Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה קטלית

Guest shlomimycars
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

WILL אתה בטוח לגבי עניין הפרסה?

זכור לי מאות מיילים ממקומות שונים ודיבורים רבים על הנושא הנ"ל..

אני אבדוק את זה שוב..

אמיר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב תאונות אני עכשיו ממש עכשיו חוזר מבחוץ ניכנס הביתה ואני שומע חריקה עצבנית ואז בום...

(אני גר ליד כביש עוקץ מזרחי אם מישהוא מכיר ברחובות אז זה דיי שיגרתי אצלנו)

אני יוצא לי החוצה כמו כל נער סקן ורואה בחור צעיר בצבא שאיכשהו הצליח לחצות מקצה אחד של הכביש איי

תנועה ולהיכנס בעמוד תאורה.

אז אני וכמה דתיים נחמדים שעברו באיזור עזרנו לו לחלץ את האוטו.

הבחור יצא בלי נזק גופני רק האוטו קצת עקום עכשיו אבל בשביל זה יש ביטוח :wink:...

בכל מיקרה חבר'ה סעו בזיהירות כי בזמן האחרון קורות הרבה תאונות קטלניות וממש על שטיות שאפשר

לימנוע עם טיפת זהירות :roll:

פורסם

רק היום סיפר לי חבר מהעבודה הקודמת שלי שהוא היה מעורב בתאונה הזאת, הוא נהג בפיאט פונטו המדוברת.

לפי מה שהוא מספר, הפוקוס הגיעה במהירות לצומת ונעלה גלגלים [אולי בגלל רמזור אדום?!], ועקב כך איבדה שליטה והחליקה לנתיב הנגדי שם היה חבר שלי עם הפונטו [שהצליח לסטות ממש ברגע האחרון ועקב כך נימנע מהתנגשות חזיתית] משם הפוקוס המשיכה בהחלקה לכיוון המונית, ומשם בחוזקה בעמוד התאורה.

חבר שלי מציין שאילולא הניסיון שיש לו מקארטינג [שזה עבודתו ובין היתר גם מתחרה מפעם לפעם], הוא לא חושב שהוא היה מצליח לברוח ולצאת בנזקים קלים מהתאונה הזאת, הוא ברח ממש ברגע האחרון מהפוקוס וקיבל מכה יחסית קלה, ממנה נפגעה ארוסתו ברגל [גבס], לחבר שלי לא קרה כלום [שריטה קטנה מהכרית אויר].

הוא גם מציין [מנקודת המבט שלו] שהתאונה הזאת יכלה להימנע, אם הנהג בפוקוס היה מודע למה שהוא עושה [יכולות נהיגה] או לחילופין היה נוסע לאט יותר, בגלל שהוא נעל את הגלגלים [כביש רטוב] הוא איבד שליטה על הרכב והחליק לכיוון הנגדי.

חבל שהמדינה האטומה הזו לא מעודדת לימוד נהיגה מקיף יותר. ולא רק "לעבור" טסט. אני מאמין שהתאונה הזאת הייתה נמנעת, אם הנהג בפוקוס היה מודע למעשיו, או לפחות לשלוט בהם. בנס לא היו בתאונה הזאת נפגעים נוספים.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

מה כבר לא נאמר על תאונות הדרכים, כמה כסף מושקע במסעות פרסום, עמותת אור ירוק, וכאילו מאומה, נדמה שזו גזירת גורל שעלינו לחיות עימה, לפיכך בואו נהיה אנחנו בעלי המודעות המוטורית לדוגמא נעלה הרכב כדי להגיע למעוז חפצינו בשלום, נהיה מנומסים, לא אגסיבים,ובעיקר סבלניים זה לזו/לזו,ואולי כך נהיה מודל לחיקוי לילדינו, ולעם ישראל בכלל.

וכשנחפוץ להנות מביצועי הרכב, נכניס את הדיסק לכונן ונהנה מכל רגע, וכשנרצה את הדבר האמיתי , ניסע לגרמניה, או להולנד ונהנה מהביצועים.

פורסם
WILL אתה בטוח לגבי עניין הפרסה?

זכור לי מאות מיילים ממקומות שונים ודיבורים רבים על הנושא הנ"ל..

אני אבדוק את זה שוב..

אמיר.

טעות בידך האימיילים שאתה מדבר עליהם מפוברקים, היתה על זה כתבה ב- YNET כמדומני.

Finger's gonna kill me.

פורסם
מה כבר לא נאמר על תאונות הדרכים, כמה כסף מושקע במסעות פרסום, עמותת אור ירוק, וכאילו מאומה, נדמה שזו גזירת גורל שעלינו לחיות עימה, לפיכך בואו נהיה אנחנו בעלי המודעות המוטורית לדוגמא נעלה הרכב כדי להגיע למעוז חפצינו בשלום, נהיה מנומסים, לא אגסיבים,ובעיקר סבלניים זה לזו/לזו,ואולי כך נהיה מודל לחיקוי לילדינו, ולעם ישראל בכלל.

וכשנחפוץ להנות מביצועי הרכב, נכניס את הדיסק לכונן ונהנה מכל רגע, וכשנרצה את הדבר האמיתי , ניסע לגרמניה, או להולנד ונהנה מהביצועים.

מה הקשר? למה להציג את זה כאילו כל תאונה מתרחשת בגלל נהג מתלהב שהתפרע על הכביש או חשב שהוא במסלול מירוצים? הרבה יותר תאונות מתרחשות בגלל נהגים שעושים טעויות בנהיגה רגילה, נרדמים, לא מצייתים לתמרורים וכן הלאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לפי מה שהוא מספר, הפוקוס הגיעה במהירות לצומת ונעלה גלגלים [אולי בגלל רמזור אדום?!], ועקב כך איבדה שליטה והחליקה לנתיב הנגדי שם היה חבר שלי עם הפונטו [שהצליח לסטות ממש ברגע האחרון ועקב כך נימנע מהתנגשות חזיתית] משם הפוקוס המשיכה בהחלקה לכיוון המונית, ומשם בחוזקה בעמוד התאורה.

...

הוא גם מציין [מנקודת המבט שלו] שהתאונה הזאת יכלה להימנע, אם הנהג בפוקוס היה מודע למה שהוא עושה [יכולות נהיגה] או לחילופין היה נוסע לאט יותר, בגלל שהוא נעל את הגלגלים [כביש רטוב] הוא איבד שליטה על הרכב והחליק לכיוון הנגדי.

חבל שהמדינה האטומה הזו לא מעודדת לימוד נהיגה מקיף יותר. ולא רק "לעבור" טסט. אני מאמין שהתאונה הזאת הייתה נמנעת, אם הנהג בפוקוס היה מודע למעשיו, או לפחות לשלוט בהם. בנס לא היו בתאונה הזאת נפגעים נוספים.

אלון

רק בכדי להדגיש עד כמה כל המערכות האלק' (ABS ושות') לא יכולות לעזור נגד נהיגה בלי מחשבה...:?

פורסם

וכמעט תאונה קטלית גם לי ...

יום שישי, נוסע בכביש לכיוון אשדוד.

רמזור ישר ירוק, שני נתיבים ישר ועוד אחת שמאלה + נהג מונית שעומד בשוליים הימניים.

אני מתקרב לצומת, מהירות 110 - 120 (מוערך לא יודע) ופתאום המונית החליטה לחצות את שלושת הנתיבים ולפנות שמאלה. והכל שאני במרחק של עשרות מטרים ממנה.

בלמתי בטרוף, ראיתי אותי מתקרב למונית שעמדה על שני נתיבים (הפניה שמאלה והישר השמאלי) והייתי בטוח שהמיאטה הולכת (וגם נהג המונית שהיה מקבל אותי בדלת הנהג).

ברגעים האחרונים נתתי היגוי חזק ימינה, עברתי נתיב וחצי ועברתי את המונית.

למזלי אנחנו בשלום, לצערי, גם הנהג ...

אם רק היה מי שיתפוס את הבחור וישלול לו את הרישיון לאיזה שלושה חודשים ...

חבל

פורסם

שמר,מהירות לא הורגת,אני מכיר את הכביש מקרוב (נוסע בו הרבה) לכולם נוסעים שם במהירויות האלה.

חוץ מזה שנהגי מוניות הם "רוצחים פוטנציאליים".

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

בנסיבות שהוזכרו למעלה,התאונה ש*כמעט* הייתה לבחור,לא נבעה ממהירות נסיעתו,אלה מהטיפשות של אוטו נהג מונית שהחליט שהוא מלך הכביש ומסתובב ופונה איפה שבא לו,בלי להתייחס לנהגים האחרים בכביש.

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אין ויכוח.

אבל אם אתה רוצה לשרוד - צריך לקחת בחשבון גם את הטיפשות האמורה של הנהגים האחרים.

בשבילי כל נהג אחר הוא מתנקש פוטנציאלי.

הייתה פעם כתבה ב"מוטו" (כשעוד היה שווה קריאה) , ובה הכללים להישרדות על אופנוע (שם הדבר קריטי שבעתיים).

הכותרת הייתה : "בכביש אל תהיה צודק , תהיה פחדן".

אין לי מה להוסיף על זה...

פורסם

מישהו מכיר את הצומת הזאת

יש יציאה מכיוון המסעדה נתקה בצד ברגע שאתה רק יוצא לכיוון הרמזור יש שטח מגע שעליו אתה דורך ומפעיל את הרמזור, הרזור שם מתחלף בכזאת מהירות והאיכות של הכביש שם כל כך גרועה שזה מפחיד, זאת לא התאונה הראשונה שקוראת שם ובטוח גם לא האחרונה, עד שלא יחליטו להחליף את הניהול רמזורים ולסלול כביש נורמלי.

גם כן מדינה יאשימו קודם כל את הנהגים, שלמרבה הפלא לא תמיד אשמים.

פורסם
אין ויכוח.

אבל אם אתה רוצה לשרוד - צריך לקחת בחשבון גם את הטיפשות האמורה של הנהגים האחרים.

בשבילי כל נהג אחר הוא מתנקש פוטנציאלי.

הייתה פעם כתבה ב"מוטו" (כשעוד היה שווה קריאה) , ובה הכללים להישרדות על אופנוע (שם הדבר קריטי שבעתיים).

הכותרת הייתה : "בכביש אל תהיה צודק , תהיה פחדן".

אין לי מה להוסיף על זה...

תשמע ותראה.

קודם כל אמרתי לעצמי שאני אשם במידת מה, לא בגלל המהירות אלא בגלל שלא נתתי מספיק תשומת לב לנהג מונית הזה. בדרך כלל אני שם לב שאני עוקף מישהו שלא יפנה לי או יסטה מהדרך אבל הנהג מונית הזה לא היה בתנועה, הוא עמד! בשוליים ! הימניים !!!

והאמת היא שגם אם הייתי נוסע 100 או 90 קמ"ש, לא הייתי מספיק לעצור. שעברתי אותו (אחרי ברקס עצבני ביותר, עדיין הייתי במהירות לא נמוכה בכלל.

דבר שני, הנהג עבר מעמידה בשוליים לחסימת שני נתיבים שאני הייתי במרחק קצר ביותר, כמה שהיו טעויות בשיקול דעת שלי, לא כל דבר אפשר לצפות. תמיד יכול להיות מישהו שיצמצם את הגבולות עוד ועוד. אם הוא היה מתחיל לנסוע שאני במרחק 10 מטר ? גם במהירות של 50 קמ"ש לא הייתי יכול לעצור, ואני מניח שאתה לא עובר למהירות 20 קמ"ש כל פעם שיש מישהו בשוליים בכביש מהיר.

דבר אחרון, שם לב לאשמה היחסית. אני אולי נסעתי 20 קמ"ש מעל המותר והוא חסם נתיב בכביש מהיר, התפרץ לכביש ללא בדיקה, הפריע לתנועת כלי הרכב ולמעשה סיכן את עצמו בצורה מזעזעת. אני לא רוצה להחמיא לעצמי (מספיק עשתה זאת החברה שישבה לידי :-) ) אבל אני די בטוח ש50% מהאוכלוסיה לא היו מצליחים לבלום ולהתחמק (ותודה לידידנו ממסלולים ולשלושת הקורסים ...).

אז נכון, גם אני לא הייתי מושלם ואני מודע בזה. מהכרותי עם כללי הזהירות, ובמיוחד שנסעתי על אופנועים בעבר, אני בדרך כלל משתדל תמיד לצפות מה יכול לקרות. ולא צפיתי.

אבל העבירה של הצד השני היא עדיין הגורם העיקרי לסיכון.

• תוכן חדש...