Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בידוד רעשים בדירה שכורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני שוכר דירה במרכז ת״א, ולאחרונה התחיל להפריע לי עניין הרעש בחדר השינה (בעיקר רעש לבן, דיבורים וכו׳).

מניתוח הבעיה אני מזהה שהגורם הוא חלון מלבני וארוך שפונה לרחוב ושאותו אני אף פעם לא פותח.

האטימה מסתכמת בתריס גלילה דק ובזכוכית עצמה, כאשר הרווח בינהם הוא כ20 ס״מ.

הכוונה היא להכניס איזשהו חומר (ספוג?) מבודד בין התריס לזכוכית בתקווה שהוא יבודד את הרעש, אשמח לטיפים ורעיונות מניסיונכם!

נ.ב: הכל חייב להיות DIY, אין לי רצון לערב בעלי מקצוע.

פורסם

הזכוכית היא מעין 2 דלתות שנפתחות פנימה או שמדובר ב-2 "כנפיים" שזזות על מסילה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

העקב אכילס של רעשים מחלונות זה איטום לוקה בחסר של הכנפיים אל מול המסגרת.

בחלונות מודרניים ("קיפ" או 2 כנפיים שנפתחות פנימה) שמים 2 גומיות וזה אוטם בצורה יוצאת מן הכלל.

בפרופילים הסטנדרטיים יש מברשות אבל האיטום שלהם לוקה בחסר גם בגלל שמברשת אינה שוות ערך לאטימה של גומיה, וגם בגלל שבחלק לא מבוטל מהמקרים אין התאמה טובה (כיוון לקוי או התקנה לקויה) בין הכנף למסגרת.

הצעתי היא לבדוק אם קיים רווח בין החלון למסגרת כאשר הוא סגור. עליך להצמיד את האוזן למרווח שבין החלון למסגרת ולהקשיב.

אם קיים מרווח שדרכו חודר רעש - אני מציע לקנות גליל של פרופיל P ולהדביק מסביב בדייקנות

https://www.bitter.co.il/product/677/%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99-%D7%94%D7%93%D7%91%D7%A7%D7%94-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9C-P.aspx

משם והלאה זה לשפר את הקיים (הוספת חומרים מבודדים) אבל במצב הנוכחי עם תריס סגור ואטימה טובה של החלון, אתה אמור להשיג איטום דיי טוב - וזו חייבת להיות ההתחלה שלך (אחרת - עם כל הבידוד שתשים, כל עוד יש מרווח בין החלון למסגרת, הכל הוא בגדר כוסות רוח למת).

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, מדובר בחלון זכוכית עם מסגרת מעץ (מצורפת תמונה).

נראה שאין רווח בין הקיר למסגרת, אבל אין שום גומיה או מברשת.

הציעו לי להדביק יריעת בידוד על התריס, ולהוסיף צמר סלעים בין התריס לזכוכית. מה דעתכם? צמר סלעים בלבד יכול להספיק? (מעדיף לא להדביק, אבל לא שולל).

IMG_20180129_012530.jpg

פורסם

כמו שחשבתי.

דבר ראשון תאטום עם פרופיל P את המרווח שיש בין *כל* החלונות שנפתחים למסגרת עצמה (פתח את החלון, הדבק בחלק הפנימי שלו, מסביב - בחלק שבא במגע עם המסגרת של החלון, את הפרופיל - וסגור). בצע בדיקה נוספת ומשם תתקדם הלאה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק צודק. כל עוד לא תאטום את כל המרווחים לא תוכל להתקדם.

לאחר אטימת המרווחים ואם האטימה לא מספיקה לך תוכל לעבור לשלב הבא.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור ברשותכם:

בחדר שלי ישנו חלון שפונה ישירות לגינה (מדובר בדירת גן) – וזה החדר היחיד (!) מבין שלושת החדרים האחרים שהקור בו מורגש בצורה קיצונית ואני רוצה לטפל בזה.

מצ"ב תמונה של החלון.

ניתן לשים לב כי יש רווח בין הכנפיים למסגרת וזה כנראה מה שגורם לחדירת קור.. זו רק השערה שלי, אין לי חצי מושג בתחום הנ"ל.

93191451.jpg

10203557.jpg

עריכה אחרונה על ידי BenMalka

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן

קניתי פרופיל E (זה מה שמצאתי, הבנתי שאין הבדל) והדבקתי בכל המקומות הנכונים. לא נראה שיש הבדל משמעותי, אני מאמין שהחלון היה אטום גם לפני כן.

מה הלאה?

הציעו לי להדביק יריעה אקוסטית כזאת על התריס, ולשים בינה לבין הזכוכית צמר סלעים.

מה דעתכם?

פורסם

איך אתה כל כך בטוח?

מדובר בחלון ספציפי שאין בו שימוש וממנו מגיע רוב הרעש, מה שנשאר זה להוסיף בידוד מתאים לחלון.

נשמע לי שיש מה לעשות.

פורסם

מה התקציב?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...