Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות מחשבות על החלפה לרכב יותר נוח, מודרני, בטוח וחסכוני.

ביקרתי עם האשה בסוכנות סיאט, לדבריה הארונה קטנה מידיי והאטקה גדולה מידיי.

יש איזה דגם לאו דווקא של סיאט שיכול להתאים?

ראוי לציין שברשותנו כרגע פיאסטה, אנחנו זוג עם ילד קטן ודיי קשה להושיב אותו במושב הבטיחות ולהוציא אותו. תא מטען יכול להכיל רק עגלה וזהו.

ראינו את הנירו אבל היא נופלת בגלל היותה היברידית. ענייני קרינה וכ"ו.

מהויטרה והקרוס אובר לא נרשמה התלהבות גדולה.

הcx3 צפופה מאוחר.

בקיצר, אשמח לעזרתכם.

פורסם

מיצובישי ASX?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הארונה קטנה מדי חיצונית או פנימית?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

פנימית, חיצונית היא מעט יותר גדולה מהאיביזה.

היא לא מרווחת מאוד, אבל אני 1.8 ויושב לא כל-כך קרוב להגה. מיקמתי את מושב הנהג לתנוחת נהיגה מתאימה והתישבתי מאחורה והיה דיי סבבה.

פורסם

אולי לא ג'יפון?

משפחתית רגילה (לאון לצורך העניין) תהיה מבחינת מרווח "נפתש" בדיוק מה שאתם מחפשים. האטקה לא יותר גדול ממנה, אבל בגלל שהוא יותר גבוה והמושבים שלו יושבים גבוה יותר, הוא מרגיש יותר מרווח. המרחק בין המושב הקדמי לאחורי יהיה זהה.

ואם הבעיה היא הושבה במושב, אולי במקום להחליף את כל האוטו פשוט תקנו מושב בטיחות שיכול להסתובב.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
פנימית, חיצונית היא מעט יותר גדולה מהאיביזה.

היא לא מרווחת מאוד, אבל אני 1.8 ויושב לא כל-כך קרוב להגה. מיקמתי את מושב הנהג לתנוחת נהיגה מתאימה והתישבתי מאחורה והיה דיי סבבה.

לא הבנתי, רשמת מצד אחד שהארונה קטנה פנימית, מצד שני רשמת שהיה די סבבה מאחורה (ואם היית יושב בתנוחת נהיגה נכונה וקרובה יותר להגה המצב היה טוב עוד יותר)?

פורסם
אולי לא ג'יפון?

משפחתית רגילה (לאון לצורך העניין) האטקה לא יותר גדול ממנה, המרחק בין המושב הקדמי לאחורי יהיה זהה.

[/url].

ממש לא המרווח באטקה בין המושב האחורי למושב הקדמי גדול יותר משמעותית באטקה מאשר בלאון ולמעשה בין הגדולים שקיימים (למרות בסיס גלגלים קצר יחסית ואורך כללי קצר יחסית).

בלאון כשלעצמה התחושה יותר קלסטרופובית והיא גם נראית קטנה חיצונית, אבל בפועל מרווח הרגליים האחורי בה יפה מאד, אבל פחות מהאטקה.

קונצרן פולקסווגן מצליח לייצר בפלטפורמת mqb מרווחי רגליים מרשימים וגם נפחי תאי מטען גדולים למרות כאמור אורכים כלליים קצרים ובסיסי גלגלים קצרים.

בגלל זה אני די מניח שמרווח הרגליים האחורי באקטה צריך להיות טוב לפחות.

פורסם

נראה שהפיקאסו הקצר נכנס דיי טוב לדרישות ולמסגרת המחיר.

מאוד מרווח ותא מטען גדול.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אני קראתי שפותח השירשור שאל איזה רכב ממליצים לו לקנות, לא כתוב שום דבר על מכירת רכב.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
מיצובישי ASX?

ארוכה מהאטקה בס״מ אחד, וגבוהה ב5 ס״מ, אם כי צרה בשלושה.

תכלס, האטקה מאוד קומפקטית.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

האטקה אכן קומפקטי במידותיו החיצוניות, למעשה הוא ארוך מהנירו רק בס״מ אחד, אבל גבוה יותר בכ- 4.5 ס״מ ורחב יותר בכ- 4 ס״מ. אני לא רואה סיבה לפסול אותו עקב כך.

כמו כן למרות מידות חיצוניות דומות, בפנים כאמור מרחב הרגליים האחורי באטקה מצויין ועדיף על הנירו וגם תא המטען גדול אף הוא כ- 510 ליטר לעומת 400 ליטר בנירו.

האטקה צריך להימכר החל מחודש פברואר עם בקרת שיוט אדפטיבית בתוספת מחיר של 3,000 ₪ (כך אמרו לי בסוכנות סיאט).

התראה/ בקרת סטייה מנתיב עדיין לא יהיה, במקום זאת יהיה מובילאיי.

רכב חביב עליי האטקה, למעשה התלבטתי בעצמי אם לרכוש אותו.

אבל לא רציתי לחכות לחודש פברואר עד שתגיע בקרת השיוט האדפטיבית והחסרון בהתראה/סטייה מנתיב גם הפריע לי.

מעבר לכך גם הסקודה קארוק, אחיו של האטקה, צפוי להתחיל להימכר בארץ בחודשים אפריל, מאי והוא צפוי להציע חבילה עדיפה על האטקה, אז אמרתי לעצמי כבר עדיף לחכות לקארוק, דבר שלא רציתי לעשות.

בסוף בחרתי בנירו (לפני כמה ימים השלמתי עיסקת רכישה) בין היתר, בגלל שיש בו כבר כעת את מערכות הבטיחות הנ״ל, הוא חסכוני יותר בדלק וזול יותר במחיר ובנקודת הזמן הזו זאת האופציה שהחלטתי שאני מעדיף.

לגבי נושא הקרינה, גם אני חששתי מכך, אבל בגדול אני חושב שאם עד כה הרשויות בעולם ובעיקר בארה״ב לא מצאו ממצאים מזיקים כלשהם אז כנראה שהמצב לא גרוע :shock:

אצלי אישית הנסיעות היומיומיות הן בעיקר רק כמה דקות ספורות עם הילדות בבוקר ובערב (באיסוף והחזרה מבית הספר) ונסיעות ארוכות יותר מועטות יחסית רק בסופ״ש, כך שזה בכל מקרה לא מהותי.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

תודה לכם על התגובות.

גרין, מאיפה המידע לגבי החבילה העדיפה של הקארוק?

אני נוטה באמת להעדיף את האטקה או הקארוק על הארונה גם אם אני לוקח בחשבון את התרחבות המשפחה.

בגדול אין לי בעיה להמתין גם עד הקיץ עם הרכישה.

פורסם

לי יש אטקה, לא מצאתי רכב שמתחרה לו בשום תחום. מלבד מערכות בטיחות שלא היו פופולריות כשאר רכשתי את הרכב.

אבל רכב זה אינדיבידואלי ואני מניח שחברי פורום זה הם גם חובבי רכב ומחפשים קצת הנאה מנהיגה ובמקרה זה אין מתחרות לאטקה

• תוכן חדש...