ולכם גם אם הקפצת הפחת מתרחשת רק במצב מסויים, כאשר נמדדת הנגדות כלשהי שרב מודד פשוט מסוגל להראות (דהיינו ערך כלשהו מתחת ל- O.L. גוף החימום תקול.

הכוונה כמובן להתנגדות בין הדק כלשהו למעטה המתכתי החיצוני של גוף החימום. את המדידה יש לבצע מבלי ששתי הידיים נוגעות בפרובים, אחרת התנגדות הגוף תפגע במדידה.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

יש עוד תעלול שעשוי לעזור לפחות זמנית עד שתשיג גוף חימום חדש. לא בטוח שזה יועיל אבל קל לנסות.

הצלב את חוטי ההזנה של גוף החימום, כלומר פזה לטרמינל שעכשיו מחובר לאפס ואפס לטרמינל שעכשיו מקבל פזה.

במקרים מסוימים, כתלות בנקודה בה קיימת זליגה בגוף החימום, זה יאפשר לו לתפקד עוד זמן מה.

כמובן שפתרון בטוח יותר הוא החלפת גוף החימום.

יוסי

פורסם (נערך)

ייתכן והתעלול של יוסי אכן יעזור לזמן מה אם מדובר במקרה גבולי (אני מוכרח להודות שהתעלול הזה ייחודי ליוסי ומעולם לא שמעתי על אף אחד אחר שעשה או הציע את זה). ההסבר הטכני הוא שעוצמת השדה החשמלי ביחס לאדמה אינה אחידה לאורך גוף החימום, אלא מתפלגת בין מקסימום בצד הפאזה למינימום בצד האפס ולכן אם פריצת הבידוד נמצאת קרוב יותר לקצה מסויים הצלבה בין הפאזה לאפס עשויה לקנות זמן מסויים.

יודגש שמבחינה בטיחותית הדבר פסול וכאשר נתגלה התקן עם בידוד שנפרץ חובה להחליפו. כמו כן שכל עבודת חשמל צריכה להיעשות ע"י בעל מקצוע המורשה לביצועה.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

התעלול של יוסי יכול לעזור כמובן. כתבתי פה פעם על מלחם סיני שהיה זולג מתח לראש ההלחמה, מהבהב לדים בזמן שמלחימים אותם ומחשמל קלות את המלחים. למלחם היה תקע שני פינים ללא הארקה. בכיוון אחד של חיבור היה זולג כמה עשרות וולטים ובכיוון השני מאה ומשהו וולט (לא זוכר את המספרים), כנראה בגלל מיקום נקודת הפריצה של הבידוד.

כמובן שהדבר הנכון הוא להחליף את גוף החימום.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

:turn-l:
פורסם (נערך)

לפני שנים החזקתי בחיים גוף חימום של מכונת כביסה בעזרת רעיון כזה. שם לא הייתי כלל מודע לזליגה עד שהתערבתי בלוגיקת העבודה של הטיימר. שם הפתרון היה ממסר 220/220 שמיתג את הפזה במקום את האפס, כפי שהיה במקור. הגוף פעל עוד שנתיים או שלוש עד שכל המכונה הושלכה אחר כבוד.

בפעם השנייה הרעיון אפשר לי לדחות בימים אחדים החלפת גוף חימום של דוד שמש. במקום לעלות להחליפו בימים גשומים הוא משך עוד קצת. שם הטריק היה לחבר אפס קבוע ולנתק רק את הפזה.

הרעיון נכשל במדחס מזגן שפיתח קצר גוף לאחר שנים אחדות, בכל אופן חיבור הפחת קפץ.

היה לי פעם תנור אפיה שסבל מלחות בגוף חימום וכשהתחלנו להשתמש בו הקפיץ את הפחת. שם הפתרון היה לנתק לגמרי את ההארקה ולוודא שהתנור ניצב על רגליות פלסטיות. לאחר כמה שעות של עבודה הלחות התאיידה, ההארקה חוברה מחדש והוא שרת אותנו עד שיצא לגמלאות.

אז לא צריך לחשוש מאלתורים. כפי שכתבתי כבר הרבה פעמים, הבנת התהליכים מאפשרת במקרים רבים למצוא פתרונות במקום שנראה במבט שטחי כמבוי סתום. כמובן שצריך להיזהר, אבל לשיטתי הזהירות נובעת מהבנת הסיכונים ולאו דווקא מצייתנות עיוורת לתקנות. כבר פגשתי חשמלאי מוסמך מתח גבוה שנכווה + נפגע קשות ברגלו ממברג מתכתי שנשמט מכיסו על מוליכי מתח גבוה (3.3 קילו וולט). והיה אתו בצוות מהנדס חשמל. לא רוצה לחשוב איך הארוע היה מסתיים לו המתח היה 22 קילו וולט.

ידע, ידע ועוד ידע, ואם אפשר אז חניכות, כמו שהיה מקובל בעבר בתהליך הכשרה של בעלי מקצוע.

בתעשייה יש מושג של 'אדם כשיר'. הכוונה לגבר בן 18 לפחות (זו לשון החוק) המוסמך לבצע תהליכים מסוכנים בהגדרה שאי אפשר להימנע מהם. אם המבצע מודע לסכנה, נערך ומתמגן בהתאם, עובד רק כשהוא ממוקד כלומר לא חולה/מסוחרר/שיכור/מסומם וכך הלאה אז הסיכוי לתאונה נמוך מאד. כן, והיום יש להוסיף ולא מתעסק בנייד......

ולפותח השרשור, כאמור זה עשוי לסייע אבל לא בטוח.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

יוסי ואביב, ומרק ו yuvk .. תודה על דיון ומידע מחכים.

למדתי - על נושא החיבור ההפוך של הפאזה.. ויש היגיון בשיגעון.

ולפתרון דחף, הוא רעיון יפה - כל הכבוד.

(וכמו שאביב אומר - אבל, תחשבו לפני.. פעמיים, ורצוי לקרוא .. :wink: לשחמלאי)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

רכשתי והתקנתי גוף חימום חדש. נראה עוד 6 שעות אם התקלה סודרה.

בדקתי עם רב מודד את הגוף חימום הישן ובכל יחידת מדידה אום, הוא מציג לי -1.

גם בבדיקת רציפות, הרב מודד לא מצפצף.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם

תודה על העדכון ,אגב, אתה יכול להכניס את הטיימר הפשרה למצב הפשרה באופן ידני. יש מאין בורג פלסטיק שמאפשר סיבוב עם מברג רק בכיוון אחד, עד שתשמע קליק\תגיע לסימון:

attachment.php?attachmentid=509331&d=1536497989

def_timer1.jpg

def_timer2.jpg

פורסם (נערך)

כן אני יודע innvision, רציתי לתת לו לרוץ מחזור שלם ולראות איך הוא גם מתמודד עם כמות קרח שנוצרה על המאייד וגם כדי שטרמוסטט הפשרה לא יכנס מיד ויפסיק את תהליך ההפשרה.

בכל מקרה, נכון לכתיבת שורות אלו המקרר השלים תהליך עבודה מלא של 6 שעות קירור והפשרה של כ25 דקות, בדיוק כמו שמוגדר בטיימר.

אז סיכום לסרט שלם שאני אוכל עם המקרר הזה שבועיים, הסתכם בהחלפת לטיימר חדש ולגוף חימום חדש.

סה"כ עלות 151 ש"ח כולל מע"מ לא כולל דלק, וזמן עבודה DIY שלי.

תודה לכולם על העזרה ושנה טובה! 8)

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם (נערך)

שנה טובה, אני מקווה שאכן הבעייה נפתרה.

רכשתי והתקנתי גוף חימום חדש. נראה עוד 6 שעות אם התקלה סודרה.

בדקתי עם רב מודד את הגוף חימום הישן ובכל יחידת מדידה אום, הוא מציג לי -1.

גם בבדיקת רציפות, הרב מודד לא מצפצף.

זה מה שתכוונתי שעלול לקרות, לדעתי, אם היה נבדק עם "מגר" היה סיכוי טוב לגלות חריגה בהתנגדות הבידוד.

לצורך הדגמה והמחשת הרעיון בלבד, חיברתי רב מודד פשוט במצב בדיקת התנגדות בין הפאזה לאדמה במכונת הכביסה (תיאורטית אמור להיות נתק מוחלט), והתקבלה קריאה של "נתק":

attachment.php?attachmentid=509345&d=1536506035

לאחר מכן חובר רב מודד עם אפשרות לבדיקת התנגדות בידוד (הבדיקה בוצעה סביב 250 וולט, ככל שנעלה במתח הבדיקה הטווח העליון של תחום מדידת ההתנגדות עולה, אבל צריך להזהר שלא להשתמש במתחים גבוהים במכשירים רגישים):

attachment.php?attachmentid=509346&d=1536506035

התקבלו התוצאות הבאות:

Capture Date: 9.9.2018 17:33:25

Primary Reading: 117 MΩ

Secondary Reading: 267 V DC

Voltage Range: 250V

Test: SPOT

Status: COMPLETE

Series Readings:

9.9.2018 17:33:23 112 MΩ

9.9.2018 17:33:24 112 MΩ

9.9.2018 17:33:24 112 MΩ