Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

רכשתי לפני מספר ימים יונדאי i35 שנת 2013, נקנה מיד ראשונה פרטית

עברתי על כל הטיפולים שעשו לרכב, פשוט בכל טיפול נעשה פלאש למנוע, כבר מהטיפול הראשון.

האם יש צורך בזה?

יש משהו מיוחד במנוע שחייבים לעשות את זה?

הוא טופל במוסך מרכזי של יונדאי ברעננה.

פורסם

אם הטיפולים מבוצעים בזמן ועם שמנים איכותיים העומדים בדרישות היצרן,

אני לא רואה שום צורך

יום טוב גם לך

פורסם
היי

רכשתי לפני מספר ימים יונדאי i35 שנת 2013, נקנה מיד ראשונה פרטית

עברתי על כל הטיפולים שעשו לרכב, פשוט בכל טיפול נעשה פלאש למנוע, כבר מהטיפול הראשון.

האם יש צורך בזה?

יש משהו מיוחד במנוע שחייבים לעשות את זה?

הוא טופל במוסך מרכזי של יונדאי ברעננה.

התקשר למוסך ושאל אותם - מדוע.

אולי יש הגיון בכך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן, למה לענות תשובות מכובסות שלא מקדמות את השואל לשום מקום?

ברור שתשובת המוסך תהיה שזה עוזר לשמור על המנוע נקי לאורך זמן.

בוא תרשום את דעתך, מה אתה חושב על זה.

בשביל להתקשר למוסך הוא לא צריך את הפורום.

פורסם

הרגע התקשרתי, טוענים שהם ממליצים את זה לכולם.

שאלתי מדוע להציע את זה לרכב כבר בטיפול ראשון, הוא היה בהלם מהשאלה ה"מטומטמת", לטענתו זה דבר בסיסי מאוד לבצע, שכן זה מנקה את המנוע מפיח וממשקעים, אפילו ב-15 אלף הראשונים.

קצת מוזר לי כל הסיפור הזה.

אני חושש שהם סתם מנפחים חשבוניות, ובתחלס לא מבצעים את זה.

פורסם

,,,

בוא תרשום את דעתך, מה אתה חושב על זה.

בשביל להתקשר למוסך הוא לא צריך את הפורום.

אם אני ארשום - יש :lol: חשש כי הדיון ינעל.

לכן נראה עדיף, כי המוסך ייתן את התשובה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני חושש שהם סתם מנפחים חשבוניות, ובתחלס לא מבצעים את זה.

עד שלא ראית האם ממלאים או לא ממלאים את החומר לפני החלפת השמן, אתה צריך מאוד להיזהר עם הכרזות כאלה.

בוא נצא מנקודת הנחה שכן עושים פלאש ונצמד לדיון הטכני - האם זה מאמת נחוץ בכל טיפול או לא.

פורסם

אם נשאל את יצרני התוספים נגלה שכולם ממליצים על ביצוע פלאשינג בעת החלפת השמן, אבל האינטרס כאן ברור.

אני לא רואה בעייה עם ביצוע פלאשינג בכל טיפול וזאת בתנאי ששמרו על שגרת הטיפולים המומלצת ע"י היצרן והשתמשו בפילטר שמן איכותי ושמן מנוע העומד בדרישות היצרן. לגבי היעילות של התוסף זה כבר עניין אחר שרק בדיקת מעבדה תוכל לאמת.

אני מאמין שאם היינו שואלים את היצרן האם נדרש פלאשינג בכל טיפול התשובה הייתה שלילית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לכן רשמתי חושש

וכן, שמעתי מהרבה מוסכניקים, במיוחד במרכזיים, שרכבים חדשים בטיפול ראשון, לא באמת עושים טיפול, ומשחררים כאילו שכן.

זה מקבלים דווקא אישור מלמעלה.

רק אמרתי, ולכן במקרה הזה זה החשש שלי גם.

פורסם

או קי, אז לזה יש לי תשובה...פלאש שלא עושים אותו בכלל אלא רק רושמים בחשבונית מיותר לחלוטין ולא תורם דבר לניקיון המנוע.

אני חושב שאת הקטע הזה של הדיון אפשר לסגור מחוסר ראיות :-)

פורסם
או קי, אז לזה יש לי תשובה...פלאש שלא עושים אותו בכלל אלא רק רושמים בחשבונית מיותר לחלוטין ולא תורם דבר לניקיון המנוע.

יש לך סימוכין מהיצרן לזה?:twisted:

יום טוב גם לך

פורסם

אני מטפל ביונדאי כבר כמה שנים וזאת הi35 השניה שלי אף פעם לא הציעו לי להוסיף תוסף.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

לא מכיר את דגם ה 35 אבל יש לי 6 שנים וקצת ומכיר היטב את דגם ה 30 (צורה ישנה).

יש סיבה טובה מאוד,שכל טיפול השתמשו במסיר פיח- מעברי השמן נוטים להסתם בקלות רבה ביחס לרכבים האחרים וכאשר כבר מתפתחת בוצה זה איום ונורא (אצלי ב 70,000 הרכב כמעט ושפך מנוע,לולא שמעתי רעש חריג ומייד פניתי למוסך- התברר שמספיק טיפול אחד,שלא השתמשו בשמן נכון/לא עשו טיפול בזמן וכבר עשו נזק- רשתית משמרת היתה מלאה בבוצה וזה רק נס שלא הלך מנוע באותו היום).

כנראה שה 35 היא מהדורה חוזרת של הסיפור הזה.

מאור,אתה בטוח שהפלאשינג אוכל את גומיות השסתומים כמו בגטס /אקסנטים /אלנטרות ישנות ?

אני משתמש בהשמן 5W30 סינתטי מלא שעומד בתקן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...