Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המונדיאו עדיפה בהרבה על ה 626 אך בעניין הסחירות....בעוד שנתיים המונדאו תהיה שווה חצי ממה שהיא שווה כיום...תעשה חשבון לבד.

לפי דעתי רד בשנתון וקנה טויוטה קארינה או סובארו B4.

פשוט שטויות. כהרגלך אתה ממליץ בצורה עיוורת על תוצרת יפן בלבד, ללא קשר לרכבים המדוברים (וכמובן, על סובארו או טויטה). אין שום סיכוי שהמונדיאו תהיה שווה חצי מ626 בעוד שנתיים. גם לא בעוד 10 שנים.

מניסיון עם שני הרכבים לאורך כמה ימים, ההבדל בניהם ענק, וגם אם המונדיאו תהיה שווה 3-4K פחות בעוד שנתיים (וגם זה בספק) זה שווה כל שקל. היא נוחה יותר, מהנה הרבה יותר לנהיגה, מודרנית יותר, ופשוט עולה על ה626 בכל פרמטר אפשרי, חוץ מזה שהיא לא יפנית ואז מי שכל רכב שהוא לא יפני הוא נוראי בשבילו קופץ וטוען שעדיף לא לקנות. בדיוק כמו אלו שלא ממליצים על פוקוס אלא רק אלמרה\אימפרזה\קורולה.

לך על המונדיאו, תבדוק אותה כמו שצריך (כמו כל רכב, תעיף מבט בדביקים פה בייעוץ ברכישה) ותתחדש. אגב אני אישית מעדיף את המונדיאו גם על פני מאזדה 6.

גיא

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על סמך המציאות הכואבת ,זה על סמך.....

רוצה רכב שישמור טוב על הערך ,אמין וסחיר - קנה רק יפנית, אם סחירות ושמירת ערך לא מעניינים אותך אז ניתן גם לפזול לכיוון גרמניות.

ובכך פסלת במחי מקש את כל המכוניות שהן לא יפניות או גרמניות. כל הכבוד. אני מקווה שאף אחד לא יתייחס לשטויות שכתבת. ובמיוחד לקביעת שמאות מופרכת כמו "שווה חצי".

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סתאם בשביל הפרוטוקול: חבר מהעבודה קנה סיטרואן C5, קנה אותה ב 150 אלף ש"ח, היום המחירון שלה עומד על 100 אלף ומחירון על רכב כזה כולנו יודעים ש...אין מצב.

אבל זה היה סתאם ...המונדאו מכונית סחירה.

פורסם
אבל זה היה סתאם ...המונדאו מכונית סחירה.

פעם הבאה שאתה כותב משהו סתאאאם, עדיף שלא תכתוב בכלל מאשר תכתוב מידע לא נכון.

גיא.

פורסם

רק עם ישראל חושב בכמה הוא ימכור את המכונית עוד ליפני שהוא קונה אותה...ואם כבר אז מונדאו עדיפה על ה626 באיכויות נהיגה ופינוק...לגבי אמינות אנני יודע, לא היו לי אף אחד המרכבים הנ"ל.

פורסם
או שאולי הוא מסתכל קצת על העתיד הרחוק?:?

עמישראל כנראה ניחן ביכולות חיזוי עתיד. מעניין, אם אנחנו כ"כ מוכשרים איך זה שאנחנו לא המדינה החזקה בעולם? :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תנסה להוציא למכירה מאזדה 626, או גרוע מזה ניסאן פרימרה ותגלה כמה מה שכתבת פשוט לא נכון...

אף מכונית מהקטגוריה הנ"ל לא ממש תשמור על ערכה - לכן אני הייתי הולך עם נטיות הלב.

העובדה שלמונדיאו מנוע זהה ל-6 רק מראה את יתרון נוסף על פני ה-626, ואני מבין שאת ה מחזיק צי של מונדיאו אם אתה כל כך בטוח שהן לא אמינות.

בשביל הסטריאוטיפים שחלק מהכותבים הנכבדים פה משפריצים מייק לא היה צריך להכנס לפורום את הדיעות הללו הוא יכול לקבל מכל ה"מבינים" בחוץ...

איך אתה כ"כ בטוח של-6 יש מנוע כ"כ טוב? לא שאני שולל את זה אבל זה לא רכב שיש אותו 10 שנים על הכביש שאפשר לדעת לאורך זמן.

אולי לך יש צי של מונדיאו שאתה כ"כ בטוח שהן אמינות. נראה לי שאתה צודק, מייק היה יכול לקבל דעות כאלו מושפרצות מאנשים בחוץ.

פורסם
איך אתה כ"כ בטוח של-6 יש מנוע כ"כ טוב? לא שאני שולל את זה אבל זה לא רכב שיש אותו 10 שנים על הכביש שאפשר לדעת לאורך זמן.

אולי לך יש צי של מונדיאו שאתה כ"כ בטוח שהן אמינות. נראה לי שאתה צודק, מייק היה יכול לקבל דעות כאלו מושפרצות מאנשים בחוץ.

קודם כל, אם היית קורא את השרשור בעיון היית רואה בשלב שהגבתי, היה מי שטען שצריך לקנות "רק יפני"

וכן, אני חושב שהמנוע של המאזדה 6, טוב מזה של ה-626 וכך חושבים גם רוב המבינים (ללא מרכאות)

לגבי צי המונדיאו - ברמת ה-MTBF (ממוצע זמן בין תקלות) המקובלת היום בעולם הרכב, כל מכונית חדשה מתוצרת יצרן מוכר ( לא טאטא או הינדוסטן יסלחו לי ההודים... ) מוחזק כאמין עד שיוכח אחרת...

(ולא נראה לי שיש מי שיכול להביא הוכחות שהמונדיאו אינה אמינה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עם ישראל חושב ככה כי רק בארץ שלנו רכבים עולים כ"כ הרבה,לכן כשקונים ומוציאים כ"כ הרבה כסף,צריך לחשוב גם על סחירות בעתיד,מה לעשות,מתיישהו נצטרך גם למכור.

לכן הכי טוב רכב שיהיה מהיר עד כמה שיותר למכור אותו ושלא יאבד כ"כ הרבה מערכו.

זה כמו שאתה קונה בית,נניח ומצאת בית שאתה ממש רוצה ,אבל אתה יודע לאור המצב בארץ שעכשיו מחירו נניח 100 אלף דולר,ובעוד שנתיים-שלוש-ארבע הוא יהיה שווה 60 אלף דולר...האם עדיין תחשוב בכיוון של לקנות אותו בידיעה שאתה הולך להפסיד כ"כ הרבה ולמרות שהוא מתאים לך ...אבל הוא יפסיד המון מהערך שלו..? יש אנשים כן ייקנו..אני לא!

פורסם
עם ישראל חושב ככה כי רק בארץ שלנו רכבים עולים כ"כ הרבה,לכן כשקונים ומוציאים כ"כ הרבה כסף,צריך לחשוב גם על סחירות בעתיד,מה לעשות,מתיישהו נצטרך גם למכור.

זה כמו שאתה קונה בית,נניח ומצאת בית שאתה ממש רוצה ,אבל אתה יודע לאור המצב בארץ שעכשיו מחירו נניח 100 אלף דולר,ובעוד שנתיים-שלוש-ארבע הוא יהיה שווה 60 אלף דולר...האם עדיין תחשוב בכיוון של לקנות אותו בידיעה שאתה הולך להפסיד כ"כ הרבה ולמרות שהוא מתאים לך ...אבל הוא יפסיד המון מהערך שלו..? יש אנשים כן ייקנו..אני לא!

אני אפילו לא אתחיל להסביר לך עד כמה הטענה הזאת מגוחכת. יש כ"כ הרבה שגיאות בלוגיקה שלך וגם בחשיבה הצרה הזאת (שבאמת מתאימה לחלקים נרחבים בעם), שזה עצוב אבל כנראה שיהיה מיותר לגמרי לנסות להסביר לך (ולהם) עד כמה זה שטותי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני אפילו לא אתחיל להסביר לך עד כמה הטענה הזאת מגוחכת. יש כ"כ הרבה שגיאות בלוגיקה שלך וגם בחשיבה הצרה הזאת (שבאמת מתאימה לחלקים נרחבים בעם), שזה עצוב אבל כנראה שיהיה מיותר לגמרי לנסות להסביר לך (ולהם) עד כמה זה שטותי.

רוני

רוני, למה אתה קורה לחשיבה כזאת חשיבה צרה ולטענה מגוכחת ? הגיוני מאוד שאדם שצריך לחשוב על כל שקל שהוא מוציא (ונכון יש המון כאלה במדינת ישראל), יחשוב על אלמנטים כמו ירידת ערך ושווי עתידי כאשר הוא קונה רכב (שהוא מוצר שסביר להניח שימכר בעתיד, ולכן הוא מעוניין שיאבד כמה שפחות מערכו), מה לעשות יש אנשים שזה חשוב להם.

אתה לא חושב כך ? אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי למה חשיבה כזאת נראית לך שטותית (לגבי קניית רכב לא לגבי קניית דירה)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כדאי שאנשים יתחילו להפנים:

הימים בהם ירידת הערך של רכב ממוצע "סחיר" היתה עד 10% חלפו עברו להם.

זה כבר בכלל לא נדיר לראות רכב בן 3 שנים מוצע למכירה בכמחצית מערכו כחדש...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה מעגל קסמים שמזין את עצמו. הרי רוב מה שקורה ב"שוק" הינו מופרך ולא מחזיק בשום עיגון

במציאות, לטובה ולרעה.

ולעצם העניין, המונדיאו היא מכונית נהדרת. גם אחרי שיקלול כלמיני דעות שליליות של "מבינים" למיניהם,

עדיין ישנם מספיק אנשים שירצו את האוטו הזה.

אני לא חושב שיש לך מה לדאוג בקשר לסחירות שלה ספציפית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
רוני, למה אתה קורה לחשיבה כזאת חשיבה צרה ולטענה מגוכחת ? הגיוני מאוד שאדם שצריך לחשוב על כל שקל שהוא מוציא (ונכון יש המון כאלה במדינת ישראל), יחשוב על אלמנטים כמו ירידת ערך ושווי עתידי כאשר הוא קונה רכב (שהוא מוצר שסביר להניח שימכר בעתיד, ולכן הוא מעוניין שיאבד כמה שפחות מערכו), מה לעשות יש אנשים שזה חשוב להם.

אתה לא חושב כך ? אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי למה חשיבה כזאת נראית לך שטותית (לגבי קניית רכב לא לגבי קניית דירה)

אני אתאמץ ואסביר. שים לב - לא יצאתי כנגד החסכון והשמירה על הכסף, להפך, זה מאוד הגיוני שאנשים ירצו להוציא כמה שפחות. אני טוען רק שבבואם לחסוך, הם שוכחים הרבה מאוד מאפיינים אחרים שמשפיעים על הרבה דברים אחרים וחשובים לא פחות, וגם על עניין החסכון.

אתייחס קודם לשטויות שנכתבו ע"י ידידי SUBI4:

1. רק בארץ שלנו רכבים עולים כ"כ הרבה - לא נכון. ירידת הערך של רכבים בארץ נמוכה משמעותית מזו של רכבים במדינות רבות אחרות. לדוגמא בבריטניה תוך שלוש שנים רכב חדש יהיה שווה מחצית מערכו כחדש לערך. בארץ זה לוקח חמש.

2. עמישראל משתמש ב"אקסיומות" הללו ובאמת מאמין בהם - "מתישהוא נצטרך גם למכור". והרי ברור כי מזדה שומרת על הערך ופורד לא. והרי ברור כי מזדה או סובארו אפשר יהיה למכור תוך יומיים במחירון פלוס, ופז'ו או פולקסווגן מוכרים אחרי חודשיים בעשר מתחת למחירון. מי מינה אתכם לנביאים וחוזי עתידות? מאיפה לכם בכלל? האם אי פעם מכרתם רכבים? האם הצצתם בכלל במחירון?

3. למה עמישראל קונה רכב חדש וחושב על המכירה שלו? האם הוא גם קונה את מערכת הקולנוע הביתית הסחירה ביותר? את המקרר האמין ביותר? את השבוע חופש השנתי באילת שיהיה הכי קל להפטר ממנו בעוד חמש שנים? למה לעזאזל זאת המחשבה היחידה בראש של הישראלי המצוי? אני לא טוען שלא צריך להתחשב בזה, אבל לפנינו דוגמה מצוינת למה זה פשוט מפגר - מונדיאו מול 626. נו באמת.

4. המטאפורה של הבית - שוב, איך אתה יודע ש"לאור המצב בארץ" המחיר שלו ירד? האם אתה חוזה עתידות? המחיר של כל רכב חדש יורד בעשרות אלפי שקלים מדי שנה, זו עובדה קיימת. ואף אחד לא יודע להגיד עד כמה המחיר של רכב ספציפי ירד לעומת רכב אחר.

5. גם נושא האמינות שנוי במחלוקת. אינני טוען שטויוטה פחות אמינה מפז'ו, אבל אני משוכנע שלא ניתן לכמת את ההוצאות על טיפולים ברכב חדש לאורך השנים. זה עניין של טיפול נכון וגם של מזל. יש עוד המון אלמנטים שיכולים להשפיע על העלויות ואתן דוגמא פשוטה - הונדה סיוויק חדשה מול פז'ו 307 חדשה. מיד יקפצו חובבי הסיוויק ויגידו כי היא אמינה יותר וסחירה יותר. נניח שזה נכון. נניח והקונה המאושר ירוויח 5000 ש"ח במכירה ועוד 5000 ש"ח על תיקונים. אבל הוא יפסיד הפרש של 2000 ש"ח בשנה על ביטוח יקר משמעותית, יפסיד כמה אלפים טובים על עלות טיפולים שוטפים יקרה משמעותית בגלל מרווח הטיפולים העלוב של הסיוויק (10000 ק"מ בלבד לעומת 30000 בפז'ו), ואולי גם יפסיד בגלל צריכת דלק נחותה. אז מה הרווחנו? את הרגשת הניצחון כי שכנו בעל ה-307 (שנהנה הרבה יותר לאורך התקופה מרכב עדיף משמעותית) מכר בכמה אלפים פחות ממנו...

יש עוד הרבה מה לכתוב, אבל כרגע אניח לזה, כואב לי הראש :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...