Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מבקש את עזרת חברי הפורום בלהעריך את המצב שנקלעתי אליו.

הלכתי לאחת הסוכנויות המובילות לטרייד אין. היה שם מכונית שרק הגיע למלאי 0 ימים במלאי. מאוד התאימה לי

שילמתי מקדמה על מחיר שהוא 4000 יותר מהמחירון של יצחק לוי ובדיוק לפי מחירון יד 2 המשוקלל

ביקשתי הסטוריית טיפולים שהאוטו הגיעה

האוטו טופל במוסכי החברה. משום מה נתנו לי רק 3 שנים אחרונות.

לקחתי לבדיקה. בבדיקה נאמר לי שהאוטו עבר תאונה אחורית ויש פגיעה עם משמעות נמוכה בקצה שילדה.

חזרתי לסוכנות. הם מיצדם לא ספרו לי על התאונה. שזה שלעצמו חוצפה.

בדרכים שלי בררתי וגיליתי שהאוטו עבר תאונה עם ירידת ערך של 6000 שח לפחות. וכמובן שהמוכר ספר הכול לסוכנות.

הסוכנות הסיכמה לרדת למחיר מחירון ואני חושב שזה לא מספיק

(שוב מדובר ברכב עם קילומטרז נמוך מאוד לגילו ולסוגו מאוד שמור יד ראשונה ומתאים לצרכים שלי מאוד)

מה דעתכם?

פורסם

לא הייתי קונה רכב עם פגיעת שלדה במחיר מחירון. כאשר תרצה למכור, רכב כזה יהיה שווה בפועל 30% פחות ממחיר המחירון.

לא הייתי קונה רכב משקרנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

סוחר הוא סוחר הוא סוחר. לא משנה אם מדובר במגרש עלוב בנתניה או ברשת גדולה עם מגרשים בגודל אצטדיון רמת גן ואנשי מכירות מעונבים.

לא רק שעניין אי-דיווח התאונה הוא חוצפה אלא מדובר בעניין פלילי שכן על מוכר הרכב חלה התחייבות דיווח "גילוי נאות" אם ידוע לו על תאונה שהרכב עבר בעברו.

אין שום סיבה לשלם על הרכב מחיר מחירון או קרוב לזה, על אחת אם יש פגיעת שלדה ולא מדובר ברכב נדיר.

את הכסף על הבדיקה לא נראה לי שתראה בחזרה, את המקדמה ששילמת הייתי דורש בחזרה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא הייתי קונה רכב עם פגיעת שלדה במחיר מחירון. כאשר תרצה למכור, רכב כזה יהיה שווה בפועל 30% פחות ממחיר המחירון.

לא הייתי קונה רכב משקרנים.

גם אם מדובר בפגיעה של קצה שילדה שכתוב שהמשמעות היא נמוכה?

זה שמדובר ברכב עם קמ נמוך לא יעזור לי?

תודה רבה

פורסם
סוחר הוא סוחר הוא סוחר. לא משנה אם מדובר במגרש עלוב בנתניה או ברשת גדולה עם מגרשים בגודל אצטדיון רמת גן ואנשי מכירות מעונבים.

לא רק שעניין אי-דיווח התאונה הוא חוצפה אלא מדובר בעניין פלילי שכן על מוכר הרכב חלה התחייבות דיווח "גילוי נאות" אם ידוע לו על תאונה שהרכב עבר בעברו.

אין שום סיבה לשלם על הרכב מחיר מחירון או קרוב לזה, על אחת אם יש פגיעת שלדה ולא מדובר ברכב נדיר.

את הכסף על הבדיקה לא נראה לי שתראה בחזרה, את המקדמה ששילמת הייתי דורש בחזרה.

תודה

אני אני מחפש רכב עם נתונים דומים ביד 2 אזי אני לא מוצא כזה כלל. כך שאם זו ההגדרה לנדיר אז הוא נדיר

יתכן שלאורך זמן אני אמצא אבל אני מסתובב די הרבה זמן ולא מצאתי משהו דומה.

אם הם יודעים שהיה ירידת ערך הם חייבים לפי החוק לדווח?

פורסם (נערך)

כמובן שהם חייבים לדווח על תאונה עם פגיעת שלדה. הם חייבים גם למלא טופס גילוי נאות.

בקשר לרכישה - אם אתה שלם עם העובדה שבמועד המכירה תצטרך לחתוך חזק במחיר, שעכשיו אתה משלם יותר ממה שהרכב הזה שווה באמת , בגלל נתונים אחרים שלו ( מצב מכאני, קילומטראז', מצב חיצוני+ פנימי, אופן הטיפול , היעדר אלטרנטיבות אחרות מבחינתך), מי יכול לאסור לך לקנות?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חוצפה!

באיזה רכב מדובר? בדרך כלל לחברות האלו אין רכבים נדירים.

לי היתה סיויק שקיבלה מכה מאחור ירידת ערך של הביטוח 7% בפועל נמכרה לאחר 8 חודשים ב 33% מתחת למחירון לוי יצחק והרכב חוץ מיזה היה במצב מושלם!!!.

אז ככה שתקבל פרופורציה כמה הוא שווה באמת...

פורסם (נערך)

גם אם רשום שזו פגיעה עם משמעות נמוכה ואחוז ירידת הערך לפי הערכת שמאי לא גבוה, בפועל במעמד המכירה זה מרחיק קונים ועל מנת להעיף תצטרך להוריד עשרות אחוזים מהמחירון

עריכה אחרונה על ידי bkp
פורסם
גם אם רשום שזו פגיעה עם משמעות נמוכה ואחוז ירידת הערך לפי הערכת שמאי לא גבוה, בפועל במעמד המכירה זה מרחיק קונים ועל מנת להעיף תצטרך להוריד עשרות אחוזים מהמחירון

אצטט את הבדיקה:

"תיקוני תאונה מאחור תיקונים פח אחורי ומעיכה קלה בקצה השילדה הוחלף פגוש אחורי"

"תיקוני פגיעה מימין הוחלף דלת קדמית ימין"

הדבר הראשון הוא כמובן המשמעותי.

מדובר בחברה מובילה במשק יבואנית וטרייד אין יבואן

אחשוף אותם כאשר אדע מה אני עושה...

בכל מקרה אני בטח אמכור את האוטו רק לפירוק כי אני מחזיק מכוניות כ-8 שנים (מנסיון העבר)

תודה לכל המגיבים אני חדש פה

פורסם

שאלה נוספת

הסוחר/מוכר טוען שבמכון אחר לא היו מוצאים את הדבר הזה וזה משהו קל ושאנשים מחפשים פגיעת קצה שילדה כי זה מוריד במחיר.

נשמע הגיוני?

פורסם

הסוחר/מוכר רוצה למכור אותו לא מעניין להיות חסיד אומות העולם

מבטיח לך שהוא גילח את הקצה שילדה מהבעלים הקודם.

אתה הולך למכון בדיקה בכדי שימצאו את הריג'קטים הללו ....

פורסם

אתה מראה לו שאתה להוט לקנות את הרכב ובגלל זה הוא הבין שהוא תפס דג בורי רציני ברשת.

אני את דעתי אמרתי. אני הייתי אומר לו שאם הוא רוצה, אני קונה את הרכב ב 40% מתחת למחירון לוי יצחק ולא שקל יותר!!!.

אם לא- שיתחתן עם האוטו ואני מוכר את הבדיקה של הרכב ביד 2/פייסבוק/פשפשוק.

ואני עדיין לא מבין באיזה רכב מדובר שכל כך שווה להתעקש עליו?.

פורסם

אני אחלוק קצת על דעת שאר המגיבים המלומדים פה, ברשותכם.

כלומר, אני מסכים לגמרי שמדובר בחוצפה על גבול הפלילי, בחבורה של שקרנים ושגם אני לא הייתי משלם מחירון.

ועכשיו, צריך לבדוק אם העסקה משתלמת כלכלית לפות'ש או לא.

אם מדובר ברכב יקר, ירידת ערך של עשרות אחוזים יכולה להיות משמעותית, ושווה להתמקח על כל אחוז. אם מדובר ברכב במחיר סביר (נניח, באזור ה-50,000₪), בסוף גם 20% הנחה תהיה שווה 10,000₪. אם משאירים לרגע בצד את הצורך האינסופי של "לא לצאת פראייר", צריך לנסות לכמת כמה פות"ש יפסיד במכירה. אם הוא מתכוון להחזיק ברכב הרבה מאוד זמן ולמכור אותו באלפים בודדים, בסיכוי גבוה לקונה לא יהיה אכפת בכלל שלרכב יש קצה שילדה אם הוא יהיה שמור. גם אם כן, ההנחה שהוא ידרוש, כמותית, תהיה נמוכה משמעותית מההנחה שפות"ש יכול לקבל כרגע.

אם הרכב מתאים לך, שמור באמת (אני הייתי מבקש היסטוריית טיפולים מלאה) ועם ק"מ נמוך, ואתה מתכוון להחזיק אותו באמת לתקופה ארוכה, לא הייתי פוסל רכישה לגמרי. כמובן שהייתי דורש הנחה משמעותית מהמחירון, אבל לא נראה לי שמישהו יתן לך 40% הנחה על קצה שילדה, לרכב ששאר הפרמטרים שלו במצב מעולה.

בקיצור, בהסתכלות כלכלית נטו, באחזקה של רכב לזמן רב ואם מקבלים הנחה סבירה ברכישה, זו יכולה להיות עסקה מצויינת. רק חייבים להשאיר את "לא לצאת פראייר" בבית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...