Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לקנות רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני בגילך (23) רווק עובד שנתיים וחצי וחסכתי סכום מכובד, עם משכורת של 9+.

אני בעד לחסוך, אך אני גם בעד שתהנה מהכסף גם שאתה עובד בשבילו.

תגשים את החלום הקטן שלך, זה מה שיניע אותך כל בוקר לשאוף ליותר להתפתח.

לי יש רכב חדש בלי הלוואה, והידיעה שאם היתי קונה רכב ישן ב30 אלף, ועכשיו בחשבון הבנק היה לי עוד 40 אלף לא תשנה לי כלום בחיים, אז כנראה שזה צעד נכון.

וזה לא שאני עשיר או ממשפחה עשירה אני עוזר להורים כל חודש ב2000 שקל.

כמו שאמרו אתה לא ילד שגירד 30 אלף אחרי קריעת תחת, ובא לזרוק את הכסף על רכב חדש בהלוואה עם כסף שאין לו.

לדעתי תמצא נקודת איזון 100 זה קצת הרבה, תקציב 60-70 אלף לרכב כמעט חדש שספג ירדת ערך של השנה שנתיים הראשונות.

בהצלחה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כרגיל, זה תלוי. במקרה הזה זה תלוי בטווח ההשקעה שלך.

אם אתה משקיע לטווח הרחוק (נגיד, 20-30 שנה) די בוודאות ערך הדירה יעלה בתקופה הזו ובנוסף תקבל תשואה על השכירות, אז זו יכולה להיות השקעה סבירה (למרות שלא נטולת סיכונים בכלל: לא תמיד תמצא שוכרים, ערך הדירה עלול לרדת במהלך התקופה אם פתאום תצטרך למכור, ריבית המשכנתא עשויה לעלות ולקזז את התשואה שלך וכו')

אם אתה משקיע לטווח קצר (נניח עד 5 שנים), התשובה לדעתי האישית היא ממש ממש לא. ובפרוט:

נניח שאתה בתור רוכש דירה ראשונה יכול להביא מהבית 25% מהסכום ולקחת משכנתא של שאר ה-75%, ואז לקנות דירה בפריפריה במיליון ₪. עכשיו, אם במקרה מחירי הדירות באותה פריפריה ירדו נניח ב-10% בעוד שנתיים, הדירה שלך תהיה שווה 900,000. לכאורה, מכה קלה בכנף, אבל חשוב להבין שהבנק לא סופג את ההפסד ביחד איתך, ומי שסופג את כל ההפסד (אם תרצה למכור את הדירה) זה אתה בלבד, וזה עולם אופטימלי שבו אין עמלת פירעון מוקדם למשכנתא, ובלי להתחשב בכלל בכל העלויות מסביב לדירה עצמה שהוצאת ברכישה ובמכירה. וכשאתה מפסיד 100,000₪ מתוך רבע מיליון, הפסדת למעשה 40%. שזה לא מפתיע - במינוף של פי 4, אתה מפסיד (וגם מרוויח) על ההון העצמי פי 4 מהשינוי במחיר הנכס כולו.

תוסיף לזה את העובדה שאם ח"ח מחירי הדירות ירדו, לא בטוח בכלל שיהיה כל כך קל למכור דירה בפריפריה, ואתה עלול להתקע איתה לתקופה לא קצרה ולספוג הפסד נוסף.

ועכשיו תיזכר שאנחנו אחרי עשור של עלייה יפה במחירי הדיור, ותבין איזה סיכון אתה לוקח על עצמך.

באופן כללי אתה צודק.

חשוב מאד להבין את התשואה של הדירה ביחס למקומות אחרים מה הפוטנציאל של הדירה ומה הלך הרוח בשוק גם עכשיו אבל בעיקר בעתיד(קצת להיות נביא, אם כי עדיין יש נתונים שאפשר להתבסס עליהם).

זאת לא החלטה על רגל אחת וזה דורש הרבה התייעצות עם אנשי מקצוע, ומה שהכי חשוב שלאנשי מקצוע שאתה מתייעץ איתם לא יהיה אינטרס מהדירה/מיקום שהם ממליצים לך מכיוון שאז הכל אינטרסנטים.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה רבה, אני חושב שאתה עושה החלטה נכונה.

במאמר המוסגר, אם אתה לוקח הלוואה ובונה על השכירות שתשלם את ההלוואה קח בחשבון שיהיו חודשים שלא יהיו לך שוכרים ותחשבן כמה תוכל לספוג מכיסך הפרטי לחודש. כמו"כ יהיו תקלות בדירה שתצטרך לשלם עליהם במהלך השנים.

קח גם בחשבון את העלויות של תיווך עו"ד מיסים ואולי גם שיפוץ אם צריך לדירה.

בסוף היום זה עדיין נכס ששווה הרבה כסף שלאחר סיום ההלוואה הממומנת ברובה על ידי השוכר תהיה שלך.

עקב הוצאות היום יום יש הרבה אנשים בארץ שלצערנו לא יצליחו להגיע לזה ואתה כבר יכול.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

המלצה על רכישת דירה בשוק הנוכחי היא חוסר אחריות משווע!

השוק תקוע כבר שנה פלוס אחרי עליות מטורפות של עשר שנים.

המחירים כבר יורדים ועל פי כל הסימנים הולך להיות תיקון רציני מאוד בשוק הנדלן.

התנהלת נכון מאוד עד היום, שאפו גדול.

אל תיכנס להרפתקאות על תשואה קטנה פה או שם, אתה לא במקום הזה.

תמשיך לחסוך כמו שאתה, שים על תיק השקעות סולידי מאוד מאוד ותמשיך לשים כסף בצד כל חודש.

בקצב הזה בעוד 4 שנים תוכל להכפיל את הסכום ולהתחיל את החיים עם מקדמה טובה מאוד.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אני לא איש מקצוע בתחום הנדלן אבל הראיה שלי היא כזאת, אם אתה רוכש כרגע או בעוד כמה שנים נכס על ידי מקדמה, בעוד 20/25 שנה יש לך בית משלך כשאת רוב המשכנתא משלם השוכר. יתכן שהמחירים כרגע לא יציבים (לכן כדאי להתייעץ עם איש מקצוע) אבל בסופו של דבר בין אם תקנה עכשיו או בעוד כמה שנים יהיה ברשותך נכס שללא המהלך הזה כנראה אולי תגדיל בכמה אחוזים את הסכום ע"י השקעה אבל לעולם לא תגיע לסדר גדול של דירה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

במחירים של היום אין תשואה על רכישת דירה. בטח לא ביחס לרמת הסיכון הנדרשת.

אתה מבקש שפות"ש ישים את כל המקדמה שיש לו על דירה, ואז יעבוד וימצא שוכר שישלם לו את המשכנתא (הוא בחור בן 21 כן?), רק כדי שבעוד 30 שנה תהיה לו דירה משלו...

ומה יהיה עכשיו? הוא רוצה לשפר את חייו כשיתחתן בעוד 4-5 שנים...ואז לא יהיה לו כסף בכלל, רק בית על הנייר שיחזור עליו בעוד 25 שנה.

משק הנדל"ן הישראלי פיתח את כל הסממנים של בועה, בדיוק כמו שהיה בארצות הברית, באירלנד ובמקומות נוספים.

מי שקונה עכשיו דירה (בטח ובטח להשקעה) לוקח סיכון גדול מאוד שפות"ש ממש לא צריך כרגע.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אהלן פות"ש,

לגבי ההתנהלות הכלכלית שלך, אין עוררין על כך שאתה יודע כיצד לחסוך, וזה מאוד חשוב. בשלב זה, אינך יודע איזה הוצאות מצפות לך - אולי טיול גדול, אולי יציאה לעצמאות (שכ"ד) או כל דבר אחר שיכול לפתח אותך. אני מציע לך לחשוב עם עצמך מה מידת הסיכון שאתה מוכן לקחת (אני מניח, שכמה שיותר נמוכה), וללכת אל יועץ השקעות בבנק שלך לגבי מסלול סולידי.

אל תפחד גם ללכת לבנק מתחרה ולראות איזה תנאים יציע לך מבחינת עמלות וכדומה.

לגבי הרכב.

רוב רובנו חובבי רכב. רוב רובנו היינו רוצים לראות רכב חדש ונוצץ ונטול תקלות (ד"א, אין אף אחד שמבטיח לך למרות שתקנה איביזה חדשה שלא תבלה איתה מספר ימים במוסך, גם על חשבון הברון). אני במקומך הייתי הולך על החלום - ובהחלט קונה לעצמי רכב - מכיוון שרכב, כפי שנאמר פה, משרת צורך כלשהוא.

לגבי איזה רכב - זאת שאלת השאלות. אני במקומף הייתי משקיע סכום שנראה לי ריאלי (עבורי - סביב ה60) וקונה רכב קטן עם קצת פלפל. במקרה שלי, אני קניתי בזמנו (לפני כ3 שנים) רכב טורבו ידני, מה שלא רלבנטי לך. אני במקומך הייתי מתפקס על פיגו 208 אקטיב, 1.2 פיורטק, אוטומטית (עם הגיר החדש של אייסין) משנת 2015. חיפוש זריז הביא לראות שהם נסחרות סביב ה60.

אופציה נוספת יכולה להיות קלאו 1.2 טורבו, אותו המחיר - אולי שנתון גבוה יותר.

נכון - מאוד (!מאוד!) חשוב לחסוך בחיים - אבל אנחנו צריכים גם לדעת לפרגן לעצמנו.

אתה אמנם תחווה ירידת ערך בפג'ו, אבל לא כמו הירידת ערך של האיביזה החדשה.

מקווה שעזרתי.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

יש עובדה כלכלית אחת, פשוטה ובסיסית, שחייבים להבין ולהפנים היטב.

אם יש כסף בבנק, לא לוקחים הלוואה ! נקודה. סוף !

הקטע הזה של "לחסוך" בהוצאה הראשונית ו"להחליק" הוצאה חודשית הוא לא נכון כלכלית בעליל ויעידו רווחי הבנקים ...

כל מה שבנק עושה (בגדול) זה לקחת את הפקדונות שלנו, לתת הלוואות ולהרווחי מהמרווח.

איזה היגיון יש להיות בשני הצדדים (מפקיד ולווה) באותו זמן ולשלם לבנק עמלה (ריבית) לא קטנה בכלל ?

בקיצור, יש לך כסף. תוציא את ההלוואות מחוץ למגרש.

תדרוש הנחת מזומן. זה כלכלי !

פורסם

שניה לפני שהשרשור ננעל כי סטה מהנושא, אני מוסיף עוד קול שאומר - שמור על כל שקל ואל תוציא על רכב מעבר למינימום סביר. אתה בשלב ההמראה בחיים ואל תעמיס הוצאות מיותרות. לגופו של עניין, מזדה 2 דינמיק תתן לך אמינות טובה וביצועים סבירים מאד ביחס ל-30 אש"ח שהיא תעלה לך, סתם כדוגמא.

אני מבקש להמשיך ולהתמקד בהמלצות על רכישת רכב, עיצות לחיים ולהשקעות תמחקנה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ממליץ על משומשת, שים לב שמפלס החרדות משפשופי חניה, פתיחת דלתות לא מבוקרת ושאר מרעין בישין של הנהג הישראלי הנחמד (בסה"כ), עולה משמעותית כשהאכב חדש מ"הניילונים". האמור לעיל נכתב מניסיון - בהצלחה !

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם

מימון זו טעות, הריבית שתשלם על ההלוואה תהיה יותר גבוהה מהתשואה שתקבל בהשקעה.

תעשה רישיון על ידני ואז תוכל לקנות איביזה בת 3 במחיר הגיוני ועם אמינות סבירה, התקלות הקשות הם בהילוכים הרובוטיים.

ככה תקבל גם איביזה כמעט חדשה וגם לא תשרוף הרבה מהחסכון.

• תוכן חדש...