Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי ביטוח:

1. כתוצאה מטיסה לחו"ל הקפאתי את הביטוח לרכב לחודש, כדי לקבל החזר על הביטוח מההקפאה צריך לחכות מינימום 30 יום אחרת אם מבטלים לפני אז לא מקבלים החזר. אחרי חזרה מחו"ל(20 יום) שאלתי את הסוכנת אם מבטלים לפני מקבלים החזר יחסי ואם כן אז כמה? אם לא אז נעדיף לחכות את ה10 יום האלה", היא אמרה שאי אפשר לקבל החזר יחסי אם מבטלים את ההקפאה

היום(אחרי שעברו 30 יום) פניתי אליה כדי לבטל את ההקפאה והיא אומרת שהיא כבר ביטלה את ההקפאה בזמנו(ב20 יום) ולכן אין החזר. לא רק שהיא ביטלה את ההקפאה לפני הזמן ולכן לא מגיע לנו החזר, היא גם לא הודיעה לנו שביטלה את ההקפאה ובגלל זה נסענו באוטובוסים.

מה אפשר לעשות במצב כזה? פשוט לקבל את המצב "ולשלם על הטעות שלה"?

הביטוח עצמו גם ככה יקר בגלל 2 תביעות (החזר צפוי היה כ500 שקל)

2. לרכב יש 2 תביעות אבל תביעה אחרת נגמר בסוף אוגוסט, חידשנו בלית ברירה את הביטוח אבל עקב המחיר הגבוהה (כ-8000 שקל מקיף+חובה ועוד 7500 השתתפות עצמית) אני שוקל בספטמבר לבטל את הביטוח ולחפש ביטוח חדש, האם זה משהו שעושים או שיש קנס שהחברות ביטוח יכולות לתת?

3. במידה וזה בעייתי לעבור לביטוח אחרי שנעלמת תביעה, אני שוקל להעביר את הרכב יד לקרוב משפחה כדי שה1-2 תביעות ימחקו.. כדאי לי לעשות את זה?

פורסם

הטעות היא של הסוכנת, אז היא זו שצריכה להציע פיצוי.

שאל אותה איך היא חושבת לפצות אתכם על ההחזר שאבד.

אם היא תסרב או תציע הסדר שלא מספק אתכם, אז כמו שעושים עם כל נותן שירות רע, מחפשים אחר. ואם הסכום מספיק גבוה מבחינתך, אתה יכול לתבוע אותה על ההחזר (לא על האוטובוסים, כי זה סכום שממילא היית מוציא).

פורסם

1. תיאורתית, אתה יכול לתבוע את הסוכנת. אבל בשביל 500 ש"ח - לדעתי ממש לא כדאי. רק הזמן שזה לוקח, העצבים וההשקעה - לא שווים את זה.

תעשה לבד את השיקול שלך אם להמשיך עם הסוכנת הזאת או לא.

2. במידה ואתה מבטל ביטוח לפני תום תוקף הפוליסה - חברת הביטוח רשאית והיא אף גובה ממך תשלום כלשהו (לא זוכר כמה זה, כמדומני 10% אך אינני בטוח) -> אלא אם זה עקב מכירת הרכב (שאז לא גובים את הקנס)

3.כאשר אתה מגיש תביעה לחברת הביטוח, זה נרשם במאגר מידע שלכל חברות הביטוח יש גישה אליו, כך שכולן יודעות על התביעות שהגשת. אינני מאמין כי תצליח למצוא חברה שתבטח אותך בעלות יותר נמוכה בצורה משמעותית (אך מי יודע - לפעמים יש הפתעות בחיים).

פורסם

תודה על התגובות,

guya72, העניין הוא שבעוד חודש תביעה נעלמת כי היא הייתה באוגוסט 2015 (הרי מחשבים תאונות לפי 3 שנים אחרונות, לא?)

בגלל זה אני מאמין שכן תהיה הוזלה משמעותית (8,000 שקל חובה+מקיף ו7,500 שקל השתתפות עצמית עבור אוטו שעולה מחירון ~35,000 זה לא ממש זול)

פורסם

חברות ביטוח לא אוהבות את זה, אבל מצד שני זה לא הוגן שתשלם שנה שלמה על תביעה שהתוקף שלה מסתיים בעוד חודש ובוטח בתנאים רעים.

אתה יכול לבטל ולחפש ביטוח במקום אחר עם תביעה אחת ותנאים נורמליים. גם הקנס הקטן שתקבל על הביטול שווה את זה. תדאג רק שזה יהיה אחרי כמה ימים ולא באותו יום.

לחברות ביטוח אין מאגר משותף על התביעות של כולם. במקרה של תביעה הן מבקשות עבר ביטוחי מהלקוח ולפי זה יודעות אם היו תביעות. אבל זה רלוונטי רק כשתצטרך לקבל כסף בטוטאלוס או גניבה שצריך לקזז ירידת ערך ונזקים ישנים.

אבל זה לא משנה כדי לעשות ביטוח חדש. אתה צריך עבר ביטוחי 3 שנים ואם יש תביעה שהתוקף שלה עבר אפילו בשבוע, לא יחשיבו לך אותה.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

• תוכן חדש...