Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סקודה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מעוניין לקנות עכשיו סקודה חדשה ומתלבט מאד בין הסקודה אוקטביה 1.4 (150כ"ס) לבין הרפיד 1.4 (125 כ"ס). הייתי בשבוע שעבר באולם תצוגה וכשדיברתי עם הנציג מכירות הוא אמר לי שמדובר ב2 מנועים זהים לחלוטין והשוני בכ"ס הוא כי במפעל הגבילו את הכ"ס בטענה ש"הרפיד לא צריכה יותר מזה".

רציתי לדעת מה אתם חושבים על זה.. האם באמת מדובר בשני מנועים זהים או שהמנוע שיש לרפיד הוא שונה מדגם ישן יותר?

תודה רבה!

אלי

פורסם (נערך)

זה קורה גם בגולף וגם ביצרנים אחרים. אותו מנוע רק תוכנת ניהול שונה. חוסך בעלויות ייצור . לידיעתך, יש שוק של שבבים צד ג לשינוי תוכנת ניהול אם אתה מעוניין.

לגבי הרכבים לא הייתי רוכש אף אחד ממה שהזכרת בגלל נושא האמינות . תעשה פה חיפוש בפורום.המלצה שלי: קח אוקטביה בליסינג ותסגור את הפינה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מה זה משנה אם יש הבדלים בין המנועים, מה שמשנה אלו הם הנתונים שלהם, המנוע באוקטביה חזק יותר אבל עדיין וחסכוני באותה מידה.

לגופו של עניין המנוע חזק יותר לדעתי כולל ניתוק צילנדרים בשיוט והמנוע הקטן לא ואולי יש עוד שינויים מעבר לשינוי תוכנה.

מעבר לכך האוקטביה טובה יותר בכל מדד, הראפיד רכב פשוט שנמכר כמעט רק לליסינג.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

המנוע זאת הבעיה האחרונה שלך.

הרכבים עצמם שונים לחלוטין בהתנהגות, בנוחות, באיכות , בגימור , ומה לא .

אוקטביה רכב הרבה יותר מוצלח.

ראפיד רכב ..... יעיל. וזהו.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הרפיד מרגישה זולה. אם זה הפלסטיקה הפשוטה, הגימורים ואיכות הכללית של הנסיעה. האוקטביה זה ליגה אחרת.

את שתיהן לא הייתי מעיז לקנות פרטית עקב אמינות הגיר.

פורסם
הרפיד מרגישה זולה. אם זה הפלסטיקה הפשוטה, הגימורים ואיכות הכללית של הנסיעה. האוקטביה זה ליגה אחרת.

את שתיהן לא הייתי מעיז לקנות פרטית עקב אמינות הגיר.

נושא הגיר כבר נטחן עד דק.

אין באמת בעיה לקנות סקודה חדשה (עם 3 שנים אחריות כיום) וגיר DSG.

יש לגיר הזה המון יתרונות, ואין לו תקלות כבעבר.

אז עדיף לדעתי שלא לצאת בהצהרות.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אני נוסע בסקודה אוטביה 1.2 מאוגוסט 2016.

רמת גימור השנייה.

ממליץ לך בחום, לשקול לעשות מה שאני עשיתי. תקבל עוד פינוקים, חלונות מושחרים מאחורה וכד'.

הרכב מספיק מהיר בשביל כל המשימות. עולה לי-ם (אני עולה בערך פעמיים בחודש) בצורה מזלזלת.

בגאז' ענק. (כלומר אפשר לזרוק בו כל מיני דברים ונשאר עוד ועוד ועוד מקום).

כאוהב נהיגה אני בגדול שונא את הגיר, אבל בסה"כ הוא טוב. הוא רק נותן "קפיצה" אם אתה נותן גז עוד לפני שהוא השתלב (לא קורה תמיד אבל קצת מעצבן).

אם אתה רוצה אני מכיר מישהו בסוכנות בר"ג.

ד"א - לא רק אני נהנה, גם אשתי, הקטנה, ואוטוטו קטנה מס' 2.

בקיצור - אם אתה לא איזה חולה מהירות קיצוני, תרד במנוע, ותעלה באיכות הגימור.

אני אומר תודה לאל שלא לקחתי 1.4 כי אז הייתי כנראה אומר שלום לרשיון באופן וודאי.

פורסם

גם האמירה שלך היא הצהרה לא קטנה.

פורסם

לצאת בהצהרות? מנהלי ציי רכב מזהירים מאיכות הגיר של הסקודה, הפורום מפוצץ במגיבים שחוו על בשרם בעיות בגיר. מנהל צי רכב במקום העבודה שלי אמר לי שכבר נמאס לו מבעיות בגירי הסקודה שרק גמעו 40 אלף קילומטר וכבר דורשים תיקון, ומדובר בסקודות חדשות.

מילא לקבל סקודה ממקום העבודה עם אחריות והחלפה כל 3 שנים, אבל כל מי שרוכש פרטי, שיכין בצד עשיריה לפחות, למקרה הצורך.

פורסם

בקבוצת פולקסוואגן משתמשים באותם מנועים בגרסאות כוח שונות מחובר לתיבת DSG הידועה שלהם. חושב שמבחינת תחושה הם ירגישו דינמית דומה (זמינות כוח ומומנט), צריכת דלק תהיה טובה יותר בראפיד, פשוט קל יותר. אבל אני הייתי הולך על האוקטביה, יותר נוח, מאובזר ושימושי.

פורסם

אולי כדאי שתתחיל מלפרט את הדרישות שלך מהרכב, אולי נוכל להציע מתחרות שיותר יתאימו לך.

למה נסגרת דווקא על השתיים האלה?

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...