Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה בימינו למצוא רכבים חדשים ממש גרועים. כן, יש עדיין רכבים שיכולים להיות טובים יותר, אבל עשרות שנים של למידה ואבולוציה בתעשיית הרכב הביאו אותנו לעידן שבו המידע על איך לבנות רכב טוב זמין לכל.

 

לעומת זאת, בעבר הדברים היו שונים לחלוטין, כפי שמדגים הסרטון הבא:

 

איזה רכב ראוי לדעתכם לתואר הרכב הגרוע ביותר בעולם בעבר או בהווה?

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מיצובישי אאוטלנדר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עם כל הכבוד, הרלאיינט רובין עדיין לוקחת.
לא חושב. ברובין יש היגוי בגלגל קידמי שזה דומה לאוטו רגיל.

פה יש היגוי בגלגל האחורי כמו במלגזה.

 

 

פורסם

SMZ-S3D, הידוע בכינויו invalidka.

 

זה לא סוד שלתת לרוסים לייצר מכוניות זה כמו לתת לישראלים לייצר מכוניות, רק שישראלים התייאשו, ורוסים לא.

 

אבל אפילו בין הגללים שהטילה תעשיית רכב סובייטית, יש דברים יוצאי דופן בזוועתיות שלהם.

 

זה:

 

 

inva01.jpg

 

מכינוי invalidka אפשר להסיק שהרכב הזה יועד לנכים, ואכן בברית המועצות הוא חולק בחינם לנכים קטועי/משותקי רגליים בתור אמצעי תחבורה, והיה לו מנגנוני תפעול ידניים לנכים מפס ייצור.

 

עד כאן הכוונות מעולות, אך הביצוע היה כאילו מנסים לנסות לגרום לאותו נכה למות מהר יותר.

 

רכב בתצורת קופה שני מקומות מנוע אחורי מקורר אוויר (נשמע כמו פורשה, נכון?) בוכנה אחת שתי פעימות עם 18 כ"ס ורעש מחריש אוזניים. שמירה על איכות הסביבה? הצחקתם את פליטי בית ספר להנדסה של אל קעידה שתכננו את זה. מרכב פח מרובע עם חורים בכל מקום (בידוד רעשים? אידי נאחוי לפני שאני שובר לך זה בקבוק על הראש), שדרכם נכנס אבק, גשם, שלג (רוסיה, זוכרים?), וכמובן גזי פליטה של מנוע שתי פעימות סובייטי. כל זה היה ננעל עם מפתח של מכונית צעצוע סובייטית מבדיחה על ילדות קשה וצעצועים מעץ שדפקו אותם עם מסמרים לרצפה. זה היה חידוש אדיר ביחס לדגם הקודם, מהסיבה שהיה לזה גג, ולקודם לא.

 

61316581.jpg

 

מה שכן, גם לסובייטים יש גבול לאכזריות כלפי האזרחים שלהם, לכן היה מנגנון חימום ברכב. בגלל שהמנוע היה מקורר אוויר, החימום היה מופעל בנזין, ואם היו משתמשים בו לא נכון, או הייתה תקלה כלשהי, היה יכול לעלות באש ולשרוף קיבינימט את הרכב והנהג (שגם ככה מתקשה לצאת מהרכב, נכה, זוכרים?).

 

בגלל היותו רכב נכים, היה מנגנון תפעול ידני (מיועד לתפעול בידיים) של גז, בלמים, קלאץ' וגיר ידני שנלקח מאופנוע (היה מנוע של אופנוע). אוטומט? תעשיית רכב סובייטית אף פעם לא הצליחה לייצר תיבת הילוכים אוטומטית בייצור המוני (למעשה רכב רוסי סדרתי ראשון עם תיבה אוטומטית הופיע רק ב2014, לאדה גראנטה עם גיר jatco), וגם ספק אם מנוע רב און של 18 כ"ס 345 סמ"ק היה סוחב תיבה אוטומטית. לכן היה צריך להשתוות למעבד i7 ולבצע טריליוני פעולות בשנייה, כדי לתפעל בידיים גם את הגז, גם את הקלאץ' גם את הבלמים, גם את הגיר, גם את ההגה. משימה לא ממש טריוויאלית גם לאדם בריא, לנכה פצוע מלחמה, חירש מרעש מנוע ומסטול מגזי פליטה בתא הנוסעים זה בטח יותר קל. או שניסו בכוונה לדמות תפעול T-34 בקרב על סטלינגראד, לא יודע.

 

13-2-980x0-c-default.jpg

 

בקיצור, פנינה מוטורית של ממש

 

https://en.wikipedia.org/wiki/SMZ_cycle-car

 

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עם כל הכבוד, הרלאיינט רובין עדיין לוקחת.

 

הריליאנט ללא ספק מתמודדת ראוייה לתואר.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

פורד פינטו, ולא היה ניצת בגלל תקלה בדלק, אלא בגלל מיכל דלק שממוקם במקום מאוד פגיע קרוב לפגוש האחורי , ומספיק מכה בכוח מסוים מאחור כדי להדליק אותה.

פורסם

תיקון למה שואדים כתב - לאדה ייצרה כבר בסוף שנות ה 80' את הריבה עם תיבת הילוכים אוטומטית של GM.

מכוניות גרועות באמת ייצרו הבריטים והאמריקאיים, כל אחת מסיבותיה שלה.

היצרנים האמריקאים תמיד היו בעלי השפעה פוליטית עצומה, ותמיד נהנו מהגנות חסרי תקדים, כך שלא היה להם אינטרס לייצר מכוניות טובות, כי בכל מקרה הן היו נמכרות בהמוניהן.

היצרנים הבריטיים התבססו תמיד על שוק מקומי גדול ועל מכירה לקולוניות הבריטיות מעבר לים, באימפריה הבריטית.

כשהתפרקה האימפריה הבריטית, לא השכילו הבריטים לייצר מכוניות ראויות שאפשר יהיה לייצא אותן, ולאט אבל בטוח נעלמו היצרנים בזה אחר זה.

מכוניות גרועות באמת ?

אולדסמוביל אומגה X, פורד אסקורט MK4, סיאט רונדה אוסטין מאסטרו.

הרשימה ארוכה, אבל את הכוונה הבנתם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כל אלה מכוניות על לעומת מה שבנתה תעשיית רכב של הגוש הקומוניסטי עם כלכלה ריכוזית, כאשר אין כל צורך לייצר מוצרים איכותיים או להתחדש, כי אפשר למכור גרוטאות מיושנות ומתפרקות דוגמת טרבנט במחירים מופקעים, וגם בשבילו יעמדו שנים בתור.

 

היצרנים היחידים שאיכשהו בלטו לחיוב שם זה סקודה ואולי לאדה, שהיו להם כמה דגמים מוצלחים יחסית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שרשור כזה יושב כבר כמה שעות ואף אחד לא כתב משהו על צרפתיות?!?

 

לדעתי התשובה ברורה, פיג'ו 508. מהרכבים שלא משנה כמה הם עולים, אין שום סיבה בעולם לקנות אותם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

 

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
הריליאנט ללא ספק מתמודדת ראוייה לתואר.

 

טופ גיר הודו שהם טיפלו ברכבים כדי שיתהפכו בכל פנייה.. טלוויזיה בריטית - 50% שקר. שלא נזכיר את מקרה טסלה רודסטר שתסורטה להתקלקל באמצע נסיעה כדי להראות כמה אי אפשר לסמוך על חשמליות. כן, אני יודע שטסלה תבעו והפסידו. טופ גיר יעשו הכל בשביל בידור ומי שלוקח אותם ברצינות מפספס את הבדיחה.

 

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

 המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

לא צריך את טופגיר (או מיסטר בין) בשביל להבין שמדובר בכשל הנדסי. הנטיה של הרכב הזה להתהפך היא יותר מסבירה.

 

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


×
×
  • תוכן חדש...