Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.. יש לי בעיה במשאבה הזאת שהיא לא עובדת בכלל !!

בדקתי פיוזים שנמצאים במנוע ויש שם פיוז אחד ענק שלא עובד .. הבאתי לו חשמל ממקור חיצוני(חוט חשמל מבחוץ) ושהבאתי לו המשאבה הזאת התחילה לעבוד על הכי גבוה.. עכשיו מה אני אמור לעשות עם הבעיה הזאת ? מאיפה להתחיל ?

פורסם

לא חושב שהוא מדבר על משאבת וואקום.

יש (למשל במוע 1.6 BSE, לא יודע לגבי אחרים) משאבה שנקראית Secondary Air Pump.

תפקיד של המשאבה הזו הוא לאחר התנעת מנוע קר להזרים אוויר נקי לסעפת פליטה במשך פרק זמן מסויים. זה גורם להאשרת גזי פליטה בחמצן ולהגעה מהירה של הממיר הקטליטי לטמפ' עבודה. (אל תשאל אותי למה תוספת אוויר זו גרומת לאפקט הנ"ל, לא הצלחתי להבין זאת מתאור המערכת...)

פורסם

תפקיד של המשאבה הזו הוא לאחר התנעת מנוע קר להזרים אוויר נקי לסעפת פליטה במשך פרק זמן מסויים. זה גורם להאשרת גזי פליטה בחמצן ולהגעה מהירה של הממיר הקטליטי לטמפ' עבודה. (אל תשאל אותי למה תוספת אוויר זו גרומת לאפקט הנ"ל, לא הצלחתי להבין זאת מתאור המערכת...)

בידיוק !! אני מדבר על המשאבה הזאת.

ושוב לא התעסקתי עם זה או משהו כזה .. פשוט שמתי לב שהדבר הזה לא עובד דרך הפיוזים (רציתי לבדוק בעיה אחרת ואז גליתי את זה )

פורסם

ממה שחקרתי בזמנו, האויר הנקי מסייע לדלק שלא נשרף בצלינדר (בגלל התערובת העשירה והאידוי החסר במנוע קר) להשרף בסעפת הפליטה/ממיר, מה שמחמם את הממיר ישירות.

יום טוב גם לך

פורסם
בידיוק !! אני מדבר על המשאבה הזאת.

ושוב לא התעסקתי עם זה או משהו כזה .. פשוט שמתי לב שהדבר הזה לא עובד דרך הפיוזים (רציתי לבדוק בעיה אחרת ואז גליתי את זה )

מערכת החשמל בגולף דור 5 קצת שונה ממה שאתה מכיר. המשאבה מקבלת פיקוד דרך ממסר אשר מפוקד על-ידי מחשב הזרקה/הצתה לכן הפיוז של המשאבה נמצא לפני המחשב.

איזה כייף לי :)

פורסם
מערכת החשמל בגולף דור 5 קצת שונה ממה שאתה מכיר. המשאבה מקבלת פיקוד דרך ממסר אשר מפוקד על-ידי מחשב הזרקה/הצתה לכן הפיוז של המשאבה נמצא לפני המחשב.

לפי מה שהבנתי .. כאילו הדבר הכי הגיוני זה שממסר הלך?

ואם ממסר אחד הלך הוא אמור להשפיע על עוד כמה פיוזים או לא בהכרך

פורסם (נערך)

לדעתי שום דבר לא הלך ובטח שלא הממסר. למגעי הממסר אשר ממתגים את המשאבה וגם לסליל הפיקוד של הממסר יש פיוזים וגם בגלל הדיוטי סייקל הנמוך של פעילות המשאבה אני שולל בעיה בממסר.

המשאבה מקבלת פיקוד ממערכת ניהול המנוע אשר מפעילה את המשאבה לזמן קצר מאוד של 65 שניות ובתנאי שטמפ' נוזל נעה בין 15-35 מעלות צלזיוס. בתנאים מסויימים המשאבה גם עובדת בסל"ד סרק למשך 5 שניות.

לדעתי אין לך שום בעיה במשאבה או במערכת ניהול ופיקוד של המשאבה. אם בכול זאת אתה רוצה לבדוק האם קיימת בעיה במשאבה בצע סריקת תקלות בעזרת סורק תקלות מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
אם בכול זאת אתה רוצה לבדוק האם קיימת בעיה במשאבה בצע סריקת תקלות בעזרת סורק תקלות מקצועי.

+1

עדיפות לסורק תקלות בעל שליטה דו כיוונית, שמאפשר להפעיל את המשאבה באופן יזום

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

מה זה אומר "פיוז לא עובד"? הוא שרוף? (יש נתק בין שתי הרגליים שלו?)

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
מה זה אומר "פיוז לא עובד"? הוא שרוף? (יש נתק בין שתי הרגליים שלו?)

הפיוז לא שרוף בדקתי אותו.. פשוט לא מגיע אליו בכלל חשמל

מה מספר הפיוז ומהו הערך שלו ? עדיף לצלם את מיקום הפיוז.

האמת שאינני יודע מה אתה מחפש :shock:

המספר שלו זה f27, בדקתי בספר של הרכב ולא רשום עליו משהו

אני ינסה לחפש תמונה שלו

• תוכן חדש...